aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 242 of 244Next

Rzeczywiście, szczególnie pierwsze z nich.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

<3

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Wszystkim zgromadzonym na tym własnym kawałku podłogi, czyli klasycznym forum filmowym, życzę Wesołych Świąt, dużo spokoju, ukojenia, a nie szarpania nerwów i mnóstwa obfitości! Najpierw na stole, a potem już przed mniejszym, lub większym ekranem 🙂

I żeby przy "Send Help" nie było kompromitacji i żeby mignęli tam Bruce i Ted! Wiem, że o tym marzycie wszyscy! 😀

Marek Pilarski, Janko and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiJankoMierzwiakrobgordon

Jasne, że również tego pragnę. Też życzę Wesołych Świąt, wyluzowania i naładowania baterii przez ten tydzień.

Juby, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
JubySzamanMierzwiakrobgordon

Wesołych Świąt! Spędźcie ten czas w możliwie najlepszy dla was sposób. 🙂

Juby, Janko and 3 other users have reacted to this post.
JubyJankoSzamanMierzwiakrobgordon

Dużo radości i jak najmniej, również filmowego, zawrotu głowy 🙂 Mój pieseł dokłada się do życzeń:

Marek Pilarski, Juby and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiJubyJankoSzaman

Słodziak ♥️

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data 24 grudnia, 2025, 09:40

Wszystkim zgromadzonym na tym własnym kawałku podłogi, czyli klasycznym forum filmowym, życzę Wesołych Świąt, dużo spokoju, ukojenia

Nie wiem czemu, ale przeczytałem "urojenia" xD No bo tak to z nami chyba jest, mamy fiksację na punkcie filmów 🙂

Ode mnie również wszystkiego dobrego, panowie.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Z filmami to można skojarzyć z bondowską "Odrobiną ukojenia" 🙂 Kiedyś trafiłem na taką próbę przetłumaczenia "Quantum of Solace" i w sumie uważam ją za całkiem niezłą.

W polskim wydaniu Tylko dla twoich oczu to opowiadanie było przetłumaczone jako Szczypta ukojenia 😉 W sumie było bardzo dobre, polecam.

Zdecydowanie najlepsza rzecz jaka wyniknęła z katastrofy, którą był "foliowy duet".

Walka roku.

Pracuję dzisiaj na laptopie w domu więc mówię OK, super, odpalę sobie na Apple TV Spotify i w końcu wysłucham trzech (!!) zaległych albumów Lany Del Rey a tam co? Po aktualizacji apki jest, przepraszam, totalna chujnia.

Zniknęła opcja wł/wył odtwarzania losowego w albumach / playlistach bo Spotify robi to teraz samo i tak po KAŻDYM odpalonym ręcznie kawałku Lany włącza coś totalnie losowego, czego np. nigdy w życiu nie słyszałem. Do tego po wejściu na profil np. Lany jest lista kilku losowych (najbardziej popularnych?) kawałków i to wszystko, zniknęły albumy, single etc.

Rozumiem cel ale nie wymuszą tym na mnie wykupienia Premium, pozostaje YouTube.

PS. Na forum Spotify widzę totalna rzeźnia. I wszystko jasne.

A z Laną del Rey nie jest tak, że jak odsłuchasz jeden jej album, to tak, jakbyś odsłuchał wszystkie? 😉

Miałem na nią fazę w pierwszych 2-3 latach, później próbowałem się znów wkręcić w okolicach Doin' Time, ale Norman Fucking Rockwell odsłuchałem bez entuzjazmu i jakoś od tego czasu nie wracałem do jej twórczości.

Cytat z Marek Pilarski data 12 października, 2025, 01:04
Cytat z Mierzwiak data październik 11, 2025, 22:52
Cytat z Marek Pilarski data październik 11, 2025, 22:21

Na nowym albumie Taylor Swift jest utwór, który ma pożyczony tytuł i melodię z "Father Figure" George'a Michaela.

Strasznie paździerzowy kawałek, traktuję go jako obrazę dla fenomenalnego oryginału Michaela.

I'll be your father figure
I drink that brown liquor
I can make deals with the devil because my dick's bigger

Naprawdę?

🤡

Okazuje się, że jedynym utworem z tego albumu, do którego wracam, jest właśnie My Dick's Bigger. 🙈

Cytat z Marek Pilarski data 29 grudnia, 2025, 13:01

A z Laną del Rey nie jest tak, że jak odsłuchasz jeden jej album, to tak, jakbyś odsłuchał wszystkie? 😉

Ludzie których nie kręci jej muzyka na pewno mogą tak uważać 🙂

Apropos:

https://www.reddit.com/r/nextfuckinglevel/s/DV8ek0OeTv

Interesujecie się tym? Dla mnie to jest szokujące.

Szczerze mówiąc to nie, ale dotarły do mnie jakieś echa informacji o kolejnym kryzysie na rynku komputerowym. Tak jak kilka lat temu ceny kart graficznych poszybowały do niebotycznych rozmiarów, tak teraz podobno AI pompuje ceny dysków i ramu.

PreviousPage 242 of 244Next