Hyde Park
Cytat z robgordon data 3 lutego, 2021, 21:13Stacje radiowe są tak dalekie od mojego nimi zainteresowania jak to tylko możliwe 😉 Nie słucham radia od lat i zupełnie mnie do tego nie ciągnie.
Stacje radiowe są tak dalekie od mojego nimi zainteresowania jak to tylko możliwe 😉 Nie słucham radia od lat i zupełnie mnie do tego nie ciągnie.
Cytat z Ernest Kubica data 4 lutego, 2021, 00:01Ja lubię posłuchać, ale oczywiście nie RMF czy Zet tylko dawniej Trójkę, a teraz 357 ewentualnie Łódź. Kiedyś to jeszcze więcej słuchałem, szczególnie wieczorami bo na Łodzi albo Piotrkowie były całkiem niszowe audycje muzyczne i potrafili puszczać jakieś dema lokalnych zespołów, zresztą Radio Łódź było wybitnie muzyczne nawet zapraszali zespoły lokalne do nagrania jednej czy dwóch piosenek u nich w studio.
Niby wydaje mi się, że ze znanych rzeczy w historii muzyki mnie nic nie zaskoczy, a tu niedawno w Radio 357 były autorskie listy wszechczasów redaktorów i puszczają niejakiego Snowy'ego Whit'a. No i słyszę utwór pierwszy raz (chyba), ale strasznie mi coś przypomina i okazuje się, że Knopfler czerpał z niego garściami przy utworze Brothers in Arms. Nie wiem jakim cudem nie natrafiłem nigdy na tą informację, no i tym sposobem dowiedziałem sięczegoś ciekawego z radia
https://www.youtube.com/watch?v=hMAyGUYlX0E
Ja lubię posłuchać, ale oczywiście nie RMF czy Zet tylko dawniej Trójkę, a teraz 357 ewentualnie Łódź. Kiedyś to jeszcze więcej słuchałem, szczególnie wieczorami bo na Łodzi albo Piotrkowie były całkiem niszowe audycje muzyczne i potrafili puszczać jakieś dema lokalnych zespołów, zresztą Radio Łódź było wybitnie muzyczne nawet zapraszali zespoły lokalne do nagrania jednej czy dwóch piosenek u nich w studio.
Niby wydaje mi się, że ze znanych rzeczy w historii muzyki mnie nic nie zaskoczy, a tu niedawno w Radio 357 były autorskie listy wszechczasów redaktorów i puszczają niejakiego Snowy'ego Whit'a. No i słyszę utwór pierwszy raz (chyba), ale strasznie mi coś przypomina i okazuje się, że Knopfler czerpał z niego garściami przy utworze Brothers in Arms. Nie wiem jakim cudem nie natrafiłem nigdy na tą informację, no i tym sposobem dowiedziałem sięczegoś ciekawego z radia
Cytat z Ernest Kubica data 4 lutego, 2021, 00:13Ale ten Klan to jest Rak. To już studniówkowe filmiki maturzystów mają lepszy poziom.
https://www.youtube.com/watch?v=Tu0xwJS7R0Q&feature=emb_logo
Ale ten Klan to jest Rak. To już studniówkowe filmiki maturzystów mają lepszy poziom.
Cytat z Szaman data 4 lutego, 2021, 11:01Myślałem, że w temacie takich historii Will Smith był kulminacją. Myliłem się.
https://twitter.com/RMF24pl/status/1357264606566227970?s=19
Myślałem, że w temacie takich historii Will Smith był kulminacją. Myliłem się.
Mieszkanka Piaseczna dała oszustom 600 tys. zł. Miało być na leczenie Clinta Eastwooda https://t.co/q08mRpdttS
— Fakty RMF FM (@RMF24pl) February 4, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 5 lutego, 2021, 00:28@mierzwiak - kupowałeś może jeszcze dodatkową szynkę ochronną na wyświetlacz?
@mierzwiak - kupowałeś może jeszcze dodatkową szynkę ochronną na wyświetlacz?
Cytat z robgordon data 5 lutego, 2021, 09:17Cytat z Marek Pilarski data Luty 5, 2021, 00:28@mierzwiak - kupowałeś może jeszcze dodatkową szynkę ochronną na wyświetlacz?
Dla mnie to podstawa.
Cytat z Marek Pilarski data Luty 5, 2021, 00:28@mierzwiak - kupowałeś może jeszcze dodatkową szynkę ochronną na wyświetlacz?
Dla mnie to podstawa.
Cytat z Marek Pilarski data 5 lutego, 2021, 09:22Ja właśnie do LG G6 nie kupowałem, bo na nim była taka oryginalna ochronna naklejka, która chyba dobrze chroniła, bo przez trzy lata nic się nie działo, a dopiero jak ją ściągnąłem to pierwszy raz uszkodziłem wyświetlacz. Ale na tym Samsungu nie widzę takiego czegoś.
