Hyde Park
Cytat z robgordon data 12 lipca, 2025, 09:47Co sądzicie o tym pomyśle? Kamienica przez lata była w fatalnym stanie a mieszkańców wysiedlono (znajduje się w centrum tuż przy dużej galerii handlowej). W końcu kupił ją szczeciński deweloper i wyremontował, otaczając ją takim budynkiem jak na zdjęciu.
Co sądzicie o tym pomyśle? Kamienica przez lata była w fatalnym stanie a mieszkańców wysiedlono (znajduje się w centrum tuż przy dużej galerii handlowej). W końcu kupił ją szczeciński deweloper i wyremontował, otaczając ją takim budynkiem jak na zdjęciu.
Dodane pliki:Cytat z Marek Pilarski data 12 lipca, 2025, 10:37Generalnie podobają mi się takie połączenia, ale w tym przypadku średnio.
Co się stało z mieszkańcami?
Generalnie podobają mi się takie połączenia, ale w tym przypadku średnio.
Cytat z Ernest Kubica data 12 lipca, 2025, 12:29Też jakoś mi się to nie widzi. Ale ta kamienica zupełnie nie pasuje do całej okolicy - jak wklejona z innego zdjęcia.
Też jakoś mi się to nie widzi. Ale ta kamienica zupełnie nie pasuje do całej okolicy - jak wklejona z innego zdjęcia.
Cytat z robgordon data 12 lipca, 2025, 16:11Cytat z Marek Pilarski data lipiec 12, 2025, 10:37Generalnie podobają mi się takie połączenia, ale w tym przypadku średnio.
Wysiedlono ich, to były chyba mieszkania komunalne.
Cytat z Marek Pilarski data lipiec 12, 2025, 10:37Generalnie podobają mi się takie połączenia, ale w tym przypadku średnio.
Wysiedlono ich, to były chyba mieszkania komunalne.
Cytat z robgordon data 12 lipca, 2025, 16:17Cytat z Ernest Kubica data lipiec 12, 2025, 12:29Też jakoś mi się to nie widzi. Ale ta kamienica zupełnie nie pasuje do całej okolicy - jak wklejona z innego zdjęcia.
Wojna 😉 Po prostu jedyna ocalała w tym miejscu. Komuna postawiła w okolicy bloki, a zaborczy kapitalizm galerię handlową. Miejski konserwator zapewne nie godził się na wyburzenie, więc rozwiązaniem była sprzedaż. Moja opinia jest dość kontrowersyjna, bo to połączenie mi się podoba. Budynek wokół zaprojektowano w taki sposób by jak najmniej przytłaczał (biała elewacja, szklane balustrady). Ten sam deweloper buduje też np. takie bloki (inwestycje w tym miejscu też wzbudzają kontrowersje), ale ten projekt wg mnie się broni.
Cytat z Ernest Kubica data lipiec 12, 2025, 12:29Też jakoś mi się to nie widzi. Ale ta kamienica zupełnie nie pasuje do całej okolicy - jak wklejona z innego zdjęcia.
Wojna 😉 Po prostu jedyna ocalała w tym miejscu. Komuna postawiła w okolicy bloki, a zaborczy kapitalizm galerię handlową. Miejski konserwator zapewne nie godził się na wyburzenie, więc rozwiązaniem była sprzedaż. Moja opinia jest dość kontrowersyjna, bo to połączenie mi się podoba. Budynek wokół zaprojektowano w taki sposób by jak najmniej przytłaczał (biała elewacja, szklane balustrady). Ten sam deweloper buduje też np. takie bloki (inwestycje w tym miejscu też wzbudzają kontrowersje), ale ten projekt wg mnie się broni.
Dodane pliki:
Cytat z Szaman data 12 lipca, 2025, 16:21Dzisiaj Gunsi na Narodowym. Zastanawiałem się dlaczego pod postem o tym przewija się Myszka Miki. Jezu, nie wiedziałem, że jest aż tak źle z tym starym, przepitym, przemordowanym gardłem.
https://youtu.be/en0FgR-LYeE?feature=shared
https://youtu.be/q8YkrU7mfyg?feature=shared
Dzisiaj Gunsi na Narodowym. Zastanawiałem się dlaczego pod postem o tym przewija się Myszka Miki. Jezu, nie wiedziałem, że jest aż tak źle z tym starym, przepitym, przemordowanym gardłem.
Cytat z Ernest Kubica data 12 lipca, 2025, 20:07Wrzucałem już ze 2-3 lata temu jakiś jego występ, gdzie brzmiał równie okrutnie.
