Festiwale i nagrody filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 1 września, 2024, 20:02Pierwsze recki już są
Pierwsze recki już są
Dodane pliki:Cytat z Marek Pilarski data 2 września, 2024, 21:44Szykuje się siedemnaście nominacji do Oscara
https://twitter.com/FilmUpdates/status/1830697347640369246?t=ezvEQTeizJhVgz0ftOHnag&s=19
Szykuje się siedemnaście nominacji do Oscara
Pedro Almodóvar’s ‘THE ROOM NEXT DOOR’ received a 17-minute standing ovation at the Venice Film Festival.
The longest of the festival so far. pic.twitter.com/MDwHxIiVYI
— Film Updates (@FilmUpdates) September 2, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 4 września, 2024, 19:25Pierwsze recenzje Jokera 2 bardzo mieszane. 52 na Metacritic, chyba 54 na Pomidorkach. Prognozuję tylko dziesięciominutowy aplauz po wieczornym pokazie. 😛
Pierwsze recenzje Jokera 2 bardzo mieszane. 52 na Metacritic, chyba 54 na Pomidorkach. Prognozuję tylko dziesięciominutowy aplauz po wieczornym pokazie. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 4 września, 2024, 19:33Zapewne przeczytałeś to w sobotę w moim poście na fanpage'u. 😉
Zapewne przeczytałeś to w sobotę w moim poście na fanpage'u. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 4 września, 2024, 19:40Gaga faktycznie chyba jednak drugoplanowa. Niektórzy narzekają, że jest jej za mało w filmie. Ale jej występ jest chwalony z tego co widziałem.
Gaga faktycznie chyba jednak drugoplanowa. Niektórzy narzekają, że jest jej za mało w filmie. Ale jej występ jest chwalony z tego co widziałem.
Cytat z Marek Pilarski data 4 września, 2024, 20:53Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 4, 2024, 19:25Pierwsze recenzje Jokera 2 bardzo mieszane. 52 na Metacritic, chyba 54 na Pomidorkach. Prognozuję tylko dziesięciominutowy aplauz po wieczornym pokazie.
Byłem blisko 🙂
https://twitter.com/Variety/status/1831419269063876855
Pomidorki też poszły w górę: 59%.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 4, 2024, 19:25Pierwsze recenzje Jokera 2 bardzo mieszane. 52 na Metacritic, chyba 54 na Pomidorkach. Prognozuję tylko dziesięciominutowy aplauz po wieczornym pokazie.
Byłem blisko 🙂
Lady Gaga and Joaquin Phoenix soaked up the applause as Todd Phillips’ villainous musical sequel #JokerFolieADeux earned an 11-minute standing ovation at the Venice Film Festival. https://t.co/RjK8G7fxw3
— Variety (@Variety) September 4, 2024
Pomidorki też poszły w górę: 59%.
Cytat z Szaman data 4 września, 2024, 20:59Często spotykam się z opinią, że tracą tam czas na dyskutowanie z odbiorem pierwszego filmu. Zobaczymy. Sam w końcu nie wiem o co ludziom chodziło w tej interpretacji pierwszej części, bo już tak mieszali, że kręciło mi się w głowie.
Często spotykam się z opinią, że tracą tam czas na dyskutowanie z odbiorem pierwszego filmu. Zobaczymy. Sam w końcu nie wiem o co ludziom chodziło w tej interpretacji pierwszej części, bo już tak mieszali, że kręciło mi się w głowie.
Cytat z Mierzwiak data 4 września, 2024, 21:28Chyba głównie o demonizację chorób psychicznych. *przewracam oczami*
Chyba głównie o demonizację chorób psychicznych. *przewracam oczami*
Cytat z Szaman data 7 września, 2024, 19:44https://twitter.com/THR/status/1832489339592335651?t=jTE9ofPHdH7WNREHehh2aw&s=19
The Venice Film Festival's prestigious Golden Lion award for best film goes to Pedro Almodóvar’s 'The Room Next Door', starring Tilda Swinton and Julianne Moore.https://t.co/CkKjs6cJb1
— The Hollywood Reporter (@THR) September 7, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 7 września, 2024, 22:04Chyba często tak jest.
