Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 18 maja, 2021, 19:40Cytat z Szaman data Maj 18, 2021, 19:38Jaki jest tego kontekst? Już Zoom im nie wystarcza i szukają pokoju? Co na to żona Snydera?
Kontekst jest taki że Grace prowadziła panel po seansie Army of the Dead z udziałem Zacka i jego żony, więc trójkącik był 😉
Opłacało się wspierać Snyder Cut!
Cytat z Szaman data Maj 18, 2021, 19:38Jaki jest tego kontekst? Już Zoom im nie wystarcza i szukają pokoju? Co na to żona Snydera?
Kontekst jest taki że Grace prowadziła panel po seansie Army of the Dead z udziałem Zacka i jego żony, więc trójkącik był 😉
Opłacało się wspierać Snyder Cut!
Cytat z robgordon data 18 maja, 2021, 20:05Cytat z Mierzwiak data Maj 18, 2021, 19:39@robgordon
Jasne że nie narzekam, tym bardziej teraz gdy naprawdę mocno selekcjonuję co oglądam i sytuacja w której oglądałem produkcje pokroju netfliksowego Open House już się nie powtórzy
Ale też właśnie ta świadomość sprawia, że trudno nie skomentować rewolucji jaka wciąż się dokonuje i tego jak, przynajmniej w teorii, zaciera się granica między tym co kiedyś miało prosty podział na kino i telewizję.
Odebrałem to jako narzekanie. Być może mylnie.
Cytat z Mierzwiak data Maj 18, 2021, 19:39Jasne że nie narzekam, tym bardziej teraz gdy naprawdę mocno selekcjonuję co oglądam i sytuacja w której oglądałem produkcje pokroju netfliksowego Open House już się nie powtórzy
Ale też właśnie ta świadomość sprawia, że trudno nie skomentować rewolucji jaka wciąż się dokonuje i tego jak, przynajmniej w teorii, zaciera się granica między tym co kiedyś miało prosty podział na kino i telewizję.
Odebrałem to jako narzekanie. Być może mylnie.
Cytat z Marek Pilarski data 18 maja, 2021, 21:23Cytat z Szaman data Maj 18, 2021, 19:38Jaki jest tego kontekst? Już Zoom im nie wystarcza i szukają pokoju? Co na to żona Snydera?
A nie wiem, tak mi się jakoś skojarzyło. Grace blada cera i blond włosy.
A żona Snydera chyba nie ma nic przeciwko. 😛
Cytat z Szaman data Maj 18, 2021, 19:38Jaki jest tego kontekst? Już Zoom im nie wystarcza i szukają pokoju? Co na to żona Snydera?
A nie wiem, tak mi się jakoś skojarzyło. Grace blada cera i blond włosy.
A żona Snydera chyba nie ma nic przeciwko. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 18 maja, 2021, 21:53Cytat z Mierzwiak data Maj 18, 2021, 18:37Jeszcze trochę o "kontrowersyjnej" wypowiedzi Scorsese:
https://youtu.be/D3owqp72SJE
Naszła mnie też taka refleksja, odnośnie tego co jakiś czas pisałem, że zaczyna mnie przytłaczać ilość tych produkcji, ten streamingowy pościg za wspomnianym w materiale powyżej mitycznym "contentem" który pozwoli przyciągnąć i zatrzymać subskrybentów.
Przytłaczać nie w sensie "Ojej, kiedy ja to wszystko obejrzę?!" ale tak po prostu, patrząc z boku i widząc ile w większości bezwartościowego crapu produkuje szczególnie Netflix. Wiele, jeśli nie większość, z tych filmów wyskakuje dosłownie znikąd, nigdy wcześniej o nich nie słyszałem a co za tym idzie nie miałem nawet okazji zainteresować się jakimś projektem na takiej samej zasadzie, na jakiej interesuję się tradycyjnymi produkcjami. I pewnie i tak bym się nie zainteresował, bo to tylko zapychacze które mają wypełnić kalendarz premier i złożyć się na okazałą liczbę w egzaltowanych informacjach prasowych, a nie filmy powstałe dlatego, że w ręce producentów dostał się scenariusz z potencjałem, choćby i na popcornowego produkcyjniaka.
