aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 110 of 244Next
Cytat z robgordon data listopad 19, 2022, 09:15

Jaki macie stosunek do Mundialu? Pewnie będziecie się ze mnie naigrywać, ale ja prawdopodobnie nie będę go oglądał.

Nie obchodzi mnie, nie oglądam, nie wspieram i nie popieram.

Apropos:

https://www.sport.pl/pilka/7,65037,29157117,kruszy-sie-pomnik-davida-beckhama-jego-przyszlosc-jest-zrujnowana.html#s=BoxOpImg2

Trochę bawi mnie takie odkrywanie Ameryki, a przecież, jak w każdym innym przypadku, tam chodzi o pieniądze. Ot cała filozofia. To nie są normalni ludzie funkcjonujący w normalnym świecie, więc wymaganie od nich przyzwoitości czy konsekwencji mija się z celem. Kto da więcej, to się liczy a nie jakieś zasady.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Turnieje kręcą mnie najbardziej, tam każdy mecz jest o coś, więc na pewno obejrzę. Ze spraw okołosportowych najbardziej jestem ciekaw czy ewentualna klęska Czesia pociągnie na dno także grono jego medialnych klakierów, czy też zawczasu wbiją mu nóż w plecy.

Cytat z Szaman data listopad 19, 2022, 09:57

Turnieje kręcą mnie najbardziej, tam każdy mecz jest o coś

Tutaj to chyba przede wszystkim o przeżycie do końca meczu w tych warunkach klimatycznych 😀

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data listopad 19, 2022, 10:37
Cytat z Szaman data listopad 19, 2022, 09:57

Turnieje kręcą mnie najbardziej, tam każdy mecz jest o coś

Tutaj to chyba przede wszystkim o przeżycie do końca meczu w tych warunkach klimatycznych 😀

Na stadionach będzie klima. Choć trudno mi powiedzieć jaka będzie jej skuteczność.

No tak, na bogato i przy okazji eko 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

No te mecze o 13 ich czasu, a 11 naszego będą hardkorem. Z tymi późniejszymi powinno być już trochę lepiej.

Sprawdziłem temperaturę na najbliższe dni. Najniższa dzienna +18, najwyższa ok. 30. Cały czas słońce. Ale to pewnie nie sama temperatura będzie problemem, a suchość.

Nie zamierzam oglądać.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Po ostatnich newsach pomyślałem, że nie tylko suchość powietrza, ale też kibicowskich gardeł 😉

🙂

https://twitter.com/Piotrowicz17/status/1593882014696230912?s=20&t=Q3e0twWSbq6kWss2kjWl_A

Nigdy nie ufaj łysemu bo kiedyś mógł być rudy

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

👀

Ja też raczej nie będę oglądał - tylko jakieś skróty, bramki itp. Ten turniej zupełnie mnie nie kręci, tak jak cała otoczka piłki nożnej od jakiegoś czasu. A kiedyś byłem totalnym maniakiem - z MŚ w Meksyku mogę rzucać z głowy wynikami i strzelcami bramek. Wtedy też było bardzo gorąco i spotkania rozgrywali w południe.

Oczywiście, że będę oglądał, chociażby dlatego, że to ostatni  (jakkolwiek to zabrzmi przy tych kontrowersjach) normalny turniej z optymalna liczbą reprezentacji. Za 4 lata to już będzie parodia Mundialu co zawdzięczamy łysemu chciwcowi.

Rudy to i chciwy 🙂

Rudy i łysy to zabójcze kombo, nic z tego dobrego nie może wyjść 🙂

Dziś urodziny m.in. 3 znanych prawie równolatek: Jodie Foster, Meg Ryan i Allison Janney. Ciekawie jak różnie potoczyły się ich kariery. Taka Allison dopiero właściwie dała się poznać światu, gdy Meg schodziła ze sceny. Z kolei Jodie zaczęła wcześniej niż każda z nich. Jej kariera w pewnym momencie spowolniła, ale kolejne projekty Jodie nadal wywołują emocje. Zerknąłem też na filmografię Allison. Nawet nie pamiętałem, że zagrała (choć raczej na dalszym planie) w tak wielu znanych mi filmach przed "Juno": Rozmawiając, obmawiając..., Partner, American Beauty, Części intymne, Barwy kampanii, Celebrity, 6 dni, 7 nocy, Zakochana złośnica, Siostra Betty, czy Godziny.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ja zacząłem rozpoznawać Janney wraz z Juno. Przy okazji przypomnienie, że 2007 rok był cholernie mocny.

Z American Beauty (btw. mój ulubiony film wszech czasów) nie kojarzę jej w ogóle, ale bez sprawdzania powiedziałbym, że gra straumatyzowaną sąsiadkę.

Cytat z Marek Pilarski data listopad 19, 2022, 17:50

Z American Beauty (btw. mój ulubiony film wszech czasów) nie kojarzę jej w ogóle, ale bez sprawdzania powiedziałbym, że gra straumatyzowaną sąsiadkę.

Też tego nie pamiętałem, ale moja dziewczyna od razu powiedziała, kogo grała w tym filmie. I masz rację 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Z innej beczki. Z pewnością znacie scenę z The Office w której Steve Carell wielokrotnie krzyczy "No!". Do dziś nie znałem inspiracji 🙂

PreviousPage 110 of 244Next