Filmowy Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 26 stycznia, 2025, 13:34Nakręciłem filmik o tym, co jest nie tak z Grace Randolph. Zapomniałem wspomnieć o tym, że ma też często ch*jowe tejki w kwestii sezonu nagród i lepiej, żeby nie wypowiadała się w tym temacie.
https://youtu.be/C682qu_L1bY?si=1g4MZdKuGSjNfyaq
Nakręciłem filmik o tym, co jest nie tak z Grace Randolph. Zapomniałem wspomnieć o tym, że ma też często ch*jowe tejki w kwestii sezonu nagród i lepiej, żeby nie wypowiadała się w tym temacie.
Cytat z Mierzwiak data 27 stycznia, 2025, 13:50Multikino:
31.03 i 05.04 - Alien - wersja reżyserska, czyli gorsza wersja filmu z dodaną nową sceną i paroma usuniętymi nazwana tak dla chwytu marketingowego,
07 i 12.04 - Aliens - wersja rozszerzona; ciekawe czy to najnowszy remaster potraktowany AI...
Multikino:
31.03 i 05.04 - Alien - wersja reżyserska, czyli gorsza wersja filmu z dodaną nową sceną i paroma usuniętymi nazwana tak dla chwytu marketingowego,
07 i 12.04 - Aliens - wersja rozszerzona; ciekawe czy to najnowszy remaster potraktowany AI...
Cytat z Szaman data 27 stycznia, 2025, 14:12Aliens ma wspaniałą wersję reżyserską, za to rzeczywiście pamiętam, że przy Alienie nic wniesiono nowego. Toma Skerrita w kokonie nie ma w żadnej, oficjalnej wersji?
Aliens ma wspaniałą wersję reżyserską, za to rzeczywiście pamiętam, że przy Alienie nic wniesiono nowego. Toma Skerrita w kokonie nie ma w żadnej, oficjalnej wersji?
Cytat z Mierzwiak data 27 stycznia, 2025, 14:39Wersją reżyserską Aliens jest wersja kinowa, dłuższa wersja to po prostu wersja specjalna.
Skerrit jest w tej wersji Aliena która będzie w multikinie, czyli reżyserskiej która wersją reżyserską wcale nie jest, nazwano ją tak na potrzeby reedycji kinowej z 2003 roku.
Wersją reżyserską Aliens jest wersja kinowa, dłuższa wersja to po prostu wersja specjalna.
Skerrit jest w tej wersji Aliena która będzie w multikinie, czyli reżyserskiej która wersją reżyserską wcale nie jest, nazwano ją tak na potrzeby reedycji kinowej z 2003 roku.
Cytat z Mierzwiak data 27 stycznia, 2025, 20:07Swoją drogą ludzie odkopali to żenujące coś, czymkolwiek miało to być, wrzucone 3 dni przed premierą It Ends With Us gdy Deapool & Wolverine był już na ekranach kin:
https://youtu.be/HlyxodNmmxY?si=zhLXjswpjoR-cx8O
Swoją drogą ludzie odkopali to żenujące coś, czymkolwiek miało to być, wrzucone 3 dni przed premierą It Ends With Us gdy Deapool & Wolverine był już na ekranach kin:
Cytat z Mierzwiak data 28 stycznia, 2025, 14:46Nie będę raportować wszystkiego bo pewnie i tak mało Was to interesuje a nawet jeśli to w minimalnym stopniu, ale jeśli chcecie posłuchać, jak reżyser płaszczy się przed aktorką, wchodzi jej w tyłek i wychodzi ustami, przy okazji słodząc Reynoldsowi i Swift ("two of the most creative people on the planet" litości...), to łapcie wiadomość audio wysłaną przez Baldoniego po tym, jak Lively była niezadowolona z jego reakcji na wersję sceny napisanej przez Reynoldsa:
Od 6:14:
https://www.youtube.com/watch?v=IrKwy7FZNBQ
Nie będę raportować wszystkiego bo pewnie i tak mało Was to interesuje a nawet jeśli to w minimalnym stopniu, ale jeśli chcecie posłuchać, jak reżyser płaszczy się przed aktorką, wchodzi jej w tyłek i wychodzi ustami, przy okazji słodząc Reynoldsowi i Swift ("two of the most creative people on the planet" litości...), to łapcie wiadomość audio wysłaną przez Baldoniego po tym, jak Lively była niezadowolona z jego reakcji na wersję sceny napisanej przez Reynoldsa:
Od 6:14:
Cytat z Marek Pilarski data 28 stycznia, 2025, 19:37Mnie to interesuje, ale oglądam z opóźnieniem. 😅
Mnie to interesuje, ale oglądam z opóźnieniem. 😅
Cytat z robgordon data 28 stycznia, 2025, 20:55Mnie nie, takie przepychanki są poza moimi zainteresowaniami. Ale spoko, rozumiem że kogoś to może ciekawić.