Wrzucałem już ze 2-3 lata temu jakiś jego występ, gdzie brzmiał równie okrutnie.
Cytat z Marek Pilarski data 12 lipca, 2025, 20:54Jak we wtorek kupowałem bilet na dzisiaj na 18:00 na seans dinozaurów, to nie wiedziałem jeszcze, że będę oglądał finał Winbledonu. A dzisiaj rano jak sprawdziłem, o której jest godzinie, nie sądziłem, że uda mi się go zobaczyć prawie w całości. 😅
Jak we wtorek kupowałem bilet na dzisiaj na 18:00 na seans dinozaurów, to nie wiedziałem jeszcze, że będę oglądał finał Winbledonu. A dzisiaj rano jak sprawdziłem, o której jest godzinie, nie sądziłem, że uda mi się go zobaczyć prawie w całości. 😅
Cytat z Juby data 17 lipca, 2025, 08:02Kompletnie ominęła mnie informacja o jej chorobie. Moja ulubiona artystka kabaretowa, genialna w formacji Potem, a potem w Hrabi. 59 lat - bardzo młodo odeszła, a wyglądała na jeszcze młodszą. Kijowo zaczął się ten dzień : (
Kompletnie ominęła mnie informacja o jej chorobie. Moja ulubiona artystka kabaretowa, genialna w formacji Potem, a potem w Hrabi. 59 lat - bardzo młodo odeszła, a wyglądała na jeszcze młodszą. Kijowo zaczął się ten dzień : (
Cytat z robgordon data 17 lipca, 2025, 08:37Informację podano w kwietniu, z okazji trasy która najpierw miała się odbyć bez Niej, z powodu choroby, a która potem odwołano. Myślę, że od początku nie było dobrych rokowań (i pewnie dlatego o chorobie nie było głośno, nie było zrzutek na leczenie) czego bardzo smutne potwierdzenie mamy dziś.
Potem było genialne. Mój ulubiony kabaret wszech czasów.
Informację podano w kwietniu, z okazji trasy która najpierw miała się odbyć bez Niej, z powodu choroby, a która potem odwołano. Myślę, że od początku nie było dobrych rokowań (i pewnie dlatego o chorobie nie było głośno, nie było zrzutek na leczenie) czego bardzo smutne potwierdzenie mamy dziś.
Potem było genialne. Mój ulubiony kabaret wszech czasów.
Cytat z Marek Pilarski data 19 lipca, 2025, 13:37Czy to prawda? 😲
https://twitter.com/putzisbackbaby/status/1946249563175870579?t=AVtfeTLuy6cfqAzRBdZEuw&s=19
Czy to prawda? 😲
— Prairie Putz (@putzisbackbaby) July 18, 2025
Cytat z Szaman data 21 lipca, 2025, 20:21Od lat uważałem, że Duvall lepiej sprawdziłby się jako nowy wokalista Soundgarden, niż Alice In Chains. Ale nie sądziłem, że kiedyś będę miał okazję potwierdzić swoje urojenie z pozytywnym skutkiem 🙂 Bardzo dobry cover.
https://www.terazmuzyka.pl/muzycy-anthrax-alice-in-chains-i-mastodon-lacza-sily-dla-chrisa-cornella/
Od lat uważałem, że Duvall lepiej sprawdziłby się jako nowy wokalista Soundgarden, niż Alice In Chains. Ale nie sądziłem, że kiedyś będę miał okazję potwierdzić swoje urojenie z pozytywnym skutkiem 🙂 Bardzo dobry cover.
Muzycy Anthrax, Alice In Chains i Mastodon łączą siły dla Chrisa Cornella
Cytat z Mierzwiak data 22 lipca, 2025, 13:55Szalenie ciekawy artykuł o (nie tylko) Naomi Campbell od fantastycznej dziennikarki śledczej Whitney Webb:
https://unlimitedhangout.com/2025/07/investigative-series/first-friends-part1/
Szalenie ciekawy artykuł o (nie tylko) Naomi Campbell od fantastycznej dziennikarki śledczej Whitney Webb:
First Friends: How “Italy’s Donald Trump” Introduced Naomi Campbell to Jeffrey Epstein
Cytat z Szaman data 22 lipca, 2025, 20:14Nie wierzę. Tydzień po koncercie.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1947720771889205473
Nie wierzę. Tydzień po koncercie.
Ozzy Osbourne has sadly passed away at the age of 76. pic.twitter.com/1rSDPHfWiN
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 22, 2025