Hyde Park
Cytat z robgordon data 24 czerwca, 2021, 09:41Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 22, 2021, 16:49Cytat z Ernest Kubica data Czerwiec 17, 2021, 19:11Dzisiaj chyba mi zrobił zdjęcie samochód Apple Maps, możliwe że nawet w dwóch miejscach.
A dzisiaj ja mijałem dwa razy samochód Apple Maps na monachijskich blachach.
Wydawało mi się, że już o tym tutaj wspominałem, ale chyba nie 😉 Dwa tygodnie temu też widziałem w Szczecinie dwa auta Apple Maps. Za jednym jechałem przez chwilę (co ciekawe, kierowca ewidentnie się zgubił, aczkolwiek na budowanym rondzie, więc jest usprawiedliwiony ;)). Jedno auto był na tablicach niemieckich, drugie - hiszpańskich.
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 22, 2021, 16:49Cytat z Ernest Kubica data Czerwiec 17, 2021, 19:11Dzisiaj chyba mi zrobił zdjęcie samochód Apple Maps, możliwe że nawet w dwóch miejscach.
A dzisiaj ja mijałem dwa razy samochód Apple Maps na monachijskich blachach.
Wydawało mi się, że już o tym tutaj wspominałem, ale chyba nie 😉 Dwa tygodnie temu też widziałem w Szczecinie dwa auta Apple Maps. Za jednym jechałem przez chwilę (co ciekawe, kierowca ewidentnie się zgubił, aczkolwiek na budowanym rondzie, więc jest usprawiedliwiony ;)). Jedno auto był na tablicach niemieckich, drugie - hiszpańskich.
Cytat z Ernest Kubica data 24 czerwca, 2021, 21:49też macie darmowy lód do drinków?
też macie darmowy lód do drinków?
Cytat z Marek Pilarski data 24 czerwca, 2021, 21:58Chyba nie wczytało zdjęcia.
Chyba nie wczytało zdjęcia.
Cytat z Marek Pilarski data 24 czerwca, 2021, 21:58Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 23, 2021, 16:54Otwarcie drugiego Heliosa w Opolu podobno już za tydzień.
Jup, strona nowego kina jest już przygotowana.
https://www.helios.pl/66,Opole/StronaGlowna/
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 23, 2021, 16:54Otwarcie drugiego Heliosa w Opolu podobno już za tydzień.
Jup, strona nowego kina jest już przygotowana.
Cytat z Ernest Kubica data 24 czerwca, 2021, 22:09Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 24, 2021, 21:58Chyba nie wczytało zdjęcia.
Jak kopiuje ze zdjęć google to coś dziwnego się dzieje, no to nie będzie mojego, ale inne z Tomaszowa
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 24, 2021, 21:58Chyba nie wczytało zdjęcia.
Jak kopiuje ze zdjęć google to coś dziwnego się dzieje, no to nie będzie mojego, ale inne z Tomaszowa

Cytat z Marek Pilarski data 24 czerwca, 2021, 22:10Nieźle. To z dzisiaj?
Nieźle. To z dzisiaj?
Cytat z Ernest Kubica data 24 czerwca, 2021, 22:23Tak, podobno co 4 samochód ma uszkodzoną szybę, a raczej każdy coś uszkodzonego z karoserii. U mnie uszkodził rynny. Czymś takim dostać w głowę to jak kamieniem.
Tak, podobno co 4 samochód ma uszkodzoną szybę, a raczej każdy coś uszkodzonego z karoserii. U mnie uszkodził rynny. Czymś takim dostać w głowę to jak kamieniem.
Cytat z Marek Pilarski data 24 czerwca, 2021, 22:44A właśnie czytam, że w gdzieś w Czechach przeszło tornado.
https://nto.pl/tornado-w-czechach-duze-straty-wiatr-lamal-drzewa-jak-zapalki-spadl-grad-wielkosci-pilek-tenisowych/ar/c1-15680499
A właśnie czytam, że w gdzieś w Czechach przeszło tornado.
Cytat z Ernest Kubica data 24 czerwca, 2021, 22:59Przeszło
https://www.youtube.com/watch?v=mKKjK3KEhRM
Przeszło
Cytat z Mierzwiak data 26 czerwca, 2021, 22:28Gole w dogrywce meczu Włochy Austria o_O
Nie pasjonuję się piłką, oglądam mecze od święta (czytaj: gdy jest EURO i MŚ), ale takie akcje to uczta dla oczu 🙂
Gole w dogrywce meczu Włochy Austria o_O
Nie pasjonuję się piłką, oglądam mecze od święta (czytaj: gdy jest EURO i MŚ), ale takie akcje to uczta dla oczu 🙂
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2021, 22:57Ależ wymęczyli, ależ ustali, ale im nie szło. Przez 90 minut byłem przekonany, że dojdzie do sensacji.
