Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 1 lutego, 2024, 18:11Cytat z Szaman data luty 1, 2024, 10:38Ona jest niesamowitą bronią na wybory i nie można tego nazwać teorią spiskową. Zwłaszcza, że kiedyś siedziałaby w niszy 12-latków czytających Bravo i Popcorn, a teraz wykreowano ją na ambitny pop którego słuchają Kevin Costner i Eddie Vedder razem z córkami
Być może zbiorą owoce kreowania celebrytów na uczestników debaty publicznej, które w czasach social media jest silne jak nigdy dotąd.
Ogółem całe to jej "zaangażowanie" w politykę, jak zresztą każdego celebryty, jest godne politowania, ponieważ nikt z nich nie bierze tak naprawdę żadnej odpowiedzialności za to. To super że Swift poparła Bidena, ale czy kiedykolwiek wypowie się co sądzi na przykład o tym, że za jego prezydentury do USA weszło ponad 6 milionów (!) nielegalnych migrantów i o tym jakie są tego skutki? Oczywiście, że nie, za to dowiemy się jakie dzisiaj razem z Travisem noszą bransoletki przyjaźni. (obosze)
Żenująca była wyreżyserowana scena z laurki Netfliksa, gdy postanowiła wyznać rodzicom, że zamierza otwarcie poprzeć demokratów w wyborach stanowych. Język ciała Taylor i cała ta scenka sprawiała wrażenie, jakby 16-latka miała wyznać rodzicom, że zaciążyła, a to tylko 29-letnia KOBIETA robiąca coś, co jest standardem w świecie celebrytów. Mount Everest cringe'u i infantylizmu.
Cytat z Szaman data luty 1, 2024, 10:38Ona jest niesamowitą bronią na wybory i nie można tego nazwać teorią spiskową. Zwłaszcza, że kiedyś siedziałaby w niszy 12-latków czytających Bravo i Popcorn, a teraz wykreowano ją na ambitny pop którego słuchają Kevin Costner i Eddie Vedder razem z córkami
Być może zbiorą owoce kreowania celebrytów na uczestników debaty publicznej, które w czasach social media jest silne jak nigdy dotąd.
Ogółem całe to jej "zaangażowanie" w politykę, jak zresztą każdego celebryty, jest godne politowania, ponieważ nikt z nich nie bierze tak naprawdę żadnej odpowiedzialności za to. To super że Swift poparła Bidena, ale czy kiedykolwiek wypowie się co sądzi na przykład o tym, że za jego prezydentury do USA weszło ponad 6 milionów (!) nielegalnych migrantów i o tym jakie są tego skutki? Oczywiście, że nie, za to dowiemy się jakie dzisiaj razem z Travisem noszą bransoletki przyjaźni. (obosze)
Żenująca była wyreżyserowana scena z laurki Netfliksa, gdy postanowiła wyznać rodzicom, że zamierza otwarcie poprzeć demokratów w wyborach stanowych. Język ciała Taylor i cała ta scenka sprawiała wrażenie, jakby 16-latka miała wyznać rodzicom, że zaciążyła, a to tylko 29-letnia KOBIETA robiąca coś, co jest standardem w świecie celebrytów. Mount Everest cringe'u i infantylizmu.
Cytat z Szaman data 1 lutego, 2024, 22:12Ależ przeraźliwe nudy na tym otwarciu Kanału Zero. Zerkam momentami i idzie się przekręcić. Oglądalność kosmiczna, waha się od 90 do 116 tys widzów.
Tak przy okazji, nie potrafię zrozumieć dlaczego Kanał Sportowy zachowuje się teraz jak dzieci we mgle. Poszli w totalny cringe i telewizję śniadaniową, obcięli programy sportowe. A może trzeba było ratować jedyny program który miał szansę bez Stanowskiego, czyli Hejt Park? Nie ma wśród pozostałych panów chęci do prowadzenia tego formatu, więc trzeba było zrobić casting i tyle. Może trzeba było jednak zadbać o programy piłkarskie, utrzymać rozpoznawalność brandu i sympatię wobec niego? Wtedy nawet przy mniejszych wyświetleniach sponsorzy chcieliby reklamować się dla określonego odbiorcy. Ale lepiej przecież siedzieć w Tajlandii w momencie największego kryzysu. Lepiej próbować ostre sosy na wizji.
