aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 154 of 244Next

Zdjęcie które wstawili do artykułu to jakiś koszmar. A nawet ja doskonale pamiętam ją z telewizji, chyba jeszcze taki stary nie jestem.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/elzbieta-sommer-pogodynka-chmurka-zmarla

Ale o co Ci chodzi? No przecież stażysta podpisał zdjęcie "screen z youtube'a" 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Tokio Hotel - jejku, jaki blast from the past.

[Brawo dla kolejnego stażysty za świetny, wolny od błędów tekst!]

Leciało to milion razy na Vivie, ale musiałem włączyć na YT żeby sobie przypomnieć jak to brzmiało. Nie było to wspomnienie warte odświeżenia 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie wiem czy obserwuje ktoś z was na facebooku profil VHS Hell. Jest tam kolekcja zdjęć z lat 80. i 90. przesłana przez czytelników. Można sobie popatrzeć jak wyglądały wtedy pokoje geeków.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5615988168437744&type=3

Obserwuję od lat 🙂 I rzeczywiście, takie zdjęcia powracają co jakiś czas na profilu.

Pamiętacie o moich problemach ze streamingiem? Z tym dziwnym wyłączaniem filmów ok. 10 i ok. 20 minuty? Jakiś czas temu doszły do tego dość częste problemy z samym internetem. Resetowaliśmy sprzęt (sami lub przy pomocy infolinii), bez większego skutku. Braliśmy pod uwagę, że to może wina starego routera, więc zadzwoniliśmy do UPC o jego zmianę. Zaproponowano nam przejście do Play (przejęli niedawno UPC, więc w sumie sieć ta sama tylko sprzęt inny). Problemy jednak nie zniknęły. Zrezygnowaliśmy więc z ich usług i uśmiechnęliśmy się do Orange. Na razie wszystko działa bez zarzutu.

U mnie zniknął na razie ten problem z zawieszaniem się Netflixa na telewizorze.

Ja miałem parę lat temu problemy z Orange - jeszcze nie było światłowodu. Często zawieszał się router - raz udawało się samemu resetować a innym razem dzwoniłem na infolinię. Potem to był mega problem bo gadało się z automatem i nie dało się wytłumaczyć, że to się zdarza już któryś raz, potem były zgłoszenia przez SMS i też nie było wiadomo kiedy odwieszą. Wreszcie gdzieś się dodzwoniłem, wytłumaczyłem o co chodzi i przysłali serwisantów do skrzynki rozdzielczej. Potem przyjechali do mnie zapytać czy wszystko działa - mówię, że działa, ale to się wiesza raz na tydzień. Powiedzieli, że coś tam wymienili i powinno być dobrze. Faktycznie było już dobrze, ale jak prywatna firma pociągnęła u mnie światłowód to z powodu tego utrudnionego kontaktu z żywym człowiekiem na infolinii zmieniłem dostawcę. Gdyby się coś działo to mogę dzwonić do serwisanta, który ma siedzibę 3 km ode mnie i zaraz przyjedzie i mi wszystko sprawdzi, ale przez 3-4 lata nie miałem takiej potrzeby. Internetu nie miałem przez ten czas jeden raz przez jakieś 2 godziny, ale widziałem, że ich strona też nie działała, więc może robili jakąś zmianę serwerów czy coś takiego i nawet nie dzwoniłem.

To raz wrzucę coś pozytywnego o Taylor. Brawo!

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

"Dobroczynność" celebrytów-miliarderów to nie jest nic pozytywnego. To bardzo tania reklama własnej osoby.

Ale 20 zł z własnej kieszeni wyciągnąć najtrudniej 🙂

Czasem mi się zdarzało i nie leciałem z tym do mediów.

Co roku w okolicach grudnia pojawia się na rynku cała masa wydawnictw z muzyką świąteczną. Często są to nowe twory. Kojarzycie jednak jakąkolwiek piosenkę, powiedzmy z tego wieku, która przebiła się do świadomości społecznej i została w niej na dłużej?

Myślę, żę ta, głównie dzięki reklamie Coca-Coli.

Hm, pierwsze słyszę. To było w reklamach Coca-Coli? W takiej wersji?

Podpytałem dziewczyny i faktycznie potwierdziła, że to ta piosenka z reklamy. Ale naprawę ja jej nie rozpoznaję 😉

Bo u nas chyba nigdy nie było reklamy z tą piosenką tak jak w USA, była polskojęzyczna wersja z główną melodią jak tutaj:

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z robgordon data grudzień 15, 2023, 18:25

Hm, pierwsze słyszę. To było w reklamach Coca-Coli? W takiej wersji?

W polskiej reklamie była chyba wersja polska "Coraz bliżej święta" z melodią tej piosenki. Ale ta oryginalna była w niemieckiej reklamie, więc pewnie dlatego dobrze ją kojarzę. Poza tym był to spory hit w Niemczech, bo wyszedł chyba krótko przed śmiercią piosenkarki, która zginęła w listopadzie 2001 w katastrofie lotniczej w Szwajcarii. Ale ta piosenka też chyba leci niekiedy w polskich stacjach radiowych.

Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data grudzień 15, 2023, 18:48

Bo u nas chyba nigdy nie było reklamy z tą piosenką tak jak w USA, była polskojęzyczna wersja z główną melodią jak tutaj:

https://youtu.be/DLCyjEe4l4c?si=GyGrXLaZ4XZhxwLg

Przeczytałem to po napisaniu mojego komentarza. 😉

Mierzwiak

Tak, domyśliłem się, że polska piosenka z reklamy jest wersją tej amerykańskiej. Ale przyznam też, że tak średnio znajduję podobieństwo. Macie może jakieś inne propozycje? Szukałem i nic. Chyba najnowsza jest piosenka De Su - Kto wie? Ale z 2000 roku, więc na ten wiek się nie załapała.

A pytanie się wzięło stąd, że przejrzałem swoją składankę świąteczną, którą puszczamy w wigilię. I nie ma tam nic z tego wieku.

PreviousPage 154 of 244Next