Netflix idzie zdecydowanie w ilość, i to jest ich sposób na sukces. Są jak chiński sklep, każdy znajdzie coś dla siebie. Ale jednak mimo wszystko mają też kilka perełek, które pozwalają na zdobycie nominacji czy nagród, zarówno seriali, jak i filmów. Z filmami póki co zbierali jednak przede wszystkim nominacje, przynajmniej w przypadku tych najważniejszych nagród i kategorii.
Zaintrygowała mnie pewna sugestia Grace chyba z ostatniego Movie Math. Twierdzi, że być może Netflix będzie próbował zapełnić lukę w "wielkiej szóstce", którą pozostawił Fox, i stać się pełnoprawnym studiem filmowym, który produkuje kilka/kilkanaście filmów kinowych na rok. Te wrzucałby po krótkiej dystrybucji kinowej (w tej chwili można sądzić, że okno dystrybucyjne skróci się do 45 dni) do siebie. Cała reszta trafiałaby oczywiście od razu do streamingu, tak jak teraz. Tymi kinowymi miałyby być te ich najdroższe produkcje.
Cytat z Mierzwiak data Maj 18, 2021, 18:37Jeszcze trochę o "kontrowersyjnej" wypowiedzi Scorsese:
Naszła mnie też taka refleksja, odnośnie tego co jakiś czas pisałem, że zaczyna mnie przytłaczać ilość tych produkcji, ten streamingowy pościg za wspomnianym w materiale powyżej mitycznym "contentem" który pozwoli przyciągnąć i zatrzymać subskrybentów.
Przytłaczać nie w sensie "Ojej, kiedy ja to wszystko obejrzę?!" ale tak po prostu, patrząc z boku i widząc ile w większości bezwartościowego crapu produkuje szczególnie Netflix. Wiele, jeśli nie większość, z tych filmów wyskakuje dosłownie znikąd, nigdy wcześniej o nich nie słyszałem a co za tym idzie nie miałem nawet okazji zainteresować się jakimś projektem na takiej samej zasadzie, na jakiej interesuję się tradycyjnymi produkcjami. I pewnie i tak bym się nie zainteresował, bo to tylko zapychacze które mają wypełnić kalendarz premier i złożyć się na okazałą liczbę w egzaltowanych informacjach prasowych, a nie filmy powstałe dlatego, że w ręce producentów dostał się scenariusz z potencjałem, choćby i na popcornowego produkcyjniaka.
Netflix idzie zdecydowanie w ilość, i to jest ich sposób na sukces. Są jak chiński sklep, każdy znajdzie coś dla siebie. Ale jednak mimo wszystko mają też kilka perełek, które pozwalają na zdobycie nominacji czy nagród, zarówno seriali, jak i filmów. Z filmami póki co zbierali jednak przede wszystkim nominacje, przynajmniej w przypadku tych najważniejszych nagród i kategorii.
Zaintrygowała mnie pewna sugestia Grace chyba z ostatniego Movie Math. Twierdzi, że być może Netflix będzie próbował zapełnić lukę w "wielkiej szóstce", którą pozostawił Fox, i stać się pełnoprawnym studiem filmowym, który produkuje kilka/kilkanaście filmów kinowych na rok. Te wrzucałby po krótkiej dystrybucji kinowej (w tej chwili można sądzić, że okno dystrybucyjne skróci się do 45 dni) do siebie. Cała reszta trafiałaby oczywiście od razu do streamingu, tak jak teraz. Tymi kinowymi miałyby być te ich najdroższe produkcje.