Ależ przeraźliwe nudy na tym otwarciu Kanału Zero. Zerkam momentami i idzie się przekręcić. Oglądalność kosmiczna, waha się od 90 do 116 tys widzów.
Tak przy okazji, nie potrafię zrozumieć dlaczego Kanał Sportowy zachowuje się teraz jak dzieci we mgle. Poszli w totalny cringe i telewizję śniadaniową, obcięli programy sportowe. A może trzeba było ratować jedyny program który miał szansę bez Stanowskiego, czyli Hejt Park? Nie ma wśród pozostałych panów chęci do prowadzenia tego formatu, więc trzeba było zrobić casting i tyle. Może trzeba było jednak zadbać o programy piłkarskie, utrzymać rozpoznawalność brandu i sympatię wobec niego? Wtedy nawet przy mniejszych wyświetleniach sponsorzy chcieliby reklamować się dla określonego odbiorcy. Ale lepiej przecież siedzieć w Tajlandii w momencie największego kryzysu. Lepiej próbować ostre sosy na wizji.
Cytat z Ernest Kubica data 2 lutego, 2024, 00:28Cytat z Szaman data luty 1, 2024, 10:18
Z tego całego towarzystwa przyznam się, że lubię Mazurka,
Od jakiegoś czasu gość jest mocno nieobiektywny. Ma swoich znajomych wśród polityków i wywiadach nigdy ich mocno dociskać nie będzie. Ma być na Kanale Zero wywiad z Dudą i stawiam, że będzie dla niego bardzo łagodny.
Cytat z Szaman data luty 1, 2024, 10:18
Z tego całego towarzystwa przyznam się, że lubię Mazurka,
Od jakiegoś czasu gość jest mocno nieobiektywny. Ma swoich znajomych wśród polityków i wywiadach nigdy ich mocno dociskać nie będzie. Ma być na Kanale Zero wywiad z Dudą i stawiam, że będzie dla niego bardzo łagodny.
Cytat z Szaman data 2 lutego, 2024, 09:54Wydaje mi się, że to trochę krzywdząca opinia, ma prawicowe poglądy, nie ma co udawać, że jest inaczej, ale moim zdaniem nie kierują go one jeszcze w stronę taniego propagandzisty. Można nie lubić jego maniery, można nie przepadać za tym jak łapie za słówka, ale nadal potrafi przejechać się i po Kalecie i po Kołodziejczaku. I po zezłomowaniu tego ostatniego ma teraz wyjątkową złą passę na Twitterze, bo na odsiecz ruszyły fanatyczne bojówki złączone razem.
Jeśli już szukać tej łagodności, to może rzeczywiście, gdy przychodzi Cymański, to zwykle jest zbyt bajkowo, sądzę, że dlatego, że to człowiek który pokonał raka i jest już gotów przepraszać za siebie, za partię i za ludzkość, więc nie ma jak się z nim wykłócać. Ciężko mu też zwykle przebić oratoryjne sztuczki Czarnka, więc i tutaj często rozmowa sprawia wrażenie bezzębnej. Plus, no jest to jednak pewien układ, dobór, od lat nie widziałem w mediach ostrej rozmowy z Kaczyńskim, nigdy nie widziałem ostrej rozmowy z Tuskiem, większość chodzi tam, gdzie wie czego się spodziewać. Mazurek coś tam pomacha szabelką, ale na koniec zrobi z ciebie zwykłego człowieka, pytając o przeczytane ostatnio książki. Nie ma w nim odhumanizowania polityków z którymi się nie zgadza.
Co do znajomości, strasznie ludzie z tym przesadzają, było tak, jest i będzie od 35 lat. Utrwaliło się w głowie bo Mazurek był na tyle głupi, że wyprawił huczne 50 urodziny dla przyjaciół z lewa i prawa i akurat przyszedł ten moment kiedy ludzie raz na 10 lat przypomnieli sobie, że oni wszyscy się znają, bo spędzają razem całe dnie w Sejmie, czy studiach radiowych lub telewizyjnych.
Wydaje mi się, że to trochę krzywdząca opinia, ma prawicowe poglądy, nie ma co udawać, że jest inaczej, ale moim zdaniem nie kierują go one jeszcze w stronę taniego propagandzisty. Można nie lubić jego maniery, można nie przepadać za tym jak łapie za słówka, ale nadal potrafi przejechać się i po Kalecie i po Kołodziejczaku. I po zezłomowaniu tego ostatniego ma teraz wyjątkową złą passę na Twitterze, bo na odsiecz ruszyły fanatyczne bojówki złączone razem.
