Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 26 października, 2022, 10:59Do kiedy Twoja karta jest ważna? Bo moja do 11/22 i zastanawiam się, czy później kasa by przepadła..muszę sprawdzić.
Do kiedy Twoja karta jest ważna? Bo moja do 11/22 i zastanawiam się, czy później kasa by przepadła..muszę sprawdzić.
Cytat z Szaman data 27 października, 2022, 13:16Piękne! Ciekawe czy zgłoszą się inni nieśmiertelni i będą walczyć na miecze przy muzyce Queenu 🙂
https://kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,29067771,edyta-gorniak-jest-na-ziemi-od-4000-lat-poprosilam-o-aktywacje.html
Piękne! Ciekawe czy zgłoszą się inni nieśmiertelni i będą walczyć na miecze przy muzyce Queenu 🙂
Cytat z Szaman data 27 października, 2022, 13:27No nie wiem, to już raczej rejony streamów z Majorem, albo przemówień prezydenta Stanów Zjednoczonych Polski 🙂
No nie wiem, to już raczej rejony streamów z Majorem, albo przemówień prezydenta Stanów Zjednoczonych Polski 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 27 października, 2022, 14:15Znacie angielski?
https://twitter.com/tynxik/status/1585199205626576898?t=mNjAjvliPBo8aR1yGHxVsg&s=19
Znacie angielski?
Przypominam: hell win, znacie angielski. pic.twitter.com/fCnDTKGYxJ
— Tynx (@tynxik) October 26, 2022
Cytat z Mierzwiak data 27 października, 2022, 14:26Edzia, a Ty znasz? 🙂
The word Halloween or Hallowe'en ("Saints' evening"[36]) is of Christian origin;[37][38] a term equivalent to "All Hallows Eve" is attested in Old English.[39] The word hallowe[']en comes from the Scottish form of All Hallows' Eve (the evening before All Hallows' Day):[40] even is the Scots term for "eve" or "evening", and is contracted to e'en or een;[41] (All) Hallow(s) E(v)en became Hallowe'en.
Edzia, a Ty znasz? 🙂
The word Halloween or Hallowe'en ("Saints' evening"[36]) is of Christian origin;[37][38] a term equivalent to "All Hallows Eve" is attested in Old English.[39] The word hallowe[']en comes from the Scottish form of All Hallows' Eve (the evening before All Hallows' Day):[40] even is the Scots term for "eve" or "evening", and is contracted to e'en or een;[41] (All) Hallow(s) E(v)en became Hallowe'en.
Cytat z Szaman data 28 października, 2022, 09:08Kurcze, dla mnie brzmiało jak jakiś przerywnik. Czekałem, że za chwilę coś się wydarzy w tym utworze i nagle się skończył.
Kurcze, dla mnie brzmiało jak jakiś przerywnik. Czekałem, że za chwilę coś się wydarzy w tym utworze i nagle się skończył.
Cytat z Mierzwiak data 28 października, 2022, 09:39To prawda, całość jest bardzo minimalistyczna i podoba mi się to. Piosenka miała być hołem dla tych którzy odeszli, bombastyczna, ckliwa ballada byłaby chyba zbyt oczywista?
To prawda, całość jest bardzo minimalistyczna i podoba mi się to. Piosenka miała być hołem dla tych którzy odeszli, bombastyczna, ckliwa ballada byłaby chyba zbyt oczywista?
Cytat z Ernest Kubica data 28 października, 2022, 10:25Ale śmiechłem z tej Górniakowej. Ostatnio miałem taką rozkmine, że wyjdzie jakiś polityk Pisu, albo nawiedzony biskup i dokładnie tak przetłumaczy Helloween. Zapomniałem, że na Edzie zawsze można liczyć.
edit: O kurcze, to stare jest, sprzed roku
Ale śmiechłem z tej Górniakowej. Ostatnio miałem taką rozkmine, że wyjdzie jakiś polityk Pisu, albo nawiedzony biskup i dokładnie tak przetłumaczy Helloween. Zapomniałem, że na Edzie zawsze można liczyć.