Cytat z Mierzwiak data 18 maja, 2021, 22:26Cytat z Marek Pilarski data Maj 18, 2021, 21:53Ale jednak mimo wszystko mają też kilka perełek, które pozwalają na zdobycie nominacji czy nagród, zarówno seriali, jak i filmów.
Tak, ale - skupiam się wyłącznie na filmach - zwróć uwagę że te perełki to chyba w każdym przypadku kino autorskie, czasem też przygarnięte od innego studia jak w przypadku Anihilacji.
Mam wrażenie że istnieje gigantyczna przepaść między Romą, Irlandczykiem itp. a całą resztą. Nie widziałem jeszcze na Netfliksie typowego mainstreamu, który chciałbym postawić na półce.
Czy ja wiem? Może się mylę, ale dla mnie to tylko nieznaczna zmiana w dotychczasowym modelu dystrybucji mająca nadać wybranym tytułom "prestiżu".
Cytat z Marek Pilarski data Maj 18, 2021, 21:53Ale jednak mimo wszystko mają też kilka perełek, które pozwalają na zdobycie nominacji czy nagród, zarówno seriali, jak i filmów.
Tak, ale - skupiam się wyłącznie na filmach - zwróć uwagę że te perełki to chyba w każdym przypadku kino autorskie, czasem też przygarnięte od innego studia jak w przypadku Anihilacji.
Mam wrażenie że istnieje gigantyczna przepaść między Romą, Irlandczykiem itp. a całą resztą. Nie widziałem jeszcze na Netfliksie typowego mainstreamu, który chciałbym postawić na półce.
Czy ja wiem? Może się mylę, ale dla mnie to tylko nieznaczna zmiana w dotychczasowym modelu dystrybucji mająca nadać wybranym tytułom "prestiżu".
Cytat z Marek Pilarski data 18 maja, 2021, 22:34Cytat z Mierzwiak data Maj 18, 2021, 22:26Czy ja wiem? Może się mylę, ale dla mnie to tylko nieznaczna zmiana w dotychczasowym modelu dystrybucji mająca nadać wybranym tytułom "prestiżu".
Być może, ale jest w tym jakaś ironia, że gdy studia chcą być jak Netflix, Netflix chce być (być może) jak studia. Poza tym wydaje mi się, że może Netflix byłby wtedy traktowany przez branżę - właśnie w kwestii filmów - na poważnie, tak jak pozostałe studia.
Cytat z Mierzwiak data Maj 18, 2021, 22:26
Być może, ale jest w tym jakaś ironia, że gdy studia chcą być jak Netflix, Netflix chce być (być może) jak studia. Poza tym wydaje mi się, że może Netflix byłby wtedy traktowany przez branżę - właśnie w kwestii filmów - na poważnie, tak jak pozostałe studia.
Cytat z Mierzwiak data 18 maja, 2021, 23:03Coś w tym jest, no i dzięki temu wreszcie mielibyśmy realny miernik sukcesu ich produkcji w postaci wyniku w BO, a przynajmniej jakiś miernik, bo jednak mam wątpliwości czy chociażby subskrybenci Netfliksa, przyzwyczajeni do oglądania platformy w domu, będą chcieli iść do kina i dopłacać do abonamentu (który i tak w styczniu w USA zdrożał; plan standardowy HD o $1 i plan premium 4K o $2, plan SD został bez zmian) skoro za nie tak długo będą mieć dany film na wyciągnięcie
rękipilota.
Coś w tym jest, no i dzięki temu wreszcie mielibyśmy realny miernik sukcesu ich produkcji w postaci wyniku w BO, a przynajmniej jakiś miernik, bo jednak mam wątpliwości czy chociażby subskrybenci Netfliksa, przyzwyczajeni do oglądania platformy w domu, będą chcieli iść do kina i dopłacać do abonamentu (który i tak w styczniu w USA zdrożał; plan standardowy HD o $1 i plan premium 4K o $2, plan SD został bez zmian) skoro za nie tak długo będą mieć dany film na wyciągnięcie ręki pilota.
