Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 19 stycznia, 2021, 22:31No właśnie nie wiem bo forum jest niby ogólnodostępne i nie wiem czy nie będzie w wyszukiwarkach, a ja też nie chciałbym przeinaczyć bo to już trochę czasu minęło. Ogólnie to narkotyki, prawadopodobnie chciał przekazać tylko jakąś "idee" dla świata.
No właśnie nie wiem bo forum jest niby ogólnodostępne i nie wiem czy nie będzie w wyszukiwarkach, a ja też nie chciałbym przeinaczyć bo to już trochę czasu minęło. Ogólnie to narkotyki, prawadopodobnie chciał przekazać tylko jakąś "idee" dla świata.
Cytat z Marek Pilarski data 19 stycznia, 2021, 22:59Cytat z Ernest Kubica data Styczeń 19, 2021, 22:21Gdzieś mi mignęło, że ten film ma być na Sundance, ale nie wnikałem o czym to, a to o bohaterze z mojego miasta, który opanował studio TVP. Ciekawe jak przedstawią jego motywy bo coś tam o nich wiem. https://www.filmweb.pl/film/Prime+Time-2021-846099
Czyli coś takiego miało faktycznie miejsce? Wpisałem do google i póki co nie znalazłem żadnych informacji o tym zdarzeniu..
Cytat z Ernest Kubica data Styczeń 19, 2021, 22:21Gdzieś mi mignęło, że ten film ma być na Sundance, ale nie wnikałem o czym to, a to o bohaterze z mojego miasta, który opanował studio TVP. Ciekawe jak przedstawią jego motywy bo coś tam o nich wiem. https://www.filmweb.pl/film/Prime+Time-2021-846099
Czyli coś takiego miało faktycznie miejsce? Wpisałem do google i póki co nie znalazłem żadnych informacji o tym zdarzeniu..
Cytat z Ernest Kubica data 19 stycznia, 2021, 23:17https://film.wp.pl/18-lat-temu-wzial-zakladnikow-w-studiu-tvp-dzis-niewielu-o-tym-pamieta-6594991431220000a
Cytat z Ernest Kubica data 19 stycznia, 2021, 23:29Ale w tym artykule nie do końca jest to dobrze opisane - te chłopaki to nie byli żuliki z parku, tylko tacy co skończyli najlepsze liceum. Zaczęli mocno eksperymentować z narkotykami i mocno im w głowach się namieszało. Znałem kogoś z rodziny jego najbliższego kolegi co to razem eksperymentowali i mi mówiła, że tamtemu też nieźle odwalało. Nawet był w studiu i się wypowiadał, gdy po tym zajściu był taki program coś w podobie "Warto rozmawiać" i tam go bronił coś w stylu "wy go nie rozumiecie". W szkole zawsze najlepszy, jakieś olimpaiady przedmiotowe itd., a potem, że nie szło się z nim dogadać - wizje świata, idee itd. Dzisiaj pewnie by mieli wielu subskrybentów na youtube.
o tu jest lepiej napisane
https://teleshow.wp.pl/terrorysta-z-woronicza-6033696711971969g/4
Ale w tym artykule nie do końca jest to dobrze opisane - te chłopaki to nie byli żuliki z parku, tylko tacy co skończyli najlepsze liceum. Zaczęli mocno eksperymentować z narkotykami i mocno im w głowach się namieszało. Znałem kogoś z rodziny jego najbliższego kolegi co to razem eksperymentowali i mi mówiła, że tamtemu też nieźle odwalało. Nawet był w studiu i się wypowiadał, gdy po tym zajściu był taki program coś w podobie "Warto rozmawiać" i tam go bronił coś w stylu "wy go nie rozumiecie". W szkole zawsze najlepszy, jakieś olimpaiady przedmiotowe itd., a potem, że nie szło się z nim dogadać - wizje świata, idee itd. Dzisiaj pewnie by mieli wielu subskrybentów na youtube.
