Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 6 października, 2025, 08:33Fakty RMF przed chwilą: "Za oceanem coraz głośniej o filmie Good Boy, horrorze z perspektywy psa". Ta, jasne 🙂 Jakoś miałem niemiłe uczucie wiadomości sponsorowanej.
Fakty RMF przed chwilą: "Za oceanem coraz głośniej o filmie Good Boy, horrorze z perspektywy psa". Ta, jasne 🙂 Jakoś miałem niemiłe uczucie wiadomości sponsorowanej.
Cytat z Juby data 6 października, 2025, 11:01Cytat z Szaman data październik 5, 2025, 19:06Nie, ale rzeczywiście mogło wgnieść w fotel.
Dla mnie wszystkie sceny z autami (ucieka miastem po nieudanym napadzie na bank, "wypuszczenie" Leo z pędzącego auta na stacji, finał) są tak znakomite, że liczę, że PTA weźmie się za rasowy film akcji. Kolejny Mad Max, Terminator, coś autorskiego, cokolwiek, byleby cały film był tak nakręcony 🙂
Cytat z Szaman data październik 5, 2025, 19:06Nie, ale rzeczywiście mogło wgnieść w fotel.
Dla mnie wszystkie sceny z autami (ucieka miastem po nieudanym napadzie na bank, "wypuszczenie" Leo z pędzącego auta na stacji, finał) są tak znakomite, że liczę, że PTA weźmie się za rasowy film akcji. Kolejny Mad Max, Terminator, coś autorskiego, cokolwiek, byleby cały film był tak nakręcony 🙂
Cytat z robgordon data 6 października, 2025, 12:20Cytat z Mierzwiak data październik 5, 2025, 18:59Nie ale jest to tak nakręcone że wyobrażam sobie, że niektórym mogło
Mnie tak. Ostatnim razem czułem się w kinie podobnie… gdy Travolta i Cage zamieniali się twarzami 😉
Cytat z Mierzwiak data październik 5, 2025, 18:59Nie ale jest to tak nakręcone że wyobrażam sobie, że niektórym mogło
Mnie tak. Ostatnim razem czułem się w kinie podobnie… gdy Travolta i Cage zamieniali się twarzami 😉
Cytat z robgordon data 6 października, 2025, 17:55Mój ranking na dziś filmów PTA (nie widziałem debiutu i Wady ukrytej):
8. Licorice Pizza
7. Mistrz
6. Lewy sercowy
5. Boogie Nights
4. Nić widmo
3. Jedna bitwa po drugiej
2. Aż poleje się krew
1. Magnolia
A jak u Was?
Mój ranking na dziś filmów PTA (nie widziałem debiutu i Wady ukrytej):
8. Licorice Pizza
7. Mistrz
6. Lewy sercowy
5. Boogie Nights
4. Nić widmo
3. Jedna bitwa po drugiej
2. Aż poleje się krew
1. Magnolia
A jak u Was?
Cytat z Juby data 6 października, 2025, 19:40Nie ułożę takiego rankingu, bo widziałem tylko 5 jego filmów i większość ponad 12 lat temu (Mistrz tak mnie zmęczył w kinie, że po nim odciąłem się od prac tego artysty). Na pewno najlepiej wspominam Boogie Nights, najgorzej Mistrza. Widzę, że sporo jego tytułów jest na cda, więc może sobie nadrobię zaległości + powtorzę Boogie Nights i Magnolię.
Nie ułożę takiego rankingu, bo widziałem tylko 5 jego filmów i większość ponad 12 lat temu (Mistrz tak mnie zmęczył w kinie, że po nim odciąłem się od prac tego artysty). Na pewno najlepiej wspominam Boogie Nights, najgorzej Mistrza. Widzę, że sporo jego tytułów jest na cda, więc może sobie nadrobię zaległości + powtorzę Boogie Nights i Magnolię.
