aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 60 of 75Next

Fakty RMF przed chwilą: "Za oceanem coraz głośniej o filmie Good Boy, horrorze z perspektywy psa". Ta, jasne 🙂 Jakoś miałem niemiłe uczucie wiadomości sponsorowanej.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data październik 5, 2025, 19:06

Nie, ale rzeczywiście mogło wgnieść w fotel.

Dla mnie wszystkie sceny z autami (ucieka miastem po nieudanym napadzie na bank, "wypuszczenie" Leo z pędzącego auta na stacji, finał) są tak znakomite, że liczę, że PTA weźmie się za rasowy film akcji. Kolejny Mad Max, Terminator, coś autorskiego, cokolwiek, byleby cały film był tak nakręcony 🙂

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Mierzwiak data październik 5, 2025, 18:59

Nie ale jest to tak nakręcone że wyobrażam sobie, że niektórym mogło 🙂

Mnie tak. Ostatnim razem czułem się w kinie podobnie… gdy Travolta i Cage zamieniali się twarzami 😉

Juby has reacted to this post.
Juby

Mój ranking na dziś filmów PTA (nie widziałem debiutu i Wady ukrytej):

8. Licorice Pizza

7. Mistrz

6. Lewy sercowy

5. Boogie Nights

4. Nić widmo

3. Jedna bitwa po drugiej

2. Aż poleje się krew

1. Magnolia

A jak u Was?

Juby

Nie ułożę takiego rankingu, bo widziałem tylko 5 jego filmów i większość ponad 12 lat temu (Mistrz tak mnie zmęczył w kinie, że po nim odciąłem się od prac tego artysty). Na pewno najlepiej wspominam Boogie Nights, najgorzej Mistrza. Widzę, że sporo jego tytułów jest na cda, więc może sobie nadrobię zaległości + powtorzę Boogie Nights i Magnolię.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Sure grandpa, let's get you to bed now

"Most of it is shit"

Zgadzam się, na przykład Gladiator II.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie widziałem Phantom Thread

1. Boogie Nights 9/10
  2. Magnolia 9/10
  3. Aż poleje się krew 9/10
  4. Sydney 7/10
  5. Jedna bitwa po drugiej 7/10
  6. Mistrz 7/10
  7. Wada ukryta 6/10
  8. Licorize Pizza 6/10
  9. Lewy sercowy 6/10
robgordon has reacted to this post.
robgordon

Ktoś wpisał do chata "stwórz postać w stylu animacji Pixara"?

W istocie koszmarek.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Apropos koszmarków, nic straszniejszego niż początek tego wideo dzisiaj już nie zobaczycie 🙂

Przebijam. Zdjęcie u góry artykułu, na którym cała trójka wygląda jak figurki od firmy NECA 🙂

https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/7/tron-ares-demolished-by-critics-striking-visuals-cant-hide-a-bad-movie

Filmweb znowu coś pozmieniał. Jak oznaczyć, że się coś widziało, ale bez wystawiania oceny? Stary sposób w kliknięcie "widziałem" nie działa, teraz jest "Oceń film", które nie oreaguje, trzeba ocenić film : /

No niestety, wygląda na to, że się nie da.

Juby

Yyyy, tą samą metodą którą stosuję od lat? Klika się na serduszko a następnie je odznacza.

Juby

Dzięki! Twój sposób nadal działa 🙂

Ja to jeszcze ja, najwyżej wróciłbym do całkowitego oceniania, ale ty i Marek, którzy od lat nie oceniacie filmów, w zasadzie stracilibyście możliwość korzystania z portalu.

Nie płakałbym z tego powodu 😛

Zainteresowanie TRON: Ares podobne jak "filmem" Swift...

Jeszcze nie czytałem ale zapowiada się soczyście, chyba jest tu coś więcej niż wtedy gdy próbowali oczernić Justina Baldoniego poprzez twierdzenie że jest zbyt miły dla ludzi 🙂

How Kevin Costner Lost Hollywood

On-set brawls. Courtroom battles. Epic bombs. Why the world's most bankable cowboy is suddenly shooting blanks.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/kevin-costner-horizon-yellowstone-2-1236395016/

Znowu zlecenie poszło? Za Yellowstone?

PreviousPage 60 of 75Next