aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 187 of 244Next

To co, widzimy się wszyscy jutro na koncercie. 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ja się nie wybieram - ona podobno Covidem zaraża.

I trzęsienia ziemi są. Tylko szarańczy brakuje.

Jeszcze jakaś inna plaga może będzie

Jak na razie to oblewają test na inteligencję.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Szczecin w ten weekend pod znakiem żagli. Jeśli jesteście w okolicy to wpadajcie 😉
https://www.instagram.com/p/C-LpvnOML4N/?igsh=bnU1N29tdWkwYTJv

A tak nawiązując. Zachodniopomorskie ma kilka flagowych, letnich imprez. Jednak zarządzanie terminami nie należy tutaj do najlepszych, bo trzy, chyba najbardziej znane, odbywają się w ten weekend: Pol’and’Rock w Czaplinku, Festiwal Wikingów na Wolinie i właśnie finał Tall Ship Races w Szczecinie (ten ostatni oczywiście nie co roku).

W związku z wszechobecnością Taylor Swift zrobiliśmy sobie krótki przegląd jej najpopularniejszych klipów na YT. Nadal nie da się tego zbyt długo słuchać, ale zaskoczyło mnie jak wiele gwiazd udało się jej do nich zaprosić/zatrudnić. O całej plejadzie kobiecych sław popkultury w Bad Blood pamiętałem (Selena, Cindy, Zendaya, Cara D., Ellie Goulding, Jessica Alba i reszta). Ale są też Kate Perry z Ryanem R., czy siostry Haim i Laura Dern w bajce o Kopciuszku. I na pewno jeszcze inni, na których nie trafiłem.

Z Katy Perry to cała drama była, o której zresztą jest kawałek Bad Blood właśnie 😀

Wariaty z Variety xD

Może na następnej olimpiadzie będą zawody na największą bulge? 🙂

Przez przypadek trafiłem w necie na sprawę niebieskiego Lamborghini. Ale to jest ściek.

Aż by mi się musiało ulać co myślę o Stonodze i różnych wojownikach śledczych którzy nie analizują materiałów jeśli pasują pod ich tezy, o apolitycznych cały czas głoszących swoje polityczne poglądy, ale zahaczałoby to właśnie o politykę, więc odpuszczę. Ale mnie ta sytuacja ucieszyła.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mnie wcale. Bo to niczego nie uleczy, a jest jedynie paliwem do kolejnych konfliktów.

Mimo, że ta prowokacja związana jest z poglądami politycznymi, w rzeczywistości dotyka o wiele szerszych kręgów. Po pierwsze, bo w każdym ugrupowaniu i po każdej stronie znalazłyby się osoby, które chętnie dałyby się nabrać. Po drugie, bo dziś tak wygląda rzeczywistość medialna, niezależnie od tematu. Bardzo łatwo przyjmujemy za pewnik coś, co nam pasuje. Ba! Nawet Google podsyła nam do zapoznania się głównie te informacje, które wpisują się w nasze spojrzenie na świat, już na starcie odcinając nas od innego zdania.

Nie będę też ukrywał, że mierzi mnie też to, jak osoby, pokroju właściciela Kanału Zero, wyrąbują sobie tasakiem miejsce w świadomości odbiorców. Te wszystkie samce Alfa, w wieku 40+, przekonane o swojej wszechwiedzy. Jak chętnie pławią się w ściekach, które sami tworzą. Unikam takich miejsc jak mogę. A sprawa niebieskiego lambo tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to dobra decyzja.

Ernest Kubica and Mierzwiak have reacted to this post.
Ernest KubicaMierzwiak

Obaj macie rację. Stanowski z jednej strony obnażył głupotę środowiska, jego naiwność i łatwość z jaką łyka niesprawdzone, sensacyjne informacje, tym bardziej jeśli pasują do z góry założonej tezy (czytaj: czyli po prostu ludzi poruszających się po omacku w sieci), a z drugiej pokazał (przede wszystkim?) siebie jako człowieka z przerośniętym ego, jedynego sprawiedliwego szeryfa, który siedząc na koniu spogląda z góry na wszystko i wszystkich.

Żebyśmy się nie zdziwili, gdyby kiedyś wyciekło takie prawdziwe nagranie i było o wiele ciekawsze od tego fałszywego.

POLITYKA

No z mojej perspektywy bardziej drażniące niż Stanowski będący Stanowskim jest to, że zaplecze intelektualne partii która chciałaby uchodzić za inteligencką jest tak marne. Nie można mienić się spadkobiercą środowiska Unii Wolności, Gieremka i dawnej Wyborczej z taką podbudową. W dodatku ogon wyraźnie zaczyna machać psem, a właściwie całe towarzystwo staje się zakładnikiem pewnego Konia, który używa sprawdzonych już przez siebie na przełomie wieków sztuczek w kierowaniu tłumem.

