Harry Potter / The Wizarding World
Cytat z Szaman data 10 lutego, 2025, 08:42Ploteczka od Richtmana: Cillian Murphy ma być niby tym kolesiem w turbanie. Beznadziejny casting, to powinien być zwykły, szary człowiek, a nie Villian Murphy 🙂
Ploteczka od Richtmana: Cillian Murphy ma być niby tym kolesiem w turbanie. Beznadziejny casting, to powinien być zwykły, szary człowiek, a nie Villian Murphy 🙂
Cytat z Mierzwiak data 10 lutego, 2025, 12:02W pełnej, cielesnej postaci Voldemort pojawia się dopiero w czwartej części (2032 rok? 🙂 ), pozostaje pytanie czy użyją tego samego aktora już w retrospekcji morderstwa Potterów i w finale jedynki właśnie. To mimo wszystko spore zobowiązanie aktorskie, do tego zostaje obsadzenie młodszej wersji Voldemorta z czasów dzieciństwa oraz nauki w Hogwarcie. (większość tego w filmach oczywiście pominięto)
Cillian jako profesor jąkała? W filmie dostał trzy sceny na krzyż, w powieści było go więcej więc może zrobią z nim coś ciekawszego, niemniej zgadzam się, że Cillian zasługuje na więcej.
W pełnej, cielesnej postaci Voldemort pojawia się dopiero w czwartej części (2032 rok? 🙂 ), pozostaje pytanie czy użyją tego samego aktora już w retrospekcji morderstwa Potterów i w finale jedynki właśnie. To mimo wszystko spore zobowiązanie aktorskie, do tego zostaje obsadzenie młodszej wersji Voldemorta z czasów dzieciństwa oraz nauki w Hogwarcie. (większość tego w filmach oczywiście pominięto)
Cillian jako profesor jąkała? W filmie dostał trzy sceny na krzyż, w powieści było go więcej więc może zrobią z nim coś ciekawszego, niemniej zgadzam się, że Cillian zasługuje na więcej.
Cytat z Marek Pilarski data 10 lutego, 2025, 12:09Wcześniejsze plotki mówiły o tym, że ma zagrać Voldemorta
Wcześniejsze plotki mówiły o tym, że ma zagrać Voldemorta
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2025, 22:30No zaskakujący wybór na Dumbledora! John Lithgow!
https://twitter.com/TheInSneider/status/1889783760633122843
https://deadline.com/2025/02/harry-potter-tv-series-casting-john-lithgow-dumbledore-1236285903/
No zaskakujący wybór na Dumbledora! John Lithgow!
https://twitter.com/TheInSneider/status/1889783760633122843
https://deadline.com/2025/02/harry-potter-tv-series-casting-john-lithgow-dumbledore-1236285903/
Cytat z Mierzwiak data 12 lutego, 2025, 22:35Przecież on ma już 79 lat, Harris był dekadę młodszy gdy zagrał tę postać pierwszy raz.
Przecież on ma już 79 lat, Harris był dekadę młodszy gdy zagrał tę postać pierwszy raz.
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2025, 22:38Wspaniały aktor i na pewno sobie poradzi. Pytanie tylko, czy to nie powinien być Brytyjczyk? No ale w sumie to tylko, lub aż tradycja. I drugie, czy nie jest już odrobinę zbyt dojrzałym mężczyzną? 🙂 John kończy w tym roku 80 lat, Richard Harris miał 71 lat, Michael Gambon 74 lata. Da jeszcze radę przez kilka sezonów?
Wspaniały aktor i na pewno sobie poradzi. Pytanie tylko, czy to nie powinien być Brytyjczyk? No ale w sumie to tylko, lub aż tradycja. I drugie, czy nie jest już odrobinę zbyt dojrzałym mężczyzną? 🙂 John kończy w tym roku 80 lat, Richard Harris miał 71 lat, Michael Gambon 74 lata. Da jeszcze radę przez kilka sezonów?
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2025, 22:39@Mierzwiak, w tym samym momencie napisaliśmy 🙂
@Mierzwiak, w tym samym momencie napisaliśmy 🙂
Cytat z Mierzwiak data 12 lutego, 2025, 22:41Nie wierzę że utrzymają tempo jednego sezonu rocznie, wyjdzie na to, że John będzie mieć 90 lat jeśli nie więcej jak dojdziemy do Księcia Półkrwi...