Ja właśnie do LG G6 nie kupowałem, bo na nim była taka oryginalna ochronna naklejka, która chyba dobrze chroniła, bo przez trzy lata nic się nie działo, a dopiero jak ją ściągnąłem to pierwszy raz uszkodziłem wyświetlacz. Ale na tym Samsungu nie widzę takiego czegoś.
Cytat z robgordon data 5 lutego, 2021, 09:44Ja na LG od razu kupiłem. Kosztuje grosze, a jednak daje zabezpieczenie. No i jest w praktyce niezauważalna, w przeciwieństwie do pancernego spigena jakiego mam 😉
Ja na LG od razu kupiłem. Kosztuje grosze, a jednak daje zabezpieczenie. No i jest w praktyce niezauważalna, w przeciwieństwie do pancernego spigena jakiego mam 😉
Cytat z Szaman data 5 lutego, 2021, 17:49Coraz trudniej będzie słuchać radia. Udział polskiej muzyki ma wzrosnąć z 33 do 49%. Chyba będą musieli odkurzyć resztę singli z "Miłości w czasach popkultury" aby jakoś to brzmiało 🙂
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/muzyka-po-polskim-w-radiu-nowy-projekt-ustawu
Coraz trudniej będzie słuchać radia. Udział polskiej muzyki ma wzrosnąć z 33 do 49%. Chyba będą musieli odkurzyć resztę singli z "Miłości w czasach popkultury" aby jakoś to brzmiało 🙂
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/muzyka-po-polskim-w-radiu-nowy-projekt-ustawu
Cytat z robgordon data 5 lutego, 2021, 18:56
Dużo, pamiętam jak wprowadzano parytety udziału polskiej muzy. Nie słucham radia i nie wiedziałem, że podskoczyło to aż do takiego poziomu. I masz rację, z pewnością nie wpłynie to za dobrze na jakość muzy w radio 😉 Polecam zamianę stacji radiowych na spotify 😉
Dużo, pamiętam jak wprowadzano parytety udziału polskiej muzy. Nie słucham radia i nie wiedziałem, że podskoczyło to aż do takiego poziomu. I masz rację, z pewnością nie wpłynie to za dobrze na jakość muzy w radio 😉 Polecam zamianę stacji radiowych na spotify 😉
Cytat z robgordon data 6 lutego, 2021, 00:42Nocna refleksja.
Rock bez wątpienia umiera. Nie oznacza to, że w przewidywalnej przyszłości będziemy świadkami chwili, gdy na świecie nie będzie już żadnego rockowego wykonawcy, ale nie da się ukryć, że niewiele dziś w tym gatunku dzieje się rzeczy nowatorskich i prawdziwie ekscytujących. Jednym z dowodów na stagnację jest fakt, że obecnie jedynymi rockowymi bandami zapełniającymi całe stadiony (oczywiście w czasach przed pandemią) są zespoły 30-sto i więcej letnie: AC/DC, Metallica, Rolling Stones, U2, czy Red Hot Chilli Peppers. Jedyne "młodziaki" w tej grupie to Coldplay, czyli zespół, który w tym roku będzie obchodził ćwierćwiecze istnienia. Za nimi, pod względem koncertowej popularności wymieniłbym Foo Fighters, Pearl Jam, Green Day, czy Rammstein. Czyli też zespoły co najmniej 20-letnie.
Czy zastanawialiście się jak będzie wyglądał świat rocka, gdy wszyscy z tych wymienionych zejdą ze sceny? Czy ktokolwiek lub cokolwiek ich zastąpi?
Nocna refleksja.
Rock bez wątpienia umiera. Nie oznacza to, że w przewidywalnej przyszłości będziemy świadkami chwili, gdy na świecie nie będzie już żadnego rockowego wykonawcy, ale nie da się ukryć, że niewiele dziś w tym gatunku dzieje się rzeczy nowatorskich i prawdziwie ekscytujących. Jednym z dowodów na stagnację jest fakt, że obecnie jedynymi rockowymi bandami zapełniającymi całe stadiony (oczywiście w czasach przed pandemią) są zespoły 30-sto i więcej letnie: AC/DC, Metallica, Rolling Stones, U2, czy Red Hot Chilli Peppers. Jedyne "młodziaki" w tej grupie to Coldplay, czyli zespół, który w tym roku będzie obchodził ćwierćwiecze istnienia. Za nimi, pod względem koncertowej popularności wymieniłbym Foo Fighters, Pearl Jam, Green Day, czy Rammstein. Czyli też zespoły co najmniej 20-letnie.