o tu jest lepiej napisane
https://teleshow.wp.pl/terrorysta-z-woronicza-6033696711971969g/4
Cytat z Mierzwiak data 20 stycznia, 2021, 11:25🙂
https://twitter.com/vulture/status/1351637458572730368?s=20
🙂
Non-cannibal actor Josh Duhamel is in talks to replace Armie Hammer in the upcoming romantic action comedy film Shotgun Wedding https://t.co/7btCpa8pjn
— Vulture (@vulture) January 19, 2021
Cytat z Szaman data 20 stycznia, 2021, 21:26HBO Max stworzyło struktury na Europę, czyli już bliżej niż dalej.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/christina-sulebakk-dyrektor-generalna-hbo-max-region-emea-nowy-zespol-managerow-koniec-hbo-go
HBO Max stworzyło struktury na Europę, czyli już bliżej niż dalej.
Cytat z Szaman data 20 stycznia, 2021, 22:43Przyznam, że dopiero dzisiaj dotarły do mnie wieści jak bardzo skończona jest kariera Hammera, myślałem, że skończyło się na tych fantazjach o wątróbce z Chianti. Nie wiem kto teraz będzie chciał z nim pracować, może ktoś w Europie. A może trzeba będzie podnieść wysoko dwulufowy karabinek laserowy strzelając do marnie rysowanego kosmity na rynku domowym 🙂
https://www.pudelek.pl/wyciekly-fotki-i-nagrania-z-prywatnego-konta-armiego-hammera-narkotyki-pismo-z-sadu-i-wypieta-na-lozku-kobieta-zdjecia-6597593373764576a
Przyznam, że dopiero dzisiaj dotarły do mnie wieści jak bardzo skończona jest kariera Hammera, myślałem, że skończyło się na tych fantazjach o wątróbce z Chianti. Nie wiem kto teraz będzie chciał z nim pracować, może ktoś w Europie. A może trzeba będzie podnieść wysoko dwulufowy karabinek laserowy strzelając do marnie rysowanego kosmity na rynku domowym 🙂
Cytat z Szaman data 21 stycznia, 2021, 08:26A tak z innej beczki- no to kogo obstawiacie na selekcjonera? Tak coś czuję, że dojdzie do totalnej niespodzianki i ogłoszony zostanie... Jacek Magiera. Przez lata miałem wrażenie, że on i Czesiu są przygotowywani w swoich młodzieżówkach na trenera pierwszej reprezentacji i w pewien sposób rywlaizują o przyszłą posadę poznając pracę w związku. Michniewiczowi wyraźnie się znudziło, ale Magiera nadal tam jest.
Z różnych krążących typów i poszlak najbardziej sensowny wydaje mi się ten Carrera, wieloletni asystent Conte i zdobywca Rosji ze Spartakiem. Do reszty nazwisk czuję raczej niechęć, na czele z Sousą, który chyba świata nie podbijał ze średniakami straszącymi głównie nazwą.
Inna mega niespodzianka, taka, że wszystkim spadną klapki- Papszun wyjęty z Rakowa. Ale raz, że za wcześnie, dwa, że to w ogóle nie w stylu włodarzy z Częstochowy. Ale byłbym zadowolony.
Interesuję się piłką raczej przelotnie, ale tak czuję w kościach tego Magierę, że musiałem się podzielić 🙂
Edit: Niestety już chyba pozamiatane.
https://twitter.com/kubapolkowski/status/1352157859165958145?s=19
A tak z innej beczki- no to kogo obstawiacie na selekcjonera? Tak coś czuję, że dojdzie do totalnej niespodzianki i ogłoszony zostanie... Jacek Magiera. Przez lata miałem wrażenie, że on i Czesiu są przygotowywani w swoich młodzieżówkach na trenera pierwszej reprezentacji i w pewien sposób rywlaizują o przyszłą posadę poznając pracę w związku. Michniewiczowi wyraźnie się znudziło, ale Magiera nadal tam jest.
Z różnych krążących typów i poszlak najbardziej sensowny wydaje mi się ten Carrera, wieloletni asystent Conte i zdobywca Rosji ze Spartakiem. Do reszty nazwisk czuję raczej niechęć, na czele z Sousą, który chyba świata nie podbijał ze średniakami straszącymi głównie nazwą.
