aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 50 of 244Next

Tak! Tak! Tak!

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ten mały Michael z pierwszego Ojca chrzestnego kończy dziś 50 lat. W tzw. międzyczasie stał się Zofią 😉

Poza tym dziś to ten dzień, gdy poza rzeczoną reżyserką urodziny obchodzą George "Skywalker" Lucas (77) i Robert "McFly" Zemeckis (70) .

A także Cate Blanchet oraz Tim Roth (60).

I Gulczas.

Tego ostatniego kojarzę 🙂

Kilka ciekawostek filmowych. Większość tego rodzaju zestawień zawiera schematyczne i znane raczej przykłady. Tutaj jest trochę inaczej i nawet, przynajmniej wg mnie, dość intrygująco:

https://joemonster.org/art/60103/9_ciekawych_szczegolow_w_filmach_ktore_dostrzeze_tylko_prawdziwy_kinoman

W Opolu zaczynają dzisiaj kręcić nowy serial, tym razem na podstawie "Behawiorysty" Remigiusza Mroza. W poniedziałek będą nawet zamykać obwodnicę w mojej okolicy.

https://www.24opole.pl/37309,Rozpoczely_sie_zdjecia_do_Behawiorysty,wiadomosc.html

Tak, już o tym słyszałem. Podoba mi się ta tendencja 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

AT&T połączy Discovery i Warner Media w jedną spółkę

https://www.hollywoodreporter.com/business/business-news/att-warnermedia-discovery-deal-official-1234954085/

Czyli TVN będzie teraz częścią Warnera

Dokładnie to będzie częścią niezależnej spółki, która powstaje z połączenia Discovery i Warner Media. Niezależnej, choć w 71% należącej do AT&T.

Grace twierdzi, że AT&T będzie chciało się jednak pozbyć swojej części i sugeruje, że może ona zostać zakupiona przez Comcast. Wtedy Universal i WB byłyby pod jednym dachem.

P.S. Na tej grafice jest faktycznie logo naszego polskiego TVN. 😉

Nazwa spółki ma być ogłoszona w najbliższych dwóch tygodniach. Nie zdziwi mnie, jak będzie to po prostu Warner Discovery albo Discovery Warner.

https://www.hollywoodreporter.com/business/business-news/discovery-att-deal-ceo-stankey-zaslav-1234954116/

Cytat z Szaman data Maj 14, 2021, 05:02

Dzięki. Niezbyt zachęcający spoiler 🙂

To masz jeszcze wideo w prezencie 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Marek Pilarski data Maj 17, 2021, 19:23

Nazwa spółki ma być ogłoszona w najbliższych dwóch tygodniach. Nie zdziwi mnie, jak będzie to po prostu Warner Discovery albo Discovery Warner.

Ciekawostką jest, że AT&T zostało wykupione w 2005 r. przez swoją spółkę córkę - SBC, ale po tym zakupie SBC przemianowało się na AT&T.

Jak na razie nie widać na horyzoncie, żeby zbliżał się "ostateczny krach systemu korporacji" bo przyjmują obecnie gigantyczne rozmiary. Tam pewnie na zebraniach dyrektorów na hasło "co robimy z TVN?" większość zastanawia się, gdzie się ta spółka mieści i czym się zajmuje.

Podobno WarnerMedia + Discovery od AT&T miałby wykupić Comcast, a wtedy studia Universal i Warner znalazłyby się pod jednym dachem. Vin Diesel pewnie już zaciera ręce na pojedynek na pięści z King Kongiem w nieuniknionym crossoverze Uniwersum Potworów i serii Szybcy i wściekli 🙂

Jakoś nie grzeją mnie te korporacyjne przetasowania, tym bardziej że trudno powiedzieć z marszu jakie miałoby to przynieść korzyści dla nas, widzów.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-17/amazon-is-in-talks-to-buy-mgm-movie-studio-the-information-says

Amazon też poszedł na zakupy

Jeszcze trochę o "kontrowersyjnej" wypowiedzi Scorsese:

Naszła mnie też taka refleksja, odnośnie tego co jakiś czas pisałem, że zaczyna mnie przytłaczać ilość tych produkcji, ten streamingowy pościg za wspomnianym w materiale powyżej mitycznym "contentem" który pozwoli przyciągnąć i zatrzymać subskrybentów.

Przytłaczać nie w sensie "Ojej, kiedy ja to wszystko obejrzę?!" ale tak po prostu, patrząc z boku i widząc ile w większości bezwartościowego crapu produkuje szczególnie Netflix. Wiele, jeśli nie większość, z tych filmów wyskakuje dosłownie znikąd, nigdy wcześniej o nich nie słyszałem a co za tym idzie nie miałem nawet okazji zainteresować się jakimś projektem na takiej samej zasadzie, na jakiej interesuję się tradycyjnymi produkcjami. I pewnie i tak bym się nie zainteresował, bo to tylko zapychacze które mają wypełnić kalendarz premier i złożyć się na okazałą liczbę w egzaltowanych informacjach prasowych, a nie filmy powstałe dlatego, że w ręce producentów dostał się scenariusz z potencjałem, choćby i na popcornowego produkcyjniaka.

Akurat ktoś taki jak Ty nie powinien narzekać. Jesteś na tyle świadomym kinomanem, że chyba potrafisz oddzielić ziarno od plew. Mnie ta masa produkcji nie przeraża, wręcz przeciwnie, cieszy tak duży wybór. A interesuję się kinem na tyle, że bez problemu potrafię wybrać to co chcę zobaczyć, a co wolę pominąć.

Mnie bardziej w tym wszystkim "martwi", że przestałem już ogarniać te wszystkie tytuły i aktorów. Kiedyś nie miałem z tym żadnego problemu. Przykładowo ostatnio byłem autentycznie zdziwiony, że leci serial na podstawie "Kolekcjonera kości" z Denzelem, gdy pytała mnie o niego moja mama.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Real life Joker and Harley Quinn. 😛

Jaki jest tego kontekst? Już Zoom im nie wystarcza i szukają pokoju? Co na to żona Snydera? 🙂

@robgordon

Jasne że nie narzekam, tym bardziej teraz gdy naprawdę mocno selekcjonuję co oglądam i sytuacja w której oglądałem produkcje pokroju netfliksowego Open House już się nie powtórzy 🙂 Ale też właśnie ta świadomość sprawia, że trudno nie skomentować rewolucji jaka wciąż się dokonuje i tego jak, przynajmniej w teorii, zaciera się granica między tym co kiedyś miało prosty podział na kino i telewizję.

@szaman

Mam tak samo a o tym serialu dowiedziałem się z Twojego posta 🙂

PreviousPage 50 of 244Next