Filmowy Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 19 grudnia, 2024, 12:41Cytat z Mierzwiak data grudzień 17, 2024, 21:08Ktoś na to na serio czeka? Widziałem trailer raz w kinie, co za nudziarstwo.
Ja trochę czekałem, po zwiastunach nieco mniej, ale może pójdę do kina. Wygląda solidnie, ale z drugiej strony chyba taka typowa biografia od linijki.
Cytat z Mierzwiak data grudzień 17, 2024, 21:08Ktoś na to na serio czeka? Widziałem trailer raz w kinie, co za nudziarstwo.
Ja trochę czekałem, po zwiastunach nieco mniej, ale może pójdę do kina. Wygląda solidnie, ale z drugiej strony chyba taka typowa biografia od linijki.
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2024, 14:18Ja bym się skusił, ale chyba nie mam w tej chwili Maxa. Muszę sprawdzić 😅
Ja bym się skusił, ale chyba nie mam w tej chwili Maxa. Muszę sprawdzić 😅
Cytat z Szaman data 20 grudnia, 2024, 19:20Fajnie było pooglądać te wszystkie fragmenty, a dawno niewidziany Piąty element zapierał dech w piersiach. Tylko, że jak dla mnie coś się popsuło od czasu "kokosa" i narzekanie na oglądalność odcinków o pociągach mocno mi to uświadomiło.
Mięska jest tutaj na jakieś 12 minut w których wyrobiłby się np. Captain Midnight, reszta to świetnie dobrane urywki z filmów, ale też wygłupy z kukiełką i reklamy Nebuli, takie typowe zapychacze. Fajnie było oglądać "Douga Walkera dla dorosłych", ale ile można na tym jechać. Poza tym nie wiem, czy w dzisiejszych czasach można nadal wypuszczać jeden odcinek na miesiąc i liczyć na przywiązanie ze strony widza.
Fajnie było pooglądać te wszystkie fragmenty, a dawno niewidziany Piąty element zapierał dech w piersiach. Tylko, że jak dla mnie coś się popsuło od czasu "kokosa" i narzekanie na oglądalność odcinków o pociągach mocno mi to uświadomiło.
Mięska jest tutaj na jakieś 12 minut w których wyrobiłby się np. Captain Midnight, reszta to świetnie dobrane urywki z filmów, ale też wygłupy z kukiełką i reklamy Nebuli, takie typowe zapychacze. Fajnie było oglądać "Douga Walkera dla dorosłych", ale ile można na tym jechać. Poza tym nie wiem, czy w dzisiejszych czasach można nadal wypuszczać jeden odcinek na miesiąc i liczyć na przywiązanie ze strony widza.
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2024, 21:34Jeszcze nie widziałem, ale słuszna uwaga z tym Captain Midnightem, który ma zawsze bardzo zwięzłe a zarazem treściwe materiały, takie w sam raz do skonsumowania przed snem czy puszczenia w tle podczas robienia czegoś w kuchni.
Może Patrick powinien pomyśleć nad zmianą formuły? Wszystko się kiedyś wypala i nudzi, i o ile Captain Midnight ze swoją formułą nie znudzi i nie wypali się nigdy, bo jest ona na tyle prosta i uniwersalna, że zawsze będzie dobra, tak konwencja przyjęta przez Willemsa jest zbyt chatakterystyczna by móc trwać wiecznie i wiecznie przyciągać widzów. W temacie filmowych felietonów mniej naprawdę znaczy więcej.
Fantastyczny materiał (nie tylko) o The Substance, utwierdzający mnie w przekonaniu, że stoi na moim podium tegorocznych filmów.
https://youtu.be/IvZGrF1hSbY?si=uLc-jZCT1eNghAeR
Jeszcze nie widziałem, ale słuszna uwaga z tym Captain Midnightem, który ma zawsze bardzo zwięzłe a zarazem treściwe materiały, takie w sam raz do skonsumowania przed snem czy puszczenia w tle podczas robienia czegoś w kuchni.