Rylance ma 65 lat i grzecznie czeka na telefon 🙂
Nie wierzę że utrzymają tempo jednego sezonu rocznie, wyjdzie na to, że John będzie mieć 90 lat jeśli nie więcej jak dojdziemy do Księcia Półkrwi...
Rylance ma 65 lat i grzecznie czeka na telefon 🙂
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2025, 22:50Cytat z Mierzwiak data luty 12, 2025, 22:41Nie wierzę że utrzymają tempo jednego sezonu rocznie, wyjdzie na to, że John będzie mieć 90 lat jeśli nie więcej jak dojdziemy do Księcia Półkrwi...
Rylance ma 65 lat i grzecznie czeka na telefon
Tak sobie teraz pomyślałem, że jednak muszą narzucić tempo, bo dzieciaki zestarzeją im się gorzej niż w Stranger Things. JL zdaje się być w dobrej formie, ale wydaje mi się, że w tym wieku wszystko może się popsuć nawet w rok, czy dwa lata, więc trochę ryzykują. Być może potrzebowali nazwiska które zostanie przyjęte niezwykle ciepło w internecie.
Cytat z Mierzwiak data luty 12, 2025, 22:41Nie wierzę że utrzymają tempo jednego sezonu rocznie, wyjdzie na to, że John będzie mieć 90 lat jeśli nie więcej jak dojdziemy do Księcia Półkrwi...
Rylance ma 65 lat i grzecznie czeka na telefon
Tak sobie teraz pomyślałem, że jednak muszą narzucić tempo, bo dzieciaki zestarzeją im się gorzej niż w Stranger Things. JL zdaje się być w dobrej formie, ale wydaje mi się, że w tym wieku wszystko może się popsuć nawet w rok, czy dwa lata, więc trochę ryzykują. Być może potrzebowali nazwiska które zostanie przyjęte niezwykle ciepło w internecie.
Cytat z Mierzwiak data 13 lutego, 2025, 00:00Odlecę teraz w czysto fantastyczno-fanowsko-teoretyczne rejony, ale fenomenalnym Dumbledorem byłby Ian McKellen 🙂
Odlecę teraz w czysto fantastyczno-fanowsko-teoretyczne rejony, ale fenomenalnym Dumbledorem byłby Ian McKellen 🙂
Cytat z robgordon data 13 lutego, 2025, 05:35Cytat z Szaman data luty 12, 2025, 22:38Wspaniały aktor i na pewno sobie poradzi. Pytanie tylko, czy to nie powinien być Brytyjczyk? No ale w sumie to tylko, lub aż tradycja. I drugie, czy nie jest już odrobinę zbyt dojrzałym mężczyzną?
John kończy w tym roku 80 lat, Richard Harris miał 71 lat, Michael Gambon 74 lata. Da jeszcze radę przez kilka sezonów?
Gambon miał 64.
Cytat z Szaman data luty 12, 2025, 22:38Wspaniały aktor i na pewno sobie poradzi. Pytanie tylko, czy to nie powinien być Brytyjczyk? No ale w sumie to tylko, lub aż tradycja. I drugie, czy nie jest już odrobinę zbyt dojrzałym mężczyzną?
John kończy w tym roku 80 lat, Richard Harris miał 71 lat, Michael Gambon 74 lata. Da jeszcze radę przez kilka sezonów?
Gambon miał 64.
Cytat z robgordon data 13 lutego, 2025, 06:38Cytat z Szaman data luty 13, 2025, 05:38Aj rzeczywiście, dzięki
Tym bardziej JL wiekowo nie bardzo.
Cytat z Szaman data luty 13, 2025, 05:38Aj rzeczywiście, dzięki
Tym bardziej JL wiekowo nie bardzo.
