Hyde Park
Cytat z robgordon data 30 stycznia, 2021, 11:53Cytat z Ernest Kubica data Styczeń 30, 2021, 11:40Cytat z robgordon data Styczeń 30, 2021, 10:52Tak, Porowski był bardzo koniunkturalny. Przy okazji The Days i Hey! to oczywiście zespoły ze Szczecina
A z innych zespołów grunge'owych, albo post grunge'owych to nie można zapominać o Illusion i Gdzie Cikwiaty.
A słuchaliście może kiedyś Pogodna (też ze Szczecina)? Ale w większej dawce, nie tylko OrkiestręCałkiem zapomniałem, że Szczecin był nazywany polskim Seattle
Tak, zwracano nawet uwagę na jego położenie na mapie Polski, analogiczne jak w przypadku stolicy grunge'u oraz klimat, najbardziej chyba smętny w całym kraju (tak jak i w Seattle ;))
Cytat z Ernest Kubica data Styczeń 30, 2021, 11:40Cytat z robgordon data Styczeń 30, 2021, 10:52Tak, Porowski był bardzo koniunkturalny. Przy okazji The Days i Hey! to oczywiście zespoły ze Szczecina
A z innych zespołów grunge'owych, albo post grunge'owych to nie można zapominać o Illusion i Gdzie Cikwiaty.
A słuchaliście może kiedyś Pogodna (też ze Szczecina)? Ale w większej dawce, nie tylko OrkiestręCałkiem zapomniałem, że Szczecin był nazywany polskim Seattle
Tak, zwracano nawet uwagę na jego położenie na mapie Polski, analogiczne jak w przypadku stolicy grunge'u oraz klimat, najbardziej chyba smętny w całym kraju (tak jak i w Seattle ;))
Cytat z robgordon data 30 stycznia, 2021, 13:19A jak już weszliśmy na temat elektroniki. Ktoś z Was robi zdjęcia czym innym niż aparatem fotograficznym w komórce? A jeśli tak, czego używacie?
A jak już weszliśmy na temat elektroniki. Ktoś z Was robi zdjęcia czym innym niż aparatem fotograficznym w komórce? A jeśli tak, czego używacie?
Cytat z robgordon data 30 stycznia, 2021, 13:38Dziś 70 lat kończy Phil Collins. Kawał dobrej muzy, kawał mniej dobrej, ale za to bardzo przebojowej i piękna córka na koncie 🙂
Dziś 70 lat kończy Phil Collins. Kawał dobrej muzy, kawał mniej dobrej, ale za to bardzo przebojowej i piękna córka na koncie 🙂
Cytat z robgordon data 30 stycznia, 2021, 15:14Dużo robisz fotek? Takich powiedzmy bardziej dla siebie, a nie na rodzinne zamówienie. Z wyjazdów, z spacerów.
Dużo robisz fotek? Takich powiedzmy bardziej dla siebie, a nie na rodzinne zamówienie. Z wyjazdów, z spacerów.
Cytat z Marek Pilarski data 30 stycznia, 2021, 15:33Nie no, wyglądają całkiem profesjonalnie jak na moje amatorskie oko. 🙂
Ja właśnie po prostu odpalam aparat w telefonie i strzelam, gdy spodoba mi się coś, najczęściej podczas spacerów z psiakiem. Nawet nie kombinuję z ustawieniami, choć pewnie dałoby się ustawić, żeby wyglądały lepiej, bo w LG G6 funkcje aparatu są chyba dość fajnie rozbudowane. Po zrobieniu eksperymentuję trochę z filtrami i niekiedy dostosowuję jasność, kontrast i tak dalej, ale to też na telefonie.
Ostatnio założyłem sobie nawet Instagrama, ale właśnie dla siebie, żeby mieć takie swoje miejsce, gdzie to wrzucam w sieci, a przy okazji żeby mieć konto na Insta, bo bez tego ciężko przegląda się tam różne rzeczy. W sumie nic specjalnego, i głównie wszystko te same okolice, czyli przedmieścia Opola. 😉
https://www.instagram.com/ustrzelone_telefonem/
Nie no, wyglądają całkiem profesjonalnie jak na moje amatorskie oko. 🙂
Ja właśnie po prostu odpalam aparat w telefonie i strzelam, gdy spodoba mi się coś, najczęściej podczas spacerów z psiakiem. Nawet nie kombinuję z ustawieniami, choć pewnie dałoby się ustawić, żeby wyglądały lepiej, bo w LG G6 funkcje aparatu są chyba dość fajnie rozbudowane. Po zrobieniu eksperymentuję trochę z filtrami i niekiedy dostosowuję jasność, kontrast i tak dalej, ale to też na telefonie.
