aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 201 of 244Next

Nowa rekl-AI-ma Coca Coli, od korporacji która tylko w zeszłym roku miała $27 miliardów zysku brutto.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Oglądałem z synek piosenki z Eurowizji Junior i ten utwór jest złożony chyba z 10 radiowych hitów ostatnich lat, ale strasznie męczy mnie fragment od 1:10. Bardzo mi coś przypomina i nie mogę skojarzyć - jakaś Dua Lipa może?

Dlaczego mi to zrobiłeś? 🙂

Cytat z Ernest Kubica data listopad 15, 2024, 22:41

Oglądałem z synek piosenki z Eurowizji Junior i ten utwór jest złożony chyba z 10 radiowych hitów ostatnich lat, ale strasznie męczy mnie fragment od 1:10. Bardzo mi coś przypomina i nie mogę skojarzyć - jakaś Dua Lipa może?

No nie wiem, dla mnie to brzmi po prostu jak losowy kawałek puszczany na Esce; możesz usłyszeć ich ze 30 a i tak ich od siebie nie odróżnisz.

Cytat z Ernest Kubica data listopad 15, 2024, 22:41

https://www.youtube.com/watch?v=GKB2raSq26Y

Z tą Duą możesz mieć rację, pre-chorus skojarzył mi się nieco z Break My Heart.

Zgadza się, do tego już sam doszedłem - brzmi prawie identycznie, ale nie ma tego fragmentu o który głównie mi chodzi.

Dobry cover. Poznałem dzięki Pingwinowi

To dla odmiany fatalny cover, który miałem nieszczęście usłyszeć w radio kilka dni temu. 😛

Mówią że wehikuł czasu nie istnieje a ja właśnie trafiłem do 2012 roku. Ratunku!

Z kolei w  2002 zwrotkę na końcu mieliby Sean Paul albo Shaggy 🙂

Taylor zdemaskowana 😛 Ogółem fajny kanał!

Trochę żenujące, że kwiat naszego dziennikarstwa sportowego z taką lubością pastwi się nad tym, co powiedzieli nasi piłkarze po kolejnym sromotnym przerżnięciu kolejnych rozgrywek. Nie zrozumcie mnie źle, nie bronię ich, grają padakę, ale przecież w większości to młode chłopaki, po podstawówce, więc trudno wymagać od nich dogłębnej analizy tego co nie wyszło, gdy często dużo bardziej tęgie umysły nie potrafią znaleźć przyczyn. Tym bardziej zaraz po meczu, z przytkniętym do ust mikrofonem. Ich zadaniem jest kopać piłkę (inna sprawa, że idzie im średnio), nic więcej.

Trochę się od tego wszystkiego ostatnio oddaliłem i mam wrażenie, że przegapiłem moment w którym tak bardzo Probierz zalazł im za skórę. Wczoraj oglądałem mecz jednym okiem i może nie był to jakiś wyszukany futbol, ale w porównaniu z Brzęczkiem, Michniewiczem i Santosem naprawdę dało się to oglądać. Tam przecież była koszmarna nuda i znikoma ilość akcji ofensywnych, raczej piekielnie nudne przesuwanie się do przodu albo w boki. Moim zdaniem futbol reprezentacyjny powinien być bardziej ofensywny, szachy zostawmy na futbol ligowy pasjonujący przede wszystkim lokalsów.

Tak spojrzałem na wyświetlenia Meczyków i Kanału Sportowego i raczej jakby biednie ostatnio, może o to właśnie chodzi? Aby znowu grudzień i Wigilia upłynęły pod znakiem wyboru selekcjonera jak za najlepszych czasów?

Ps. Jestem z tych którzy uważają, że w reprezentacji najważniejszy jest mental, to chyba niepopularna opinia, ale sądzę, że więcej dobrego zrobią mecze z Norwegią czy Austrią w Dywizji B, niż ciągłe oklepy od Portugalii, czy Holandii w Dywizji A. Dlatego zawsze najlepiej toczy się wokół reprezentacji w eliminacjach turniejów. Tam jest najczęściej jedna drużyna do zebrania po głowie i 3-4 do ogarnięcia.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Zgadzam się, trzeba się przyzwyczaić, że elita nie dla nas. Tak jak w klubowej. Ludzie już chyba ogarnęli, że LM to za wysokie progi, a i pewnie również LE. A w Lidze Konferencji proszę, jak Jagiellonia i Legia przyzwoicie sobie poczynają. I można świętować sukcesy.

Ja już kiedyś tu pisałem, że odpuściłem sobie naszą piłkę kopaną. Oczywiście interesuję się, zerkam co tam, ale meczu reprezentacji nie oglądałem już od kilku lat. Zdrowiej. Wole zobaczyć tych najlepszych, LM, dobre ligi, ME, Mundial.

Moje pokolenie to nawet nie musi się przyzwyczajać 🙂

Cytat z Szaman data listopad 19, 2024, 17:37

Moje pokolenie to nawet nie musi się przyzwyczajać 🙂

Hehe. Moje pamięta kilka sukcesów, ale da się je zliczyć na palcach jednej ręki. A i każdy z nich ma już co najmniej 3 dekady. Brąz na MŚ w 1982, półfinał Widzewa w Pucharze Europy w 1983, srebro na Olimpiadzie w 1992. I to w zasadzie wszystko. Pozostałe, to ewentualnie niezłe występy, nic więcej.

Na Weszło pojawił się felieton zawierający całkiem słuszną tezę, że spadek polskiej reprezentacji do Dywizji B Ligi Narodów wcale nie gwarantuje, że będziemy teraz wygrywać. Ale pojawiła się tam również taka oto myśl:

W XXI wieku mieliśmy dwa naprawdę wybitne spotkania ze światową topką. Pierwsze, gdy w 2006 roku pokonaliśmy Portugalię na Stadionie Śląskim w Chorzowie. Drugie, kiedy Stadion Narodowy oglądał nasz triumf nad Niemcami.

Wybitne? Ciekawe, jak po 10 latach można pamiętać spotkanie, w którym Niemcy zdecydowanie dominowali (strzały 22 do 4!), a my wygraliśmy dzięki furze szczęścia i Szczęsnemu, który zagrał jeden z meczy życia 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie sądziłem, że ten utwór będzie bił rekordy.

http://twitter.com/Spotify/status/1859309906291196025?t=BDvBzPjy8WZtOVk_5DW-lQ&s=19

robgordon and Mierzwiak have reacted to this post.
robgordonMierzwiak

Zasłużenie!!!

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
PreviousPage 201 of 244Next