Jeśli już szukać tej łagodności, to może rzeczywiście, gdy przychodzi Cymański, to zwykle jest zbyt bajkowo, sądzę, że dlatego, że to człowiek który pokonał raka i jest już gotów przepraszać za siebie, za partię i za ludzkość, więc nie ma jak się z nim wykłócać. Ciężko mu też zwykle przebić oratoryjne sztuczki Czarnka, więc i tutaj często rozmowa sprawia wrażenie bezzębnej. Plus, no jest to jednak pewien układ, dobór, od lat nie widziałem w mediach ostrej rozmowy z Kaczyńskim, nigdy nie widziałem ostrej rozmowy z Tuskiem, większość chodzi tam, gdzie wie czego się spodziewać. Mazurek coś tam pomacha szabelką, ale na koniec zrobi z ciebie zwykłego człowieka, pytając o przeczytane ostatnio książki. Nie ma w nim odhumanizowania polityków z którymi się nie zgadza.
Co do znajomości, strasznie ludzie z tym przesadzają, było tak, jest i będzie od 35 lat. Utrwaliło się w głowie bo Mazurek był na tyle głupi, że wyprawił huczne 50 urodziny dla przyjaciół z lewa i prawa i akurat przyszedł ten moment kiedy ludzie raz na 10 lat przypomnieli sobie, że oni wszyscy się znają, bo spędzają razem całe dnie w Sejmie, czy studiach radiowych lub telewizyjnych.
Cytat z Szaman data 2 lutego, 2024, 10:16A takie pytanie, bo jedna rzecz wczoraj mnie zaciekawiła, gdy akurat słuchałem przenudnej premiery Kanału Zero. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale oni przerobili jakiś bardzo duży warsztat samochodowy na swoją siedzibę. Mogło tak być? Było coś takiego niedaleko Galerii Mokotów w Warszawie? W dodatku zrobili to w 3 tygodnie, co jak sami słusznie przyznają, było szaleństwem.
A takie pytanie, bo jedna rzecz wczoraj mnie zaciekawiła, gdy akurat słuchałem przenudnej premiery Kanału Zero. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale oni przerobili jakiś bardzo duży warsztat samochodowy na swoją siedzibę. Mogło tak być? Było coś takiego niedaleko Galerii Mokotów w Warszawie? W dodatku zrobili to w 3 tygodnie, co jak sami słusznie przyznają, było szaleństwem.
Cytat z Szaman data 2 lutego, 2024, 10:38Czyli pierwszy film to Rudzki wychwalający szefa przez 4 i pół godziny, drugi to Raczek przy za dużym stole gawędzący przez 40 minut. Dobrze, że mają tego Dudę o 20 🙂 Swoją drogą, ja bym ten stół jednak opchnął jakiejś telewizji, może Republika potrzebuje 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=oe_5mqZb4do
Czyli pierwszy film to Rudzki wychwalający szefa przez 4 i pół godziny, drugi to Raczek przy za dużym stole gawędzący przez 40 minut. Dobrze, że mają tego Dudę o 20 🙂 Swoją drogą, ja bym ten stół jednak opchnął jakiejś telewizji, może Republika potrzebuje 🙂
Cytat z Mierzwiak data 2 lutego, 2024, 10:42Chyba dopiero teraz dotarło do mnie, że tam będzie TEN Duda. Człowieku, zmień doradców!!!
Chyba dopiero teraz dotarło do mnie, że tam będzie TEN Duda. Człowieku, zmień doradców!!!
Cytat z Szaman data 2 lutego, 2024, 10:45Ale w sumie ciekawy ruch, rzadko ktoś z samej góry PiS-u wychyla nos poza dawne TVP, Ziemca w RMF, Republikę, czy Trwam.
Ale w sumie ciekawy ruch, rzadko ktoś z samej góry PiS-u wychyla nos poza dawne TVP, Ziemca w RMF, Republikę, czy Trwam.
Cytat z Ernest Kubica data 2 lutego, 2024, 13:06Stół jak dla Putina.
Czemu Duda ma zmienić doradców? Próba ocieplenia wizerunku u młodszych wyborców. Pytanie raczej już dawno znane.
Stół jak dla Putina.
