Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 28 lipca, 2024, 11:37Za Fordem akurat się nie rozglądam. 😅
Za Fordem akurat się nie rozglądam. 😅
Cytat z Marek Pilarski data 28 lipca, 2024, 11:38Bardzo fajna z nich para, trzymają się z daleka od tabloidów. 🙂
https://twitter.com/FilmUpdates/status/1817489109788811389?t=_Gmosyr6N7iWcGFmXv-S0A&s=19
Bardzo fajna z nich para, trzymają się z daleka od tabloidów. 🙂
Saoirse Ronan and Jack Lowden are now married! pic.twitter.com/1H6xSDGVHM
— Film Updates (@FilmUpdates) July 28, 2024
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2024, 11:55Cytat z Marek Pilarski data lipiec 28, 2024, 11:37Za Fordem akurat się nie rozglądam.
Szukasz jakiegoś?
Cytat z Marek Pilarski data lipiec 28, 2024, 11:37Za Fordem akurat się nie rozglądam.
Szukasz jakiegoś?
Cytat z Marek Pilarski data 28 lipca, 2024, 12:07Tak, rozglądam się. Kupiłem ostatnio, ale takie tymczasowe, bo moje się zepsuło z dnia na dzień i nie opłacało się naprawiać.
Tak, rozglądam się. Kupiłem ostatnio, ale takie tymczasowe, bo moje się zepsuło z dnia na dzień i nie opłacało się naprawiać.
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2024, 12:37Jeśli to nie tajemnica, oczywiście 😉 Ja polecam programy używane ze stron producentów. Trochę drożej, ale bezpieczniej. Tam kupiłem Forda.
Jeśli to nie tajemnica, oczywiście 😉 Ja polecam programy używane ze stron producentów. Trochę drożej, ale bezpieczniej. Tam kupiłem Forda.
Cytat z Marek Pilarski data 28 lipca, 2024, 13:46Max 60k, właśnie taki do 10 lat, mechanik doradził, żeby rozglądać się za japońcami z niższym przebiegiem, więc patrzę tak do 100 tys.
Max 60k, właśnie taki do 10 lat, mechanik doradził, żeby rozglądać się za japońcami z niższym przebiegiem, więc patrzę tak do 100 tys.
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2024, 14:27Nie rezygnowałbym z niemieckich. Choć sam też preferuję japońskie. Do 60 tysi to myślę że znajdziesz dużo młodsze. No chyba że chcesz coś większego, rodzinnego.
Nie rezygnowałbym z niemieckich. Choć sam też preferuję japońskie. Do 60 tysi to myślę że znajdziesz dużo młodsze. No chyba że chcesz coś większego, rodzinnego.
Cytat z Ernest Kubica data 28 lipca, 2024, 18:58Jeśli chodzi o smartfon to nie kupowałbym w dużych sieciach bo tam telefony są strasznie drogie. Ja kupiłem niedawno Samsunga A34 i w sieciówkach kosztował aż 500zł drożej. Co do jego funkcji to głównie ma dużo fajnych opcji robienia zdjęć i filmowania jak na za tą cenę - timelapsy, slowmontion i ma stabilizacje przy robieniu filmów. Największy minus to bateria, niby pojemność 5000 ale rozładowuje się dosyć szybko.
Co do samochodu to sam nie sprzedawałem nic droższego, moje też szły bardziej w cenie złomu, bo wcześniej jakoś ciężko było się pozbyć niezwodnego samochodu.
Kiedyś pomagałem sprzedać znajomemu przez allegro i sprzedał się w ten sam dzień. Przyjechali jacyś ludzie z dość daleka ze swoim mechanikiem, który wlazł pod samochód i powiedział, że wszystko jest jak trzeba. Wzięli od razu i za bardzo się nie targowali bo babka powiedziała, że ona już nigdzie nie chce jeździć bo oglądali 3 czy 4 samochody i nic się nie zgadzało z tym co było w ogłoszeniu.
Najlepiej to chyba po znajomych rozpowiedzieć bo może mają znajomych, którzy chcą właśnie kupić coś pewnego, a nie jeździć i się obawiać czy nie kupią kota w worku za 2 tys. taniej. Możesz też nakleić kartkę na szybie, wtedy ludzie widzą, że to nie handlarz tylko samochód jest normalnie używany.
Oczywiście unikaj ludzi, którzy zjawią się szybko i "bierę od razu jak opuścisz 30%" bo to zapewne handlarz, tylko lepiej cierpliwie zaczekać.
Jeśli chodzi o smartfon to nie kupowałbym w dużych sieciach bo tam telefony są strasznie drogie. Ja kupiłem niedawno Samsunga A34 i w sieciówkach kosztował aż 500zł drożej. Co do jego funkcji to głównie ma dużo fajnych opcji robienia zdjęć i filmowania jak na za tą cenę - timelapsy, slowmontion i ma stabilizacje przy robieniu filmów. Największy minus to bateria, niby pojemność 5000 ale rozładowuje się dosyć szybko.