Ostatnio założyłem sobie nawet Instagrama, ale właśnie dla siebie, żeby mieć takie swoje miejsce, gdzie to wrzucam w sieci, a przy okazji żeby mieć konto na Insta, bo bez tego ciężko przegląda się tam różne rzeczy. W sumie nic specjalnego, i głównie wszystko te same okolice, czyli przedmieścia Opola. 😉
Cytat z Ernest Kubica data 30 stycznia, 2021, 15:44Robiłem dużo, pewnie kilkanaście tysięcy - po konkretnym przesiewie mam takich zdjęć 2-3 tys., teraz robię dużo mniej - ile można rodzinę fotografować? Na początku to wszelakie rzeczy fotografowałem - ślimaki, kwiatki itd. Teraz aparat biorę tylko w jakieś ciekawe miejsca. Niestety wielkość lustrzanki jest w pewnych sytuacjach jednak trochę problematyczna np. branie go na wycieczkę rowerową.
Ale jak trafię takie oświetlenie to setka fotek leci. Bo tak naprawdę w zdjęciu oświetlenie jest najważniejsze i najlepsze fotki wychodzą o poranku i przed zachodem słońca gdy słońce jest nisko, a nie w samo południe w ostrym słońcu.
Robiłem dużo, pewnie kilkanaście tysięcy - po konkretnym przesiewie mam takich zdjęć 2-3 tys., teraz robię dużo mniej - ile można rodzinę fotografować? Na początku to wszelakie rzeczy fotografowałem - ślimaki, kwiatki itd. Teraz aparat biorę tylko w jakieś ciekawe miejsca. Niestety wielkość lustrzanki jest w pewnych sytuacjach jednak trochę problematyczna np. branie go na wycieczkę rowerową.
Ale jak trafię takie oświetlenie to setka fotek leci. Bo tak naprawdę w zdjęciu oświetlenie jest najważniejsze i najlepsze fotki wychodzą o poranku i przed zachodem słońca gdy słońce jest nisko, a nie w samo południe w ostrym słońcu.
Cytat z Mierzwiak data 30 stycznia, 2021, 16:05Cytat z Marek Pilarski data Styczeń 30, 2021, 15:33https://www.instagram.com/ustrzelone_telefonem/
Jaki fajny pieseł <3
Tutaj moja:
https://www.instagram.com/piotr.m1985/
Cytat z Marek Pilarski data Styczeń 30, 2021, 15:33
Jaki fajny pieseł <3
Tutaj moja:
Cytat z robgordon data 30 stycznia, 2021, 16:11Czyli w złotą godzinę 🙂 Zgadza się, lustrzanka na takie wypady nie bardzo. Sam mam kompakta, ale moja dziewczyna ma właśnie lustrzankę Nikona, z kilkoma obiektywami i wiem jakie to utrapienie na wyjazdach 😉
Z kolei nasza koleżanka złapała ostatnio fazę na zdjęcia dzikiej przyrody. Zaczęła od rezerwatu niedaleko Szczecina, ale jeździ też w różne inne dzikie miejsca. Trzeba jednak przyznać, że do tego potrzeba sporo zdrowia, wytrwałości i cierpliwości 😉Mnie jakoś nie ciągnie do fotografowania ludzi, wolę widoczki, elementy krajobrazu, ale też miast, czy zapomnianych miejsc. Też jakiś czas temu założyłem sobie konto na Insta, z podobnych powodów co Ty, Mister. Choć fotek mam tam trochę więcej i z różnych miejsc.
https://www.instagram.com/marekfrenger/
Czyli w złotą godzinę 🙂 Zgadza się, lustrzanka na takie wypady nie bardzo. Sam mam kompakta, ale moja dziewczyna ma właśnie lustrzankę Nikona, z kilkoma obiektywami i wiem jakie to utrapienie na wyjazdach 😉
Z kolei nasza koleżanka złapała ostatnio fazę na zdjęcia dzikiej przyrody. Zaczęła od rezerwatu niedaleko Szczecina, ale jeździ też w różne inne dzikie miejsca. Trzeba jednak przyznać, że do tego potrzeba sporo zdrowia, wytrwałości i cierpliwości 😉
Mnie jakoś nie ciągnie do fotografowania ludzi, wolę widoczki, elementy krajobrazu, ale też miast, czy zapomnianych miejsc. Też jakiś czas temu założyłem sobie konto na Insta, z podobnych powodów co Ty, Mister. Choć fotek mam tam trochę więcej i z różnych miejsc.
