Filmowy Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 17 stycznia, 2025, 07:44Nie powiedziałem, bo jeszcze go nie widziałem i też nie wiedziałem..
Nie powiedziałem, bo jeszcze go nie widziałem i też nie wiedziałem..
Cytat z Szaman data 17 stycznia, 2025, 09:14Który z reżyserów miał tak udane, w pełni satysfakcjonujące jego fanów zakończenie kariery, jak David Lynch z trzecim sezonem Twin Peaks?
Który z reżyserów miał tak udane, w pełni satysfakcjonujące jego fanów zakończenie kariery, jak David Lynch z trzecim sezonem Twin Peaks?
Cytat z robgordon data 17 stycznia, 2025, 16:06Będziemy komentować pomysł amerykańskiego prezydenta elekta? Czy spuścimy zasłonę milczenia.
Będziemy komentować pomysł amerykańskiego prezydenta elekta? Czy spuścimy zasłonę milczenia.
Cytat z Marek Pilarski data 17 stycznia, 2025, 16:07Zależy, co wymyślił..
Zależy, co wymyślił..
Cytat z Szaman data 17 stycznia, 2025, 16:23To ja napiszę tyle, że ośmieszył tych trzech panów nawet bardziej niż siebie. A z Sylwkiem od kilku lat dzieje się coś dziwnego i było to widać przy jego publicznych żalach na Instagramie.
To ja napiszę tyle, że ośmieszył tych trzech panów nawet bardziej niż siebie. A z Sylwkiem od kilku lat dzieje się coś dziwnego i było to widać przy jego publicznych żalach na Instagramie.
Cytat z Mierzwiak data 17 stycznia, 2025, 16:35Cytat z Szaman data styczeń 17, 2025, 09:14
Który z reżyserów miał tak udane, w pełni satysfakcjonujące jego fanów zakończenie kariery, jak David Lynch z trzecim sezonem Twin Peaks?
Doskonałe zakończenie kariery ORAZ doskonałe zakończenie Twin Peaks. Ostatnia scena serialu to jest coś niesamowitego, co do dzisiaj przeszywa mnie jak o niej pomyślę.
Pomysł Trumpa? Nie wiem, zależy co z tego faktycznie wyniknie. Ze Space Force też się wszyscy śmiali a tylko w 2023 roku mieli ponad $26 mld budżetu 🙂
Cytat z Szaman data styczeń 17, 2025, 09:14
Doskonałe zakończenie kariery ORAZ doskonałe zakończenie Twin Peaks. Ostatnia scena serialu to jest coś niesamowitego, co do dzisiaj przeszywa mnie jak o niej pomyślę.
Pomysł Trumpa? Nie wiem, zależy co z tego faktycznie wyniknie. Ze Space Force też się wszyscy śmiali a tylko w 2023 roku mieli ponad $26 mld budżetu 🙂
Cytat z Szaman data 17 stycznia, 2025, 16:45Widziałem ostatnią scenę, po tym jak bardzo ją zachwalaliście kilka lat temu. Znakomita.
Widziałem ostatnią scenę, po tym jak bardzo ją zachwalaliście kilka lat temu. Znakomita.
Cytat z Marek Pilarski data 17 stycznia, 2025, 16:49Cytat z Marek Pilarski data styczeń 17, 2025, 16:07Zależy, co wymyślił..
Ok, w końcu znalazłem info.. dobra, i co ci emeryci mają niby zrobić?
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 17, 2025, 16:07Zależy, co wymyślił..
Ok, w końcu znalazłem info.. dobra, i co ci emeryci mają niby zrobić?
Cytat z Szaman data 17 stycznia, 2025, 16:51Jon Voight będzie nosił ze sobą łuk 🙂
Tymczasem nie wiedziałem, że Lynch zrobił pokręconą reklamę Play Station 2
https://www.youtube.com/watch?v=Laf9vpJMDjA
Jon Voight będzie nosił ze sobą łuk 🙂
Tymczasem nie wiedziałem, że Lynch zrobił pokręconą reklamę Play Station 2
Cytat z Janko data 17 stycznia, 2025, 23:32Oglądam sobie najnowszy film z generatora Netfliksa, czyli powrót Cameron Diaz. I tak jeden ze złoli to Białorusin, który razem z grupą jego rodaków i z Czeczenami chcą coś tam zdobyć. W filmie są 3 sceny w których rozmawiają miedzy sobą w ojczystym języku. Czyli po polsku. Tego Baltazara Gora gra urodzony w Polsce Robert Besta stąd jego polszczyzna jest dobra (ten skurwysyn ładnie wybrzmiał) u pozostałych kompanów wypadło trochę gorzej.
Oglądam sobie najnowszy film z generatora Netfliksa, czyli powrót Cameron Diaz. I tak jeden ze złoli to Białorusin, który razem z grupą jego rodaków i z Czeczenami chcą coś tam zdobyć. W filmie są 3 sceny w których rozmawiają miedzy sobą w ojczystym języku. Czyli po polsku. Tego Baltazara Gora gra urodzony w Polsce Robert Besta stąd jego polszczyzna jest dobra (ten skurwysyn ładnie wybrzmiał) u pozostałych kompanów wypadło trochę gorzej.
