Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 6 lutego, 2021, 17:37To są akurat okolice, w których w ostatnich latach brałem urlop i wybierałem się na American Film Festival, więc może dałoby to radę jakoś połączyć, choć Kraków nie po drodze do Wrocławia. 😛
To są akurat okolice, w których w ostatnich latach brałem urlop i wybierałem się na American Film Festival, więc może dałoby to radę jakoś połączyć, choć Kraków nie po drodze do Wrocławia. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 6 lutego, 2021, 18:09Ciekawe czy supportem będzie Weekend?
Ciekawe czy supportem będzie Weekend?
Cytat z Ernest Kubica data 6 lutego, 2021, 18:15Cytat z Marek Pilarski data Luty 6, 2021, 17:05Ja bym się może wybrał, ale nie wiem, czy będzie wymagana szczepionka, a jak tak, to nie wiadomo, czy zdążę się zaszczepić do tego czasu.
Mam tylko 5 km do głównego magazynu Agencji Rezerw Materiałowych gdzie składują szczepionki - mogę się jutro przespacerować i spytać strażników czy się coś nie naddało. 😀
Cytat z Marek Pilarski data Luty 6, 2021, 17:05Ja bym się może wybrał, ale nie wiem, czy będzie wymagana szczepionka, a jak tak, to nie wiadomo, czy zdążę się zaszczepić do tego czasu.
Mam tylko 5 km do głównego magazynu Agencji Rezerw Materiałowych gdzie składują szczepionki - mogę się jutro przespacerować i spytać strażników czy się coś nie naddało. 😀
Cytat z Marek Pilarski data 6 lutego, 2021, 19:46The Weeknd jutro na Super Bowl występuje. Nie wiem, czy w poniedziałek tylko w Polsce zaczyna się sprzedaż biletów, ale chyba nie jest to zbieg okoliczności. Choć z drugiej strony, w sumie już teraz chyba nawet można kupić bilet, więc nie wiem dokładnie, co jest grane.
The Weeknd jutro na Super Bowl występuje. Nie wiem, czy w poniedziałek tylko w Polsce zaczyna się sprzedaż biletów, ale chyba nie jest to zbieg okoliczności. Choć z drugiej strony, w sumie już teraz chyba nawet można kupić bilet, więc nie wiem dokładnie, co jest grane.
Cytat z Ernest Kubica data 6 lutego, 2021, 22:57Przeglądam wyniki filmów z 2006 i przypomniał mi się najgorszy polski tytuł zagranicznego filmu. Nie chodzi o to, że nie ma on nic współnego z oryginałem "World's Fastest Indian", ale tytuł "Prawdziwa historia" to jest najgorszy tytuł świata jaki można wymyśleć dla filmu opartego na faktach.
Przeglądam wyniki filmów z 2006 i przypomniał mi się najgorszy polski tytuł zagranicznego filmu. Nie chodzi o to, że nie ma on nic współnego z oryginałem "World's Fastest Indian", ale tytuł "Prawdziwa historia" to jest najgorszy tytuł świata jaki można wymyśleć dla filmu opartego na faktach.
Cytat z robgordon data 7 lutego, 2021, 17:49Cytat z Marek Pilarski data Luty 6, 2021, 13:32Na te wszystkie popularne w ostatnich 10-15 latach zespoły rockowe czy quasi-rockowe była po prostu faza, która zdążyła przeminąć: Kings of Leon odnosili największe sukcesy już ponad 10 lat temu, Mumford and Sons 5-10 lat temu, OneRepublic mają już też swoje najbardziej popularne czasy chyba za sobą.
Przeminęła właśnie dlatego, że po pierwsze daleko im do największych gwiazd rocka, a po drugie, ponieważ rock dogorywa i nie wzbudza już takich emocji jak kiedyś 😉 Oczywiście dałoby się znaleźć kapele, które wciąż są w stanie zagwarantować niezłą frekwencję na koncertach (patrz wymieniony przez Ernesta Arctic Monkeys), ale jednak nie da się ukryć, że to jednak tylko echa minionych lat.
Cytat z Marek Pilarski data Luty 6, 2021, 13:32Na te wszystkie popularne w ostatnich 10-15 latach zespoły rockowe czy quasi-rockowe była po prostu faza, która zdążyła przeminąć: Kings of Leon odnosili największe sukcesy już ponad 10 lat temu, Mumford and Sons 5-10 lat temu, OneRepublic mają już też swoje najbardziej popularne czasy chyba za sobą.