Mnie nie, takie przepychanki są poza moimi zainteresowaniami. Ale spoko, rozumiem że kogoś to może ciekawić.
Cytat z Szaman data 28 stycznia, 2025, 21:13Staram się coraz bardziej unikać tych wszystkich celebrytów, to nie mój świat. Więc wybaczcie, tutaj nie będę komentował.
Staram się coraz bardziej unikać tych wszystkich celebrytów, to nie mój świat. Więc wybaczcie, tutaj nie będę komentował.
Cytat z Mierzwiak data 28 stycznia, 2025, 21:59Mnie interesuje bo lubię popkulturę a ta sprawa przy okazji rzuca światło na kulisy produkcji filmów i rozgrywające się tam dramy 🙂
No i mam pewną satysfakcję, bo nigdy nie lubiłem Reynoldsa (przy okazji gardzę ludźmi promującymi picie alkoholu) więc pewną przyjemność sprawia mi opadająca fasada i kolejne pęknięcia na jego i żonki wizerunku, do tej pory tak pięknie pielęgnowanym i PRowo przemyślanym.
Mnie interesuje bo lubię popkulturę a ta sprawa przy okazji rzuca światło na kulisy produkcji filmów i rozgrywające się tam dramy 🙂
No i mam pewną satysfakcję, bo nigdy nie lubiłem Reynoldsa (przy okazji gardzę ludźmi promującymi picie alkoholu) więc pewną przyjemność sprawia mi opadająca fasada i kolejne pęknięcia na jego i żonki wizerunku, do tej pory tak pięknie pielęgnowanym i PRowo przemyślanym.
Cytat z Mierzwiak data 28 stycznia, 2025, 22:09Przy okazji, tak już na uboczu, fascynujące jest obserwowanie w czasie rzeczywistym jak ludzie bezmyślnie obierają strony, ignorują ogólnie dostępne materiały itd.
Czy reżyser nagrywający aktorce wiadomość o 2 w nocy jest czymś dziwnym i niepokojącym? Według mnie nie, ale jeśli tak, to musimy uznać za takowe również aktorkę wysyłającą reżyserowi ściany tekstu o 1:49 w nocy 🙂
Przy okazji, tak już na uboczu, fascynujące jest obserwowanie w czasie rzeczywistym jak ludzie bezmyślnie obierają strony, ignorują ogólnie dostępne materiały itd.
Czy reżyser nagrywający aktorce wiadomość o 2 w nocy jest czymś dziwnym i niepokojącym? Według mnie nie, ale jeśli tak, to musimy uznać za takowe również aktorkę wysyłającą reżyserowi ściany tekstu o 1:49 w nocy 🙂
Cytat z Szaman data 29 stycznia, 2025, 18:13Powinni jednak przemyśleć w swoich lewicowych serduszkach, czy są za, czy przeciwko karze śmierci. Bo to już któryś ich post domagający się ofiary.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1884637570891382832?t=wLk73f5NQgihFNFY3OnYCw&s=19
Powinni jednak przemyśleć w swoich lewicowych serduszkach, czy są za, czy przeciwko karze śmierci. Bo to już któryś ich post domagający się ofiary.