Cytat z Szaman data 13 lutego, 2025, 06:43https://twitter.com/TheInSneider/status/1889877497736794226?t=K8lqsJtmUtKWWUeYjyrN9w&s=19
Mark Rylance decided to pass on the role after losing his wife last month. He's in mourning...https://t.co/iKpqGxJcZR https://t.co/mBjpbaa1Ii
— Jeff Sneider (@TheInSneider) February 13, 2025
Cytat z Marek Pilarski data 13 lutego, 2025, 14:21Cytat z Szaman data luty 12, 2025, 22:38Wspaniały aktor i na pewno sobie poradzi. Pytanie tylko, czy to nie powinien być Brytyjczyk? No ale w sumie to tylko, lub aż tradycja. I drugie, czy nie jest już odrobinę zbyt dojrzałym mężczyzną?
Co następne? Ameryka na Eurowizji?
A tak na poważnie... Lithgow być może otrzymał honorowe obywatelstwo Wilkiej Brytanii po tym, jak brawurowo zagrał Winstona Churchilla w The Crown?
A tak na poważnie... pamiętajmy, że wystarczy, że dożyje do szóstego sezonu.
A tak na poważnie, już teraz naprawdę... jakoś czuję póki co zobojętnienie nie tylko wobec tego castingu, ale też całego serialu.
Cytat z Szaman data luty 12, 2025, 22:38Wspaniały aktor i na pewno sobie poradzi. Pytanie tylko, czy to nie powinien być Brytyjczyk? No ale w sumie to tylko, lub aż tradycja. I drugie, czy nie jest już odrobinę zbyt dojrzałym mężczyzną?
Co następne? Ameryka na Eurowizji?
A tak na poważnie... Lithgow być może otrzymał honorowe obywatelstwo Wilkiej Brytanii po tym, jak brawurowo zagrał Winstona Churchilla w The Crown?
A tak na poważnie... pamiętajmy, że wystarczy, że dożyje do szóstego sezonu.
A tak na poważnie, już teraz naprawdę... jakoś czuję póki co zobojętnienie nie tylko wobec tego castingu, ale też całego serialu.
Cytat z Mierzwiak data 23 lutego, 2025, 23:47Cytat z Marek Pilarski data luty 13, 2025, 14:21A tak na poważnie, już teraz naprawdę... jakoś czuję póki co zobojętnienie nie tylko wobec tego castingu, ale też całego serialu.U mnie odwrotnie. O ile wciąż upieram się, że wysokobudżetowy serial animowany we wspaniałej oprawie wizualnej byłby najlepszym rozwiązaniem, to po powtórce całej serii którą skończyłem wczoraj tylko utwierdziłem się w przekonaniu, jak bardzo i w ilu miejscach skrzywdzono materiał źródłowy, w tym w ostatniej części, która jest po prostu rozczarowująca, i jak bardzo ta historia zasługuje na wierną adaptację.
Cytat z Marek Pilarski data luty 13, 2025, 14:21A tak na poważnie, już teraz naprawdę... jakoś czuję póki co zobojętnienie nie tylko wobec tego castingu, ale też całego serialu.
Cytat z Marek Pilarski data 24 lutego, 2025, 00:07Ja się zastanawiam jednak, na ile wierny książce może być sezon poświęcony Czarze Ognia albo Zakonowi Feniksa (o ile każdej będzie poświęcony jeden sezon).
Poza tym pykam teraz pykam na spokojnie od kilku tygodni w Dziedzictwo Hogwartu, więc jestem obecnie pochłonięty zupełnie inną częścią tego uniwersum. 🙂
Ja się zastanawiam jednak, na ile wierny książce może być sezon poświęcony Czarze Ognia albo Zakonowi Feniksa (o ile każdej będzie poświęcony jeden sezon).
Poza tym pykam teraz pykam na spokojnie od kilku tygodni w Dziedzictwo Hogwartu, więc jestem obecnie pochłonięty zupełnie inną częścią tego uniwersum. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 27 lutego, 2025, 21:15http://twitter.com/WW_Direct/status/1895109966056345730
What might John Lithgow look like as Albus Dumbledore in the HARRY POTTER series according to an AI?
The more the days go by, the more I'm convinced by their choice pic.twitter.com/5KHigZbkSJ
— Wizarding World Direct (@WW_Direct) February 27, 2025
Cytat z Marek Pilarski data 27 lutego, 2025, 21:17W sumie sam dwa dni temu użyłem Groka, żeby to sprawdzić. 😉
W sumie sam dwa dni temu użyłem Groka, żeby to sprawdzić. 😉
Dodane pliki: