Filmowy Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 3 grudnia, 2024, 10:29Od wczoraj czytam entuzjastyczne recenzje Nosferatu (w kinach od 25 grudnia), tymczasem jakiś geniusz ustalił polską premierę na 21 lutego. Który mamy rok, 2001?
Od wczoraj czytam entuzjastyczne recenzje Nosferatu (w kinach od 25 grudnia), tymczasem jakiś geniusz ustalił polską premierę na 21 lutego. Który mamy rok, 2001?
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2024, 10:51Może żyję w banieczce, ale przecież oscarówki budzą największe zainteresowanie wtedy kiedy nikt ich jeszcze nie widział. A potem znowu zdziwienie, że wynik rozczarował.
Mam nadzieję, że Nosferstu będzie jednak krążył dużo wcześniej na pokazach przedpremierowych.
Może żyję w banieczce, ale przecież oscarówki budzą największe zainteresowanie wtedy kiedy nikt ich jeszcze nie widział. A potem znowu zdziwienie, że wynik rozczarował.
Mam nadzieję, że Nosferstu będzie jednak krążył dużo wcześniej na pokazach przedpremierowych.
Cytat z robgordon data 3 grudnia, 2024, 13:39Cytat z Ernest Kubica data grudzień 3, 2024, 09:37Widziałem w sklepie komiks Czarna wdowa i z daleka wydawało mi się, że na okładce jest jedna aktorka (z bliska już może mniej podoba). Pomyślałem, że mogłaby faktycznie pasować do tej roli, ale teraz jest już zbyt wiekowa. Też wam kogoś przypomina?
Kelly Reilly?
Cytat z Ernest Kubica data grudzień 3, 2024, 09:37Widziałem w sklepie komiks Czarna wdowa i z daleka wydawało mi się, że na okładce jest jedna aktorka (z bliska już może mniej podoba). Pomyślałem, że mogłaby faktycznie pasować do tej roli, ale teraz jest już zbyt wiekowa. Też wam kogoś przypomina?
Kelly Reilly?
Cytat z Ernest Kubica data 3 grudnia, 2024, 16:00Dokładnie
Dokładnie
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2024, 21:45Dobra, zadam głupie pytanie 🙂 Skąd w ogóle wziął się ten aktor? Po 8 latach w średnio popularnym spin-offiie Walking Dead dostaje nominację do Oscara za film którego nikt nie obejrzał, a za chwilę dostanie drugą nominację do Oscara za film który obejrzało niewiele więcej osób. Chodzi pewnie o Euforię?
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1864042098753728619
Dobra, zadam głupie pytanie 🙂 Skąd w ogóle wziął się ten aktor? Po 8 latach w średnio popularnym spin-offiie Walking Dead dostaje nominację do Oscara za film którego nikt nie obejrzał, a za chwilę dostanie drugą nominację do Oscara za film który obejrzało niewiele więcej osób. Chodzi pewnie o Euforię?
Colman Domingo says he is in talks to have a role in the MCU.
“They literally sat down and said, ‘What do you want to do?’ And I said, ‘I don’t know. What do you got for me?’ So we’re having engagement”
(Source: https://t.co/6ZKZnRRNgc) pic.twitter.com/E2IwfrJEZm
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 3, 2024
Cytat z robgordon data 3 grudnia, 2024, 21:53Wcale nie głupie. Też mnie to zastanawiało. Ma jeszcze główną rolę w nowym serialu Netflixa.
Wcale nie głupie. Też mnie to zastanawiało. Ma jeszcze główną rolę w nowym serialu Netflixa.
Cytat z Marek Pilarski data 3 grudnia, 2024, 22:01Według IMDb i Wikipedii prawie od trzydziestu lat gra w filmach, serialach i na deskach teatru, powoli budował swoją karierę, aż ciężką pracą doczłapał w końcu do pierwszej i przypuszczalnie wkrótce także drugiej oscarowej nominacji. Nie wygląda mi na nepo-baby albo kogoś, kto zbudował swoją karierę w ciągu kilku lat i odniósł sukces, bo wypromował go jakiś hollywoodzki boss pokroju Weinsteina. 😉
Według IMDb i Wikipedii prawie od trzydziestu lat gra w filmach, serialach i na deskach teatru, powoli budował swoją karierę, aż ciężką pracą doczłapał w końcu do pierwszej i przypuszczalnie wkrótce także drugiej oscarowej nominacji. Nie wygląda mi na nepo-baby albo kogoś, kto zbudował swoją karierę w ciągu kilku lat i odniósł sukces, bo wypromował go jakiś hollywoodzki boss pokroju Weinsteina. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 4 grudnia, 2024, 10:20"There's basically no CGI in this movie..."