edit: O kurcze, to stare jest, sprzed roku
Cytat z Szaman data 28 października, 2022, 18:04https://twitter.com/DEADLINE/status/1586039840147021824?t=LJ4dBuBkFM3Slv9MjvBdPw&s=19
Jerry Lee Lewis, one of rock ‘n roll’s pioneers and a Hall of Fame member in several genres, has died at the age of 87 https://t.co/C70mnAUkl7
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) October 28, 2022
Cytat z robgordon data 28 października, 2022, 18:28Cytat z Mierzwiak data październik 28, 2022, 07:41Bardzo ładnie.
https://youtu.be/ospQ06jJe-I
Dżizas, jakie to przeraźliwie nudne i bez wyrazu. Co się dzieje z mainstreamowym popem, że wypuszcza takie koszmarki?
Mam nadzieję, że choć w filmie jakoś to zgra się z obrazem.
Cytat z Mierzwiak data październik 28, 2022, 07:41Bardzo ładnie.
Dżizas, jakie to przeraźliwie nudne i bez wyrazu. Co się dzieje z mainstreamowym popem, że wypuszcza takie koszmarki?
Cytat z robgordon data 28 października, 2022, 19:36Cytat z robgordon data październik 28, 2022, 18:28Cytat z Mierzwiak data październik 28, 2022, 07:41Bardzo ładnie.
https://youtu.be/ospQ06jJe-I
Mam nadzieję, że choć w filmie jakoś to zgra się z obrazem.Uzupełniając. Piszę to jako słuchacz, który akurat Rihannę ceni za wiele wcześniejszych hitów. To chyba moja ulubiona (swego czasu) mainstreamowa gwiazda. Która wypuściła na rynek sporo naprawdę niezłych killerów. Poczynając od pierwszego, sprzed 17 lat (sic!), czyli "Pon de Replay". Oczywiście mam świadomość, że ta akurat piosenka stworzona została zapewne w celu użycia jej jako podkład do sceny pogrzebu, może jakiegoś ceremoniału, czy pożegnania Wiadomo-Kogo. Ale dlaczego to musi być takie nijakie?
W ogóle, patrząc szerzej, z każdym rokiem coraz bardziej mijamy się z popową muzyka mainstreamową. Nie wiem, czy to wina jej, czy moja 😉 Ale żeby nie było, nie zacząłem nagle słuchać muzyki klasycznej, gruzińskiego folku, death metalu czy Bardzo Ambitnej Muzyki. Dalej lubię pop. Tylko jakoś zdecydowanie trafia do mnie ten poprzedzony wyrazem "indie".
Cytat z robgordon data październik 28, 2022, 18:28Cytat z Mierzwiak data październik 28, 2022, 07:41Bardzo ładnie.
Uzupełniając. Piszę to jako słuchacz, który akurat Rihannę ceni za wiele wcześniejszych hitów. To chyba moja ulubiona (swego czasu) mainstreamowa gwiazda. Która wypuściła na rynek sporo naprawdę niezłych killerów. Poczynając od pierwszego, sprzed 17 lat (sic!), czyli "Pon de Replay". Oczywiście mam świadomość, że ta akurat piosenka stworzona została zapewne w celu użycia jej jako podkład do sceny pogrzebu, może jakiegoś ceremoniału, czy pożegnania Wiadomo-Kogo. Ale dlaczego to musi być takie nijakie?
W ogóle, patrząc szerzej, z każdym rokiem coraz bardziej mijamy się z popową muzyka mainstreamową. Nie wiem, czy to wina jej, czy moja 😉 Ale żeby nie było, nie zacząłem nagle słuchać muzyki klasycznej, gruzińskiego folku, death metalu czy Bardzo Ambitnej Muzyki. Dalej lubię pop. Tylko jakoś zdecydowanie trafia do mnie ten poprzedzony wyrazem "indie".
