aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 44 of 244Next

Odpalając ostatni odcinek? 🙂

Variety dało o tym duży artykuł ze spoilerami, bo dzieją się tam jakieś cuda i dziwy

https://variety.com/2021/tv/reviews/behind-her-eyes-review-ending-spoilers-1234909542/

Chyba

Spoiler
Adele okazuje się Robem po transferze świadomości.
Nie wiem, nie ogarniam.

https://www.filmweb.pl/serial/Co+kryj%C4%85+jej+oczy-2021-848394/discussion/Polecam+-niesamowite+zako%C5%84czenie,3221640

Cytat z Mierzwiak data Marzec 28, 2021, 19:04

Odpalając ostatni odcinek? 🙂

Tak, ale musiałbym wiedzieć nieco też o tym co się dzieje wcześniej. A znam tylko sam zarys historii.

Ale to co wrzucił Szaman mi wystarczy.

Cytat z Marek Pilarski data Marzec 28, 2021, 16:28

Ta muzyka to Philipa Glassa? Przynajmniej ten pierwszy utwór? Kojarzy mi się z Godzinami.

To z tej sceny

Taka ciekawostka.

Pamiętacie pożar serwerowni w Strasbourgu przed kilkoma tygodniami?

Wygląda na to, że w pewnym sensie, padłem jego ofiarą.

Otóż wyszukuję sobie w necie archiwalne zestawienia box-office z rynku polskiego, a z tym bywa różnie. Dane sprzed 2006 roku były dostępne tylko na starej Stopklatce. Po jej "śmierci" wydawało się, że (prawie) wszystko przepadło, ale okazało się, że obecna Stopklatka posiada stronę archiwum.stopklatka.pl, gdzie znajdują się różne starocie, w tym interesujące mnie dane. Co prawda wyszukiwarka działa xujowo, ale niedawno odkryłem, że można przeglądać kolejne tabelki, zmieniając daty bezpośrednio w adresie strony . No i kiedy z wielką radością zacząłem uzupełniać brakujące wyniki, chuj bombki strzelił, serwery się sfajczyły i strona zdechła.

Wówczas jeszcze tylko podejrzewałem przyczynę, ale parę dni temu z głupia frant wysłałem do Stopklatki pytanie o możliwość przywrócenia strony. O dziwo dzisiaj dostałem odpowiedź, w której potwierdzili, że faktycznie przyczyną był ów pożar i pracują nad tym, ale nie wiedzą kiedy będzie to możliwe.

Mam nadzieję, że dadzą radę. Ale jeśli tylko strona wróci, to od razu robię skriny, zamiast bawić się w ręczne przepisywanie.

Release24 pisało, że do dzisiaj mieli włączać to co ocalało.

Pewnie słyszałeś o stronie Web Archive?

https://web.archive.org/

Jasne, ale archiwizowana jest z reguły tylko strona główna (+max. 3 przekierowania), a dla interesującego mnie okresu archiwizacje są rzadkie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Od dwóch dni próbuję się zarejestrować na Apple TV. "Wystąpił błąd. Spróbuj później".

@robgordon Gdzie się rejestrujesz? Na telefonie? Na PC? Przez apkę na TV?

Nie widziałem tego w naszych mediach więc wklejam optymistyczne wieści sprzeczne z tym, o czym mówiło się na początku:

Data Suggests Vaccinated Individuals Don't Carry Virus or Get Sick: CDC

Cytat z Mierzwiak data Kwiecień 4, 2021, 09:06

@robgordon Gdzie się rejestrujesz? Na telefonie? Na PC? Przez apkę na TV?

Na laptopie, przez stronę apple.com.

Dziwne.

Jeśli masz Windowsa to spróbuj zainstalować aplikację iTunes i z jej poziomu założyć konto Apple.

Trzymaj się Krzychu!

Wiedzieliście, że Momoa dorabia w NBA? 😉

Marek Pilarski, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiak

Z cyklu dziwne i przerażające odkrycia - filmografia Marka Frosta, współtwórcy i scenarzysty (a nawet reżysera jednego odcinka) Twin Peaks:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Moim zdaniem o wiele lepsze niż próba Showmaxu sprzed kilku lat

Ech, to chyba długo nie wpadnie do Milwaukee aby oglądać kasety video 🙂

Nie kapuję tego. Jasne, że zły człowiek, ale robić dla śmiechu post, że ktoś oślepł?

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Objawy zaawansowanej cukrzycy

Dokładnie, wszystko się zgadza z hardkorową cukrzycą. Nawet te deformacje narządów płciowych o których donosiły ofiary, to prawdopodobnie nieleczone latami infekcje w skrajnej wersji cukrzycy.

Mam pomysł na następny post dla dzieciaków z DF- Bill Cosby jest praktycznie niewidomy przez jaskrę.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Marek Pilarski data Kwiecień 13, 2021, 15:45

Off top - a właśnie o co chodzi z tym Artpopem? Możemy kontynuować ten wątek w Hyde Parku. 😛

Chodzi o kontynuację albumu ARTPOP z 2013 roku na który był niesamowity hype i który miał niezwykle pretensjonalną kampanię promocyjną (reklamowano go kultowym wśród fanów LG sformułowaniem "A Reverse Warholian Experience") a sama Gaga wielokrotnie sugerowała i zapowiadała, że album doczeka się kontynuacji, jednak po klapie projektu pomysł został chyba porzucony. Niektórzy wierzą wręcz że ARTPOP 2 istnieje 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
PreviousPage 44 of 244Next