Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 9 października, 2025, 08:09W ogóle zastanawiam się co stało za zielonym światłem dla Aresa, chyba tylko coroczny przegląd licencji. W dodatku ta część zdaje się nie mieć żadnego potencjału na choćby minimalną kultowość która sprawi, że seria powróci po kolejnej hibernacji jak jakiś Pennywise, albo Smakosz w fabułach swoich horrorów 🙂
W ogóle zastanawiam się co stało za zielonym światłem dla Aresa, chyba tylko coroczny przegląd licencji. W dodatku ta część zdaje się nie mieć żadnego potencjału na choćby minimalną kultowość która sprawi, że seria powróci po kolejnej hibernacji jak jakiś Pennywise, albo Smakosz w fabułach swoich horrorów 🙂
Cytat z Mierzwiak data 9 października, 2025, 09:16Cytat z Szaman data październik 9, 2025, 08:06Ale to nie fejk? Jakieś obchody 40-lecia?
Ten obrazek ma co najmniej 4 lata (najstarszy wynik w google) i jest nawiązaniem do tego że w filmie Lorraine zobaczyła że Marty ma na gatkach napis Calvin Klein i myślała że tak się nazywa.
Cytat z Szaman data październik 9, 2025, 08:06Ale to nie fejk? Jakieś obchody 40-lecia?
Ten obrazek ma co najmniej 4 lata (najstarszy wynik w google) i jest nawiązaniem do tego że w filmie Lorraine zobaczyła że Marty ma na gatkach napis Calvin Klein i myślała że tak się nazywa.
Cytat z Szaman data 9 października, 2025, 10:34Ech no wiem, obok Nowej Nadziei i Martwego zła znam to na pamięć 🙂
Ech no wiem, obok Nowej Nadziei i Martwego zła znam to na pamięć 🙂
Cytat z Mierzwiak data 9 października, 2025, 10:43Ja przyznam że musiałem sobie odświeżyć pamięć ale jak przeczytałem to faktycznie pamiętam taki motyw 🙂
Ja przyznam że musiałem sobie odświeżyć pamięć ale jak przeczytałem to faktycznie pamiętam taki motyw 🙂
Cytat z robgordon data 9 października, 2025, 11:13Nawiązanie do CK to oczywista oczywistość 😉 Zdjęcie znalazłem w sieci jako faktyczną reklamę z tamtej epoki, no ale głowy uciąć sobie nie dam.
Nawiązanie do CK to oczywista oczywistość 😉 Zdjęcie znalazłem w sieci jako faktyczną reklamę z tamtej epoki, no ale głowy uciąć sobie nie dam.
Cytat z robgordon data 10 października, 2025, 18:05Ciekawostka. Makłowicz w swojej najnowszej podróży, tym razem do Glasgow, trafił na plan nowego filmu Joela Coena (w początkowej części video):
https://youtu.be/vFkIH2O6X9g?si=0AmTL0Qh4fMYDD02
Ciekawostka. Makłowicz w swojej najnowszej podróży, tym razem do Glasgow, trafił na plan nowego filmu Joela Coena (w początkowej części video):
Cytat z robgordon data 10 października, 2025, 22:25Wiem, że to może wyglądać na dość wcześnie zadane pytanie, bo przyczyną jest ewentualny top za 2025, ale jakie filmy tegoroczne uważacie za „must-see”? Poza horrorami 😉
Wiem, że to może wyglądać na dość wcześnie zadane pytanie, bo przyczyną jest ewentualny top za 2025, ale jakie filmy tegoroczne uważacie za „must-see”? Poza horrorami 😉
Cytat z Szaman data 10 października, 2025, 22:34Jak gdzieś złapiesz, bo nie ma jeszcze polskiej dystrybucji, to królestwo niewyobrażalnego wręcz cringe'u i najdziwniejsza komedia ostatnich miesięcy. Aż mnie skręcało i bawiłem się świetnie 🙂 W amerykańskich kinach było w maju, 2024 to premiera festiwalowa, więc można przymknąć oko i zaliczyć pod 2025. Nic więcej nie mam, czego już nie widziałeś.