Inna mega niespodzianka, taka, że wszystkim spadną klapki- Papszun wyjęty z Rakowa. Ale raz, że za wcześnie, dwa, że to w ogóle nie w stylu włodarzy z Częstochowy. Ale byłbym zadowolony.
Interesuję się piłką raczej przelotnie, ale tak czuję w kościach tego Magierę, że musiałem się podzielić 🙂
Edit: Niestety już chyba pozamiatane.
Agent Paulo Sousy pojawił się w Warszawie. Raczej nie w celach turystycznych. pic.twitter.com/lS7yIbZonG
— Kuba Polkowski (@kubapolkowski) January 21, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 21 stycznia, 2021, 08:53Jedno wiem na pewno - to nie będę ja. Ale żadnej innej opcji nie wykluczałbym. 😛
Jedno wiem na pewno - to nie będę ja. Ale żadnej innej opcji nie wykluczałbym. 😛
Cytat z Szaman data 21 stycznia, 2021, 09:09Armie Hammer chyba nie ma co robić, a ostatnio grał w Next Goal Wins 🙂
Armie Hammer chyba nie ma co robić, a ostatnio grał w Next Goal Wins 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 21 stycznia, 2021, 11:34Ten agent Sousy usunął to zdjęcie i wpisał, że to było rok temu. Tylko, że rok temu nie było śniegu w Warszawie, a temperatura na plusie
Ten agent Sousy usunął to zdjęcie i wpisał, że to było rok temu. Tylko, że rok temu nie było śniegu w Warszawie, a temperatura na plusie
Cytat z Kuba data 21 stycznia, 2021, 11:39Czyli praktycznie pewnik 🙂
Przyznam, że je przychylałem się do teorii, że Boniek po prostu przejmie reprezentacje. A generalnie byłbym za zainwestowaniem i zaproponowaniem tej roboty Valverde.
Czyli praktycznie pewnik 🙂
Przyznam, że je przychylałem się do teorii, że Boniek po prostu przejmie reprezentacje. A generalnie byłbym za zainwestowaniem i zaproponowaniem tej roboty Valverde.
Cytat z Szaman data 21 stycznia, 2021, 12:10Boniek już raz trenował reprezentację i pewnie do dzisiaj ma traumę 🙂 Problemem jest to, że jesteśmy po prostu średniakiem i albo przyjdzie tutaj ktoś na dorobku, albo emeryt który chce jednak trochę pomieszkać z rodziną i nie ma zdrowia na cotygodniowy stres. Buduje się mit Beenhakera, a on już też był bliżej emerytury.
Natomiast Sousa wydaje mi się zupełnie z kapelusza, ale dam mu szansę bo Brzęczek był zupełną pomyłką warsztatową i charakrerologiczną (jeszcze ten jego Smoczy Język przy uchu i cały śmieszny dwór z rodziny i przyjaciół Błaszczykowskich). Tak się warszawski światek dziennikarski podniecił Carrerą, że aż mnie też nakręcili. Może to kwestia PR-u, jeden odbił się ostatnio od Bordeaux, drugi od AEK Ateny, obaj mają reprezentacyje doświadczenie w pracy asystenta.
Boniek już raz trenował reprezentację i pewnie do dzisiaj ma traumę 🙂 Problemem jest to, że jesteśmy po prostu średniakiem i albo przyjdzie tutaj ktoś na dorobku, albo emeryt który chce jednak trochę pomieszkać z rodziną i nie ma zdrowia na cotygodniowy stres. Buduje się mit Beenhakera, a on już też był bliżej emerytury.
Natomiast Sousa wydaje mi się zupełnie z kapelusza, ale dam mu szansę bo Brzęczek był zupełną pomyłką warsztatową i charakrerologiczną (jeszcze ten jego Smoczy Język przy uchu i cały śmieszny dwór z rodziny i przyjaciół Błaszczykowskich). Tak się warszawski światek dziennikarski podniecił Carrerą, że aż mnie też nakręcili. Może to kwestia PR-u, jeden odbił się ostatnio od Bordeaux, drugi od AEK Ateny, obaj mają reprezentacyje doświadczenie w pracy asystenta.