Ależ wymęczyli, ależ ustali, ale im nie szło. Przez 90 minut byłem przekonany, że dojdzie do sensacji.
Cytat z Ernest Kubica data 27 czerwca, 2021, 23:30Jeszcze co do tego potężnego gradu, to jedna z tych kul gradowych została uznana za największą jakakiedykolwiek spadła w Polsce - miała ok. 14 cm. Moja największa miała "tylko" 7 cm.
Zjawisko było nisamowite i nie oddadzą go filmiki (szczególnie chodzi o dźwięk). Te kule spadają z niesamowitą prędkością (są bardzo zbite), a do tego ich kolor zlewa się z chmurami to pojawiająsię nagle znikąd. Jak na początku spadały to było słychać huk blachy na dachach, a nie było widać co to - nie spadały gęsto. Myślałem, że to blacharze naprzeciwko bo akurat sąsiad dach robi. Ogólnie można było się poczuć jak w środku nowego filmu katastroficznego Emmericha z trochę przesadzonymi efektami. Przebijają plastikowe rynny i plastikowe meble ogrodowe jak papier - w rynnie mam dziury na kilkanaście cm. Komuś uderzenie złamało rękę i jeszcze kilka innych osób musiało się udać do szpitala. Kiedyś widziałem taki opad ok.3 cm w okolicy Suwałk i trochę nam obtłukł samochód i wydawał mi się olbrzymi, ale to była zupełnie inna liga.
https://twitter.com/MateuszTaszarek/status/1409190265420599298
Jeszcze co do tego potężnego gradu, to jedna z tych kul gradowych została uznana za największą jakakiedykolwiek spadła w Polsce - miała ok. 14 cm. Moja największa miała "tylko" 7 cm.
Zjawisko było nisamowite i nie oddadzą go filmiki (szczególnie chodzi o dźwięk). Te kule spadają z niesamowitą prędkością (są bardzo zbite), a do tego ich kolor zlewa się z chmurami to pojawiająsię nagle znikąd. Jak na początku spadały to było słychać huk blachy na dachach, a nie było widać co to - nie spadały gęsto. Myślałem, że to blacharze naprzeciwko bo akurat sąsiad dach robi. Ogólnie można było się poczuć jak w środku nowego filmu katastroficznego Emmericha z trochę przesadzonymi efektami. Przebijają plastikowe rynny i plastikowe meble ogrodowe jak papier - w rynnie mam dziury na kilkanaście cm. Komuś uderzenie złamało rękę i jeszcze kilka innych osób musiało się udać do szpitala. Kiedyś widziałem taki opad ok.3 cm w okolicy Suwałk i trochę nam obtłukł samochód i wydawał mi się olbrzymi, ale to była zupełnie inna liga.
1/2 After obtaining a picture of a hand with a ruler, it seems that #hail from Tomaszów Mazowiecki on 21 June can be estimated at ~14.5cm (5.75 in) based on two techniques (13.5-14.0cm is a safe bet). This is the largest estimated hail in #Poland based on @essl_ecss #ESWD record. pic.twitter.com/kTHlon0OWW
— Mateusz Taszarek ☈ (@MateuszTaszarek) June 27, 2021
Cytat z Szaman data 28 czerwca, 2021, 22:16Cholera, nie cierpię dogrywek. Ja już jestem zmęczony, piłkarze zmęczeni i taka dogrywka jak dzisiaj przy Hiszpanach trafia się jedna na sto. Powinny być od razu karne i do widzenia.
Cholera, nie cierpię dogrywek. Ja już jestem zmęczony, piłkarze zmęczeni i taka dogrywka jak dzisiaj przy Hiszpanach trafia się jedna na sto. Powinny być od razu karne i do widzenia.
Cytat z Szaman data 28 czerwca, 2021, 22:48Wiedziałem, wiedziałem jak tylko Zieliński powiedział coś w stylu "czy strzeli swojego pierwszego gola na turnieju?". Nikt tak nie mówi przy karnych 🙂
Wiedziałem, wiedziałem jak tylko Zieliński powiedział coś w stylu "czy strzeli swojego pierwszego gola na turnieju?". Nikt tak nie mówi przy karnych 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 28 czerwca, 2021, 22:51Pierwszy mecz tego Euro, który widziałem od początku do końca. 🙂
Pierwszy mecz tego Euro, który widziałem od początku do końca. 🙂
Cytat z Mierzwiak data 29 czerwca, 2021, 19:42Opus magnum Lady Gagi Born This Way doczekało się reedycji z okazji 10. rocznicy i na bonusowej płycie znalazło się kilka coverów w wykonaniu zaproszonych artystów.