Przeminęła właśnie dlatego, że po pierwsze daleko im do największych gwiazd rocka, a po drugie, ponieważ rock dogorywa i nie wzbudza już takich emocji jak kiedyś 😉 Oczywiście dałoby się znaleźć kapele, które wciąż są w stanie zagwarantować niezłą frekwencję na koncertach (patrz wymieniony przez Ernesta Arctic Monkeys), ale jednak nie da się ukryć, że to jednak tylko echa minionych lat.
Cytat z Szaman data 7 lutego, 2021, 17:54Boję się klikać
https://twitter.com/BDisgusting/status/1358457255411257354?s=19
Boję się klikać
Cadillac’s Super Bowl Commercial is an ‘Edward Scissorhands’ Sequel With Timothée Chalamet and Winona Ryder! [Video] https://t.co/eDcHZnx4zO
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) February 7, 2021
Cytat z robgordon data 8 lutego, 2021, 19:3196 lat temu urodził się Jack Lemmon, 90 lat temu James Dean, 89 lat temu John Williams, a 8o lat temu Nick Nolte.
96 lat temu urodził się Jack Lemmon, 90 lat temu James Dean, 89 lat temu John Williams, a 8o lat temu Nick Nolte.
Cytat z Mierzwiak data 9 lutego, 2021, 22:28😀
https://twitter.com/MikaelThalen/status/1359209202292428800?s=20
😀
A lawyer using Zoom had to let a judge know that he wasn’t a cat after inadvertently activating a face filter pic.twitter.com/vChc14mjM1
— Mikael Thalen (@MikaelThalen) February 9, 2021
Cytat z Mierzwiak data 10 lutego, 2021, 20:54A Wy dzięki czemu zostaniecie zapamiętani?
https://www.buzzfeednews.com/amphtml/tanyachen/gorilla-glue-addresses-tessica-brown-hair-accident
Bardzo chciałbym to skomentować, ale byłaby to bardzo długa tyrada na temat ludzkiej głupoty i mediów społecznościowych. Zamiast tego wybieram po prostu uśmiech na widok tego do czego niektórzy są gotowi się posunąć byle tylko zaistnieć.
PS. Wczoraj prawie przez przypadek umyłem zęby klejem Kropelka ale w porę się zorientowałem!
A Wy dzięki czemu zostaniecie zapamiętani?
https://www.buzzfeednews.com/amphtml/tanyachen/gorilla-glue-addresses-tessica-brown-hair-accident
Bardzo chciałbym to skomentować, ale byłaby to bardzo długa tyrada na temat ludzkiej głupoty i mediów społecznościowych. Zamiast tego wybieram po prostu uśmiech na widok tego do czego niektórzy są gotowi się posunąć byle tylko zaistnieć.
PS. Wczoraj prawie przez przypadek umyłem zęby klejem Kropelka ale w porę się zorientowałem!
Cytat z Marek Pilarski data 10 lutego, 2021, 21:14Hair Love 2. 😛
Hair Love 2. 😛
Cytat z Szaman data 10 lutego, 2021, 21:29Jak to w końcu jest, że jedni uważają go za potwora, a spora grupa innych przez lata pojawiała się w jego projektach, także tych niszowych (spójrzcie na przykład na obsadę Wiele hałasu o nic). Zarzuty od Charismy Carpenter nie są niczym nowym, ale wcześniej przybierały formę oskarżeń o ciążę jako ukryty powód zwolnienia, teraz nabrały poważniejszego kształtu. Zastanawiam się teraz czy poniższe zdjęcie sprzed 4 lat jest fotomontażem 🙂
https://deadline.com/2021/02/sarah-michelle-gellar-abuse-claims-response-charisma-carpenter-joss-whedon-buffy-1234691481/
Jak to w końcu jest, że jedni uważają go za potwora, a spora grupa innych przez lata pojawiała się w jego projektach, także tych niszowych (spójrzcie na przykład na obsadę Wiele hałasu o nic). Zarzuty od Charismy Carpenter nie są niczym nowym, ale wcześniej przybierały formę oskarżeń o ciążę jako ukryty powód zwolnienia, teraz nabrały poważniejszego kształtu. Zastanawiam się teraz czy poniższe zdjęcie sprzed 4 lat jest fotomontażem 🙂

Cytat z robgordon data 10 lutego, 2021, 21:45Cytat z Mierzwiak data Luty 10, 2021, 20:54A Wy dzięki czemu zostaniecie zapamiętani?
