aby założyć posty i tematy.

House of Gucci (2021)

PreviousPage 5 of 8Next

https://twitter.com/ForumFilm_PL/status/1420762719309815808

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Hmmmm.. Gaga napisała przy plakacie "Stasera", a na Facebooku przetłumaczyło mi to na "Dziś wieczorem". Czyli możliwe, że zwiastun dopiero wieczorem.. Pytanie, jakiego czasu? Amerykańskiego? Włoskiego?

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mierzwiak
Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 23, 2021, 07:56

Coś czytam, że zwiastun ma się pojawić 29 lipca.

Ale ktoś miał dobre info. Ja znalazłem to gdzieś na Twitterze, ale bez informacji o pierwotnym źródle.

Czyli u nas jednak bardzo późnym wieczorem albo w nocy.

Mierzwiak

Są też plakaty z resztą obsady. Nie mogę z tego Leto 🙂

Sam nie wiem, mam wrażenie, że przez te kostiumy, charakteryzację i przede wszystkim włoskie akcenty wraz z tamtejszą ekspresyjnością, znajdują się na niebezpiecznym rozstaju dróg między Oscarami i Malinami.

Coś w tym jest. 😉

Postaram się podzielić przemyśleniami po zwiastunie pod wieczór.

Nah. Po bardzo pozytywnym odbiorze Last Duel tu jestem rozczarowany. Przede wszystkim Gaga i Leto brzmią okropnie. Po drugie całość jest strasznie przestylizowana, częściowo zapewne celowo bazując chociażby na tym co mówił Wolski, ale Scott nigdy się nie nadawał do kiczu i przesady więc mam wątpliwości. Sam trailer też nie jest szczegolnie dobrze, zachęcająco skonstruowany. No i nadal obstawiam szybką, pozbawioną wnikliwości, ignorującą najciekawsze elementy przebieżkę po tej historii.

Uwielbiam Gage w ASiB, ale w tym trailerze...no jakoś spadają kandydatki do Oscara ostatnio

Ja z kolei dostałem dokładnie to czego oczekiwałem. Podoba mi się 🙂

Ciekawe ile materiału nakręcił Scott i czy i tutaj na płytach ukaże się wersja rozszerzona.

Niech ogłoszą, że zrobili film o rozmiarach Irishmana i już będe czekał spokojnie 😛

Ale mam nadzieje, że jednak dostaniemy od razu w kinach wersje którą Scott będzie lubił najbardziej. Ciekawe jak to będzie wyglądać przy Kitbag gdzie teoretycznie przy Apple ma wolną ręke i ponieważ film szybko wyląduje na streamingu to pewnie nikt mu runtime narzucać nie będzie. Pewnie dopiero wtedy stworzy prawdziwego molocha.

Niewiele mnie w tym zwiastunie zaintrygowało. Może jedynie Lady Gaga, która ze swoją ekspresją chyba dobrze nadaje się do tej właśnie roli. Podoba mi się też sposób w jaki przedstawiono kiczowaty duch epoki. Poza tym, zapowiedź do zapomnienia.

A więc tak - nie wiem, czemu łudziłem się, że nie będzie to wyglądało jak typowy film Scotta z ostatnich lat (kolorystycznie, ujęcia, itd.). Pod tym względem przywodzi na myśl chociażby All the Money in the World. To znaczy, nie wygląda to źle, ale myślę, że inny reżyser i operator mogliby co najmniej pod względem wizualnym wyciągnąć z tego więcej. No i sobie uświadomiłem, że ten projekt zasługuje na bardziej ciekawego, mniej rutynowo kręcącego filmy reżysera z większą pasją, np. Scorsese albo przynajmniej Craiga Gillespie, który stworzył przecież całkiem niedawno bardzo dobry, podobny tematyczne i ciekawy pod względem formalnym i narracyjnym I, Tonya.

Zgadzam się z Szamanem co do tego, że całość wisi gdzieś pomiędzy Oscarami i Malinami, choć ciężko mi jednoznacznie określić, dlaczego. Z jednej strony historia, z której łatwo można byłoby zrobić telenowelę, z drugiej strony kicz tamtych czasów, no i jeszcze w rękach Scotta, który nie jest znany z eksperymentowania tonem i jest po prostu tylko dobrym rzemieślnikiem.

Podobają mi się jednak te włoskie akcenty. Gaga jest moim zdaniem idealnie obsadzona, i nawet jeśli film zbierze słabe recenzje, to myślę, że jej kreacja zostanie doceniona przynajmniej przez Globy i SAG. Zwiastun jest dobrze zmontowany, fajny dobór utworu. Myślę, że będzie przebój, choć w oscarowy sukces nadal nie do końca wierzę. Nie widzę tu Gladiatora, ani nawet Marsjanina. Nie widzę też nominacji dla Wolskiego, który - co jest nieco zabawne - pierwsze oscarowe wyróżnienie otrzymał za zdjęcia w filmie innego reżysera.

W tej scenie bardzo autentycznie wypadła. 🙂

Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 30, 2021, 17:13

W tej scenie bardzo autentycznie wypadła. 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

House of Gucio

Miłego weekendu. 🙂

Mierzwiak

Niby nowe ujęcia, choć co najmniej dwa były już w zwiastunie

Czyżby nowy zwiastun miał się pojawić na dniach?

Nie mam żadnych informacji o nowym zwiastunie, ale to trochę podejrzane, że wczoraj równo o 21:00 wrzucono plakat. Strzelam, że trailer pojawi się dzisiaj o 21:00. 😉

PreviousPage 5 of 8Next