aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 215 of 244Next

Ale go czas poskładał i transformuje w Joe Cockera 🙂 Sądzę, że on nigdy nie miał szaleńczych, niszczących gardło wokali, a jego piosenki opierały się na technice. Powyżej to taki standardzik idealny dla popisówki wokalisty który przekroczył 60-tkę.

Wygląda jak dekoracja do mrocznego thrillera S-F. Siedziba tajnej policji - w podziemiach tego budynku torturowani są przeciwnicy systemu.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Czy tylko mi się robi niedobrze od wszędobylskich artykułów o dubajskich czekoladach i pączkach? Daję słowo że trwa to już chyba od miesiąca 😛

Plus pączek z pistacją zdobył nagle ogromną popularność. Ja nie w temacie 🙂 Ale pistacja lepsza na lody, niż do pączków.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Dzisiaj w pracy u mnie właśnie była gadka o tym, że jest moda na pistacjowe pączki i nikt nie był w stanie powiedzieć, z czego ona wynika. XD

W mojej ocenie powód popularności pączków pistacjowych jest dość oczywisty,  choć jednocześnie mało spektakularny. Od kilku lat media społecznościowe zalewane są turystycznymi polecajkami, wśród których prym wiodą te zachęcające do odwiedzenia Italii. Krem pistacjowy we Włoszech jest bardzo popularny, nic więc dziwnego że trafił do naszych pączków. Uwielbiamy przecież prawie wszystko co włoskie.

Jeden z moich dzisiejszych był pistacjowy i nadal nie jestem fanem 🙂

Z pączkami jak z pierogami. Jest cała masa różnych smaków, ale i tak najlepsze są te klasyczne.

Dopuścili stadion Puszczy Niepołomnice do meczów ekstraklasy. Musieli wybudować wieże dla kamer Canal +. Wyglądają trochę komicznie jak wieże oblężnicze

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dobrze, że Cracovia ma biało-czerwone pasy, gdyby przyjechali w innych to mogłoby się źle kojarzyć 🙂

Ernest Kubica and robgordon have reacted to this post.
Ernest Kubicarobgordon

Rany, jakie durne to twitterowe AI.

Ciekawostka: W wolnych chwilach Michael Shannon śpiewa sobie mniej ograne utwory R.E.M. Poważnie, nie znalazłem żadnego z wielkich, mainstreamowych przebojów w jego wykonaniu. Dwa dni temu zaśpiewał na jednej scenie ze swoim idolem.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Dwa dni przed premierą albumu przedsmak kolejnego utworu. "Garden of Eden" brzmi jak powrót do czasów "The Fame" i będzie "hymnem" tego sezonu F1 na ESPN. Kampania marketingowa albumu póki co bezbłędna.

http://twitter.com/espn/status/1897286090135888180?s=19

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Przypominam że F1 to kolejny film Kosinskiego któremu zrobiła już kawałek do Mavericka. Będzie powtórka? 🙂

Marek Pilarski

Marek Pilarski

No i jest 🙂

Marek Pilarski

Po pierwszym przesłuchaniu: Chromatica dużo lepsza, no i i nie ma nic co przebiłoby Die With A Smile i Abracadabrę.

Parę zapychaczy które można by wyciąć, na razie wyróżniają się dla mnie Killah, Zombieboy i Blade of Grass.

Też tak miałem. Po pierwszym przesłuchaniu, ale... zacząłem słuchać po raz drugi od tych, które najbardziej mi się podobają, i weszło dużo lepiej. Chromatica to był jednak dużo bardziej mainstremowy i brzmieniowo przystępny pop/EDM. MAYHEM nie dostarczyło mi póki co chaosu, którego spodziewałem się po tytule, ale jest znacznie bardziej różnorodny stylicznie i brzmieniowo. Oprócz singli najbardziej podobają mi się zdecydowanie Shadow of the Man, Zombieboy, ale też Garden of Eden (pozornie przestarzały "recession pop", ale z hookiem i wyraźnym gitarowym riffem). Bardzo ciekawe są też Perfect Celebrity i Killah, ale tu wchodzi już w bardziej "alternatywne" brzmienia. Z kolei How Bad Do You Want Me to coś, co mogłoby się znaleźć na albumie Taylor Swift (nie wiem na ile to prawda, ale czytam w internetach, że Taylor faktycznie użycza swojego głosu w tym utworze).

Cytat z Mierzwiak data marzec 7, 2025, 09:52

Po pierwszym przesłuchaniu: Chromatica dużo lepsza, no i i nie ma nic co przebiłoby Die With A Smile i Abracadabrę.

Parę zapychaczy które można by wyciąć, na razie wyróżniają się dla mnie Killah, Zombieboy i Blade of Grass.

A nie było też tak, że Chromatica nie weszła Ci też po pierwszym odsłuchaniu? 😉

Cytat z Marek Pilarski data marzec 7, 2025, 10:26

A nie było też tak, że Chromatica nie weszła Ci też po pierwszym odsłuchaniu? 😉

Znajdź dowody, jestem przekonany że od razu mi się podobała, no ale mogę się mylić 🙂

Na razie przesłuchałem w pracy, powtórka będzie już na spokojnie w domu w słuchawkach.

PreviousPage 215 of 244Next