aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 38 of 93Next

Fanatycyi Snydera są w ogóle odklejeni od rzeczywistości.

Jeśli The Batman sromotnie poległ w box office, to jak nazwać wyniki finansowe Watchmen, BvS i JL?

Z faktycznie istotnych informacji: Cronenberg potwierdził, że "Crimes of the Future" jest w 100% skończone i celują w Cannes (lineup zapowiada się na znacznie lepszy niż rok temu).

Cytat z Juby data marzec 28, 2022, 16:06

Fanatycyi Snydera są w ogóle odklejeni od rzeczywistości.

Jeśli The Batman sromotnie poległ w box office, to jak nazwać wyniki finansowe Watchmen, BvS i JL?

To jest już w sumie chyba trolling. 😛

Cytat z Mierzwiak data marzec 28, 2022, 12:40

Ale freak show 🙂

https://youtu.be/AIiqlHComgM

Oglądam sobie właśnie i im po prostu pogłębia się jakieś odklejenie od rzeczywistości. Takie mam wrażenie po dzisiejszym dniu. Do znudzenia powtarzam, że "prasa branżowa" (choć to określenie nieaktualne), jest zwierciadłem w którym sami się przeglądają. A tam od kilku lat absurd goni absurd i przecież często coś wzajemnie linkujemy.

Dobrze zauważył, z tym fetowaniem Smitha to jest aż jak obrazek z innego wymiaru, multiwersum.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

A właśnie, jeszcze przypomniało mi się dziwne In Memoriam utrzymane w gospelowym klimacie... W pewnym momencie na scenę wychodzi Jamie Lee Curtis z wystraszonym szczeniakiem na rękach, i wspomina Betty White.

Brolin beknął, o rany, beknął do mikrofonu. Czy im zaczęli sprzedawać jakiś lewy towar? 😀

Biedny piesek, mam nadzieję, że chociaż dzisiaj dostał pełną miskę i trochę spokoju. Przy okazji popełniono najgłupszy i podstawowy błąd- równi i równiejsi w in memoriam. Kolejna masakra.

Przecież ja cały czas stopuję i nie wierzę. Po wygranej Kotsura nadano klip ze sztucznie mu dziękującym Chrisem Evansem i zwiastunem Buzza Astrala. Czyli nagrał pięć takich sztucznych, podpiętych pod reklamę podziękowań! 😀

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wczorajsza żenada tak mnie zniesmaczyła, że aż odechciało mi się cokolwiek komentować.

Ale był jeden moment, który autentycznie mi się podobał:

Moment, który zjednoczył całą widownię, wspólnie i z prawdziwą pasją celebrującą niekwestionowane arcydzieło.

I tak sobie myślę, że dobrze by zrobiło ceremonii odpuszczenie wszystkich elementów "rozrywkowych" i skupienie na świętowaniu Kina. Jak bardzo idealistyczne by to nie było, z pewnością będzie bardziej autentyczne niż te żenujące wygłupy, które mają miejsce ostatnio.

Ech, marzenia...

Pacino i De Niro (który w pierwszym Godfatherze przecież nie wystąpił) jako niemi statyści - kolejny przykład zidiocenia organizatorów gali 🙂

Cytat z Fandorin data marzec 29, 2022, 20:52

I tak sobie myślę, że dobrze by zrobiło ceremonii odpuszczenie wszystkich elementów "rozrywkowych" i skupienie na świętowaniu Kina.

Oscary, pomijając jakieś, częściej chyba przypadkowe, przebłyski nie świętują już Kina, w tym rzecz. Im szybciej to sobie uświadomimy tym mniejsze będzie zdziwienie i rozczarowanie ich wynikami czy zażenowanie samą galą, jej formą i kolejnymi absurdalnymi pomysłami.

O jakim świętowaniu Kina mowa, skoro wycina się w pełnej formie takie kategorie jak muzyka, montaż, scenografia czy charakteryzacja ale znajduje czas na nieśmieszną prowadzącą wiszącą nad sceną w kostiumie Spider-Mana?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Doskonale zdaję sobie sprawę, na czym polegają Oscary. Ot, tak sobie pofantazjowałem, jak by to mogło wyglądać w oparciu o, moim zdaniem, całkowicie autentyczną i żarliwą reakcję uczestników gali. Mówiąc o momencie, który mi się podobał, miałem na myśli właśnie tę reakcję. Minutka dla Francisa otoczonego trochę randomowo dobranymi aktorami i muzyka Nino Roty zagłuszana hip-hopowymi wstawkami - żenada.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Guadagnino, Schrader, Wes Anderson, Chazelle, Baumbach - ich nowe filmy mają na ten moment celować w Wenecję.

https://www.worldofreel.com/blog/2022/3/alejandro-gonzalez-inarritus-bardo-will-premiere-at-venice-incredible-lineup-previewed-for-79th-edition

Inarritu też się może zameldować.

Bruce Willis nie jest już laureatem tegorocznych Złotych Malin

https://www.filmweb.pl/news/Z%C5%82ote+Maliny+2022%3A+Wycofano+%22nagrod%C4%99%22+dla+Bruce%27a+Willisa-146024

In the same statement, Wilson and Murphy also referenced its decision to rescind an award given to Shelley Duvall. “As we recently mentioned in a Vulture Interview, extenuating circumstances also apply to Shelley Duvall in The Shining. We have since discovered that Duvall’s performance was impacted by Stanley Kubrick’s treatment of her throughout the production. We would like to take this opportunity to rescind her 1980 nomination as well.”

I dobrze, Duvall jest świetna w Lśnieniu.

Tylko jaki sens mają takie ruchy? Role Willisa i filmy w których zagrał nie są mniej fatalne przez to, że aktor jest chory. Jak im się tak na refleksje zebrało, to może niech przeproszą Elizabeth Berkley za wzięcie udziału w nagonkę na nią i na Showgirls, co zaowocowało zniszczeniem kariery utalentowanej aktorki?

Super, czy świat może już ruszyć dalej?

Chciałbym 🙂

Cytat z Marek Pilarski data marzec 27, 2022, 13:20

Ja myślę, że Zełeński może nawet chciałby przemawiać na Oscarach. 😛

Na Oscarach go nie było, ale był na rozdaniu Grammy. 😛

https://www.vogue.pl/a/prezydent-ukrainy-wolodymyr-zelenski-przemawia-na-gali-grammy

Przegląd filmów, które mogą być nominowane za rok.

Na logikę chyba tylko David Lynch jest oczywistym kandydatem. Chociaż od lat się mówi, że po cichu, przez lata, Martin Scorsese kręcił jakiś film z Meryl Streep, Sharon Stone i Michelle Pfeiffer.

PreviousPage 38 of 93Next