aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 109 of 244Next

Nie kumam tego. Czyli pracownicy odeszli chociaż Musk nie przedstawił żadnych konkretnych zmian? Odeszli po samym mailu, w którym w typowo korporacyjny sposób zapowiadał bardziej wytężoną pracę ku chwale firmy?

To jest chyba jakaś przepaść pokoleniowa której nie ogarniam. Ile w mojej firmie było zapowiedzi zmian które nie nastąpiły 🙂

Zresztą co ja się produkuje, przecież to tylko chodzi o to, że młode pokolenie widzi w nim zwolennika Trumpa. U zwolennika Bidena zapierdalaliby jak dotychczas 🙂

A żenada jaka tej nocy odwaliła się na Twitterze, np na Discussing Film jest nie do opisania.

Ufff, wyobrażacie sobie żyć w świecie w którym są większe problemy niż ból dupy pracowników i użytkowników twittera? Ja też nie!

robgordon has reacted to this post.
robgordon

W sumie szkoda, że on tego nie przejął przez jakiegoś podstawionego współpracownika. No ale zaraz i tak wszyscy zajmą się mundialem i ucichnie.

Cytat z Szaman data listopad 18, 2022, 00:11

Krąży ten filmik ze spoilera na Twitterze, ale się nie odważę. Co innego widzieć kukłę, a co innego prawdziwe nagranie.

Bardzo upiorne, natomiast smutne jest to, że ludzie w obliczu takiej sytuacji czują potrzebę wyjęcia telefonu i nakręcenia filmiku by wrzucić go do sieci. Może tak trochę szacunku dla zmarłego? Obrzydliwe, i nie mam na myśli urwanej głowy.

A nadal najbardziej rozkłada mnie na łopatki, że oni wszyscy będą uciekać w ramiona Zuckenberga, który jeszcze niedawno był złem wcielonym. Tyle warte są te histeryczne huśtawki nastrojów, to tak jak za Busha celebryci mieli wyprowadzać się z Los Angeles 🙂

Cytat z Mierzwiak data listopad 18, 2022, 09:22

Krąży ten filmik ze spoilera na Twitterze, ale się nie odważę. Co innego widzieć kukłę, a co innego prawdziwe nagranie.

Bardzo upiorne, natomiast smutne jest to, że ludzie w obliczu takiej sytuacji czują potrzebę wyjęcia telefonu i nakręcenia filmiku by wrzucić go do sieci. Może tak trochę szacunku dla zmarłego? Obrzydliwe.

W punkt! Odruch nagrywania wszystkiego doszedł do ściany.

Cytat z Szaman data listopad 18, 2022, 09:23

A nadal najbardziej rozkłada mnie na łopatki, że oni wszyscy będą uciekać w ramiona Zuckenberga, który jeszcze niedawno był złem wcielonym. Tyle warte są te histeryczne huśtawki nastrojów, to tak jak za Busha celebryci mieli wyprowadzać się z Los Angeles 🙂

A za Trumpa opuszczać USA. Zrobiło to ilu z nich, nikt?

Wybacz, ale dostaję drgawek jak ktoś pisze ZuckeNberg, a jest to w sieci dość częste. ZuckeRberg, jak Zucker, łatwo skojarzyć w końcu Mark jest taki słodki 🙂

Natomiast skoro już przy nim jesteśmy, to jakiś czas temu kpiłem z tej idiotycznej wirtualnej rzeczywistości, a teraz dowiadujemy się, że w cały ten projekt z przestarzałą o 20 lat grafiką Meta utopiło $15 miliardów (!), sytuacja korporacji na giełdzie jest nieciekawa, a Mark ogłosił, że za porażkę projektu odpowiedzialność ponosi wyłącznie on, WYŁĄCZNIE. ON, czyli nie ponad 11 tysięcy pracowników którzy mają stracić pracę 😉

A przecież z braćmi Zucker łatwo zapamiętać 🙂 Tak to jest jak się wtłoczy do głowy błędną pisownię, na przykład John Turturro piszę od lat na wiele różnych sposobów 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data listopad 18, 2022, 09:22

Bardzo upiorne, natomiast smutne jest to, że ludzie w obliczu takiej sytuacji czują potrzebę wyjęcia telefonu i nakręcenia filmiku by wrzucić go do sieci. Może tak trochę szacunku dla zmarłego? Obrzydliwe, i nie mam na myśli urwanej głowy.

Nawet nie wiedziałem, że to coś takiego będzie - tytuł filmu "ale urwał". Na miniaturce wyglądało, że to jakaś jazda mocno uszkodzonym samochodem. Nawet jak koleś powiedział do drugiego, że on nie ma głowy (a nie było widać osoby) to myślałem, że chodzi o brak dachu.

Tak btw, czasem przejeżdżam przez Ale Urwał Hill. Mam po drodze z IKEI do domu 😉

a po opadach śniegu próbowałeś?

Cytat z Ernest Kubica data listopad 18, 2022, 20:23

No co Ty, broń Cię panie Boże 🙂 Inna sprawa, że u nas śnieg pojawia się bardzo rzadko. Czasem ledwie parę razy przez całą zimę. I przeważnie szybko znika.

Przegapiłem (w październiku) 40-tą rocznicę wydania drugiej ulubionej płyty mojego dzieciństwa (pierwsza będzie mieć tę rocznicę za 2 miesiące).
Zapewne każdy z tych, dla których muzyka jest (była) ważna, miał w życiu kilka takich chwil, gdy ich muzyczny świat stanął na głowie. Pamiętam, że wysłuchanie numeru, który rozpoczyna tę płytę, był pierwszym takim moim momentem. Od tego dnia nic nie było takie samo 🙂

PS Sam początek numeru niezbyt dobrze się wtedy kojarzył, więc w radio (bo w tamtych czasach tak słuchało się muzyki), go pominięto.

