Festiwale i nagrody filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 25 lutego, 2024, 13:11Patrzcie, jak nasza Green Queen cieszy się ze zwycięstwa Lily. 😉
https://twitter.com/FilmUpdates/status/1761588740240421045?t=HnWs0NYZlfUhWcuLuRO_jA&s=19
Patrzcie, jak nasza Green Queen cieszy się ze zwycięstwa Lily. 😉
Lily Gladstone’s acceptance speech for her first SAG Award.
pic.twitter.com/RlPsRDsMQO— Film Updates (@FilmUpdates) February 25, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 7 marca, 2024, 21:10Hehe
https://twitter.com/aguirreryan/status/1765796937297690749?t=lhLXUaXujkpDEFj-thjFfQ&s=19
Hehe
Ah yes, All Of Us Strangers, my favorite Horror movie https://t.co/CCX04YaMTJ pic.twitter.com/JXQvJtwisf
— Ryan Aguirre (@aguirreryan) March 7, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 7 marca, 2024, 21:11Jeszcze lepiej
https://twitter.com/chazzer63/status/1765800218597962030?t=bT5kJQ_nLffPRkju7zclnA&s=19
Jeszcze lepiej
Tetris, my favourite superhero movie along with the killer pic.twitter.com/rbIt8ebflc
— oi (@chazzer63) March 7, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 9 marca, 2024, 12:59http://boxoffice-bozg.pl/po-ile-statuetek-siegnie-oppenheimer-typujemy-zwyciezcow-96-oscarow/
Po ile statuetek sięgnie “Oppenheimer”? – typujemy zwycięzców 96. Oscarów
Cytat z Szaman data 9 marca, 2024, 13:15Rozdano Złote Maliny. Megan Fox w pełni zasłużenie, straszna rola w Niezniszczalnych. Sylwek nie był za dobry, ale to już wiadoma złośliwość kapituły. Zresztą on tam jest mniej niż 10 minut na ekranie. Puchatka wprawdzie nie widziałem, ale historia kina pełna jest pasjonatów kręcących niskobudżetowe horrory. Ten twór wydaje mi się tylko bezdusznym skokiem na kasę.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/razzie-awards-winnie-the-pooh-blood-and-honey-sweeps-1235846272/
Rozdano Złote Maliny. Megan Fox w pełni zasłużenie, straszna rola w Niezniszczalnych. Sylwek nie był za dobry, ale to już wiadoma złośliwość kapituły. Zresztą on tam jest mniej niż 10 minut na ekranie. Puchatka wprawdzie nie widziałem, ale historia kina pełna jest pasjonatów kręcących niskobudżetowe horrory. Ten twór wydaje mi się tylko bezdusznym skokiem na kasę.
Cytat z Szaman data 9 marca, 2024, 13:31No to moje typy na oscarową galę. Zaznaczam, że już słabo interesuje się sezonem nagród i jest to bardziej zabawa dla podtrzymania tradycji.
- Film: Oppenheimer
- Reżyser: Christopher Nolan- Oppenheimer
- Aktor: Cillian Murphy- Oppenheimer
- Aktorka: Lilly Gladstone- Czas krwawego księżyca
- Aktor drugoplanowy: Robert Downey Jr.- Oppenheimer
- Aktorka drugoplanowa: Da'Vine Joy Randolph- Przesilenie zimowe
- Film zagraniczny: Strefa interesów
- Animacja: Spider-Man: Poprzez multiwersum
- Scenariusz oryginalny: Przesilenie zimowe
- Scenariusz adaptowany: Oppenheimer
- Montaż: Oppenheimer
- Zdjęcia: Oppenheimer
- Charakteryzacja: Maestro
- Muzyka: Czas krwawego księżyca
- Piosenka: Barbie- Billie Ellish
- Scenografia: Barbie
- Efekty specjalne: Godzilla: Minus One
- Kostiumy: Barbie
- Dźwięk: Oppenheimer
No to moje typy na oscarową galę. Zaznaczam, że już słabo interesuje się sezonem nagród i jest to bardziej zabawa dla podtrzymania tradycji.
- Reżyser: Christopher Nolan- Oppenheimer
- Aktor: Cillian Murphy- Oppenheimer
- Aktorka: Lilly Gladstone- Czas krwawego księżyca
- Aktor drugoplanowy: Robert Downey Jr.- Oppenheimer
- Aktorka drugoplanowa: Da'Vine Joy Randolph- Przesilenie zimowe
- Scenariusz oryginalny: Przesilenie zimowe
- Scenariusz adaptowany: Oppenheimer
- Muzyka: Czas krwawego księżyca
- Piosenka: Barbie- Billie Ellish
- Scenografia: Barbie
Cytat z Marek Pilarski data 9 marca, 2024, 14:47U mnie tak:
- Reżyser: Christopher Nolan - Oppenheimer
- Aktor: Cillian Murphy - Oppenheimer
- Aktorka: Emma Stone - Biedne istoty
- Aktor drugoplanowy: Robert Downey Jr. - Oppenheimer
- Aktorka drugoplanowa: Da'Vine Joy Randolph - Przesilenie zimowe
- Scenariusz oryginalny: Anatomia upadku
- Scenariusz adaptowany: Amerykańska fikcja
- Muzyka: Oppenheimer
- Piosenka: Barbie - Billie Ellish
- Scenografia: Biedne istoty
Zastanawiam się jeszcze nad aktorką, dźwiękiem, efektami i scenariuszem adaptowanym.