Cytat z Ernest Kubica data 21 stycznia, 2021, 15:53Jak wybrali Brzęczka to wydawało mi się, że to dobry wybór. Nie interesuję się teraz tak piłką jak dawniej, ale pamiętałem go z dawnych lat jak był rozgrywającym w reprezentacji olimpijskiej, która zdobyła srebrny medal, potem w reprezentacji Polski. Na boisku miał wiele inteligentnych zagrań - móiono że w olimpijskiej był reżyserem gry, w reprezentacjach był kapitanem. Wtedy w wywiadach wydawał się ogranięty, pewny siebie, a teraz wyglądał jakby był onieśmielony, że przyszło mu takie gwiezdy europejskich boisk trenować - jakby przyszedł do reprezentacji prosto z A-klasy
Jak wybrali Brzęczka to wydawało mi się, że to dobry wybór. Nie interesuję się teraz tak piłką jak dawniej, ale pamiętałem go z dawnych lat jak był rozgrywającym w reprezentacji olimpijskiej, która zdobyła srebrny medal, potem w reprezentacji Polski. Na boisku miał wiele inteligentnych zagrań - móiono że w olimpijskiej był reżyserem gry, w reprezentacjach był kapitanem. Wtedy w wywiadach wydawał się ogranięty, pewny siebie, a teraz wyglądał jakby był onieśmielony, że przyszło mu takie gwiezdy europejskich boisk trenować - jakby przyszedł do reprezentacji prosto z A-klasy
Cytat z Szaman data 21 stycznia, 2021, 15:58Sousa oficjalnie.
Dawno nie widziałem tak beznadziejnej konferencji prasowej. Pomysł z podziałem na części o Brzęczku i nowym trenerze i przedzielenie ich pytaniami od dziennikarzy był skrajnie idiotyczny. Na meritum trzeba było czekać 45 minut.
Samo przedstawienie nowego trenera było żenujące. Boniek nie wymienił go z nazwiska, puszczono filmik na którym wita się z polskimi kibicami, na którym także sam Sousa się nie przedstawił. Organizacyjna prowizorka. Gdybym nie znał go z twarzy nie wiedziałbym kto właśnie do mnie mówi.
Ciężko mi o jakiś optymizm poza zwykłym ludzkim ofiarowaniem szansy. Wydaje mi się, że w przypadku klęski na Euro Boniek będzie w Polsce skończony i wyklęty podobnie jak Grzegorz Lato, czego na pewno nie spodziewał się w czasach Nawałki. Olbrzymim błedem było nieujawnienie nazwiska od razu, w ten sposób narosła giełda z ciekawszymi nazwiskami i teraz widać rozczarowanie.
Sousa oficjalnie.
Dawno nie widziałem tak beznadziejnej konferencji prasowej. Pomysł z podziałem na części o Brzęczku i nowym trenerze i przedzielenie ich pytaniami od dziennikarzy był skrajnie idiotyczny. Na meritum trzeba było czekać 45 minut.
Samo przedstawienie nowego trenera było żenujące. Boniek nie wymienił go z nazwiska, puszczono filmik na którym wita się z polskimi kibicami, na którym także sam Sousa się nie przedstawił. Organizacyjna prowizorka. Gdybym nie znał go z twarzy nie wiedziałbym kto właśnie do mnie mówi.
Ciężko mi o jakiś optymizm poza zwykłym ludzkim ofiarowaniem szansy. Wydaje mi się, że w przypadku klęski na Euro Boniek będzie w Polsce skończony i wyklęty podobnie jak Grzegorz Lato, czego na pewno nie spodziewał się w czasach Nawałki. Olbrzymim błedem było nieujawnienie nazwiska od razu, w ten sposób narosła giełda z ciekawszymi nazwiskami i teraz widać rozczarowanie.