Cytat z Marek Pilarski data 28 października, 2022, 19:43HMmmm... to może bedzie jednak drugi Oscar dla Gagi. @robgordon - I tak, wiem, że tamtego utworu też nie znosisz. 😛
HMmmm... to może bedzie jednak drugi Oscar dla Gagi. @robgordon - I tak, wiem, że tamtego utworu też nie znosisz. 😛
Cytat z Juby data 28 października, 2022, 20:01Piosenka do pierwszej Pantery była taka sobie (nominacja do Oscara... lol), ale słyszałem ją kilka razy i nawet zapamiętałem refren. Ta kołysanka Riri może bardziej przkona mnie w samym filmie, ale na sucho zupełnie mnie nie poruszyła i już jej nie pamiętam.
Piosenką roku pozostaje 1republic z TopGuna.
Piosenka do pierwszej Pantery była taka sobie (nominacja do Oscara... lol), ale słyszałem ją kilka razy i nawet zapamiętałem refren. Ta kołysanka Riri może bardziej przkona mnie w samym filmie, ale na sucho zupełnie mnie nie poruszyła i już jej nie pamiętam.
Piosenką roku pozostaje 1republic z TopGuna.
Cytat z Janko data 28 października, 2022, 20:06Dobra ta piosenka na bezsenność. Na tę chwilę najlepsze piosenki filmowe tego roku to te z Top Guna. Może jeszcze Avatar coś przyniesie.
Dobra ta piosenka na bezsenność. Na tę chwilę najlepsze piosenki filmowe tego roku to te z Top Guna. Może jeszcze Avatar coś przyniesie.
Cytat z Marek Pilarski data 28 października, 2022, 20:35ojaciekurwapierdole xD
https://twitter.com/historyinmemes/status/1585673989514469378?s=20&t=15-lZO5PPYblDRR-Bk0w2Q
ojaciekurwapierdole xD
One of the funniest clips in live news history pic.twitter.com/bUGwb3ooUs
— Historic Vids (@historyinmemes) October 27, 2022
Cytat z Mierzwiak data 29 października, 2022, 10:46Cytat z robgordon data październik 28, 2022, 19:36W ogóle, patrząc szerzej, z każdym rokiem coraz bardziej mijamy się z popową muzyka mainstreamową. Nie wiem, czy to wina jej, czy moja
Ale żeby nie było, nie zacząłem nagle słuchać muzyki klasycznej, gruzińskiego folku, death metalu czy Bardzo Ambitnej Muzyki. Dalej lubię pop. Tylko jakoś zdecydowanie trafia do mnie ten poprzedzony wyrazem "indie".
Bardzo polecam Carly Rae Jepsen, w szczególności trzy ostatnie albumy - Emotion, Dedicated i dopiero co wydany The Loneliest Time. Mam wrażenie że przez monstrualny sukces kawałka Call Me Maybe przylgnęła do niej łatka "one hit wonder", tymczasem dziewczyna nagrywa moim zdaniem świetny pop i powinna być tak samo wielkim nazwiskiem jak Swift czy Gaga.
Cytat z robgordon data październik 28, 2022, 19:36W ogóle, patrząc szerzej, z każdym rokiem coraz bardziej mijamy się z popową muzyka mainstreamową. Nie wiem, czy to wina jej, czy moja
Ale żeby nie było, nie zacząłem nagle słuchać muzyki klasycznej, gruzińskiego folku, death metalu czy Bardzo Ambitnej Muzyki. Dalej lubię pop. Tylko jakoś zdecydowanie trafia do mnie ten poprzedzony wyrazem "indie".
Bardzo polecam Carly Rae Jepsen, w szczególności trzy ostatnie albumy - Emotion, Dedicated i dopiero co wydany The Loneliest Time. Mam wrażenie że przez monstrualny sukces kawałka Call Me Maybe przylgnęła do niej łatka "one hit wonder", tymczasem dziewczyna nagrywa moim zdaniem świetny pop i powinna być tak samo wielkim nazwiskiem jak Swift czy Gaga.