Harvey Weinstein have given everyone some fantastic news by saying he doesn’t think he can survive until April as he can’t handle the “hellhole” conditions of his prison.
(Source: https://t.co/WDh0m2SmbJ) pic.twitter.com/IxLcYm5VE3
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 29, 2025
Cytat z Marek Pilarski data 29 stycznia, 2025, 19:11A skoro już mowa o Weinsteinie.. ta sama dziennikarka, która w NYT pracowała nad tym artykułem o nim, i którą w She Said zagrała Carey Mulligan, jest jedną z autorek tego artykułu o Baldonim.
A skoro już mowa o Weinsteinie.. ta sama dziennikarka, która w NYT pracowała nad tym artykułem o nim, i którą w She Said zagrała Carey Mulligan, jest jedną z autorek tego artykułu o Baldonim.
Cytat z Mierzwiak data 29 stycznia, 2025, 20:29Przy okazji właśnie dotarło do mnie, jakie to jest genialne PRowo.
Są już bardzo nieładne dowody na to, że New York Times działał w zmowie z ekipą Lively (o całej liście innych problemów nie wspominając), ale zobaczcie: czy udział dziennikarki która przyczyniła się do upadku Weinsteina nie nadaje całej sprawie swego rodzaju prestiżu? No bo jak podważyć wiarygodność artykułu, skoro podpisała się pod nim min. TA dziennikarka!?
Jeśli została w to cynicznie wmanewrowana i wykorzystana właśnie w tym celu (ostatecznie nie wiemy jaki dokładnie był jej wkład w artykuł), to współczuję, ale na pewno dostanie szansę wytłumaczenia się przed sądem.
Przy okazji właśnie dotarło do mnie, jakie to jest genialne PRowo.
Są już bardzo nieładne dowody na to, że New York Times działał w zmowie z ekipą Lively (o całej liście innych problemów nie wspominając), ale zobaczcie: czy udział dziennikarki która przyczyniła się do upadku Weinsteina nie nadaje całej sprawie swego rodzaju prestiżu? No bo jak podważyć wiarygodność artykułu, skoro podpisała się pod nim min. TA dziennikarka!?
Jeśli została w to cynicznie wmanewrowana i wykorzystana właśnie w tym celu (ostatecznie nie wiemy jaki dokładnie był jej wkład w artykuł), to współczuję, ale na pewno dostanie szansę wytłumaczenia się przed sądem.
Cytat z Mierzwiak data 29 stycznia, 2025, 23:50No dobra, ale to jest bomba - post sprzed 6 miesięcy:
Blake goes to Sony and threatens to go to the NY Times with a story that says Justin was sexually harassing her on set, if they don't let her have her own version.
https://www.reddit.com/r/ColleenHoover/comments/1eqwna5/ok_i_know_a_lot_of_the_inside_drama_for_iewu_and/?sort=new
No dobra, ale to jest bomba - post sprzed 6 miesięcy:
Blake goes to Sony and threatens to go to the NY Times with a story that says Justin was sexually harassing her on set, if they don't let her have her own version.
Ok I know a lot of the inside drama for IEWU and I just don't know who to share it with so here we are
byu/Motor-Cow9806 inColleenHoover
Cytat z Juby data 30 stycznia, 2025, 12:08Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale sekcja Nagrody na Filmwebie w ubiegłym roku przeszła małe odświeżenie. Teraz wchodząc w poszczególne rozdania mamy informacje kto był zwycięzcą gali, a które filmy nieoficjalnie skończyły ze srebrem i brązem (tj. pod względem ilości statuetek i nominacji), jakie są wyniki waszego udziału w ankiecie* i ilu z nominowanych oceniliście (to niestety oznacza, że trzeba by oceniać każdą rolę, czego np. ja nigdy nie robię).