U mnie tak:
- Reżyser: Christopher Nolan - Oppenheimer
- Aktor: Cillian Murphy - Oppenheimer
- Aktorka: Emma Stone - Biedne istoty
- Aktor drugoplanowy: Robert Downey Jr. - Oppenheimer
- Aktorka drugoplanowa: Da'Vine Joy Randolph - Przesilenie zimowe
- Scenariusz oryginalny: Anatomia upadku
- Scenariusz adaptowany: Amerykańska fikcja
- Muzyka: Oppenheimer
- Piosenka: Barbie - Billie Ellish
- Scenografia: Biedne istoty
Zastanawiam się jeszcze nad aktorką, dźwiękiem, efektami i scenariuszem adaptowanym.
Cytat z Marek Pilarski data 10 marca, 2024, 10:51Właśnie zdałem sobie sprawę, że Oscary zaczną się dwie godziny wcześniej niż zwykle. Sama gala jest godzinę wcześniej niż zwykle, ale dzisiaj w nocy Amerykanie dodatkowo zmieniali czas na letni. Więc gala już o północy naszego czasu.
Właśnie zdałem sobie sprawę, że Oscary zaczną się dwie godziny wcześniej niż zwykle. Sama gala jest godzinę wcześniej niż zwykle, ale dzisiaj w nocy Amerykanie dodatkowo zmieniali czas na letni. Więc gala już o północy naszego czasu.
Cytat z Marek Pilarski data 11 marca, 2024, 02:46🙂
https://twitter.com/Variety/status/1767001795316871516?t=4oTIzxEVwSPCMZYBAtfwRw&s=19
🙂
Ryan Gosling and the cast of "Barbie" perform "I'm Just Ken" at the #Oscars. https://t.co/UNgGySGz3r pic.twitter.com/00hd0Jw8cy
— Variety (@Variety) March 11, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 11 marca, 2024, 02:50Póki co małe niespodzianki:
- Animacja: The Boy and the Heron
- Wszystkie trzy - charakteryzacja, kostiumy i scenografia - Poor Things
- Dźwięk: jednak The Zone of Interest
Zostały cztery najważniejsze kategorie.
Póki co małe niespodzianki:
- Animacja: The Boy and the Heron
- Wszystkie trzy - charakteryzacja, kostiumy i scenografia - Poor Things
- Dźwięk: jednak The Zone of Interest
Zostały cztery najważniejsze kategorie.
Cytat z Marek Pilarski data 11 marca, 2024, 02:55Jakoś czuję, że lubią bardzo Poor Things i jednak wygra Emma. I jakoś nie jestem pewien, czy Cillian wygra. 😬
Jakoś czuję, że lubią bardzo Poor Things i jednak wygra Emma. I jakoś nie jestem pewien, czy Cillian wygra. 😬
Cytat z Marek Pilarski data 11 marca, 2024, 03:00Jednak Cillian. 🙂
Jednak Cillian. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 11 marca, 2024, 03:05Nolan z Oscarem. 🙂
Nolan z Oscarem. 🙂
Cytat z Szaman data 11 marca, 2024, 03:12Przebudziłem się 🙂 Ależ oni muszą szczerze nienawidzić tego Kevina O'Connella, mam nadzieję, że nie z powodów kryminalnych 🙂 Ale kto tam będzie pamiętał, że Oppenheimer poległ w dźwięku.
Przebudziłem się 🙂 Ależ oni muszą szczerze nienawidzić tego Kevina O'Connella, mam nadzieję, że nie z powodów kryminalnych 🙂 Ale kto tam będzie pamiętał, że Oppenheimer poległ w dźwięku.
Cytat z Szaman data 11 marca, 2024, 03:15WOW jednak Emma. Szkoda Gladstone, to była chyba jej życiowa szansa. Ale chyba znowu zemścił się przypadek Bosmana, pompowania gali pod jedno wydarzenie. Los bywa przekorny.
WOW jednak Emma. Szkoda Gladstone, to była chyba jej życiowa szansa. Ale chyba znowu zemścił się przypadek Bosmana, pompowania gali pod jedno wydarzenie. Los bywa przekorny.
Cytat z Marek Pilarski data 11 marca, 2024, 03:16Emma z drugim Oscarem. 🙂
Emma z drugim Oscarem. 🙂
Cytat z Szaman data 11 marca, 2024, 03:20Prawie 3 i pól godziny gali. Widzę, że znowu im kobyła wyszła jak za dawnych czasów. Pewnie będzie narzekanie.
Prawie 3 i pól godziny gali. Widzę, że znowu im kobyła wyszła jak za dawnych czasów. Pewnie będzie narzekanie.
Cytat z Szaman data 11 marca, 2024, 03:22Dobra, to teraz abym znowu usnął, bo może być ciężko w pracy 🙂 Milego dnia i piszcie coś! 🙂
Dobra, to teraz abym znowu usnął, bo może być ciężko w pracy 🙂 Milego dnia i piszcie coś! 🙂