Chyba często tak jest.
Cytat z Marek Pilarski data 8 września, 2024, 11:11Widziałem na X kilka opinii na temat Nightbitch po pokazie w Toronto, i póki co same pozytywne. Amy Adams mocno wychwalana. Może to jest jednak jej rok?
Widziałem na X kilka opinii na temat Nightbitch po pokazie w Toronto, i póki co same pozytywne. Amy Adams mocno wychwalana. Może to jest jednak jej rok?
Cytat z Szaman data 12 września, 2024, 20:31A tak w ogóle, można już wskazać tytuł będący mocnym faworytem oskarowym? The Brutalist? Czy okaże się po nagrodzie w Toronto? Chyba już w sobotę, dobrze mówię?
A tak w ogóle, można już wskazać tytuł będący mocnym faworytem oskarowym? The Brutalist? Czy okaże się po nagrodzie w Toronto? Chyba już w sobotę, dobrze mówię?
Cytat z Marek Pilarski data 12 września, 2024, 20:42The Brutalist i Anora chyba najmocniejsi w tej chwili. Sing Sing było wcześniej uważane za faworyta, ale jakoś osłabło ostatnio. No i A24 kupiło niedawmo prawa do filmu Corbeta, więc może on być teraz dla nich priorytetem.
The Brutalist i Anora chyba najmocniejsi w tej chwili. Sing Sing było wcześniej uważane za faworyta, ale jakoś osłabło ostatnio. No i A24 kupiło niedawmo prawa do filmu Corbeta, więc może on być teraz dla nich priorytetem.
Cytat z Marek Pilarski data 12 września, 2024, 20:49Co do nagrody publiczności na TIFF to najczęściej widzę SNL, Anora, Emilia Perez, The Life of Chuck, Nightbitch i The Wild Robot. Ten ostatni zaliczył wczoraj bardzo udany start na Pomidorach. Oscar dla Inside Out 2 może wcale nie być pewniakiem
Co do nagrody publiczności na TIFF to najczęściej widzę SNL, Anora, Emilia Perez, The Life of Chuck, Nightbitch i The Wild Robot. Ten ostatni zaliczył wczoraj bardzo udany start na Pomidorach. Oscar dla Inside Out 2 może wcale nie być pewniakiem
Cytat z Szaman data 12 września, 2024, 20:55Tak przy okazji, spojrzałem, że w Life Of Chuck grają Mia Sara i Heather Langenkamp, czyli Flanagan nie krępował się ze swoimi młodzieńczymi fascynacjami. A na pokładzie są przecież jeszcze Mark Hamill i Matthew Lillard, czyli też kultowcy.
Tak przy okazji, spojrzałem, że w Life Of Chuck grają Mia Sara i Heather Langenkamp, czyli Flanagan nie krępował się ze swoimi młodzieńczymi fascynacjami. A na pokładzie są przecież jeszcze Mark Hamill i Matthew Lillard, czyli też kultowcy.
Cytat z Szaman data 15 września, 2024, 16:10Wprawdzie Marek wymieniał wśród faworytów, ale jednak jest trochę zaskoczenia.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1835333213201301989?t=mB3XIDTBNBJnqD_eCsxq4Q&s=19
Wprawdzie Marek wymieniał wśród faworytów, ale jednak jest trochę zaskoczenia.
Mike Flanagan’s ‘THE LIFE OF CHUCK’ wins the People’s Choice Award at TIFF.
Previous winners include ‘American Fiction’, ‘The Fabelmans’, ‘Belfast’, ‘Nomadland’, ‘Jojo Rabbit’, ‘La La Land’ and ‘12 Years a Slave’. pic.twitter.com/LOAtgb59Dx
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 15, 2024