Cytat z Marek Pilarski data 6 października, 2025, 20:18https://twitter.com/FilmUpdates/status/1975136947476590810?t=ZZi8Gf4FAKn7PgYn7pZNww&s=19
Sure grandpa, let's get you to bed now
Ridley Scott says Hollywood is “drowning in mediocrity”
“The quantity of movies that are made today, literally globally – millions. Not thousands, millions… and most of it is s**t… And so what I do – it’s a horrible thing – but I’ve started watching my own movies, and actually… pic.twitter.com/VHI70UeTzX
— Film Updates (@FilmUpdates) October 6, 2025
Sure grandpa, let's get you to bed now
Cytat z Szaman data 6 października, 2025, 20:31Nie widziałem Phantom Thread
- Boogie Nights 9/10
- Magnolia 9/10
- Aż poleje się krew 9/10
- Sydney 7/10
- Jedna bitwa po drugiej 7/10
- Mistrz 7/10
- Wada ukryta 6/10
- Licorize Pizza 6/10
- Lewy sercowy 6/10
Nie widziałem Phantom Thread
- Boogie Nights 9/10
- Magnolia 9/10
- Aż poleje się krew 9/10
- Sydney 7/10
- Jedna bitwa po drugiej 7/10
- Mistrz 7/10
- Wada ukryta 6/10
- Licorize Pizza 6/10
- Lewy sercowy 6/10
Cytat z Ernest Kubica data 7 października, 2025, 20:28Ktoś wpisał do chata "stwórz postać w stylu animacji Pixara"?
Ktoś wpisał do chata "stwórz postać w stylu animacji Pixara"?

Cytat z Mierzwiak data 7 października, 2025, 21:39Apropos koszmarków, nic straszniejszego niż początek tego wideo dzisiaj już nie zobaczycie 🙂
https://youtu.be/vMfh7K94qCo?si=jaUAEUUa49kKcWFF
Apropos koszmarków, nic straszniejszego niż początek tego wideo dzisiaj już nie zobaczycie 🙂
Cytat z Szaman data 7 października, 2025, 21:44Przebijam. Zdjęcie u góry artykułu, na którym cała trójka wygląda jak figurki od firmy NECA 🙂
https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/7/tron-ares-demolished-by-critics-striking-visuals-cant-hide-a-bad-movie
Przebijam. Zdjęcie u góry artykułu, na którym cała trójka wygląda jak figurki od firmy NECA 🙂
Cytat z Juby data 7 października, 2025, 22:39Filmweb znowu coś pozmieniał. Jak oznaczyć, że się coś widziało, ale bez wystawiania oceny? Stary sposób w kliknięcie "widziałem" nie działa, teraz jest "Oceń film", które nie oreaguje, trzeba ocenić film : /
Filmweb znowu coś pozmieniał. Jak oznaczyć, że się coś widziało, ale bez wystawiania oceny? Stary sposób w kliknięcie "widziałem" nie działa, teraz jest "Oceń film", które nie oreaguje, trzeba ocenić film : /
Cytat z Mierzwiak data 7 października, 2025, 22:51Yyyy, tą samą metodą którą stosuję od lat? Klika się na serduszko a następnie je odznacza.
Yyyy, tą samą metodą którą stosuję od lat? Klika się na serduszko a następnie je odznacza.
Cytat z Juby data 8 października, 2025, 07:31Dzięki! Twój sposób nadal działa 🙂
Ja to jeszcze ja, najwyżej wróciłbym do całkowitego oceniania, ale ty i Marek, którzy od lat nie oceniacie filmów, w zasadzie stracilibyście możliwość korzystania z portalu.
Dzięki! Twój sposób nadal działa 🙂
Ja to jeszcze ja, najwyżej wróciłbym do całkowitego oceniania, ale ty i Marek, którzy od lat nie oceniacie filmów, w zasadzie stracilibyście możliwość korzystania z portalu.
Cytat z Mierzwiak data 8 października, 2025, 22:17Jeszcze nie czytałem ale zapowiada się soczyście, chyba jest tu coś więcej niż wtedy gdy próbowali oczernić Justina Baldoniego poprzez twierdzenie że jest zbyt miły dla ludzi 🙂
How Kevin Costner Lost Hollywood
On-set brawls. Courtroom battles. Epic bombs. Why the world's most bankable cowboy is suddenly shooting blanks.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/kevin-costner-horizon-yellowstone-2-1236395016/
Jeszcze nie czytałem ale zapowiada się soczyście, chyba jest tu coś więcej niż wtedy gdy próbowali oczernić Justina Baldoniego poprzez twierdzenie że jest zbyt miły dla ludzi 🙂
How Kevin Costner Lost Hollywood
On-set brawls. Courtroom battles. Epic bombs. Why the world's most bankable cowboy is suddenly shooting blanks.