aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 76 of 93Next

Pierwsze recki już są

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2024-09-01-210150.png

Szykuje się siedemnaście nominacji do Oscara

Siedemnaście to było mgnień wiosny 😉

Pierwsze recenzje Jokera 2 bardzo mieszane. 52 na Metacritic, chyba 54 na Pomidorkach. Prognozuję tylko dziesięciominutowy aplauz po wieczornym pokazie. 😛

To ja spieszę przypomnieć, że pierwsza część ma na RT tylko 69%.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zapewne przeczytałeś to w sobotę w moim poście na fanpage'u. 😉

Nie korzystam z facebooka 😛

Gaga faktycznie chyba jednak drugoplanowa. Niektórzy narzekają, że jest jej za mało w filmie. Ale jej występ jest chwalony z tego co widziałem.

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 4, 2024, 19:25

Pierwsze recenzje Jokera 2 bardzo mieszane. 52 na Metacritic, chyba 54 na Pomidorkach. Prognozuję tylko dziesięciominutowy aplauz po wieczornym pokazie. 😛

Byłem blisko 🙂

Pomidorki też poszły w górę: 59%.

Często spotykam się z opinią, że tracą tam czas na dyskutowanie z odbiorem pierwszego filmu. Zobaczymy. Sam w końcu nie wiem o co ludziom chodziło w tej interpretacji pierwszej części, bo już tak mieszali, że kręciło mi się w głowie.

Chyba głównie o demonizację chorób psychicznych. *przewracam oczami*

Czyli dziennikarze swoje, a jury swoje?

Chyba często tak jest.

Widziałem na X kilka opinii na temat Nightbitch po pokazie w Toronto, i póki co same pozytywne. Amy Adams mocno wychwalana. Może to jest jednak jej rok?

A tak w ogóle, można już wskazać tytuł będący mocnym faworytem oskarowym? The Brutalist? Czy okaże się po nagrodzie w Toronto? Chyba już w sobotę, dobrze mówię?

The Brutalist i Anora chyba najmocniejsi w tej chwili. Sing Sing było wcześniej uważane za faworyta, ale jakoś osłabło ostatnio. No i A24 kupiło niedawmo prawa do filmu Corbeta, więc może on być teraz dla nich priorytetem.

Szaman

Co do nagrody publiczności na TIFF to najczęściej widzę SNL, Anora, Emilia Perez, The Life of Chuck, Nightbitch i The Wild Robot. Ten ostatni zaliczył wczoraj bardzo udany start na Pomidorach. Oscar dla Inside Out 2 może wcale nie być pewniakiem

Szaman

Tak przy okazji, spojrzałem, że w Life Of Chuck grają Mia Sara i Heather Langenkamp, czyli Flanagan nie krępował się ze swoimi młodzieńczymi fascynacjami. A na pokładzie są przecież jeszcze Mark Hamill i Matthew Lillard, czyli też kultowcy.

Wprawdzie Marek wymieniał wśród faworytów, ale jednak jest trochę zaskoczenia.

PreviousPage 76 of 93Next