* i tutaj pojawiło się moje zdziwienie. Zawsze traktowałem ankietę jako głosowanie na filmy/role, które W NASZYCH OCZACH zasłużyły na zwycięstwo. A okazuje się, że to było przewidywanie prawdziwych zwycięzców, czyli coś zupełnie innego 😛 Z tego powodu moje wyniki od początku ich ankiet to:
- 2010 - 6/24
- 2011 - 9/24
- 2012 - 11/24
- 2013 - najwyraźniej nie zagłosowałem, albo filmweb miał wtedy akcje ze znikającymi głosami (raczej to drugie bardziej prawdopodobne)
- 2014 - 6/24
- 2015 - 7/24
- 2016 - 9/24
- 2017 - 8/24
- 2018 - 12/24
- 2019 - 4/24
- 2020 - 7/24
- 2021 - 0/23 (mam zaliczony taki wynik, choć widzę, że nie oddałem żadnego głosu)
- 2022 - brak moich głosów
- 2023 - 11/23
- 2024 - 11/23
Najgłupsze jest w tym to, że w kategoriach, w których nie widziałem dość kandydatów, albo żadnego, w ogóle nie oddawałem głosu (często w głównej kategorii) xD Także dopiero w tym roku po raz pierwszy zagłosuję poprawnie, czyli we wszystkich 23 kategoriach i zobaczymy jaki wynik uda mi się uzyskać.
Btw. macie jakieś bugi na waszym koncie na filmwebie? Bo ja mam, dwa (jedno od 2021, drugi od ostatniej zmiany w profilach userów). Wiecie gdzie można w tej sprawie do nich napisać?
Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale sekcja Nagrody na Filmwebie w ubiegłym roku przeszła małe odświeżenie. Teraz wchodząc w poszczególne rozdania mamy informacje kto był zwycięzcą gali, a które filmy nieoficjalnie skończyły ze srebrem i brązem (tj. pod względem ilości statuetek i nominacji), jakie są wyniki waszego udziału w ankiecie* i ilu z nominowanych oceniliście (to niestety oznacza, że trzeba by oceniać każdą rolę, czego np. ja nigdy nie robię).
* i tutaj pojawiło się moje zdziwienie. Zawsze traktowałem ankietę jako głosowanie na filmy/role, które W NASZYCH OCZACH zasłużyły na zwycięstwo. A okazuje się, że to było przewidywanie prawdziwych zwycięzców, czyli coś zupełnie innego 😛 Z tego powodu moje wyniki od początku ich ankiet to:
- 2010 - 6/24
- 2011 - 9/24
- 2012 - 11/24
- 2013 - najwyraźniej nie zagłosowałem, albo filmweb miał wtedy akcje ze znikającymi głosami (raczej to drugie bardziej prawdopodobne)
- 2014 - 6/24
- 2015 - 7/24
- 2016 - 9/24
- 2017 - 8/24
- 2018 - 12/24
- 2019 - 4/24
- 2020 - 7/24
- 2021 - 0/23 (mam zaliczony taki wynik, choć widzę, że nie oddałem żadnego głosu)
- 2022 - brak moich głosów
- 2023 - 11/23
- 2024 - 11/23
Najgłupsze jest w tym to, że w kategoriach, w których nie widziałem dość kandydatów, albo żadnego, w ogóle nie oddawałem głosu (często w głównej kategorii) xD Także dopiero w tym roku po raz pierwszy zagłosuję poprawnie, czyli we wszystkich 23 kategoriach i zobaczymy jaki wynik uda mi się uzyskać.
Btw. macie jakieś bugi na waszym koncie na filmwebie? Bo ja mam, dwa (jedno od 2021, drugi od ostatniej zmiany w profilach userów). Wiecie gdzie można w tej sprawie do nich napisać?