Cytat z Szaman data 19 maja, 2021, 20:45Kolejny "genialny" pomysł ludzi od Maxa 😀
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1395064983101321228
Kolejny "genialny" pomysł ludzi od Maxa 😀
The HBO Max $9.99 ad-supported tier will not include Warner Bros. same-day movie premieres.
(via: @TVMoJoe) pic.twitter.com/m9rWi6rkWy
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 19, 2021
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2021, 06:39Och, Kirstie 🙂
https://deadline.com/2021/05/kirstie-alley-tucker-carlson-twilight-zone-conservative-hollywood-1234760828/#comments
Uważam za przezabawny fakt że ktoś taki żali się na stygmatyzowanie z powodu poglądów politycznych jednocześnie należąc do "kościoła", który nakazuje całkowite zerwanie kontaktów z ludźmi którzy go opuszczają, o ich prześladowaniu i oczernianiu nie wspominając. Szkoda że nie spytał jej o Leah Remini.
I’m the same person. I’m the girl who voted for Obama, twice
Get Out:
By the way, I would have voted for Obama for a third term, if I could
🙂
Och, Kirstie 🙂
Uważam za przezabawny fakt że ktoś taki żali się na stygmatyzowanie z powodu poglądów politycznych jednocześnie należąc do "kościoła", który nakazuje całkowite zerwanie kontaktów z ludźmi którzy go opuszczają, o ich prześladowaniu i oczernianiu nie wspominając. Szkoda że nie spytał jej o Leah Remini.
I’m the same person. I’m the girl who voted for Obama, twice
Get Out:
By the way, I would have voted for Obama for a third term, if I could
🙂
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 07:13Niech po prostu czyta newsy, a nie opinie plus nie wchodzi na Twittera. Wszystkie jej problemy znikną 🙂
Niech po prostu czyta newsy, a nie opinie plus nie wchodzi na Twittera. Wszystkie jej problemy znikną 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 20 maja, 2021, 07:42No ale z drugiej strony scjentologami są także np. Tomek Cruise i Elisabeth Moss, a oni nie są jakoś szczególnie z tego powodu stygmatyzowani. Z trzeciej strony jest taki konserwatywny Chris Pratt, który pewnie głosował dwa razy na Trumpa. 😛
Kirstie Alley jest po prostu szurnięta, dlatego nikt w Hollywood nie chce mieć z nią do czynienia. 😛
No ale z drugiej strony scjentologami są także np. Tomek Cruise i Elisabeth Moss, a oni nie są jakoś szczególnie z tego powodu stygmatyzowani. Z trzeciej strony jest taki konserwatywny Chris Pratt, który pewnie głosował dwa razy na Trumpa. 😛
Kirstie Alley jest po prostu szurnięta, dlatego nikt w Hollywood nie chce mieć z nią do czynienia. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 20 maja, 2021, 12:25Tom był stygmatyzowany ok. 10 lat temu, gdy rozwodził się z Holmes.
Tom był stygmatyzowany ok. 10 lat temu, gdy rozwodził się z Holmes.
Cytat z Ernest Kubica data 20 maja, 2021, 22:08Co tak cicho o Eurowizji? 🙂 Nie oglądałem, widziałem tylko wczoraj końcówkę jak pokazywali skróty utworów. Uważam, że ta rumuńska piosenka świetnie brzmi na teledysku, ale dziewcze nie uciągnęło jej na żywo, do tego brzmienie też było jakieś słabe.
https://www.youtube.com/watch?v=TkRAWrDdNwg
Co tak cicho o Eurowizji? 🙂 Nie oglądałem, widziałem tylko wczoraj końcówkę jak pokazywali skróty utworów. Uważam, że ta rumuńska piosenka świetnie brzmi na teledysku, ale dziewcze nie uciągnęło jej na żywo, do tego brzmienie też było jakieś słabe.