Cytat z Marek Pilarski data 17 stycznia, 2025, 23:34https://twitter.com/kochamkino_/status/1880296078240842048?t=e32nBq3nGC_RQK8OCNEk2Q&s=19
https://twitter.com/kochamkino_/status/1880296078240842048?t=e32nBq3nGC_RQK8OCNEk2Q&s=19
Cytat z robgordon data 17 stycznia, 2025, 23:59Cytat z Janko data styczeń 17, 2025, 23:32Oglądam sobie najnowszy film z generatora Netfliksa, czyli powrót Cameron Diaz. I tak jeden ze złoli to Białorusin, który razem z grupą jego rodaków i z Czeczenami chcą coś tam zdobyć. W filmie są 3 sceny w których rozmawiają miedzy sobą w ojczystym języku. Czyli po polsku. Tego Baltazara Gora gra urodzony w Polsce Robert Besta stąd jego polszczyzna jest dobra (ten skurwysyn ładnie wybrzmiał) u pozostałych kompanów wypadło trochę gorzej.
Czytałem dziś o tym w NaEkranie. Niezłe mają tam pojęcie o naszym regionie 😉
Cytat z Janko data styczeń 17, 2025, 23:32Oglądam sobie najnowszy film z generatora Netfliksa, czyli powrót Cameron Diaz. I tak jeden ze złoli to Białorusin, który razem z grupą jego rodaków i z Czeczenami chcą coś tam zdobyć. W filmie są 3 sceny w których rozmawiają miedzy sobą w ojczystym języku. Czyli po polsku. Tego Baltazara Gora gra urodzony w Polsce Robert Besta stąd jego polszczyzna jest dobra (ten skurwysyn ładnie wybrzmiał) u pozostałych kompanów wypadło trochę gorzej.
Czytałem dziś o tym w NaEkranie. Niezłe mają tam pojęcie o naszym regionie 😉
Cytat z Szaman data 18 stycznia, 2025, 00:17Cytat z Marek Pilarski data styczeń 17, 2025, 23:34https://twitter.com/kochamkino_/status/1880296078240842048?t=e32nBq3nGC_RQK8OCNEk2Q&s=19
Nawet odcień różu może kojarzyć się z kombinezonami skoczków 🙂
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 17, 2025, 23:34https://twitter.com/kochamkino_/status/1880296078240842048?t=e32nBq3nGC_RQK8OCNEk2Q&s=19
Nawet odcień różu może kojarzyć się z kombinezonami skoczków 🙂
Cytat z Szaman data 19 stycznia, 2025, 21:59Zaczyna się rozjaśniać sytuacja z niskim budżetem Brutalisty, którym wszyscy się podniecali. Że też nie wpadłem na to od razu, że chodzi o AI. Na razie niby przy języku węgierskim i budynkach.
https://screenrant.com/brutalist-movie-ai-use-criticism-explained/
Zaczyna się rozjaśniać sytuacja z niskim budżetem Brutalisty, którym wszyscy się podniecali. Że też nie wpadłem na to od razu, że chodzi o AI. Na razie niby przy języku węgierskim i budynkach.
https://screenrant.com/brutalist-movie-ai-use-criticism-explained/
Cytat z Marek Pilarski data 19 stycznia, 2025, 22:39Z drugiej strony wydaje mi się, że ludzie dostają piany na ustach, jak tylko słyszą "AI", niezależnie od kontekstu czy stopnia, w jakim zostało ono użyte. 😛
Z drugiej strony wydaje mi się, że ludzie dostają piany na ustach, jak tylko słyszą "AI", niezależnie od kontekstu czy stopnia, w jakim zostało ono użyte. 😛
Cytat z Szaman data 19 stycznia, 2025, 22:56Tak, jesteśmy właśnie w tym momencie dziejowym. Jednocześnie AI wchodzi pod strzechy w smartfonach, czy na Ceneo i za chwilę tempetatura wokół niego znacznie spadnie.
Tak, jesteśmy właśnie w tym momencie dziejowym. Jednocześnie AI wchodzi pod strzechy w smartfonach, czy na Ceneo i za chwilę tempetatura wokół niego znacznie spadnie.
Cytat z Mierzwiak data 19 stycznia, 2025, 23:11Przede wszystkim to nie jest żadne AI, ale na prostowanie tego jest już chyba za późno.
Przede wszystkim to nie jest żadne AI, ale na prostowanie tego jest już chyba za późno.
Cytat z Ernest Kubica data 20 stycznia, 2025, 00:47Ale zrobienie węgierskich dialogów nie wyjaśnia niskiego budżetu w stosunku do filmów, w których języka węgierskiego nie ma.
Ale zrobienie węgierskich dialogów nie wyjaśnia niskiego budżetu w stosunku do filmów, w których języka węgierskiego nie ma.