aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 214 of 244Next

Confessions wg mnie jako całość była jednak nieco nudnawa. Poza dwoma hitami nic więcej się nie wybijało. Na pewno nie pomogło, że cała płyta brzmi jak set didżejski (z tego co pamietam taki był zamiar) przez co poszczególne piosenki mają zbliżony i podobny beat. Do Ray of Light nie ma podjazdu.

Rozumiem uznawanie wyższości Ray of Light niemniej polecam powrót do Confessions. Uważam Twoje wrażenie za bardzo mylne, bo album jest mega zróżnicowany i nie wyobrażam sobie jak można uznać Get Together, Future Lovers, Forbidden Love, Isaac i Push za mające zbliżony / podobny beat 🙂 No ale to tylko ja, jestem w tym albumie bezgranicznie zakochany a koncert z tej trasy to już w ogóle kosmos.

Jest nawet polski akcencik na początku 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Widziałem któryś z jej koncertów (ale chyba nie z tej trasy). Nie lubię takich wyreżyserowanych spektakli. To tak jak oglądać klip rozciągnięty w czasie do 2 godzin. Nie tego oczekuję od muzyki na żywo. Ale jednocześnie nie dziwię się, że te koncerty są tak popularne. Są realizowane perfekcyjnie i profesjonalnie.

Confessions słuchałem w czasach gdy wyszła. Nie spodobała mi się, wątpię żebym po latach zmienił zdanie.

Cytat z robgordon data luty 19, 2025, 20:40

Confessions słuchałem w czasach gdy wyszła. Nie spodobała mi się, wątpię żebym po latach zmienił zdanie.

Pewnie napisałbym dzisiaj to samo o Ray of Light gdybym po latach nie dał drugiej szansy; chwyciło 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Dzisiaj słyszałem to w radiu i pomyślałem, że to jeden z dziwniejszych przypadków w historii popkultury. Taka muzyka do windy, albo do kawy i ciasteczka, zapewnia sprzedaż debiutanckiego albumu na poziomie 22 milionów kopii w samych Stanach. A potem znikają, zostają wymazani z historii wszechświata.

Fajna sprawa 🙂 Ten klip z prób jest lepszy niż niejeden oficjalny teledysk.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Powiało kulturą 🙂

Masakra

Chłop miał byc kandydatem pisu na prezydenta. Nie jest tylko dlatego, że nie ma żony.

Pamiętajcie, że unikamy tu polityki. Choć nie powiem, mam ochotę to skomentować.

Nie no, ale kabanosy to robi najlepsze.

Ernest Kubica, Janko and 3 other users have reacted to this post.
Ernest KubicaJankoSzamanMierzwiakrobgordon
Cytat z Ernest Kubica data luty 21, 2025, 17:48

Chłop miał byc kandydatem pisu na prezydenta. Nie jest tylko dlatego, że nie ma żony.

To była raczej internetowa kandydatura. Był artykuł, że śmieją się z tej plotki, a ludzie wewnątrz partii wskazywali, że Tarczyński cieszy się co najwyżej pobłażliwym uśmieszkiem prezesa, jako błaznujący showman.

Cytat z Szaman data luty 21, 2025, 09:47

Dzisiaj słyszałem to w radiu i pomyślałem, że to jeden z dziwniejszych przypadków w historii popkultury. Taka muzyka do windy, albo do kawy i ciasteczka, zapewnia sprzedaż debiutanckiego albumu na poziomie 22 milionów kopii w samych Stanach. A potem znikają, zostają wymazani z historii wszechświata.

Pewnie dlatego nigdy nie słyszałem o nich ani o tej piosence.

Ja mam z kolei pana imieniem Benson Boone, który wystąpił w American Idol, potem lansował się na TikToku a teraz wystąpił na Grammy z piosenką do której teledysk ma ponad 500 mln wyświetleń i ten właśnie występ na Grammy był dniem, w którym dowiedziałem się o jego istnieniu.

Póki co w ogóle go nie kupuję, ani tego wizerunku, ani głosu i wokalnej maniery, ani muzyki.

Wygląda jakby Mescalowi nagle coś odwaliło 🙂 A utwór gdzieś już rzeczywiście słyszałem, taki sobie.

Ciężko mi coś wpada z radia do ucha, ale przyznam, że w temacie dziwnie śpiewających kolesi polubiłem utwór poniżej. Tak, wiem, że ma już kilka lat 🙂 Ma coś z piosenki z lat 80-tych, w stylu Boys of Summer.

Cytat z Mierzwiak data luty 21, 2025, 21:13
Cytat z Szaman data luty 21, 2025, 09:47

Pewnie dlatego nigdy nie słyszałem o nich ani o tej piosence.

Ja mam z kolei pana imieniem Benson Boone, który wystąpił w American Idol, potem lansował się na TikToku a teraz wystąpił na Grammy z piosenką do której teledysk ma ponad 500 mln wyświetleń i ten właśnie występ na Grammy był dniem, w którym dowiedziałem się o jego istnieniu.

Póki co w ogóle go nie kupuję, ani tego wizerunku, ani głosu i wokalnej maniery, ani muzyki.

https://youtu.be/USDhRcsUY90?si=b1EdrVOEcIRLDN6C

Ja o jego istnieniu dowiedziałem się jakoś we wrześniu chyba, jak ten jego utwór był już od wielu miesięcy hitem.

A tego, którego Szaman wrzucił, też nie znam.

Cytat z Szaman data luty 21, 2025, 21:37

Ciężko mi coś wpada z radia do ucha, ale przyznam, że w temacie dziwnie śpiewających kolesi polubiłem utwór poniżej. Tak, wiem, że ma już kilka lat 🙂 Ma coś z piosenki z lat 80-tych, w stylu Boys of Summer.

https://www.youtube.com/watch?v=WAifgn2Cvo8

Też lubiłem tę piosenkę. Świetnie się jej słuchało w aucie, na autostradzie 🙂 Sama Fendera poznałem z jeszcze wcześniejszej płyty (debiutu) i tamta, jako całość, podobała mi się bardziej. Co ciekawe, dziś premierę miał jego najnowszy album 🙂

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Próbowałem innych piosenek, ale nic mnie nie zaciekawiło. Wszystkie brzmiały jak próba powtórzenia formuły, np ta w której teledysku wystąpił Andrew Scott. Może kiedyś 🙂

Skoro już mowa o utworach z udziałem aktorów, to przypomniało mi się, że ostatnio znajomy polecił mi utwór z Kristen Stewart. Mnie zaintrygowało. 🙂

Na początku myślałem, że on z playbacku jedzie. Prawie nic mu się głos nie zmienił przez te lata - może trochę "zmężniał"

PreviousPage 214 of 244Next