aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 21 of 75Next

Cytat z Mierzwiak data grudzień 17, 2024, 21:08

Ktoś na to na serio czeka? Widziałem trailer raz w kinie, co za nudziarstwo.

Ja trochę czekałem, po  zwiastunach nieco mniej, ale może pójdę do kina. Wygląda solidnie, ale z drugiej strony chyba taka typowa biografia od linijki.

Juror 2 wparował na Maxa. Kto się skusi?

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Ja bym się skusił, ale chyba nie mam w tej chwili Maxa. Muszę sprawdzić  😅

Fajnie było pooglądać te wszystkie fragmenty, a dawno niewidziany Piąty element zapierał dech w piersiach. Tylko, że jak dla mnie coś się popsuło od czasu "kokosa" i narzekanie na oglądalność odcinków o pociągach mocno mi to uświadomiło.

Mięska jest tutaj na jakieś 12 minut w których wyrobiłby się np. Captain Midnight, reszta to świetnie dobrane urywki z filmów, ale też wygłupy z kukiełką i reklamy Nebuli, takie typowe zapychacze. Fajnie było oglądać "Douga Walkera dla dorosłych", ale ile można na tym jechać. Poza tym nie wiem, czy w dzisiejszych czasach można nadal wypuszczać jeden odcinek na miesiąc i liczyć na przywiązanie ze strony widza.

Jeszcze nie widziałem, ale słuszna uwaga z tym Captain Midnightem, który ma zawsze bardzo zwięzłe a zarazem treściwe materiały, takie w sam raz do skonsumowania przed snem czy puszczenia w tle podczas robienia czegoś w kuchni.

Może Patrick powinien pomyśleć nad zmianą formuły? Wszystko się kiedyś wypala i nudzi, i o ile Captain Midnight ze swoją formułą nie znudzi i nie wypali się nigdy, bo jest ona na tyle prosta i uniwersalna, że zawsze będzie dobra, tak konwencja przyjęta przez Willemsa jest zbyt chatakterystyczna by móc trwać wiecznie i wiecznie przyciągać widzów. W temacie filmowych felietonów mniej naprawdę znaczy więcej.

Fantastyczny materiał (nie tylko) o The Substance, utwierdzający mnie w przekonaniu, że stoi na moim podium tegorocznych filmów.

Dziwna ta aplikacja cda. A właściwie aplikacje. Na telefonie działa cda.pl, na której za opłatą premium możesz obejrzeć filmy premium i te bez opłaty. Ale na telewizor możesz zainstalować tylko premium, na której obejrzysz… tylko filmy premium. Pozostałe obejrzysz logując się na stronie cda, przez wyszukiwarkę internetową.

W aplikacji CDA na Apple TV jest wszystko.

A trzeba mieć aktywne Apple.TV?

Cytat z robgordon data grudzień 21, 2024, 12:29

Dziwna ta aplikacja cda. A właściwie aplikacje. Na telefonie działa cda.pl, na której za opłatą premium możesz obejrzeć filmy premium i te bez opłaty. Ale na telewizor możesz zainstalować tylko premium, na której obejrzysz… tylko filmy premium. Pozostałe obejrzysz logując się na stronie cda, przez wyszukiwarkę internetową.

Aplikacja na telewizorze z Google TV działa po zalogowaniu się na konto CDA. I jak najbardziej działają wtedy piraty. Można zalogować się na przykład przez konto Google.

Cytat z robgordon data grudzień 21, 2024, 13:18

A trzeba mieć aktywne Apple.TV?

Platforma streamingowa to Apple TV+, Apple TV to urządzenie 🙂

https://www.x-kom.pl/p/1083696-odtwarzacz-multimedialny-apple-apple-tv-4k-2022-64gb.html

A, OK 😉

Trailer remastera 4K Constantine'a.

W ogóle to plus Sin City, Zemsta Sithów, Batman Begins, V for Vendetta, King Kong  - popkulturowo 2005 był kapitalnym rokiem.

Barack Obama tradycyjnie podzielił się swoją topką za 2024. Fajnie, że ogląda dobre filmy, najbardziej zaskoczyła mnie obecność Bękarta.
https://deadline.com/2024/12/barack-obama-list-top-10-movies-2024-1236239944/

Średnio wierzę w te jego topki, zawsze są takie gładkie, mile widziane, bez odrobiny dziwactwa i szaleństwa.

Wiadomo, że jego pozycja w jakiś sposób determinuje te zestawienia. Ale mimo wszystko lista na której zmieścił Diunę, Anorę i duńską historię o kartoflach jest wg mnie wystarczająco dziwaczna jak na byłego prezydenta USA 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Chyba już od kilku tygodni Hollywood Reporter robi loda festiwalowi filmowemu z Arabii Saudyjskiej, o hollywoodzkich gwiazdach które zaszczyciły go swoją obecnością nie wspominając, czego zwieńczeniem jest poniższa dyskusja:

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/spike-lee-red-sea-film-festival-roundtable-2024-1236084955/

Zadziwia mnie, że ci ludzie są pierwszymi w kolejce by gnoić USA, bredzić o wyimaginowanym faszyzmie, prawach kobiet (przy jednoczesnej nieznajomości definicji słowa "kobieta") i prześladowaniu społeczności LGBT, ale gdy kaska od Arabów płynie szerokim strumieniem bardzo szybko zapominają jak wygląda tam kwestia praw człowieka w ogóle.

Gościu musiał wygooglować, czym jest Odyseja. xD

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2024, 12:24

Gościu musiał wygooglować, czym jest Odyseja. xD

To pewnie ten typ co myśli, że jakiś Tolkien napisał książki na podstawie filmów Jacksona.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon
PreviousPage 21 of 75Next