aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 197 of 244Next

W nawiązaniu do listy influencerów od Hollywood Reportera.

I jak tu się dziwić, że amerykańskie uczelnie to coraz większe dno produkujące półgłówków?

“Influencer Studies” Break Into the Ivy League

Universities like Cornell, Duke, Tulane and USC now include classes (and clubs) on personal branding, acquiring followers and other skills for aspiring influencers, giving new meaning to social studies.

https://www.hollywoodreporter.com/lists/influencer-studies-universities/

I jeszcze przy okazji jaka kasa płynie na bzdurne "badania" nad bzdurnymi, często po prostu zmyślonymi rzeczami:

Government-funded grants favor research exploring ‘white supremacy’ and ‘non-normative forms of gender and sexuality' according to new analysis.

https://www.thefp.com/p/dei-national-science-foundation-grants-report

My też mamy (kolejną) aferę z patostreamerem. Koleś znany jest w mieście od wielu lat, aż dziwne że te brudy wyszły dopiero teraz (to pierwsza część reportażu).

https://goniec.pl/prawdziwa-historia-megakota-seks-dragi-i-malolaty-odcinek-pierwszy-mj-jsch-101024/amp

Jaki kraj taki Diddy.

Czytałem o nim akurat dzisiaj, to już drugie obok Dagmary Kaźmierskiej patologiczne ścierwo wypromowane przez telewizję. Brawo!

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Mam wrażenie, że trzeba było się nie wychylać z tym filmem 🙂

Będzie sequel?

Budda. Więzień #93736-KW

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Przyznam, że fascynuje mnie od rana ten przykład pychy i chciwości. Gość wygląda na słupa i pralnię pieniędzy, ale przecież większość z nas nie wiedziała o jego istnieniu aż do marcowego filmu. Mieli swoją niszę w której żyli na bogato, ale chcieli więcej i więcej, skończyło się wypuszczeniem 90-minutowej reklamy do kin i tak naprawdę wkroczeniem do świadomości dorosłych ludzi. Ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Koleś ze Szczecina, o którym wspominałem niedawno, wpisał się chyba w ten trend. Też znany był jedynie w swoim środowisku, a potem jeszcze w necie. Słyszało się różne plotki, ale niewielu znało go osobiście, nikt nie wiedział co o nim jest prawdą, co zmyśleniem. Nie funkcjonował w oficjalnym obiegu. Aż do maja, gdy postanowił kupić teren wywołujący w mieście duże emocje, snując ambitne, choć mało prawdopodobne wizje. Może to przeważyło szalę i ktoś postanowił się mu przyjrzeć bliżej.

https://wszczecinie.pl/sa-nowi-wlasciciele-szczecinskiej-wenecji-kupili-ja-znani-w-szczecinie-inwestorzy-i-maja-ambitne-plany/47851

Ostatnio trafiłem na cwany sposób wyłudzania odsłuchów na Spotify. Przeglądałem składanki z najpopularniejszymi rockowymi hitami. I między kawałkami Nirvany, RHCP, AC/DC czy Gunsów, zauważyłem nazwę zespołu, której nie kojarzę. OK, pomyślałem, ja nie znam, ale może ten akurat zespół jest ważny dla twórcy playlisty. Ale tych piosenek było więcej (co kilka, kilkanaście utworów). Sprawdziłem więc i okazało się, że to piosenki z nowej płyty tego zespołu. Więc to pewnie ktoś od nich (albo w porozumieniu) stworzył tę playlistę. Przeciętny słuchacz Spotify wrzuci sobie taką składankę i nawet pewnie się nie zorientuje.

Playlisty nie są zliczane. Spotify liczy odtworzenie tylko wtedy, gdy klikniesz na konkretny utwór.

Wydaje mi się że z tego wynika co innego:

https://support.spotify.com/pl/artists/article/how-we-count-streams/

Sorki że dopiero teraz, ale zapomniałem odpisać 🙂

Nie wiem gdzie ale gdzieś czytałem, że żeby odtworzenie zostało zliczone trzeba kliknąć na konkretny utwór / wideo (YouTube), to ma być zabezpieczenie przed sztucznym zawyżaniem wyników przy premierach singli, albumów i teledysków. Przecież można by stworzyć playlistę na ktorej ten sam kawałek byłby setki razy i odtwarzać ją całymi dniami, razy tysiące, setki tysięcy fanów dałoby to niesamowite, a przy tym sztuczne wyniki. (a były próby takich akcji na twitterze, zresztą swego czasu Gaga chyba sama do tego namawiała :P)

Tysol.pl: "Walczyłam z całych sił". Niepokojące doniesienia ws. popularnej polskiej aktorki

Fakt: Zrozpaczona Dereszowska przekazuje smutne wieści. Co dzieje się z jej zdrowiem?

Pudelek: Dereszowska ze łzami w oczach poinformowała o swoim stanie zdrowia. Ledwo wypowiadała słowa

Plejada: Anna Dereszowska przekazała przykre wieści. Ze łzami w oczach mówi o chorobie

Dereszowska umiera na raka? Nie, po prostu prawie straciła głos i nie zagra w najbliższym spektaklu.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Ostatnio trafiłem na clickbaitowego shorta na YT, który odnosił się do clickbaitowych nagłówków na jakichś stronach. XD

robgordon

Z początku myślałem, że to jakaś prowokacja artystyczna.

Co tam się w ogóle dzieje w tym radiu?

Niejaki Jakub Norkiewicz to też kreacja AI czy jest po prostu klasycznym idiotą z krwi i kości?

To jutro musi okazać się jakąś wyreżyserowaną akcją, nie wierzę w to co widzę.

Też mi się wydaje, że to jakiś sposób promocji. Wszyscy mówią o radiu o którym mało kto słyszał do tej pory.

Z drugiej strony powstał już list protestacyjny, podpisany min. przez Łukasza Muszyńskiego z Filmwebu. Aż trudno uwierzyć, że wprowadzono coś tak oderwanego od rzeczywistości.

A co do Twittera, część pewnie trolluje, część poprze wszystko co z nową technologią, a część pewnie liczy, że obudzi się w epoce dochodu gwarantowanego, gdzie zastąpią nas we wszystkim roboty.

robgordon

Jednak patrzę że to państwowe radio więc chyba to nie kampania

PreviousPage 197 of 244Next