Ludzie od lat robią z siebie głupka w sieci. Ten przypadek nie jest jakoś wybitnie dziwniejszy od całej reszty.
Cytat z Mierzwiak data Luty 10, 2021, 20:54A Wy dzięki czemu zostaniecie zapamiętani?
Ludzie od lat robią z siebie głupka w sieci. Ten przypadek nie jest jakoś wybitnie dziwniejszy od całej reszty.
Cytat z Szaman data 10 lutego, 2021, 22:37Dwie kolejne aktorki z Buffy dołączają do S.M. Gellar i Charismy. Puszka Pandory się otworzyła, to już taki taniec na grobie Whedona. Jestem bardzo ciekaw gdzie leży prawda o tym człowieku. Jeszcze 10 lat temu uchodził za jednego z normalniejszych i sympatyczniejszych ludzi w branży, człowieka od zadań specjalnych i specjalnego wysłannika nerdów. Coś zaczęło pękać w okolicach Age of Ultron przy bufonadzie na Twitterze, teraz mamy już powódź, kolejną zresztą w ostatnich latach. Niesamowity zjazd.
https://deadline.com/2021/02/sarah-michelle-gellar-abuse-claims-response-charisma-carpenter-joss-whedon-buffy-1234691481/
Dwie kolejne aktorki z Buffy dołączają do S.M. Gellar i Charismy. Puszka Pandory się otworzyła, to już taki taniec na grobie Whedona. Jestem bardzo ciekaw gdzie leży prawda o tym człowieku. Jeszcze 10 lat temu uchodził za jednego z normalniejszych i sympatyczniejszych ludzi w branży, człowieka od zadań specjalnych i specjalnego wysłannika nerdów. Coś zaczęło pękać w okolicach Age of Ultron przy bufonadzie na Twitterze, teraz mamy już powódź, kolejną zresztą w ostatnich latach. Niesamowity zjazd.
Cytat z Mierzwiak data 10 lutego, 2021, 23:05Cytat z robgordon data Luty 10, 2021, 21:45Ludzie od lat robią z siebie głupka w sieci. Ten przypadek nie jest jakoś wybitnie dziwniejszy od całej reszty.
O nie, to jest nowy poziom żenady.
Jej filmik ma kilkadziesiąt milionów wyświetleń.
Producent kleju zabrał głos.
Ludzie zbierają dla niej pieniądze.
To jest... no wow:)
Cytat z robgordon data Luty 10, 2021, 21:45Ludzie od lat robią z siebie głupka w sieci. Ten przypadek nie jest jakoś wybitnie dziwniejszy od całej reszty.
O nie, to jest nowy poziom żenady.
Jej filmik ma kilkadziesiąt milionów wyświetleń.
Producent kleju zabrał głos.
Ludzie zbierają dla niej pieniądze.
To jest... no wow:)
Cytat z Marek Pilarski data 11 lutego, 2021, 17:54Widzieli reklamę Paramount+ z Super Bowl?
https://www.youtube.com/watch?v=LVuTCDB1iMc
Widzieli reklamę Paramount+ z Super Bowl?
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2021, 08:29Ostatnio Rob pisał o Pogodno, właśnie trafiłem na "Alinkę" w radiu 357 i uświadomiłem sobie, że jednak znam więcej ich piosenek niż "Orkiestrę". Właśnie Alinkę, Panią w obuwniczym i Uśmiech się grano często w Radiu Bis które bardzo lubiłem słuchać w latach dwutysięcznych. Ale jakoś nie skojarzyłem ich z tym wszystkim 🙂
Ostatnio Rob pisał o Pogodno, właśnie trafiłem na "Alinkę" w radiu 357 i uświadomiłem sobie, że jednak znam więcej ich piosenek niż "Orkiestrę". Właśnie Alinkę, Panią w obuwniczym i Uśmiech się grano często w Radiu Bis które bardzo lubiłem słuchać w latach dwutysięcznych. Ale jakoś nie skojarzyłem ich z tym wszystkim 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 12 lutego, 2021, 13:11Mnie sięwydaje, że ten Budyń prowadził jakieś 15 lat temu program dla dzieci w TVP, chyba coś rysował-malował czy tam lepił z plasteliny.
Mnie sięwydaje, że ten Budyń prowadził jakieś 15 lat temu program dla dzieci w TVP, chyba coś rysował-malował czy tam lepił z plasteliny.