Może Patrick powinien pomyśleć nad zmianą formuły? Wszystko się kiedyś wypala i nudzi, i o ile Captain Midnight ze swoją formułą nie znudzi i nie wypali się nigdy, bo jest ona na tyle prosta i uniwersalna, że zawsze będzie dobra, tak konwencja przyjęta przez Willemsa jest zbyt chatakterystyczna by móc trwać wiecznie i wiecznie przyciągać widzów. W temacie filmowych felietonów mniej naprawdę znaczy więcej.
Fantastyczny materiał (nie tylko) o The Substance, utwierdzający mnie w przekonaniu, że stoi na moim podium tegorocznych filmów.
Cytat z robgordon data 21 grudnia, 2024, 12:29Dziwna ta aplikacja cda. A właściwie aplikacje. Na telefonie działa cda.pl, na której za opłatą premium możesz obejrzeć filmy premium i te bez opłaty. Ale na telewizor możesz zainstalować tylko premium, na której obejrzysz… tylko filmy premium. Pozostałe obejrzysz logując się na stronie cda, przez wyszukiwarkę internetową.
Dziwna ta aplikacja cda. A właściwie aplikacje. Na telefonie działa cda.pl, na której za opłatą premium możesz obejrzeć filmy premium i te bez opłaty. Ale na telewizor możesz zainstalować tylko premium, na której obejrzysz… tylko filmy premium. Pozostałe obejrzysz logując się na stronie cda, przez wyszukiwarkę internetową.
Cytat z Szaman data 21 grudnia, 2024, 13:21Cytat z robgordon data grudzień 21, 2024, 12:29Dziwna ta aplikacja cda. A właściwie aplikacje. Na telefonie działa cda.pl, na której za opłatą premium możesz obejrzeć filmy premium i te bez opłaty. Ale na telewizor możesz zainstalować tylko premium, na której obejrzysz… tylko filmy premium. Pozostałe obejrzysz logując się na stronie cda, przez wyszukiwarkę internetową.
Aplikacja na telewizorze z Google TV działa po zalogowaniu się na konto CDA. I jak najbardziej działają wtedy piraty. Można zalogować się na przykład przez konto Google.
Cytat z robgordon data grudzień 21, 2024, 12:29Dziwna ta aplikacja cda. A właściwie aplikacje. Na telefonie działa cda.pl, na której za opłatą premium możesz obejrzeć filmy premium i te bez opłaty. Ale na telewizor możesz zainstalować tylko premium, na której obejrzysz… tylko filmy premium. Pozostałe obejrzysz logując się na stronie cda, przez wyszukiwarkę internetową.
Aplikacja na telewizorze z Google TV działa po zalogowaniu się na konto CDA. I jak najbardziej działają wtedy piraty. Można zalogować się na przykład przez konto Google.
Cytat z Mierzwiak data 21 grudnia, 2024, 13:36Cytat z robgordon data grudzień 21, 2024, 13:18A trzeba mieć aktywne Apple.TV?
Platforma streamingowa to Apple TV+, Apple TV to urządzenie 🙂
https://www.x-kom.pl/p/1083696-odtwarzacz-multimedialny-apple-apple-tv-4k-2022-64gb.html
Cytat z robgordon data grudzień 21, 2024, 13:18A trzeba mieć aktywne Apple.TV?
Platforma streamingowa to Apple TV+, Apple TV to urządzenie 🙂
https://www.x-kom.pl/p/1083696-odtwarzacz-multimedialny-apple-apple-tv-4k-2022-64gb.html
Cytat z Mierzwiak data 21 grudnia, 2024, 17:47Trailer remastera 4K Constantine'a.
W ogóle to plus Sin City, Zemsta Sithów, Batman Begins, V for Vendetta, King Kong - popkulturowo 2005 był kapitalnym rokiem.
https://youtu.be/819JCbGfZpg?si=LUJAfSEvoQ7OxXdT
Trailer remastera 4K Constantine'a.
W ogóle to plus Sin City, Zemsta Sithów, Batman Begins, V for Vendetta, King Kong - popkulturowo 2005 był kapitalnym rokiem.