https://www.filmweb.pl/film/Friendship-2024-10064319
Jak gdzieś złapiesz, bo nie ma jeszcze polskiej dystrybucji, to królestwo niewyobrażalnego wręcz cringe'u i najdziwniejsza komedia ostatnich miesięcy. Aż mnie skręcało i bawiłem się świetnie 🙂 W amerykańskich kinach było w maju, 2024 to premiera festiwalowa, więc można przymknąć oko i zaliczyć pod 2025. Nic więcej nie mam, czego już nie widziałeś.
Cytat z Szaman data 10 października, 2025, 22:42A tak przy okazji, wisi sobie na SkyShowtime film którego nikt nie widział i o którym nikt nie słyszał. To zeszły rok, ale polecam jako przykład tego magicznego spojrzenia na okres dorastania. Bohaterowie są trochę za młodzi na to co się dzieje na ekranie, aktorzy trochę za starzy, ale jak już się to przełknie, to zostaje bardzo solidna pozycja dla wielbicieli Way Way Back, Kings of Summer i tego typu filmów.
https://www.filmweb.pl/film/Budka+z+przek%C4%85skami-2024-431743
A tak przy okazji, wisi sobie na SkyShowtime film którego nikt nie widział i o którym nikt nie słyszał. To zeszły rok, ale polecam jako przykład tego magicznego spojrzenia na okres dorastania. Bohaterowie są trochę za młodzi na to co się dzieje na ekranie, aktorzy trochę za starzy, ale jak już się to przełknie, to zostaje bardzo solidna pozycja dla wielbicieli Way Way Back, Kings of Summer i tego typu filmów.
https://www.filmweb.pl/film/Budka+z+przek%C4%85skami-2024-431743
Cytat z Szaman data 10 października, 2025, 23:28Wisi sobie na CDA z lektorem w dobrej jakości 🙂 Ten drugi też jak coś.
Wisi sobie na CDA z lektorem w dobrej jakości 🙂 Ten drugi też jak coś.
Cytat z Mierzwiak data 10 października, 2025, 23:46Oczywiście Flow a jak lubisz czasem obejrzeć dla relaksu głupiutką komedię to polecam One of Them Days.
Oczywiście Flow a jak lubisz czasem obejrzeć dla relaksu głupiutką komedię to polecam One of Them Days.
Cytat z robgordon data 11 października, 2025, 07:42Nad One of Them Days się zastanawiałem, bo na RT mają dobre opinie zarówno krytyków jak i widzów (choć w naszym internecie już mniej), ale wciąż przesuwam go w kolejce. Flow oczywiście, jak tylko trafi na streaming (wolno to idzie).
Nad One of Them Days się zastanawiałem, bo na RT mają dobre opinie zarówno krytyków jak i widzów (choć w naszym internecie już mniej), ale wciąż przesuwam go w kolejce. Flow oczywiście, jak tylko trafi na streaming (wolno to idzie).
Cytat z robgordon data 11 października, 2025, 22:27Oglądam Breslau na D+. Spodziewałem się retro kryminału, okazuje się jednak że ambicje twórców sięgają dalej. Nie da się jednak nie zauważyć, że cwanie to sobie wymyślili 😉 Serial podejmuje tematy które mimo osadzenia akcji prawie 100 lat temu zupełnie się nie zestarzały. I którymi żywotnie zainteresowani są dzisiejsi patrioci. Różnica jedynie w tym, kim w serialu są ci patrioci.
Oglądam Breslau na D+. Spodziewałem się retro kryminału, okazuje się jednak że ambicje twórców sięgają dalej. Nie da się jednak nie zauważyć, że cwanie to sobie wymyślili 😉 Serial podejmuje tematy które mimo osadzenia akcji prawie 100 lat temu zupełnie się nie zestarzały. I którymi żywotnie zainteresowani są dzisiejsi patrioci. Różnica jedynie w tym, kim w serialu są ci patrioci.