Co do samochodu to sam nie sprzedawałem nic droższego, moje też szły bardziej w cenie złomu, bo wcześniej jakoś ciężko było się pozbyć niezwodnego samochodu.
Kiedyś pomagałem sprzedać znajomemu przez allegro i sprzedał się w ten sam dzień. Przyjechali jacyś ludzie z dość daleka ze swoim mechanikiem, który wlazł pod samochód i powiedział, że wszystko jest jak trzeba. Wzięli od razu i za bardzo się nie targowali bo babka powiedziała, że ona już nigdzie nie chce jeździć bo oglądali 3 czy 4 samochody i nic się nie zgadzało z tym co było w ogłoszeniu.
Najlepiej to chyba po znajomych rozpowiedzieć bo może mają znajomych, którzy chcą właśnie kupić coś pewnego, a nie jeździć i się obawiać czy nie kupią kota w worku za 2 tys. taniej. Możesz też nakleić kartkę na szybie, wtedy ludzie widzą, że to nie handlarz tylko samochód jest normalnie używany.
Oczywiście unikaj ludzi, którzy zjawią się szybko i "bierę od razu jak opuścisz 30%" bo to zapewne handlarz, tylko lepiej cierpliwie zaczekać.
Cytat z Szaman data 28 lipca, 2024, 19:05Dzięki Ernest 🙂 Trochę dzisiaj zerkałem i tak zastanawiam się między Samsungami A54 i A55, oraz Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Z tym, że mi chyba bardziej odpowiada ekran 6,3 cala. Testowalem 6,7 i jakoś mnie nie przekonał poręcznością.
Dzięki Ernest 🙂 Trochę dzisiaj zerkałem i tak zastanawiam się między Samsungami A54 i A55, oraz Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Z tym, że mi chyba bardziej odpowiada ekran 6,3 cala. Testowalem 6,7 i jakoś mnie nie przekonał poręcznością.
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2024, 19:24Jednak kupno w dużych sieciach ma też zalety, przede wszystkim łatwe reklamacje lub zwroty. Mojej dziewczynie kupiliśmy telefon właśnie w mniej znanym, a więc i tańszym sklepie. Wybraliśmy model z pamięcią 256 giga, przysłali ze 128. Gdy zadzwoniliśmy z reklamacja zaoferowali zwrot różnicy. Dziewczynie aż tak bardzo nie zależało, więc zgodziliśmy się, ale w sieciówce pojechałbym wymienić do sklepu. Tutaj musielibyśmy odesłać, co cały proces wydłużyłoby nie wiadomo jak długo, a telefon potrzebny był właściwie na już. Wybór, w tym wypadku, to też kwestia priorytetów.
Jednak kupno w dużych sieciach ma też zalety, przede wszystkim łatwe reklamacje lub zwroty. Mojej dziewczynie kupiliśmy telefon właśnie w mniej znanym, a więc i tańszym sklepie. Wybraliśmy model z pamięcią 256 giga, przysłali ze 128. Gdy zadzwoniliśmy z reklamacja zaoferowali zwrot różnicy. Dziewczynie aż tak bardzo nie zależało, więc zgodziliśmy się, ale w sieciówce pojechałbym wymienić do sklepu. Tutaj musielibyśmy odesłać, co cały proces wydłużyłoby nie wiadomo jak długo, a telefon potrzebny był właściwie na już. Wybór, w tym wypadku, to też kwestia priorytetów.
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2024, 19:37Cytat z Ernest Kubica data lipiec 28, 2024, 18:58Co do samochodu to sam nie sprzedawałem nic droższego, moje też szły bardziej w cenie złomu, bo wcześniej jakoś ciężko było się pozbyć niezwodnego samochodu.
Może to jest klucz? Napisać prawdę, bez krętactw? Nie żebym zamierzał, ale może to dla kupca najważniejsze? Sam bym przede wszystkim chciał żeby sprzedawca był ze mną szczery.
Znajomym to bym się obawiał. Jeszcze coś wyjdzie (auto jest w dobrym stanie, ale swoje lata ma, coś może się sypnąć) i stracę znajomego 😉
Tak, handlarze to zmora. Dzwonili i targowali się przez telefon nawet wtedy gdy sprzedawałem auto za 2 tysiące.
W każdym razie dzięki za rady. Jakoś to ogarnę w tygodniu. Dam znać z jakim efektem.
Cytat z Ernest Kubica data lipiec 28, 2024, 18:58Co do samochodu to sam nie sprzedawałem nic droższego, moje też szły bardziej w cenie złomu, bo wcześniej jakoś ciężko było się pozbyć niezwodnego samochodu.
