aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 202 of 244Next

Internety znęcają się już nad tym, czymkolwiek miało to być, a sama przemiana loga firmy wpisuje się w mający miejsce od dawna trend zmieniania tego co klasyczne, charakterystyczne, piękne i kultowe w pozbawione wyrazu, nieodróżnialne od reszty korpoprzeciętniactwo, co w kontekście pokazanych w reklamie haseł "delete ordinary" i "copy nothing" wypada wyjątkowo żałośnie.

W temacie:

Czytałem kilka notek i nawet jeden dłuższy artykuł na ten temat i nikt nie zainteresował się bardziej, czego ta zmiana jest przyczyną. Od lat Jaguar przegrywa z markami premium, z którymi miał konkurować. I sama firma, a co za tym idzie również logo, kojarzy się od lat nie tylko z tradycją, ale rownież autami awaryjnymi i stale tracącymi swój prestiż. Hindusi, którzy są właścicielami marki nie mają pewnie zbyt wielu sentymentów. Mają za to z pewnością świadomość, że Europa będzie się stawać  coraz mniej ważnym rynkiem motoryzacyjnym. I stąd zmiana w strategii Jaguara. Który dla Taty ma być marką oferującą luksusowe auta elektryczne (i pewnie niekoniecznie to Europa będzie głównym kierunkiem zbytu). Już dziś Jaguar zakończył produkcję dotychczasowych aut (chyba tyko jeden SUV im na razie zostanie). Prezentacja modeli nowej ery zdaje się w 2026. Takie czasy. Wiele znanych marek odeszło w cień, Jaguar próbuje przetrwać w inny sposób.

A w aplikacji Filmwebu pojawia się w tej reklamie strona główna Filmwebu, tak gdzieś z okolic 2010 roku.

https://www.wirtualnemedia.pl/m/artykul/strona-glowna-starego-onetu-w-reklamie-banku

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Katheryn Elizabeth Hudson, którą znamy pod pseudonimem Katy Perry, przez 15 lat procesowała się z australijską projektantką mody Katie Perry (prawdziwe imię i nazwisko) o nazwę jej marki. I wygrała.

Właśnie dlatego cała ta celebrycka swołocz nadaje się co najwyżej do pracy w kamieniołomach, o sędziach wydających takie wyroki nie wspominając, no ale to Australia.

https://nypost.com/2024/11/21/entertainment/katy-perry-wins-trademark-battle-with-australian-designer-over-name/

Wczoraj Jena, dziś Scarlett Johansson kończy 4 dyszki.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data listopad 22, 2024, 09:28

Katheryn Elizabeth Hudson, którą znamy pod pseudonimem Katy Perry, przez 15 lat procesowała się z australijską projektantką mody Katie Perry (prawdziwe imię i nazwisko) o nazwę jej marki. I wygrała.

Właśnie dlatego cała ta celebrycka swołocz nadaje się co najwyżej do pracy w kamieniołomach, o sędziach wydających takie wyroki nie wspominając, no ale to Australia.

https://nypost.com/2024/11/21/entertainment/katy-perry-wins-trademark-battle-with-australian-designer-over-name/

Temat o którym kiedyś myślałem.

Gdy Robert Kubica stawał się sławny prowadziłem działalność i przyszła mi do głowy myśl, że może zmienić profil i otworzyć sklepu z częściami samochodowymi "Kubica".

W tym czasie 2005/06 rok głośne były sprawy sądowe w USA odbierania domen internetowych ludziom, których nazwy były jak imiona i nazwiska gwiazd, a oni sami nic z tymi nazwiskami nie mieli wspólnego. Internet wtedy raczkował i zanim jakaś gwiazda załapała, że dobrze jest promować się w internecie, ktoś wcześniej taką domenę kupił i chciał sprzedawać za grubą kasę.

Doszedłem do wniosku, że mi by nie kazali zmieniać nazwy, no bo przecież tak się nazywam, ale ten wyrok pokazuje, że by jednak mogli.

Cytat z Ernest Kubica data listopad 22, 2024, 19:44

Doszedłem do wniosku, że mi by nie kazali zmieniać nazwy, no bo przecież tak się nazywam, ale ten wyrok pokazuje, że by jednak mogli.

Ten wyrok pokazuje, że Australia to stan umysłu, ale też przede wszystkim to, że zwykły człowiek jest tak naprawdę bezwartościowym kawałkiem gówna, które w obliczu starcia z celebrytą z głęboką kieszenią nie ma nawet prawa do własnego imienia i nazwiska. A przecież, skoro już tak bardzo nie chciano, by jej butik był kojarzony z Katy Perry, wystarczyło poprosić Katie (poprosić! cóż za niewyobrażalny koncept), by na swojej stronie internetowej w czytelny sposób zaznaczyła, że jej marka nie jest z piosenkarką w żaden sposób związana.

Może jednak przydałby się naszemu gatunkowi atomowy resecik?

Kto zgadnie kto to?

Scar Jo po jakichś dziwnych operacjach?

Krystyna po Ozempiku

Marek dostaje lizaka.

Żeby to jeszcze był tylko Ozempic, ale im się zawsze po utracie wagi magicznie całe twarze zmieniają 🙂

https://pagesix.com/2024/11/22/style/christina-aguilera-glows-in-gold-hot-pants-and-thigh-high-boots/

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Wygląda dobrze jak na sześćdziesięciolatkę. 🙂

Cholera, a jeden z jej największych przebojów jest o czymś innym 🙂

Jaki jest największy, taki największy przebój Ariany Grande? Bo oczywiście, że klikam po tych z setkami milionów wyświetleń i niczego nie znam, ale już zdążyło mnie zmęczyć 🙂

Chyba ten, bardzo lubię:

A ostatnio miała też fajny kawałek z klipem nawiązującym do filmu z doktorem Mierzwiakiem:

Jak najbardziej wierzę, że jest gwiazdą, natomiast znowu jest gwiazdą z jakiejś innej niż moja planety 🙂

Jedyny jej numer jaki lubię (i chyba jedyny jaki kojarzę, hehe ;)) to ten, z klipem w stylu pierwszego Cloverfield, nakręconym przez syna Johna Landisa:

Największy hit to był, jak lizała pączki 😛

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z robgordon data listopad 23, 2024, 00:02

Jedyny jej numer jaki lubię (i chyba jedyny jaki kojarzę, hehe ;)) to ten, z klipem w stylu pierwszego Cloverfield, nakręconym przez syna Johna Landisa:

https://youtu.be/BPgEgaPk62M?si=dbtS2vlt1dlfKtwl

Utwór znam, ale tego teledysku chyba nigy nie widziałem.

Poza tym znane są z początku jej kariery "Problem", i z tej samej pływy "Break Free", które dość często leci w radio. Później z kolejnej dość znane są chyba "Into You" i "Side by Side" z Nicki Minaj. Później właśnie chyba ten pierwszy, który wrzucił Mierzwiak, no i z następnej płyty popularne były "Thank You, Next" i "7 Rings". Więc gdzieś tam przez te ostatnie dziesięć lat miała regularnie jakieś hity, chyba tylko z poprzedniego albumu nic się za bardzo nie przebiło. Po drodze jeszcze collaby z Weekndem i Gagą, piosenka do Aniołków z Miley i Laną, to chyba tak z grubsza tyle..

Ale patrząc na liczbę wyświetleń na YT i ilość streamów na Spotify, to największym jej przebojem było jednak "7 Rings"

PreviousPage 202 of 244Next