aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 25 of 244Next

Zmiana tematu:

Nie chce mi się oglądać Gambitu Królowej- czy Dorociński jest tam dobry? Czy jest go dużo? Czy doczekamy się legendarnych castingowych propozycji jak w przypadku przeciwnika Bonda dla Tomasza Kota?

Cytat z Szaman data Styczeń 12, 2021, 18:49

Mówi, że filmik tylko pogorszy sytuację, zwłaszcza, że na końcu wyznaje, że jest biseksualny.

Też obejrzałem całość. Jedna kwestia: w sumie on jest jak Deadpool (w komiksach podobno), czyli panseksualny. 😉

Panseksualny to nie jest nowe określenie biseksualizmu? Bo poprzedni termin odnosił się tylko do dwóch płci, nowy uwzględnia ich mnogość. Albo już całkiem mieszam.

Cytat z Szaman data Styczeń 12, 2021, 19:17

Zmiana tematu:

Nie chce mi się oglądać Gambitu Królowej- czy Dorociński jest tam dobry? Czy jest go dużo? Czy doczekamy się legendarnych castingowych propozycji jak w przypadku przeciwnika Bonda dla Tomasza Kota?

Jest dobry, wiarygodny i chyba co najważniejsze jest zapewne przez widzów mocno zapamiętywany. Jest go dość dużo - jego postać to główny "antagonista" i gra w kluczowych scenach.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Szaman data Styczeń 12, 2021, 19:53

Panseksualny to nie jest nowe określenie biseksualizmu? Bo poprzedni termin odnosił się tylko do dwóch płci, nowy uwzględnia ich mnogość. Albo już całkiem mieszam.

"Bi" wskazuje na dwie płcie, więc biseksualizm to nie panseksualizm. Nie jestem jednak ani psychologiem, ani seksuologiem. Ja tam zwykły polonista (pozdro dla pana katedry;)).

Forum BOZG- bawi i uczy 🙂

Za Wikipedią:

Panseksualizm, omniseksualizm[1]seksualny, romantyczny lub emocjonalny pociąg do osób niezależnie od ich płci, lub tożsamości płciowej[2][3][4]. Osoby panseksualne mogą określać siebie jako osoby „ślepe na płeć”(ang.)(ang. gender-blind), zapewniając, że kwestie płci kulturowej i płci nie są czynnikami wpływającymi na ich romantyczny lub seksualny pociąg do innych[5][6]. Osoby określające się jako panseksualne podkreślają również, że ich działania nie obejmują pedofilii, zoofilii czy nekrofilii, a jedynie zgodne zachowania seksualne między dorosłymi[7]. (...) U osób określających się jako osoby panseksualne zaangażowanie psychoemocjonalne skierowane jest do przedstawicieli dowolnych płci i tożsamości płciowych[15][7], w tym do osób niebinarnych czy agenderowych.

O podobnej definicji kiedyś czytałem, stąd uznałem, że to rozszerzenie pojęcia biseksualizm. Natomiast lata temu na Stopklatce napisali, że to zdolność do podniecania się wszystkim, nawet przedmiotem, nie tylko człowiekiem. Co wydawało mi się na tyle dziwne, zwłaszcza, że napisali tak o Andrew Garfieldzie, że aż zapamiętałem. Ale to były czasy gdy przejęła ich Agora i pojawiały się różne artykuły nietypowe 🙂

Ja też coś kojarzę o pociągu do przedmiotów, ale może po prostu skojarzyłem z patelnią, przez "pan". 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Szaman data Styczeń 12, 2021, 19:17

Zmiana tematu:

Zgadzam się z Ernestem, poza tym, że jest go dość dużo. Jest go niewiele, choć właśnie ważniejsze jest to, o czym wspomniał Ernest. Jego obecność jest intensywna i zapamiętywalna.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Szaman data Styczeń 12, 2021, 18:49

Domyślałem się, że Świadkowie Jehowy to niezbyt zdrowa organizacja, ale nie wiedziałem, że aż tak piorą tam mózgi. Nieposłuszni, inni, niepasujący są właściwie trędowaci.

Nigdy nie zagłębiałem się w ich religię i to jaką stanowią społeczność, ale w sumie nie dziwią mnie takie rewelacje. Nie wiem co prawda jak to wygląda u nas, ale ze swojego kontaktu z nimi (sąsiadka z parteru, która gdy jest ciepło całymi dniami stoi z inną babką obok stojaka z ich materiałami promocyjnymi, i chłopak z mojej licealnej klasy) mam jeden wniosek - to cholernie dziwni ludzie.

Do dzisiaj wydzwaniają domofonem sprzedając swoje rewelacje, moja mama z kolei była kiedyś dość nachalnie nagabywana gdy szła... z koszyczkiem do kościoła.

Fajnie że Chris miał w sobie na tyle siły i odwagi by się z tego wyrwać, przykre jest natomiast to że ludzie potrafią wyrzec się swoich dzieci w imię jakichś urojeń.

@szaman Gambitu królowej nie oglada się dla Marcina tylko dla Anki 🙂

Ach!