Cytat z Ernest Kubica data 30 stycznia, 2021, 16:29Lubię zdjęcia ludzi, ale takie niustawiane, nawet jak robię sesje to mówię, żeby chodzili, coś robili i na mnie nie zwracali uwagi. Też lubię jakieś zapomniane miejsca. Zdjęcia mam na google, wrzuce co tam mam ciekawego w jeden katalog i wam udostępnie.
Lubię zdjęcia ludzi, ale takie niustawiane, nawet jak robię sesje to mówię, żeby chodzili, coś robili i na mnie nie zwracali uwagi. Też lubię jakieś zapomniane miejsca. Zdjęcia mam na google, wrzuce co tam mam ciekawego w jeden katalog i wam udostępnie.
Cytat z Marek Pilarski data 30 stycznia, 2021, 16:39U Was też fajne zwierzaki i widoki się pojawiają. 🙂
U Was też fajne zwierzaki i widoki się pojawiają. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 30 stycznia, 2021, 16:47Jeszcze ciekawostka o psie - siostra nadała mu imię po bohaterce filmu/książki, który cieszył się wtedy dużą popularnością: Bella. 😉
Jeszcze ciekawostka o psie - siostra nadała mu imię po bohaterce filmu/książki, który cieszył się wtedy dużą popularnością: Bella. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 30 stycznia, 2021, 16:53Jeszcze jedna ciekawostka filmowa. To zdjęcie, które przed chwilą dodałem na Insta zainspirowało mnie jakiś czas temu do stworzenia przeróbki plakatu The Lighthouse. 😉
The House to alternatywna wersja historii postaci z filmu Eggersa, które wprowadzają się do poniemieckiej willi w powojennej Polsce na ziemiach odzyskanych. Nie chcecie wiedzieć, co tam się wyrabiało... 😛
i jeszcze taka przeróbka 🙂
Jeszcze jedna ciekawostka filmowa. To zdjęcie, które przed chwilą dodałem na Insta zainspirowało mnie jakiś czas temu do stworzenia przeróbki plakatu The Lighthouse. 😉
The House to alternatywna wersja historii postaci z filmu Eggersa, które wprowadzają się do poniemieckiej willi w powojennej Polsce na ziemiach odzyskanych. Nie chcecie wiedzieć, co tam się wyrabiało... 😛

i jeszcze taka przeróbka 🙂

Cytat z Ernest Kubica data 30 stycznia, 2021, 17:13@rob, mam nawet takie zdjęcie ale to robione marną komórka
@rob, mam nawet takie zdjęcie ale to robione marną komórka
Cytat z robgordon data 30 stycznia, 2021, 17:15O, jedno z najczęściej fotografowanych miejsc w Szczecinie. Oczywiście przez turystów. Jak kiedyś znów wpadniesz do Szczecina, dam Ci znać gdzie warto zajrzeć porobić fajne fotki, i takie mniej oczywiste 😉
O, jedno z najczęściej fotografowanych miejsc w Szczecinie. Oczywiście przez turystów. Jak kiedyś znów wpadniesz do Szczecina, dam Ci znać gdzie warto zajrzeć porobić fajne fotki, i takie mniej oczywiste 😉
Cytat z Marek Pilarski data 30 stycznia, 2021, 17:16Cytat z robgordon data Styczeń 30, 2021, 17:09Można się domyślić
No, w sumie w latarni pokazali, na co ich stać. 😛
Cytat z robgordon data Styczeń 30, 2021, 17:09Można się domyślić
No, w sumie w latarni pokazali, na co ich stać. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 30 stycznia, 2021, 17:22Dobra ostatnie zdjęcie jakie wrzuće bo wiąże się z nim śmieszna historia. To jest miejsce mocno odludne, idzie się przez las potem ścieżką obok bagien, najbliższe zabudowania to jakiś kilometr. Niedziala rano, chłodno, a więc tym bardziej nikt tam nie zagląda. Byłem tam około 20-30 minut, nikogo nie widziałęm, nikogo nie słyszałem. Zdjęcia robię przez wizjer, więc niewiele widać. Otwieram na komputerze, a tam ta tajmnicza postać
Dobra ostatnie zdjęcie jakie wrzuće bo wiąże się z nim śmieszna historia. To jest miejsce mocno odludne, idzie się przez las potem ścieżką obok bagien, najbliższe zabudowania to jakiś kilometr. Niedziala rano, chłodno, a więc tym bardziej nikt tam nie zagląda. Byłem tam około 20-30 minut, nikogo nie widziałęm, nikogo nie słyszałem. Zdjęcia robię przez wizjer, więc niewiele widać. Otwieram na komputerze, a tam ta tajmnicza postać