aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 135 of 244Next

Moje ośmioletnie dziecko mówi mi: "Tata puszcze ci fajną piosenkę", trochę mnie zaciekawił: "dobra dawaj"  - Tears For Fears "Everybody Wants to Rule World"

Nie dziwne, że wracają ciągle te lata 80. jak nawet małym dzieciom piosenki się podobają.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Ratunku.

Teoria inżyniera Momonia ciągle na topie - "mnie się podobają te melodie, które już raz słyszałem".

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

A tu słyszycie podobieństwo w refrenach?

Podobne 🙂

To ja mam taką ciekawostkę - jeden z moich ukochanych kawałków czyli Stay w wykonaniu Shakespears Sister doczekał się covera z udziałem... Patricka Wilsona. Utwór znalazł się na napisach końcowych jego reżyserskiego debiutu czyli Insidious: The Red Door.

Też lubię ten utwór. I ten nie do końca udany teledysk z niezbyt trzeźwą wokalistką, inspirowany chyba Nocą Demonów.

Ależ to jest cały urok tego klipu! Bałem się jej jak byłem mały 🙂

Dokładnie tak! Dlatego właśnie teledysk też lubię 🙂

Mierzwiak

Dla mnie słaby cover. Nie zepsuli tylko tego, czego zepsuć naprawdę się nie da- momentu wejścia drugiej wokalistki i klawiszy po nim.

Mierzwiak

Nieudany? Ten teledysk był wtedy mocno kontrowersyjny - gdzieś tam zakazywany. Jedna z tych pań to była wokalistka Bananaramy

No w tym sensie, że ona jest tam mocno pijana, śmieje się podczas końcowej szarpaniny, zatacza się, prawie spada z podestu.

"Due that it was a long shoot and took a lot longer than expected, a bored Siobhan Fahey (Death in the video) stiff while waiting for them to get to her part, decided to liven things up by opening a bottle of vodka. By the time they actually got round to having her on set, she had finished the entire bottle which contributed to her "animated" performance in the video."

https://www.imdb.com/title/tt7493188/trivia/?ref_=tt_trv_trv

https://www.theguardian.com/culture/2022/feb/07/bored-hit-the-vodka-shakespears-sister-stay-cat-women-moon

Cytat z Mierzwiak data lipiec 18, 2023, 19:29

Ratunku.

https://youtu.be/DKw_xNuw6kw

Jak chodzi o muzykę to jestem głuchy jak pień, więc być może się zbłaźnię, ale mi się powyższe kojarzą z tym

To chyba najgłupszy pomysł na show jaki słyszałem. W głowach twórców ma pewnie uczyć tolerancji, a bliżej mu do płatnego oglądania baby z brodą w cyrku sprzed 100 lat.

Mierzwiak

Andrzej Seweryn polskim RuPaulem? 😆

Płakać nie będę, a może znowu Bundesliga będzie kosztować 16 zł, a nie 40 zł.

Jaki krindż.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Odwrócony o 180 stopni film z wiszącymi nietoperzami

Przebijcie cringe jakiego wczoraj doświadczyłem na przystanku.

Starsza pani mówiąca matce dwójki małych dziewczynek które, od razu było widać, musiały mieć czarnoskórego ojca:

Och jakie one śliczne! Jak im się ładnie włoski kręcą! A jakie opalone!

🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Na poważnie Musk zmienia jutro Twitter na X? To już chyba naprawdę czas stamtąd spadać z jego głupotami.

Niby dokąd? Do Zuckerberga gdzie banują za pisanie prawdy? 🙂

PreviousPage 135 of 244Next