Czemu Duda ma zmienić doradców? Próba ocieplenia wizerunku u młodszych wyborców. Pytanie raczej już dawno znane.
Cytat z Szaman data 2 lutego, 2024, 13:44Jeśli to będzie ustawka, w dodatku przemontowana (miało być na żywo, ale prezydent wyrusza do Afryki) to Mazurek sporo straci w moich oczach. Nie muszą na niego histerycznie szczekać, niech będzie kulturalnie, ale niech pan Andrzej się napoci.
Jeśli to będzie ustawka, w dodatku przemontowana (miało być na żywo, ale prezydent wyrusza do Afryki) to Mazurek sporo straci w moich oczach. Nie muszą na niego histerycznie szczekać, niech będzie kulturalnie, ale niech pan Andrzej się napoci.
Cytat z Mierzwiak data 2 lutego, 2024, 22:36Naughty Dog wrzuciło właśnie 2-godzinny making of drugiej części gry. Oczywiście zawiera spoilery 🙂
https://youtu.be/SC3C7GMMfDU?si=Gk4Y05KR3yM7CJ2s
Naughty Dog wrzuciło właśnie 2-godzinny making of drugiej części gry. Oczywiście zawiera spoilery 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 3 lutego, 2024, 00:44xD
https://twitter.com/KateKozuch/status/1753425540025856483?s=20
xD
https://twitter.com/KateKozuch/status/1753425540025856483?s=20
Cytat z Szaman data 3 lutego, 2024, 07:01To się nadaje na początek jakiegoś filmu SF o nuklearnej wojnie ludzi z maszynami 🙂
To się nadaje na początek jakiegoś filmu SF o nuklearnej wojnie ludzi z maszynami 🙂
Cytat z Mierzwiak data 3 lutego, 2024, 11:45Zastanawiam się ile musiałbym zarabiać pracując w takim sklepie Apple żeby nie umrzeć z zażenowania samym sobą po odegraniu takiej scenki 🙂
Tymczasem:
Porzucam na chwilę Taylor Swift i daję news tygodnia. (EXCLUSIVE DETAILS!)
Zastanawiam się ile musiałbym zarabiać pracując w takim sklepie Apple żeby nie umrzeć z zażenowania samym sobą po odegraniu takiej scenki 🙂
Tymczasem:
Porzucam na chwilę Taylor Swift i daję news tygodnia. (EXCLUSIVE DETAILS!)

Cytat z Marek Pilarski data 3 lutego, 2024, 13:22Cytat z Mierzwiak data luty 3, 2024, 11:45Zastanawiam się ile musiałbym zarabiać pracując w takim sklepie Apple żeby nie umrzeć z zażenowania samym sobą po odegraniu takiej scenki
Obawiam się, że nie dostałbyś tam pracy jeśli jesteś białym mężczyzną. 😜
Cytat z Mierzwiak data luty 3, 2024, 11:45Zastanawiam się ile musiałbym zarabiać pracując w takim sklepie Apple żeby nie umrzeć z zażenowania samym sobą po odegraniu takiej scenki
Obawiam się, że nie dostałbyś tam pracy jeśli jesteś białym mężczyzną. 😜
Cytat z Marek Pilarski data 3 lutego, 2024, 13:28A te newsy to z TMZ bierzesz czy co? 😅
A te newsy to z TMZ bierzesz czy co? 😅
Cytat z Kuba data 3 lutego, 2024, 22:04Cytat z Mierzwiak data luty 2, 2024, 22:36Naughty Dog wrzuciło właśnie 2-godzinny making of drugiej części gry. Oczywiście zawiera spoilery
https://youtu.be/SC3C7GMMfDU?si=Gk4Y05KR3yM7CJ2s
Fantastyczna rzecz. Zwłaszcza wątki Neila i Halley Gross. No i co mam poradzić, nie mogę się doczekać 3 gry i mam nadzieje, że jej powstawanie nie będzie zbytnio uzależnione od serialu.
Cytat z Mierzwiak data luty 2, 2024, 22:36Naughty Dog wrzuciło właśnie 2-godzinny making of drugiej części gry. Oczywiście zawiera spoilery
Fantastyczna rzecz. Zwłaszcza wątki Neila i Halley Gross. No i co mam poradzić, nie mogę się doczekać 3 gry i mam nadzieje, że jej powstawanie nie będzie zbytnio uzależnione od serialu.