Cytat z robgordon data listopad 18, 2022, 23:28
Cytat z Ernest Kubica data listopad 18, 2022, 20:23

No co Ty, broń Cię panie Boże 🙂 Inna sprawa, że u nas śnieg pojawia się bardzo rzadko. Czasem ledwie parę razy przez całą zimę. I przeważnie szybko znika.

Wypowiedziałem w złą godzinę. Właśnie spadł pierwszy, powiedzmy, że tej zimy.

Cytat z Szaman data listopad 18, 2022, 08:59

Nie kumam tego. Czyli pracownicy odeszli chociaż Musk nie przedstawił żadnych konkretnych zmian? Odeszli po samym mailu, w którym w typowo korporacyjny sposób zapowiadał bardziej wytężoną pracę ku chwale firmy?

To jest chyba jakaś przepaść pokoleniowa której nie ogarniam. Ile w mojej firmie było zapowiedzi zmian które nie nastąpiły 🙂

https://twitter.com/RMF24pl/status/1593509504754368514?t=8KKw1lZLTz75ovsCo-5FmQ&s=19

Nie wiedziałem o co chodzi w tych wszystkich akcjach z Muskiem czy Westem, ale gdy przeczytałem Twój wpis postanowiłem się zainteresować. Myślę, że chodzi i o jedno i o drugie, a dokładniej obie Twoje teorie są słuszne, z tym, że jednocześnie są ściśle połączone ze sobą. Obecnie pokolenie młodych ludzi (do którego zakładam wciąż się zaliczasz ;)) z mojej obserwacji, ma zupełnie inne podejście do pracy czy swojej przyszłości niż ludzie wchodzący w dorosłość jeszcze 10, a z pewnością 20-30 lat temu. Moje obserwacje to oczywiście bardzo mała próba statystyczna, ale są one w jakimś stopniu poparte badaniami. Ostatnio czytałem parę razy na ten temat. Zmieniły się priorytety, młodzi ludzie mniej niż kiedyś chcą wiązać się na dłużej (w jakikolwiek sposób), chcą wolności w podejmowaniu decyzji. Żyją z dnia na dzień, chodzą na skip, ale jednocześnie interesują się globalnym ociepleniem i łamaniem praw człowieka w dalekich krajach. Tego rodzaju zmiany dokonują się często prawie niezauważalnie. Ale co ważne, wynikają w dużej mierze ze świadomości własnych oczekiwań i praw. Prawa strona, której twarzą w tej sprawie jest Elon, jest utożsamiana z kontrolą, ograniczaniem tych praw i nakazem życia w jeden, określony i narzucony sposób. Coraz trudniej im jednak pojąć, że w dzisiejszych czasach, przy takim przepływie informacji, bardzo łatwo dostrzec, że ci, którzy narzucają innym określony styl życia, sami, w jawny sposób, żyją zupełnie inaczej. Jak to ktoś niedawno ładnie powiedział: "Chcę żebyś żył w taki sposób, w jaki ja udaję, że żyję" (cytuję z pamięci). Nie dziwią mnie więc takie reakcje. Nie ta praca, to inna. Myślę zresztą, że CV z pracą w Twitterze wygląda całkiem nieźle.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Miałem w kinie wczoraj coś takiego - oglądałem w osłupieniu jaki to natrętny kicz, a potem przyszedł finał z rozwalaniem płotu i wigilijną kolacją na mrozie, widać bogacze nie chcieli wpuścić biedniejszej sąsiadki na salony, do niej z kolei też nie chcieli wejść bo jeszcze by musieli czegoś dotknąć 🙂

Uzupełnię jeszcze, bo coś sobie przypomniałem. Ważnym elementem tego jak dziś młodzież postrzega swoją pracę jest rozczarowanie pracą w korpo przez wcześniejsze pokolenia. Korpo mamiło wizją sukcesu finansowego i awansu społecznego. Na kim z młodych dzieciaków tamtych czasów nie robili wrażenia yuppies? Świetnie ubrani, z seksownymi dziewczynami u boku, spoglądający na świat z mieszkania na Upper East Side lub z zza kierownicy w audi, bmw czy porsche. Oczywiście, jak z wszystkim, dość szybko okazało się, że to zwykła ściema. Że ten sukces staje się udziałem nędznych paru procent. A cała reszta wylatuje na bruk po 30-stce. Z zszarganymi nerwami, niespłaconymi kredytami i wrzodami żołądka. Dzisiejsze dzieciaki to widzą. I nie zamierzają popełnić błędów swoich rodziców. Akurat tych, bo pewnie niektórych nie uda im się uniknąć 😉

Jaki macie stosunek do Mundialu? Pewnie będziecie się ze mnie naigrywać, ale ja prawdopodobnie nie będę go oglądał.

Cytat z Mierzwiak data listopad 19, 2022, 09:09

Miałem w kinie wczoraj coś takiego - oglądałem w osłupieniu jaki to natrętny kicz, a potem przyszedł finał z rozwalaniem płotu i wigilijną kolacją na mrozie, widać bogacze nie chcieli wpuścić biedniejszej sąsiadki na salony, do niej z kolei też nie chcieli wejść bo jeszcze by musieli czegoś dotknąć 🙂

https://youtu.be/mcv7wu0_5IM

Ale trzeba przyznać, że wzrusz jest 😉

PreviousPage 109 of 244Next