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 22:12Słyszałem tylko polskie dzieło i kawałek fińskiego nu-metalu, poza tym omijam szerokim łukiem 🙂
A i jeszcze widziałem, że z Belgii startuje zespół Hooverphonic, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć skąd ich kojarzę. Krążąc po You Tubie to chyba tylko z coveru Unfinished Sympathy, i tak nie dorastającemu do pięt genialnego oryginału.
Słyszałem tylko polskie dzieło i kawałek fińskiego nu-metalu, poza tym omijam szerokim łukiem 🙂
A i jeszcze widziałem, że z Belgii startuje zespół Hooverphonic, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć skąd ich kojarzę. Krążąc po You Tubie to chyba tylko z coveru Unfinished Sympathy, i tak nie dorastającemu do pięt genialnego oryginału.
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2021, 22:20Cytat z Ernest Kubica data Maj 20, 2021, 22:08nie uciągnęło jej na żywo, do tego brzmienie też było jakieś słabe
A to nie jest przypadkiem podsumowanie każdego występu tam? 🙂
Cytat z Ernest Kubica data Maj 20, 2021, 22:08nie uciągnęło jej na żywo, do tego brzmienie też było jakieś słabe
A to nie jest przypadkiem podsumowanie każdego występu tam? 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 20 maja, 2021, 22:22Za te żenujące wstawki Rafała, który próbował ukryć to, że jest co najwyżej średnim wokalistą, powinni go w ogóle zdyskwalifikować. Nie widziałem innych występów.
https://www.youtube.com/watch?v=Uy6TeDNvSGo
Z pierwszego półfinału widziałem też tylko kilka, chyba najbardziej podobała mi się Malta i Rosja.
Za te żenujące wstawki Rafała, który próbował ukryć to, że jest co najwyżej średnim wokalistą, powinni go w ogóle zdyskwalifikować. Nie widziałem innych występów.
Z pierwszego półfinału widziałem też tylko kilka, chyba najbardziej podobała mi się Malta i Rosja.
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 22:25Dobra, nie dam rady całości, ale to chyba było w stylu "Sopot, jak się bawicie?!". Zapewne średnio przy tej nowej definicji bezpłciowości 🙂
Dobra, nie dam rady całości, ale to chyba było w stylu "Sopot, jak się bawicie?!". Zapewne średnio przy tej nowej definicji bezpłciowości 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 20 maja, 2021, 22:31Nie godni jesteście oceniać występ Rafała. Eksperci już się wypowiedzieli. Fani TVP chyba żyją faktycznie w jakimś świecie równoległym
https://www.facebook.com/BadzmyRazem.TVP/photos/a.197197480904836/829567651001146/
Nie godni jesteście oceniać występ Rafała. Eksperci już się wypowiedzieli. Fani TVP chyba żyją faktycznie w jakimś świecie równoległym
https://www.facebook.com/BadzmyRazem.TVP/photos/a.197197480904836/829567651001146/
Cytat z Ernest Kubica data 20 maja, 2021, 22:37Cytat z Marek Pilarski data Maj 20, 2021, 22:22Za te żenujące wstawki Rafała, który próbował ukryć to, że jest co najwyżej średnim wokalistą, powinni go w ogóle zdyskwalifikować. Nie widziałem innych występów.
Czyli okazuje się, że większość roboty robił chórzysta. Rafał śpiewa tak bez emocji, że równie dobrze mogli wysłać syntezator mowy.
Cytat z Marek Pilarski data Maj 20, 2021, 22:22Za te żenujące wstawki Rafała, który próbował ukryć to, że jest co najwyżej średnim wokalistą, powinni go w ogóle zdyskwalifikować. Nie widziałem innych występów.
Czyli okazuje się, że większość roboty robił chórzysta. Rafał śpiewa tak bez emocji, że równie dobrze mogli wysłać syntezator mowy.