aby założyć posty i tematy.

Harry Potter / The Wizarding World

PreviousPage 8 of 12Next

To mówicie, że to będzie ta "wierniejsza" ekranizacja książek... Do napisania której zatrudnili kolesia, który ich podobno nawet nie przeczytał, a obsadzają wiadomo jak xD

Post, który właśnie piszę to ostatnie sekundy jakie poświęciłem temu serialowi, oczywiście trzymam kciuki, aby nigdy nie powstał, choć wiem że powstanie... ale nie dla mnie, nie w mojej rzeczywistości 🙂

Zdjęcia do serialu startują latem 2025 roku.

https://deadline.com/2024/12/harry-potter-series-to-begin-shooting-summer-at-leavesden-1236195321/

To będzie interesujący okres, nie da się ukryć. Ciekaw jestem jak wytwórnia, a także młodzi aktorzy, którzy zagrają 3 główne role poradzą sobie z hejtem, który niewątpliwie się wyleje. Myślę że zwłaszcza w tym wypadku to będzie wyjątkowy test. Bo przecież poziom hejtu może wybić poza wszelką skalę. A ich adresatem będą jakby nie było dzieciaki.

A mogli opowiedzieć o innych uczniach w tej samej szkole, 20 lat po czasach w których dzieckiem był Harry. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że pomysł jest kretyński. To nie Rings of Power, tylko Nowa Nadzieja z Sebastianem Stanem. Można coś takiego nakręcić, ale prędzej przepalą pieniądze niż to się przyjmie. Przekonanie, że nowe pokolenie chce dorastać z czymś własnym, a nie przeglądać się w popkulturze poprzedniego pokolenia, to za mało.

Widziałem już jakieś pogłoski, że Cillian Murphy miałby zagrać Voldemorta, choć w sumie byłoby to od czwartego sezonu. A dzisiaj na live streamie u Grace wspominała, że Janet McTeer może być nową McGonagall

Cytat z Szaman data grudzień 5, 2024, 22:04

A mogli opowiedzieć o innych uczniach w tej samej szkole, 20 lat po czasach w których dzieckiem był Harry. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że pomysł jest kretyński. To nie Rings of Power, tylko Nowa Nadzieja z Sebastianem Stanem. Można coś takiego nakręcić, ale prędzej przepalą pieniądze niż to się przyjmie. Przekonanie, że nowe pokolenie chce dorastać z czymś własnym, a nie przeglądać się w popkulturze poprzedniego pokolenia, to za mało.

Napisać z biegu całą historię, która oberwie za każde (niechybne) podobieństwo do oryginalnej serii, a jednocześnie spełni pokładane nadzieje na sukces artystyczny i finansowy? Zadanie dla Ethana Hunta. Prościej skorzystać z gotowca.

Jestem pewien że gdyby Fantastic Beasts odniosło sukces jakiego chciałaby Rowling i Warner to wcale nie mielibyśmy nowej adaptacji głównej serii, no ale wyszło jak wyszło więc wracamy do tego, co znane i lubiane.

Tymczasem serialowy Kamień Filozoficzny ma się składać z ośmiu odcinków po godzinę każdy. O ludzie, to ile będzie mieć Zakon Feniksa? 22 odcinki?

Janet McTeer blisko roli po Maggie Smith

https://www.filmweb.pl/news/%22Harry+Potter%22%3A+Janet+McTeer+jako+prof.+McGonagall+Aktorka+znana+z+%22Ozark%22+negocjuje+rol%C4%99-158489

Przecież te castingi są kompletnie przestrzelone.

Jestem ciekaw wieku aktorów grających dorosłe role. Serial to szansa by „naprawić” tę kwestię. Cześć odtwórców w filmach było  starszych niż ich książkowe pierwowzory. Zerknąłem jak to wygląda w przypadku tych aktualnych pogłosek.

Dumbledore
Richard Harris miał 71 lat w dniu premiery pierwszego filmu, Michael Gambon miał 64 lata w roku premiery Azkabanu. Tyle co dziś Mark Rylance i więcej o 3 lata od Marka Stronga

McGonagall
Maggie Smith 67, Sharon Horgan dziś 54

Hagrid
Robbie Coltrane 51 lat, Brett Goldstein dziś 44.

Nie widzę najmniejszego sensu zwracania uwagi na te newsy dopóki HBO oficjalnie nie ogłosi obsady.

Cytat z Mierzwiak data grudzień 5, 2024, 10:20

W sumie to w nosie mam takie zmiany, plus jestem pewien, że Hermiona, tak jak w tej sztuce-sequelu, będzie Czarna, ostatecznie jakiś koloryt (hihi) odróżniający serial od filmów się przyda, ale patrzę na tego pana i nie, no nie. Nie ta twarz, nie to spojrzenie, nie ta energia. Jeśli już poruszamy się w tym kręgu to bardziej pasowałby mi ktoś w typie Mahershali?

Nie widzę najmniejszego sensu zwracania uwagi na te newsy dopóki HBO oficjalnie nie ogłosi obsady.

Jesteś z siebie dumny?

Dajcie spokój 🙂

Cytat z Mierzwiak data grudzień 7, 2024, 10:53

Jesteś z siebie dumny?

Bardzo 🙂

Wiadomo, że nie zgadzamy się ze sobą w kwestii oceny tego jak współczesne Hollywood modelują osoby decyzyjne, ale nie ma co sadzić sobie wzajemnych uszczypliwości.

A w kwestii Hagrida rozwinę, że obsadzają atletę w szczycie formy i będą udawać, że to rumiany grubas. Nick Frost, albo Mark Addy to odpowiedni kandydaci.

Ploteczka: Phoebe Waller Bride kandydatką do roli Petunii Dursley, ciotki Harry'ego.

Ciekawe, bo Phoebe ma chyba więcej niż bardzo podobną urodę do Fiony Shaw która zagrała tę postać w filmach.

https://comicbookmovie.com/fantasy/harry-potter/rumor-harry-potter-eyeing-indiana-jones-star-phoebe-waller-bridge-for-key-role-in-upcoming-hbo-tv-series-a216076#gs.k9h2bt

Cytat z Mierzwiak data luty 8, 2025, 17:59

Ploteczka: Phoebe Waller Bride kandydatką do roli Petunii Dursley, ciotki Harry'ego.

Ciekawe, bo Phoebe ma chyba więcej niż bardzo podobną urodę do Fiony Shaw która zagrała tę postać w filmach.

https://comicbookmovie.com/fantasy/harry-potter/rumor-harry-potter-eyeing-indiana-jones-star-phoebe-waller-bridge-for-key-role-in-upcoming-hbo-tv-series-a216076#gs.k9h2bt

Wiekiem też są zbliżone. Choć czytałem gdzieś że z kolei obie wyglądają inaczej niż w książkach (ja sam ich nie czytałem).

PreviousPage 8 of 12Next