Może to jest klucz? Napisać prawdę, bez krętactw? Nie żebym zamierzał, ale może to dla kupca najważniejsze? Sam bym przede wszystkim chciał żeby sprzedawca był ze mną szczery.
Znajomym to bym się obawiał. Jeszcze coś wyjdzie (auto jest w dobrym stanie, ale swoje lata ma, coś może się sypnąć) i stracę znajomego 😉
Tak, handlarze to zmora. Dzwonili i targowali się przez telefon nawet wtedy gdy sprzedawałem auto za 2 tysiące.
W każdym razie dzięki za rady. Jakoś to ogarnę w tygodniu. Dam znać z jakim efektem.
Cytat z Ernest Kubica data 28 lipca, 2024, 20:25Najlepiej napisać prawdę. Ja kupowałem samochód i wiedziałem, że miał uszkodzony zderzak i trochę wygięty błotnik bo znalazłem go po VIN w internecie na stronie importera pukniętych aut ze Szwajcarii - wyglądał jak po małej parkingowej stłuczce. Sprzedaje je potem taki gość, który ma warsztat samochodowy. Chyba kupuje i robi to co się opłaca mu zrobić i z zyskiem sprzedać. Znajomy mechanik kiedyś do niego podszedł go przetestować i powiedział mi, że wszystko jest OK i dobrze chodzi. Poszliśmy się więc przejechać i nam ogólnie pasował, ale pytam gościa czy jest bezwypadkowy - a on mówi "przedni zderzak był malowany". Gdyby powiedział, że "Panie nic nigdy nie było robione" to nie wiem czy bym wziął.
Najlepiej napisać prawdę. Ja kupowałem samochód i wiedziałem, że miał uszkodzony zderzak i trochę wygięty błotnik bo znalazłem go po VIN w internecie na stronie importera pukniętych aut ze Szwajcarii - wyglądał jak po małej parkingowej stłuczce. Sprzedaje je potem taki gość, który ma warsztat samochodowy. Chyba kupuje i robi to co się opłaca mu zrobić i z zyskiem sprzedać. Znajomy mechanik kiedyś do niego podszedł go przetestować i powiedział mi, że wszystko jest OK i dobrze chodzi. Poszliśmy się więc przejechać i nam ogólnie pasował, ale pytam gościa czy jest bezwypadkowy - a on mówi "przedni zderzak był malowany". Gdyby powiedział, że "Panie nic nigdy nie było robione" to nie wiem czy bym wziął.
Cytat z robgordon data 29 lipca, 2024, 05:22Cytat z Szaman data lipiec 28, 2024, 19:05Dzięki Ernest
Trochę dzisiaj zerkałem i tak zastanawiam się między Samsungami A54 i A55, oraz Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Z tym, że mi chyba bardziej odpowiada ekran 6,3 cala. Testowalem 6,7 i jakoś mnie nie przekonał poręcznością.
Dzisiejszym problemem smartfonów jest często gigantomania. Przesadzają z wielkością ekranów, często te najlepsze są też największe. Dla mnie 6,7 też za duży. Tym bardziej, że nierzadko telefon noszę w kieszeni spodni.
Cytat z Szaman data lipiec 28, 2024, 19:05Dzięki Ernest
Trochę dzisiaj zerkałem i tak zastanawiam się między Samsungami A54 i A55, oraz Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Z tym, że mi chyba bardziej odpowiada ekran 6,3 cala. Testowalem 6,7 i jakoś mnie nie przekonał poręcznością.
Dzisiejszym problemem smartfonów jest często gigantomania. Przesadzają z wielkością ekranów, często te najlepsze są też największe. Dla mnie 6,7 też za duży. Tym bardziej, że nierzadko telefon noszę w kieszeni spodni.
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2024, 21:22Nie wiedziałem, że taki stadion u nas istnieje
https://twitter.com/matswiecicki/status/1817942808113697180
Nie wiedziałem, że taki stadion u nas istnieje
Pięknie położone mamy obiekty w Polsce! Dziś odwiedziłem Stadion Gminny w Chełmicy-Cukrowni. pic.twitter.com/uUIdL0QYnz
— Mateusz Święcicki (@matswiecicki) July 29, 2024
Cytat z Ernest Kubica data 30 lipca, 2024, 00:36Nie wiedziałem nawet, że taka gmina istnieje.
Nie wiedziałem nawet, że taka gmina istnieje.
Cytat z robgordon data 30 lipca, 2024, 04:05Cytat z Szaman data lipiec 29, 2024, 21:22Nie wiedziałem, że taki stadion u nas istnieje
https://twitter.com/matswiecicki/status/1817942808113697180
Ekstra.
Cytat z Szaman data lipiec 29, 2024, 21:22Nie wiedziałem, że taki stadion u nas istnieje
Ekstra.
Cytat z Ernest Kubica data 30 lipca, 2024, 09:13stadion w Barlinku też nieźle położony.
stadion w Barlinku też nieźle położony.