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2024, 09:16Barack Obama tradycyjnie podzielił się swoją topką za 2024. Fajnie, że ogląda dobre filmy, najbardziej zaskoczyła mnie obecność Bękarta.
https://deadline.com/2024/12/barack-obama-list-top-10-movies-2024-1236239944/
Barack Obama tradycyjnie podzielił się swoją topką za 2024. Fajnie, że ogląda dobre filmy, najbardziej zaskoczyła mnie obecność Bękarta.
https://deadline.com/2024/12/barack-obama-list-top-10-movies-2024-1236239944/
Cytat z Szaman data 22 grudnia, 2024, 09:22Średnio wierzę w te jego topki, zawsze są takie gładkie, mile widziane, bez odrobiny dziwactwa i szaleństwa.
Średnio wierzę w te jego topki, zawsze są takie gładkie, mile widziane, bez odrobiny dziwactwa i szaleństwa.
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2024, 10:13Wiadomo, że jego pozycja w jakiś sposób determinuje te zestawienia. Ale mimo wszystko lista na której zmieścił Diunę, Anorę i duńską historię o kartoflach jest wg mnie wystarczająco dziwaczna jak na byłego prezydenta USA 😉
Wiadomo, że jego pozycja w jakiś sposób determinuje te zestawienia. Ale mimo wszystko lista na której zmieścił Diunę, Anorę i duńską historię o kartoflach jest wg mnie wystarczająco dziwaczna jak na byłego prezydenta USA 😉
Cytat z Mierzwiak data 23 grudnia, 2024, 12:47Chyba już od kilku tygodni Hollywood Reporter robi loda festiwalowi filmowemu z Arabii Saudyjskiej, o hollywoodzkich gwiazdach które zaszczyciły go swoją obecnością nie wspominając, czego zwieńczeniem jest poniższa dyskusja:
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/spike-lee-red-sea-film-festival-roundtable-2024-1236084955/
Zadziwia mnie, że ci ludzie są pierwszymi w kolejce by gnoić USA, bredzić o wyimaginowanym faszyzmie, prawach kobiet (przy jednoczesnej nieznajomości definicji słowa "kobieta") i prześladowaniu społeczności LGBT, ale gdy kaska od Arabów płynie szerokim strumieniem bardzo szybko zapominają jak wygląda tam kwestia praw człowieka w ogóle.
Chyba już od kilku tygodni Hollywood Reporter robi loda festiwalowi filmowemu z Arabii Saudyjskiej, o hollywoodzkich gwiazdach które zaszczyciły go swoją obecnością nie wspominając, czego zwieńczeniem jest poniższa dyskusja:
Zadziwia mnie, że ci ludzie są pierwszymi w kolejce by gnoić USA, bredzić o wyimaginowanym faszyzmie, prawach kobiet (przy jednoczesnej nieznajomości definicji słowa "kobieta") i prześladowaniu społeczności LGBT, ale gdy kaska od Arabów płynie szerokim strumieniem bardzo szybko zapominają jak wygląda tam kwestia praw człowieka w ogóle.
Cytat z Marek Pilarski data 24 grudnia, 2024, 12:24Gościu musiał wygooglować, czym jest Odyseja. xD
https://twitter.com/therealsupes/status/1871324550270791736?t=1aT_X3T1xCOoncuZjQxHDA&s=19
Gościu musiał wygooglować, czym jest Odyseja. xD
HOLY SHIT https://t.co/hrsdYKXWzt pic.twitter.com/tU6bbabTPI
— Matt Ramos (@therealsupes) December 23, 2024
Cytat z Mierzwiak data 24 grudnia, 2024, 14:01Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2024, 12:24Gościu musiał wygooglować, czym jest Odyseja. xD
To pewnie ten typ co myśli, że jakiś Tolkien napisał książki na podstawie filmów Jacksona.
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2024, 12:24Gościu musiał wygooglować, czym jest Odyseja. xD
To pewnie ten typ co myśli, że jakiś Tolkien napisał książki na podstawie filmów Jacksona.