aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 92 of 93Next

A, nie ma też del Toro u reżyserów, co pewnie ucieszy niektórych tutaj 😉

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

PGA

Cytat z Marek Pilarski data 9 stycznia, 2026, 18:10

Trzeba mieć jakieś hobby w życiu. 😛

Box office isn't enough? 😉

Nominacje do Złotych Malin

https://www.worldofreel.com/blog/2026/1/11/snow-white-war-of-the-worlds-and-hurry-up-tomorrow-lead-the-2026-razzies-nominees

Bracia Russo w końcu z godną ich nominacją 😀

W ogóle jakieś takie nominacje jakby trochę głębiej szukali, a nie tylko odbębnili co modne. Jasne, jest Stallone jak zawsze, ale podobno za naprawdę okropny film na video z Ameryką udającą Polskę 🙂

W Worst Screen Combo brakuje Blake Lively i Blake Lively w Another Simple Favor, zwłaszcza za lesbijsko-kazirodczą scenę.

Złote Globy

https://discussingfilm.net/2026/01/11/golden-globes-2026-full-winners-list/

Dopiero teraz zauważyłem, że Glen Powell był nominowany za serial Chad Powers. SZOK.

Nie wiem, może solidnie tam zagrał. Media bardzo potrzebują gwiazd, a teraz Globy już nie należą do jakiejś zagranicznej szlachty z Jolą Czaderską-Hayek, a do samego centrum dowodzenia 🙂

Rzuciłem okiem na Disney+ stąd szok 🙂

To jest bardzo małe, skiśnięte, pełne hipokryzji środowisko oparte na robieniu dobrej miny do złej gry więc w sumie mnie to nie dziwi, no ale to tylko kolejny powód dla którego te (i nie tylko) nagrody należy po prostu ignorować. I, no właśnie, cofam ten szok z powodu nominacji Powella, bo zapewne sam ją sobie zapewnił 😛

Juby has reacted to this post.
Juby

Właśnie dowiedziałem się, że Penske ma także udziały w A24 i jestem w totalnym szoku.

Follow the money :)

Cytat z Szaman data 11 stycznia, 2026, 21:40

W ogóle jakieś takie nominacje jakby trochę głębiej szukali, a nie tylko odbębnili co modne. Jasne, jest Stallone jak zawsze, ale podobno za naprawdę okropny film na video z Ameryką udającą Polskę 🙂

Potwierdzam, wystarczy spojrzeć na moja listę najgorszych filmów. A i obejrzałem większość nominowanych (wszystkie w głównej kategorii) i trudno się z nimi nie zgodzić. Tradycyjnie dużo radości dała mi kategoria worst screen combo.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data 12 stycznia, 2026, 10:08

to tylko kolejny powód dla którego te (i nie tylko) nagrody należy po prostu ignorować.

Kolekcja znaczków pocztowych - Strona 2 - Forum Kolekcjonerów Monet i  Banknotów

Nominacje od twórców efektów specjalnych

https://deadline.com/2026/01/ves-awards-nominations-2026-list-avatar-stranger-things-1236681307/

Jutro Marvel nie załapie się raczej na żadną nominację, ale w jednej kategorii może pojawić się Infinity Stone. 🤓

Moje trzy typy-niespodzianki na jutro:

• Plemons w najlepszym aktorze pierwszoplanowym
  • zero nominacji w kategoriach aktorskich dla Sinners (rasizm!)
  • Hament jednak dostaje nominację za zdjęcia

Żaden się nie sprawdził. 😅

Największe zaskoczenia:

- Elle Fanning załapała się jednak na swoją pierwszą nominację

- Sinners aż z trzema aktorskimi nominacjami, w tym dla Delroya Lindo

- F1 w głównej kategorii (niektórzy typowali to)

- muszę sprawdzić, ale Wicked: For Good chyba bez ani jednej nominacji. 😅

PreviousPage 92 of 93Next