"There's basically no CGI in this movie..."
Cytat z Mierzwiak data 4 grudnia, 2024, 10:26Zostawiam tylko link bo nie mam już najmniejszej ochoty babrać się w tym syfie:
Gender-Neutral Gothams Snub Female Actresses; Acting Awards Exclusively Go to Male Performers
https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/3/r6g382uaabqrbbnv5np3yz26ra2qab
Zostawiam tylko link bo nie mam już najmniejszej ochoty babrać się w tym syfie:
Gender-Neutral Gothams Snub Female Actresses; Acting Awards Exclusively Go to Male Performers
https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/3/r6g382uaabqrbbnv5np3yz26ra2qab
Cytat z Mierzwiak data 4 grudnia, 2024, 13:17Od dawna powtarzam, że nie tylko kategorie aktorskie powinny mieć podział na kobiety i mężczyzn, ale i reżyserska. I to byłby progres, a nie cofanie się o wiek wstecz tylko dlatego, że kilka osób na czele z Emmą Corrin ma problemy z głową.
Od dawna powtarzam, że nie tylko kategorie aktorskie powinny mieć podział na kobiety i mężczyzn, ale i reżyserska. I to byłby progres, a nie cofanie się o wiek wstecz tylko dlatego, że kilka osób na czele z Emmą Corrin ma problemy z głową.
Cytat z Marek Pilarski data 4 grudnia, 2024, 14:00Czy przed wyrażeniem oburzenia sprawdzili, czy zwycięzcy nie są przypadkiem niebinarni? Pewnie nie..
Czy przed wyrażeniem oburzenia sprawdzili, czy zwycięzcy nie są przypadkiem niebinarni? Pewnie nie..
Cytat z Marek Pilarski data 4 grudnia, 2024, 15:12To znaczy, że być może niepotrzebnie się oburzyli, bo może się okazać, że wygrały jednak osoby "niebinarne". 😜
To znaczy, że być może niepotrzebnie się oburzyli, bo może się okazać, że wygrały jednak osoby "niebinarne". 😜
Cytat z Mierzwiak data 4 grudnia, 2024, 15:13Ale nie o to chodzi w oburzeniu, a kategoria nie nazywa się "The best nonbinary performance" 😉
Ale nie o to chodzi w oburzeniu, a kategoria nie nazywa się "The best nonbinary performance" 😉
Cytat z Ernest Kubica data 4 grudnia, 2024, 19:25Ale numer. Kino Zbyszek w Olkuszu ma kartę Unlimited. 500 zł na cały rok albo 260zł na pół roku.
https://www.mok.olkusz.pl/index.php/kino
Ale numer. Kino Zbyszek w Olkuszu ma kartę Unlimited. 500 zł na cały rok albo 260zł na pół roku.
Cytat z Marek Pilarski data 4 grudnia, 2024, 19:46Cytat z Mierzwiak data grudzień 4, 2024, 15:13Ale nie o to chodzi w oburzeniu, a kategoria nie nazywa się "The best nonbinary performance"
Nie no, ja się śmieję, bo w ich uniwersum "osoby niebinarne", to chyba ani mężczyźni, ani kobiety, więc jakby się okazało, że to nie mężczyźni wygryźli kobiety, to może nie byłoby oburzenia. 😉
Cytat z Mierzwiak data grudzień 4, 2024, 15:13Ale nie o to chodzi w oburzeniu, a kategoria nie nazywa się "The best nonbinary performance"
Nie no, ja się śmieję, bo w ich uniwersum "osoby niebinarne", to chyba ani mężczyźni, ani kobiety, więc jakby się okazało, że to nie mężczyźni wygryźli kobiety, to może nie byłoby oburzenia. 😉
Cytat z Juby data 5 grudnia, 2024, 10:23Cytat z Ernest Kubica data grudzień 3, 2024, 16:00Dokładnie
Jak dla mnie młoda Isabel Lucas.
Cytat z Ernest Kubica data grudzień 3, 2024, 16:00Dokładnie
Jak dla mnie młoda Isabel Lucas.