Filmowy Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 1 lutego, 2025, 23:29Cytat z Marek Pilarski data luty 1, 2025, 21:40Netflix reklamuje swoje tegoroczne premiery w klipie, po którym mam PTSD i ADHD.
Cytat z Marek Pilarski data luty 1, 2025, 21:40Netflix reklamuje swoje tegoroczne premiery w klipie, po którym mam PTSD i ADHD.

Cytat z Mierzwiak data 2 lutego, 2025, 01:02Przeczytałem ponad 160-stronicowy timeline opublikowany przez adwokata Justina Baldoniego pokazujący sposób w jaki szantażami Blake Lively (w smsie do reżysera nieironicznie pisząca o sobie (i o nim) że jest woke lol) przejęła film i co wyprawiał Reynolds.
Mam do powiedzenia o tych ludziach tylko jedno: toksyczne, obrzydliwe kurwy.
Przeczytałem ponad 160-stronicowy timeline opublikowany przez adwokata Justina Baldoniego pokazujący sposób w jaki szantażami Blake Lively (w smsie do reżysera nieironicznie pisząca o sobie (i o nim) że jest woke lol) przejęła film i co wyprawiał Reynolds.
Mam do powiedzenia o tych ludziach tylko jedno: toksyczne, obrzydliwe kurwy.

Cytat z Szaman data 2 lutego, 2025, 07:46Szkoda, że Jackman w ostatnich latach mocniej zaplątał się w to towarzystwo.
Szkoda, że Jackman w ostatnich latach mocniej zaplątał się w to towarzystwo.
Cytat z robgordon data 2 lutego, 2025, 09:56Ciekawostka. Mark Ivanir, aktor Homeland, Babylon Berlin, Burmistrz Kingstown i innych seriali, a przede wszystkim Emilii Perez, polubił kilka moich zdjęć na Insta 🙂 Ciekawe, co go do mnie zawiało 😉
Ciekawostka. Mark Ivanir, aktor Homeland, Babylon Berlin, Burmistrz Kingstown i innych seriali, a przede wszystkim Emilii Perez, polubił kilka moich zdjęć na Insta 🙂 Ciekawe, co go do mnie zawiało 😉
Cytat z Mierzwiak data 2 lutego, 2025, 12:18Cytat z Szaman data luty 2, 2025, 07:46Szkoda, że Jackman w ostatnich latach mocniej zaplątał się w to towarzystwo.
Czemu szkoda? Być może wizerunek super miłego, mega profesjonalnego dżentelmena to, no cóż, tylko wizerunek i prywatnie jest tak samo okropnym człowiekiem jak Lively i Reynolds, ostatecznie ciągnie swój do swego.
Cytat z Szaman data luty 2, 2025, 07:46Szkoda, że Jackman w ostatnich latach mocniej zaplątał się w to towarzystwo.
Czemu szkoda? Być może wizerunek super miłego, mega profesjonalnego dżentelmena to, no cóż, tylko wizerunek i prywatnie jest tak samo okropnym człowiekiem jak Lively i Reynolds, ostatecznie ciągnie swój do swego.
Cytat z robgordon data 2 lutego, 2025, 13:28Deklarowany, niski budżet Brutalisty wcale już tak nie dziwi po seansie. Widać, że film tworzono w cwany sposób, a skalę wydarzeń tak naprawdę bardziej odczuwamy, niż widzimy.
Wcześniej zaskoczył mnie niski budżet Prawdziwego bólu (mimo, że film kręcono w Polsce i to ze znacznym udziałem naszej ekipy). Ale teraz te 3 miliony USD już mnie dziwią zdecydowanie mniej.
Deklarowany, niski budżet Brutalisty wcale już tak nie dziwi po seansie. Widać, że film tworzono w cwany sposób, a skalę wydarzeń tak naprawdę bardziej odczuwamy, niż widzimy.
Wcześniej zaskoczył mnie niski budżet Prawdziwego bólu (mimo, że film kręcono w Polsce i to ze znacznym udziałem naszej ekipy). Ale teraz te 3 miliony USD już mnie dziwią zdecydowanie mniej.
Cytat z Mierzwiak data 2 lutego, 2025, 13:32Cytat z robgordon data luty 2, 2025, 13:28Deklarowany, niski budżet Brutalisty wcale już tak nie dziwi po seansie. Widać, że film tworzono w cwany sposób, a skalę wydarzeń tak naprawdę bardziej odczuwamy, niż widzimy.