Cytat z Marek Pilarski data 21 stycznia, 2021, 18:00Pewnie nikt nie chciał na głos powiedzieć "zołza", bo to jednak niezbyt fajne określenie w naszym języku. 😛
A cały ten wątek piłkarski przypomniał mi jedną ciekawostkę o Brzęczku. Jego syn prowadzi w Opolu firmę "Śniadaniowcy" oferującą dostawę śniadań dla pracowników firm, itd. Przed pandemią dowozili także do mojego biura, i z tego co wiem, to młody Brzęczek sam często dowoził te kanapki. 😛
Pewnie nikt nie chciał na głos powiedzieć "zołza", bo to jednak niezbyt fajne określenie w naszym języku. 😛
A cały ten wątek piłkarski przypomniał mi jedną ciekawostkę o Brzęczku. Jego syn prowadzi w Opolu firmę "Śniadaniowcy" oferującą dostawę śniadań dla pracowników firm, itd. Przed pandemią dowozili także do mojego biura, i z tego co wiem, to młody Brzęczek sam często dowoził te kanapki. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 21 stycznia, 2021, 18:32Do Częstochowy nie jest jakoś super daleko, niecałe 100 km, 1,5h samochodem.
Do Częstochowy nie jest jakoś super daleko, niecałe 100 km, 1,5h samochodem.
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 08:46Zmarł twórca Tytusa, Romka i A'Tomka.
https://twitter.com/RMF24pl/status/1352511687417614337?s=19
Zmarł twórca Tytusa, Romka i A'Tomka.
"Papcio Chmiel" nie żyje. Henryk Jerzy Chmielewski miał 97 lat https://t.co/sWxOoXEbHv
— Fakty RMF FM (@RMF24pl) January 22, 2021
Cytat z Juby data 22 stycznia, 2021, 08:48Zgodnie z prośbą Szamana pisze tutaj. 😉
Morbius przeniesiony po raz trzeci (na 2022), Ghostbusters 3 przeniesione po raz czwarty (na 11 listopada), a No Time to Die po raz sam nie wiem który na (8 października). I wracam tutaj z tą samą myślą, którą miałem, gdy ludzie narzekali na pozostawienie WW84 na grudzień - a co jeśli sytuacja z pandemią do sierpnia niezbyt się poprawi? A co jeśli będzie XYZ fala covidu? Przekładamy dalej? Jaki ma to sens? Nie lepiej nie robić ludziom nadziei i nie ustalać nowej daty premiery? Co innego z filmami, które są w powijakach, a co innego z takimi, które miały już fotki, zwiastuny, plakaty, zaawansowany marketing i już wydają się filmami starymi.
Moja opinia - Warner podjął jednak dobrą decyzję z tymi premierami hybrydowymi, bo fajnie będzie móc obejrzeć i planować obejrzenie jakichkolwiek widowisk w tym roku. Jedyne filmy na jakie obecnie czekam, to te spod szyldu WB i Netflixa. Cała reszta jest mi obojętna, bo nie widzę sensu czekania w coś, co nie wiadomo kiedy nastąpi. :/
Zgodnie z prośbą Szamana pisze tutaj. 😉
Morbius przeniesiony po raz trzeci (na 2022), Ghostbusters 3 przeniesione po raz czwarty (na 11 listopada), a No Time to Die po raz sam nie wiem który na (8 października). I wracam tutaj z tą samą myślą, którą miałem, gdy ludzie narzekali na pozostawienie WW84 na grudzień - a co jeśli sytuacja z pandemią do sierpnia niezbyt się poprawi? A co jeśli będzie XYZ fala covidu? Przekładamy dalej? Jaki ma to sens? Nie lepiej nie robić ludziom nadziei i nie ustalać nowej daty premiery? Co innego z filmami, które są w powijakach, a co innego z takimi, które miały już fotki, zwiastuny, plakaty, zaawansowany marketing i już wydają się filmami starymi.
Moja opinia - Warner podjął jednak dobrą decyzję z tymi premierami hybrydowymi, bo fajnie będzie móc obejrzeć i planować obejrzenie jakichkolwiek widowisk w tym roku. Jedyne filmy na jakie obecnie czekam, to te spod szyldu WB i Netflixa. Cała reszta jest mi obojętna, bo nie widzę sensu czekania w coś, co nie wiadomo kiedy nastąpi. :/