Czy zastanawialiście się jak będzie wyglądał świat rocka, gdy wszyscy z tych wymienionych zejdą ze sceny? Czy ktokolwiek lub cokolwiek ich zastąpi?
Cytat z Szaman data 6 lutego, 2021, 06:35No i cześć
https://twitter.com/THR/status/1357845601921208327?s=19
No i cześć
Exclusive: Armie Hammer has been dropped by his agency WMEhttps://t.co/5AnPmkuVPe
— The Hollywood Reporter (@THR) February 6, 2021
Cytat z Ernest Kubica data 6 lutego, 2021, 11:21Cytat z robgordon data Luty 6, 2021, 00:42Nocna refleksja.
Czy zastanawialiście się jak będzie wyglądał świat rocka, gdy wszyscy z tych wymienionych zejdą ze sceny? Czy ktokolwiek lub cokolwiek ich zastąpi?Na Arctic Monkeys, przynajmniej w Wielkiej Brytanii trochę ludzi przychodzi
https://www.youtube.com/watch?v=ppqP39p6VmI
Kilka lat temu wydawało się, że największą gwiazdą rock będzie Muse. Trasa z 2013 roku to były wypełnione stadiony na całym świecie - ostatnio coś ucichli. Kings of Leon też trochę osłabli.
Ogólnie wśród młodzieży popularny jest raczej taki pop rock typu Imagine Dragons i to chyba w tą stronę będzie szło.
Dawniej fani zespołów rockowych byli bardzo mocno do nich przywiązani - AC/DC w latach 90. w ciągu 10 lat wydało jedną płytę, a i tak mnóstwo ludzi chodziło w ich koszulkach. Teraz jak zespół milczy 3-4 lata to ich fani szybko przerzucają się na kogoś innego.
Cytat z robgordon data Luty 6, 2021, 00:42Nocna refleksja.
Na Arctic Monkeys, przynajmniej w Wielkiej Brytanii trochę ludzi przychodzi
Kilka lat temu wydawało się, że największą gwiazdą rock będzie Muse. Trasa z 2013 roku to były wypełnione stadiony na całym świecie - ostatnio coś ucichli. Kings of Leon też trochę osłabli.
Ogólnie wśród młodzieży popularny jest raczej taki pop rock typu Imagine Dragons i to chyba w tą stronę będzie szło.
Dawniej fani zespołów rockowych byli bardzo mocno do nich przywiązani - AC/DC w latach 90. w ciągu 10 lat wydało jedną płytę, a i tak mnóstwo ludzi chodziło w ich koszulkach. Teraz jak zespół milczy 3-4 lata to ich fani szybko przerzucają się na kogoś innego.
Cytat z Marek Pilarski data 6 lutego, 2021, 13:32Na te wszystkie popularne w ostatnich 10-15 latach zespoły rockowe czy quasi-rockowe była po prostu faza, która zdążyła przeminąć: Kings of Leon odnosili największe sukcesy już ponad 10 lat temu, Mumford and Sons 5-10 lat temu, OneRepublic mają już też swoje najbardziej popularne czasy chyba za sobą.
Na te wszystkie popularne w ostatnich 10-15 latach zespoły rockowe czy quasi-rockowe była po prostu faza, która zdążyła przeminąć: Kings of Leon odnosili największe sukcesy już ponad 10 lat temu, Mumford and Sons 5-10 lat temu, OneRepublic mają już też swoje najbardziej popularne czasy chyba za sobą.
Cytat z Marek Pilarski data 6 lutego, 2021, 17:02Wybiera się ktoś może koncert The Weeknd 7 listopada 2022 do Krakowa? 😛
Wybiera się ktoś może koncert The Weeknd 7 listopada 2022 do Krakowa? 😛
Cytat z Marek Pilarski data 6 lutego, 2021, 17:05Ja bym się może wybrał, ale nie wiem, czy będzie wymagana szczepionka, a jak tak, to nie wiadomo, czy zdążę się zaszczepić do tego czasu. 😛
Ja bym się może wybrał, ale nie wiem, czy będzie wymagana szczepionka, a jak tak, to nie wiadomo, czy zdążę się zaszczepić do tego czasu. 😛
Cytat z Mierzwiak data 6 lutego, 2021, 17:33Cytat z Marek Pilarski data Luty 6, 2021, 17:02Wybiera się ktoś może koncert The Weeknd 7 listopada 2022 do Krakowa?
Kiedy to wypada?
*sprawdza w kalendarzu*
Meh, w poniedziałek. Jakby to był weekend to co innego.
Cytat z Marek Pilarski data Luty 6, 2021, 17:02Wybiera się ktoś może koncert The Weeknd 7 listopada 2022 do Krakowa?
Kiedy to wypada?
*sprawdza w kalendarzu*
Meh, w poniedziałek. Jakby to był weekend to co innego.