aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 20 of 75Next

Po lewej stronie 🙂

Dzięki Mierzwiak 🙂 Masakra, a myślałem, że ja obsesyjnie pucuję swoje okulary 🙂

Cover z serialu Maxa.

Wklejałem już cały wywiad i pewnie nie każdy ma czas na taki ponad 3-godzinny materiał (sam słucham na raty w pracy) więc linkuję bezpośrednio do fajnej wypowiedzi Quentina gdzie wyjaśnia wyższość filmów nad serialami. Z argumentacją którą stosuje w pełni się zgadzam, ale też pasuje mi ona chociażby do świeżego jeszcze Pingwina, który z racji ograniczonej liczby odcinków, zwartej historii oraz fantastycznych ról Farrella i Milioti na pewno zapadnie mi w pamięć.

Ten animowany Władca Pierścieni jest niezłym non-eventem

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2024-12-13-233000.png

Czyli jednak większość ludzkości uznała, że to brzydkie i do obejrzenia w domu.

Warner Bros. ma za sobą najdziwniejszy rok.. Wonka jeszcze sporo kasy zarobił dla nich w pierwszych miesiącach, później dwa hity pod rząd z Diuną i Godzillą, później katastrofa w formie Furiosy, która wydawała się nie do przebicia, później całe lato nic (pomijając dystrybucję Twisters na rynku zewnętrznym, gdzie film spisał się słabo), we wrześniu znów duży przebój z Beetlejuice Beetlejuice, żeby osiągnąć kompletne dno miesiąc później, a teraz praktycznie znów nic przez ponad dwa miesiące, żeby zakończyć rok kompletnym non-eventem. xD

Z cyklu mało ważne ciekawostki. Wiedzieliście, że pradziadek Liv Tyler był Polakiem? Ja nie.

Ciekawostka: To znaczy też, że dziadek Stevena Tylera był Polakiem 🙂

Cytat z Szaman data grudzień 13, 2024, 23:47

Ciekawostka: To znaczy też, że dziadek Stevena Tylera był Polakiem 🙂

Tak, tę wiedzę przyswoiłem z informacji o nim. Ale że to blog głównie filmowy to przetworzyłem ją na takąż 😉
PS. Dziadek związał się z Czirokezką i z tego związku urodziła się matka Drugiej Największej Japy Rocka.

Chyba że chodzi o dziadka matki Liv Tyler. 😛

Cholera, rzeczywiście 🙂

Piosenka Miley Cyrus do The Last Showgirl, która w tym tygodniu została nominowana do GG i CCA

Oglądam właśnie dokument o Chritopherze Reevie. Czy ktoś z Was oglądał film "Poza podejrzeniem", gdzie gra on sparaliżowanego policjanta? Czy w tym dokumencie czasem aby radośnie nie zaspoilerowano finałowego twistu?

Spoiler

Wrzucili scenę w której Reeve stoi pijąc kawę, tuż obok wózka inwalidzkiego.

Poza tym dziwny był jeszcze jeden zgrzyt. Podkreślano, że na planie Supermana Hackman miał wywalone, Brando miał wywalone, a Reeve był prawdziwym profesjonalistą. Mija kilka chwil i mamy żartobliwą opowieść o tym jak Chris poznaje swoją pierwszą żonę i rzuca się w wir imprezowego Londynu końca lat 70-tych, często zjawiając się na planie skacowanym. Legendarny profesjonalizm 🙂 Są też ujęcia jak w weekendy latał szybowcem, ryzykując cały projekt. Coś im się narracja porozjeżdżała 🙂

Bardzo dziwna ta dziesiątka Time’a

https://rozrywka.wprost.pl/filmy/11886756/polski-film-na-prestizowej-liscie-timea-oto-topka-2024-roku.html?pr=11886735&pri=10#1-Babygirl

Oficjalna polska premiera Kompletnie nieznanego dopiero 31 stycznia, ale film będzie grany przedpremierowo już od 26 grudnia.

Ktoś na to na serio czeka? Widziałem trailer raz w kinie, co za nudziarstwo.

Bardziej żeby w domu obejrzeć, bo mam zwyczaj oglądać każdy film z Edwardem Nortonem w którym gra więcej niż epizod 🙂

Nie powiem, że czekam z wypiekami na twarzy, ale chętnie obejrzę, bo:

• Timmy jest bardzo dobrym aktorem i jest wychwalany za swoją rolę
  • Mangold jest kompetentnym reżyserem i jego filmy są zazwyczaj bardzo solidne
  • Nie mam uczulenia na folk, a w sumie lubię nawet od czasu do czasu posłuchać, szczególnie jak brzdąka gdzieś tam w tle bajno 🙂
robgordon has reacted to this post.
robgordon

Po raz kolejny potwierdza się, że bycie świetnym czy nawet genialnym reżyserem nie gwarantuje posiadania dobrego gustu 🙂

PreviousPage 20 of 75Next