Nie mieści mi się w głowie, że tyle motywów wywodzących się od Stonogi przeniknęło do tego środowiska i stało się spajającymi go miejskimi legendami, od kochanki Dudy na Podkarpaciu, po Kaczyńskiego-geja z kochankiem kierowcą limuzyny, po siostrę Dudy będącą jego córką, niezliczone wątki z Ziobrą. Wszystko to insynuacje towarzyskie na lichych dowodach, wykrzyczane pośród wulgaryzmów, ale przydatne i używane w odpowiednich momentach. Czasami nawet przedostają się do mainstreamu, jednemu ze znanych posłów PO wypsnęło się kiedyś o Podkarpaciu.

Mam nadzieję, że takie wystawienie i kompromitacja Stonogi sprawi, że będzie on po prostu spalony i postawiony obok Jaszczura z Ludwiczkiem.

A Stanowski na pasku Ziobry to legenda stworzona w jednym celu- wyborca PO ma oglądać TVP, aby tam mógł być kształtowany, aby można było gasić kryzysy w zarodku. Podobna sztuczka co przy poprzedniej władzy, wskazanie wroga i jedynego medium w którym nie ma jego kretów. Przecież na tym Kanale Zero siedzą Matczak, Meller i Twardoch, trochę za dużo tych wentyli bezpieczeństwa i finansowania masochistycznych przyjemności.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ps. Co do ostatniego akapitu, podobnie ostatnio tworzy się w internecie obraz Onetu i TOK FM jako mediów przesiąkniętych pisizmem, co jest jakimś szczytem absurdu. Po to powstała koncepcja "symetrystów" z którą zupełnie się nie zgadzam. Wszystko aby owieczki znalazły się w jednej zagrodzie, pilnowane przez czujnego pasterza.

Tam w ogóle powstaje jakaś dziwna zgodność umysłów, która mnie osobiście przeraża. Na prawej stronie są podzieleni, nie stworzyli niczego takiego jak Silni Razem, próbowano chyba z czymś co nazywało się Druga Zmiana. Ale zaraz wybuchały kłótnie o covid, Ukrainę, piątkę dla zwierząt, postać Morawieckiego. Po drugiej stronie wszystko niepokojąco wchodzi jak w masełko, co wykorzystał Stanowski w swojej prowokacji.

To ja jeszcze przyczepię się do mojej ulubienicy 🙂

https://www.instagram.com/p/C-VyDVMhrNH/?igsh=cmR0bXU3dGFtd3hi

W ostatnim poście na instagramie Taylor (czy też osoba prowadząca jej konto, nieważne) rozpływa się nad koncertami w Warszawie i wszystko fajnie, ale tych 10 zdjęć mogłoby pochodzić z któregokolwiek innego występu gdziekolwiek na świecie, bo wszystkie przedstawiają po prostu Taylor. A można pokazać stadion (jak w poście z Monachium) albo kolorowych, radosnych fanów i ich transparenty, dla których to był pierwszy w historii koncert Swift w naszym kraju.

No ale wiemy kto w tym wszystkim jest najważniejszy 😉

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

(niech będzie) POLITYKA

Tylko, że te rozważania brzmią jakbyś przedrzemał kilka ostatnich dekad 😉 Tak wygląda dzisiejsza polityka i zapewne już się nie zmieni. Każda strona kreuje się na tę którą jako jedyna reprezentuje najważniejsze Wartości i która jako jedyna może nas uratować. Przypomnij sobie z jakimi hasłami na sztandarach szły do wyborów w 2015 partie (wtedy) opozycyjne. I co z nich zostało już następnego dnia. Dziś nie głosujemy na partie, które reprezentują wartości które są nam drogie. Dziś, każdorazowo, wybieramy mniejsze (wg nas) zło.

Obecnie w każdej rozgrywce wszyscy, gdy tylko mogą, używają zagrywek poniżej pasa. Akcja z Lamborghini jest jednym przykładem z całej masy. Różni ją jedynie to, że przyniesie sporo oglądalności Kanałowi Zero, a co za tym idzie kasy, Stanowskiemu.

Nie można też nie wspomnieć o jednym bardzo istotnym elemencie. Dzisiejszy przepływ informacji jest nie do porównania do tego który miał miejsce dekady temu. Jesteś pewny, że gdybyśmy w latach np. 90tych mieli takie możliwości jak dziś, nie okazałoby się, że nasi bohaterowie tamtych lat mają za uszami więcej niż nam się wydaje? Albo że tuż za ich plecami stoją ludzie o bardzo niskim morale? Których przemyślenia nie dotarły do nas tylko dlatego, że nie było wtedy Twittera lub YouTube?

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
PreviousPage 187 of 244Next