aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 32 of 75Next

Dziś parę ciekawych urodzin. James Spader 65, Chris Rock 60. Urodziny obchodziłby dziś też Pete Postlethwaite, który zmarł mając o rok mniej niż James Spader obecnie.

Cytat z Mierzwiak data luty 7, 2025, 19:11

A dla sadomasochistów nowy Kruk.

Ej no ze mnie to raczej romantyk 🙂 A film do bólu przeźroczysty, daleko temu do komiksów Sony.

Nie miałem pojęcia, że do promocji Ziemi obiecanej powstało takie dziwo 😉

Musiałbym chyba pamiętać Niemców nad głowami, aby dać radę przesłuchać do końca 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Obejrzałem dzisiaj Poślubioną mafii Jonathanna Demme i w scenie randki Michelle Pfeiffer i Matthew Modine'a u niej w mieszkaniu w tle można usłyszeć kawałek Goodbye Horses; trzy lata później Demme znowu go użył w jakże pamiętnej scenie w Milczeniu owiec.

A w Filadelfii od Demme'a Tom Hanks idzie na koncert Q Lazzarus, ale nie pamiętam, czy śpiewa Horses, chyba nie. Legenda głosi, że Demme trafił do taksówki wokalistki, a ona raczyła pasażerów swoimi dokonaniami z kasety. Zresztą podobno była taksówkarzem aż do swojej śmierci kilka lat temu, ale nie wiem czy to już czasem nie bujda 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Spoiler z małpiej biografii. A myślałem, że ludzie sobie jaja robią, gdy pierwszy raz usłyszałem o tej scenie 🙂

Kurczę, chcę zobaczyć ten film.

Nie wiedziałem, że Mikey Madison z Anory, to jednocześnie aktorka z tej pamiętnej sceny u Quentina:

I z tej - SPOILERY ze Scream 2022:

Co do Tarantino: tam są jeszcze Austin Butler, Sydney Sweeney, Maya Hawke i Margaret Quailey. Obsada jak wino.

Co do Krzyku:

Spoiler

W sumie fajny będzie pierwszy Ghostface z Oscarem, jak na razie mamy dwóch nominowanych.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon
Cytat z Mierzwiak data luty 11, 2025, 17:42

I z tej - SPOILERY ze Scream 2022:

No proszę, dwa spektakularne odejścia.

Ogniste 🙂

Szkoda, że potem

Spoiler
jeszcze musi dostać kulkę w głowę od Ortegi, zgodnie z tradycją serii.

Co tam się w ogóle dzieje na tej małpiej biografii! Zajebista scena! Nie interesuje mnie na tyle żeby iść do kina, ale oglądam jak tylko wyjdzie w domu.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

To jest chyba jeden z tych filmów, które dużo tracą na ekranie telewizora. Williams wrzucił najlepszy utwór z filmu na youtube i to już nie to samo co w kinie

Screen od Michała Oleszczyka:

Dodane pliki:
  • FB_IMG_1739347945604.jpg
Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Może kiedyś skusi się na jakąś polską legendę..  jak wytresować Smoka Wawelskiego, czy coś.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Albo remake Wilczycy lub Widziadła. Tytuły zaczynają się na W, więc idealne 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Towarzysz ma ponoć zaskakująco szybko trafić do wypożyczalni VOD. A i zapewne odpowiednio prędzej na Maxa.

PreviousPage 32 of 75Next