aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 73 of 93Next

Ps.  Szkoda, że pewnie będą Emmie obrzydzać ten sukces.

Całkiem zgrabna im ta gala wyszła. Brawo

https://twitter.com/bbblanchett/status/1766987973931774388?t=21n9V0iEM0q0MKH3S5VmKQ&s=19

Al Pacino a końcu chyba pijany był albo

Ale musi być teraz stypa w tym liceum Gladstone, co mieli oglądać galę na hali sportowej.

Puścili sobie Poor Things na Disney+. 😜

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Całkiem dobrze wyszły komediowe momenty.. nagi John Cena prezentujący Oscara za najlepsze kostiumy, Kate McKinnon i America Ferrera prezentujące Oscary za filmy dokumentalne z żartem z udziałem Spielberga, krótki występ Guillermo, czy DeVito i Schwarzenegger opowiadający o graniu przeciwników Batmana z udziałem Keatonem. Nie było tego dużo, ale wystarczyło.

Szaman

A jeszcze Blunt i Gosling razem prezentowali klip poświęcony kaskaderom. Też wyszło zabawnie. Ciekawe, czemu oni? 🤔😉

Szaman

Szaman
Cytat z Marek Pilarski data marzec 11, 2024, 03:51

czy DeVito i Schwarzenegger opowiadający o graniu przeciwników Batmana z udziałem Keatonem

Mam nadzieję, że to nie objaw demencji, ale Schwarzenegger nie grał w filmie z Batmanem-Keatonem 😛

Chodziło mu chyba o to, że Keaton był na widowni i pokazywali jego reakcje, więc jakby uczestniczył w gagu 🙂

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

🙂

Marek Pilarski and Janko have reacted to this post.
Marek PilarskiJanko

Jestem na etapie głębokiego współczucia dla każdej osoby zaangażowanej w Madame Web.

Początek gali oglądałem i jak zobaczyłem że zdobywa Oscara Chłopiec i czapla to pomyślałem może Emma Stone jednak też dostanie. No i proszę i na dodatek Godzilla też, miło. Podobała mi się też przemowa Glazera w której oprócz nawiązania do wojny w Izrelu wspomniał Aleksandrę Bystroń-Kołodziejczak, którą dobrze zaprezentował w swoim filmie.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Przynajmniej właściwy tytuł powiedział 🙂

Widzę że było uderzenie w Trumpa i jego zwolenniczkę, która krzyczała podczas przemówienia Bidena. Oryginalne! I takie odważne.

Ciekawostka: zwycięzcy Oscarów i BAFTA w tym roku są prawie dokładnie tacy sami w tych kategoriach, w których można dostać wyróżnienie od obu akademii. Jedyna różnica: efeky specjalne. Brytyjczycy nagrodzili Poor Things.

Podobno niektórzy mieli problem, że występ Goslinga był zbyt dużym show, niegodnym Oscarów. Tam występy powinny być z klasą i stonowane 🙂

Przecież to absurd, zaprzeczenie Oscarów które mają przypominać o przydomku Fabryka Snów.

A na moje oko sama gala została przyjęta pozytywnie, znowu jest więcej sympatii do tej zgraji dziwaków bez których nie możemy żyć, niż chęci skazania ich na wieczną banicję. Może dlatego, że postawiono na show i gagi.

Mnie się wydaje, że ten występ będzie przypominany za 20-30 lat jako "kiedyś to było fajnie na Oscarach"

On tutaj lepiej zagrał Batmana niż w całym Flashu 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 73 of 93Next