Czemu nie pod opinią o filmie? 🙂
Cytat z robgordon data luty 2, 2025, 13:28Deklarowany, niski budżet Brutalisty wcale już tak nie dziwi po seansie. Widać, że film tworzono w cwany sposób, a skalę wydarzeń tak naprawdę bardziej odczuwamy, niż widzimy.
Czemu nie pod opinią o filmie? 🙂
Cytat z robgordon data 2 lutego, 2025, 13:41Uznałem, że to raczej nie opinia o filmie, a bardziej rozkmina o współczesnej produkcji filmowej i ewentualny przyczynek do dyskusji o tymże. Wspomniałem o Prawdziwym bólu, ale oglądałem też ostatnio Watchera, kręconego za psie pieniądze w Bukareszcie. Nie dziwi, że taki Netflix czy Max chętnie inwestują w produkcję seriali i filmów na innych rynkach. Koszty są pewnie kilkakrotnie niższe niż w USA.
Inna rozkmina. Jakie polskie seriale byśmy dziś oglądali, gdyby nie Max, Netflix czy Canal Plus 😉
Uznałem, że to raczej nie opinia o filmie, a bardziej rozkmina o współczesnej produkcji filmowej i ewentualny przyczynek do dyskusji o tymże. Wspomniałem o Prawdziwym bólu, ale oglądałem też ostatnio Watchera, kręconego za psie pieniądze w Bukareszcie. Nie dziwi, że taki Netflix czy Max chętnie inwestują w produkcję seriali i filmów na innych rynkach. Koszty są pewnie kilkakrotnie niższe niż w USA.
Inna rozkmina. Jakie polskie seriale byśmy dziś oglądali, gdyby nie Max, Netflix czy Canal Plus 😉
Cytat z Szaman data 2 lutego, 2025, 19:08Cytat z Mierzwiak data luty 2, 2025, 12:18Cytat z Szaman data luty 2, 2025, 07:46Szkoda, że Jackman w ostatnich latach mocniej zaplątał się w to towarzystwo.
Właśnie chodziło mi o wizerunek 🙂
Cytat z Mierzwiak data luty 2, 2025, 12:18Cytat z Szaman data luty 2, 2025, 07:46Szkoda, że Jackman w ostatnich latach mocniej zaplątał się w to towarzystwo.
Właśnie chodziło mi o wizerunek 🙂
Cytat z Mierzwiak data 3 lutego, 2025, 08:15Milionów na koncie Ci przez to nie ubędzie 🙂 jemu też nie, tym bardziej że będzie grać Logana do końca świata.
Milionów na koncie Ci przez to nie ubędzie 🙂 jemu też nie, tym bardziej że będzie grać Logana do końca świata.
Cytat z Mierzwiak data 3 lutego, 2025, 13:50Od 12:30. Przez ten montaż odnowiła mi się egzema na prawej dłoni.
https://youtu.be/wIp8vQxDS-M?si=Z81wAachkPIy0J6e
Od 12:30. Przez ten montaż odnowiła mi się egzema na prawej dłoni.
Cytat z Marek Pilarski data 3 lutego, 2025, 23:45🙂
https://twitter.com/RhodeToLove/status/1886191433318564130
🙂
funny how he wants an Oscar so badly and he keeps trying but they keep giving him Grammys instead https://t.co/HlnJWAz2tK
— Wendell (@RhodeToLove) February 2, 2025
Cytat z Szaman data 6 lutego, 2025, 07:43Wydaje mi się, że Klub Seniora to może nie być zbyt dobry pomysł 🙂
Wydaje mi się, że Klub Seniora to może nie być zbyt dobry pomysł 🙂
Dodane pliki:
Cytat z Marek Pilarski data 6 lutego, 2025, 10:12Mój przeżarty filmowymi skojarzeniami i AI mózg w reakcji na baner reklamujący fotowoltaikę:
*Fotowoltaika Waititi*
Mój przeżarty filmowymi skojarzeniami i AI mózg w reakcji na baner reklamujący fotowoltaikę:
*Fotowoltaika Waititi*
Dodane pliki:Cytat z robgordon data 6 lutego, 2025, 12:00Cytat z Szaman data luty 6, 2025, 07:43Wydaje mi się, że Klub Seniora to może nie być zbyt dobry pomysł
Dziś Seniorzy to zupełnie inni Seniorzy niż kiedyś, tak więc niekoniecznie 😉
Cytat z Szaman data luty 6, 2025, 07:43Wydaje mi się, że Klub Seniora to może nie być zbyt dobry pomysł
Dziś Seniorzy to zupełnie inni Seniorzy niż kiedyś, tak więc niekoniecznie 😉