Znacie tą stronę? http://everynoise.com/engenremap.html Można wyszukiwać wykonawców spośród tysięcy gatunków muzycznych - jest nawet czeskie indie i fiński soul czy też geek rock albo polski folk metal.

O, świetny przykład śmieciowego dziennikarstwa z Discussing Film które autentycznie mnie dobija, bo opanowuje calutką branżę filmową. Mister ostatnio chwalił Deadline, że ich newsy mają sporo "mięska" i ma sto procent racji.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jak macie odwagę to poczytajcie na twitterze prywatne wiadomości które rzekomo wysyłał na Instagramie Armie Hammer 🙂

Cytat z Szaman data Styczeń 13, 2021, 19:39

O, świetny przykład śmieciowego dziennikarstwa z Discussing Film które autentycznie mnie dobija, bo opanowuje calutką branżę filmową.

Klasyczny news o niczym, którego całą (żadną tak naprawdę) treść przynajmniej zmieszczono w tym tweecie.

Z tym Hamerem to tak w temacie mięska? 😀 To byłby za piękny koniec kariery aby był prawdziwy. Niby jego była dziewczyna potwierdziła jego odchyły na łamach The Sun, ale rzuciłem okiem w Google, że z Joshem Lucasem również rozstała się w atmosferze oskarżeń. Więc pozostaję sceptyczny. Ale przyznaję, coś pięknego, jeszcze nikt nie wywalił się na erotycznych fantazjach o kanibalizmie 🙂

Yikes..

A, nie dałem w końcu linka. Ależ to jest woda na młyn dla tych wszystkich psycholi od Toma Hanksa-króla pedofilów i tego typu historii, więc zachowajmy ostrożność. Jednocześnie przyznam, że jestem ciekaw czy sprawa wybuchnie czy rozejdzie się po chrupiących kosteczkach 🙂

https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/13721833/armie-hammer-toe-slave-cannibal/

Przy skakaniu po kanałach w telewizorze drugi raz trafiam na kanale "Red Carpet" na film z lektorem. Wcześniej był to "Konwój", teraz "Bitwa o Planetę Małp" - gość zamiast czytać próbuje "grać", to jest coś strasznego. Nawet na najgorszych piratach w latach 80. na VHS nie pamiętam tak złego lektora.

Cytat z Szaman data Styczeń 13, 2021, 20:20

A, nie dałem w końcu linka. Ależ to jest woda na młyn dla tych wszystkich psycholi od Toma Hanksa-króla pedofilów i tego typu historii, więc zachowajmy ostrożność. Jednocześnie przyznam, że jestem ciekaw czy sprawa wybuchnie czy rozejdzie się po chrupiących kosteczkach 🙂

Dokładnie, ale też - patrząc z boku - poza tym że jest to BARDZO specyficzny sexting, osobiście nie widzę powodu by z marszu traktować Hammera jak drugiego Teda Bundy'ego. Oczywiście należałoby zadać sobie pytanie - zakładając że to faktycznie on jest autorem tych wiadomości - czy ktoś pisałby takie rzeczy nie mając tego typu fetyszy / upodobań / doświadczeń, niemniej moją pierwszą reakcją było właśnie skojarzenie z Hanksem. Z drugiej strony nie jest to kolejne dziecko QAnona... No ciekawe, ciekawe co z tego wyniknie i czy wykroczy to poza Twittera i serwisy plotkarskie, bo jeśli tak, to Disney raczej pozbędzie się Śmierci na Nilu🙂

Fetysz fetyszem, sexting faktycznie bardzo specyficzny, co kto lubi i tak dalej (choć jakby ktoś mi takie rzeczy pisał, to raczej odebrałbym to z obrzydzeniem, szczególnie, jeżeli sam nie wykazałbym wcześniej tego, że coś takiego mnie kręci), ale ja nie rozumiem, czemu robił to z swojego instagrama (zakładając że faktycznie to robił).

Bo zatracił instynkt samozachowawczy. Bo wie, że na to, że jest celebrytą zawijającym zioło w dolary łatwo wyrwie wiele pięknych kobiet spoza jego klasy społecznej. Bo tam gdzie się obraca kasa i uroda nie robią już wrażenia, a to jego największe atuty. Atuty które dają władzę przy zejściu do zwykłych śmiertelników.

Wczuwam się tutaj w jego ewentualny tok myślenia, bo jednak do rewelacji The Sun podchodzę z dystansem.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jak dla mnie to właśnie sam wprowadził sprawę do mainstreamu, ale właściwie to nie wierzę, że to była jego decyzja. Możliwe, że Jennifer Lopez po prostu zaczęła się obawiać współpracy i wykonała parę telefonów. Nie mówiąc już o tym, że dzisiaj żadne studio nie będzie umierać za celebrytę.

Gorzej jeśli to nie jest prawda, dzisiaj koszmarnie łatwo zniszczyć komuś życie zawodowe i prywatne, coraz bardziej rozumiem gwiazdy które jeśli tylko mogą trzymają się z dala od social media.

PreviousPage 25 of 244Next