Moi faworyci to:
Marry the Night w interpretacji Kylie Minogue; nie ma tej mocy co oryginał, ale disco stylizacja przypominająca brzmieniem Hung Up Madonny wypadła bardzo fajnie:
https://youtu.be/RhXFe4cscnk
Przyjemnie kontrastujący z oryginałem zarówno delikatnymi wokalami jak i spokojniejszym podkładem Highway Unicorn (Road To Love) od The Highwomen, Brittney Spencer i Madeline Exdwards:
https://youtu.be/eRKw1doXGwU
Eklektyczna przeróbka Judas od rapera (preferującego rodzaj żeński) Big Freedia:
https://youtu.be/Da2qmQmdvVI
Opus magnum Lady Gagi Born This Way doczekało się reedycji z okazji 10. rocznicy i na bonusowej płycie znalazło się kilka coverów w wykonaniu zaproszonych artystów.
Moi faworyci to:
Marry the Night w interpretacji Kylie Minogue; nie ma tej mocy co oryginał, ale disco stylizacja przypominająca brzmieniem Hung Up Madonny wypadła bardzo fajnie:
Przyjemnie kontrastujący z oryginałem zarówno delikatnymi wokalami jak i spokojniejszym podkładem Highway Unicorn (Road To Love) od The Highwomen, Brittney Spencer i Madeline Exdwards:
Eklektyczna przeróbka Judas od rapera (preferującego rodzaj żeński) Big Freedia:
Cytat z Marek Pilarski data 29 czerwca, 2021, 22:06Właśnie dzisiaj odsłuchałem jeszcze Judas i Highway Unicorn, bo te inne słyszałem wcześniej. I właściwie każdy podoba mi się to, że w każdym artyści wnieśli dużo swojego stylu. Ten Orville Peck obił mi się już o uszy wcześniej, ale jego country wersja Born This Way zaskoczyła mnie, brzmi jak młody Roy Orbison. A w The Edge of Glory jeden mały detal, ten taki dźwięk użyty w refrenie, dodaje dużo charakteru.
https://youtu.be/sLeHpCrsDVo?t=50
You & I ogólnie bardzo lubię i najwyraźniej sprawdza się w różnych aranżacjach, także jako ballada.
Właśnie dzisiaj odsłuchałem jeszcze Judas i Highway Unicorn, bo te inne słyszałem wcześniej. I właściwie każdy podoba mi się to, że w każdym artyści wnieśli dużo swojego stylu. Ten Orville Peck obił mi się już o uszy wcześniej, ale jego country wersja Born This Way zaskoczyła mnie, brzmi jak młody Roy Orbison. A w The Edge of Glory jeden mały detal, ten taki dźwięk użyty w refrenie, dodaje dużo charakteru.
You & I ogólnie bardzo lubię i najwyraźniej sprawdza się w różnych aranżacjach, także jako ballada.
Cytat z Marek Pilarski data 29 czerwca, 2021, 22:15Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 24, 2021, 08:46Britney (i jej muzyka) zawsze zajmowała szczególne miejsce w moim sercu więc obserwowanie tego co się wokół niej działo i dzieje było, cóż, niezbyt przyjemne. Mam nadzieję że to zeznanie jest początkiem końca tego dramatu i zmian na lepsze:
https://variety.com/2021/music/news/britney-spears-full-statement-conservatorship-1235003940/
Też kiedyś byłem fanem. Mam nadzieję, że szybko to się skończy i może muzycznie uda jej się wyciągnąć z tego dużo dobrego. Od jakiegoś czasu sądzę, że powinna zrobić album w stylu tradycyjnego popu, a może nawet country, gdzie postawi przede wszystkim na treść i wokal, choć obawiam się, że ostatnie +20 lat celowego, choć chyba tylko okazjonalnego śpiewania w taki, a nie inny sposób (plus używki, itd.), nieodwracalnie zniszczyło/zmieniło jej głos. A przecież kiedyś potrafiła zaśpiewać:
https://www.youtube.com/watch?v=eEZ2azbB9P8
Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 24, 2021, 08:46Britney (i jej muzyka) zawsze zajmowała szczególne miejsce w moim sercu więc obserwowanie tego co się wokół niej działo i dzieje było, cóż, niezbyt przyjemne. Mam nadzieję że to zeznanie jest początkiem końca tego dramatu i zmian na lepsze:
https://variety.com/2021/music/news/britney-spears-full-statement-conservatorship-1235003940/
Też kiedyś byłem fanem. Mam nadzieję, że szybko to się skończy i może muzycznie uda jej się wyciągnąć z tego dużo dobrego. Od jakiegoś czasu sądzę, że powinna zrobić album w stylu tradycyjnego popu, a może nawet country, gdzie postawi przede wszystkim na treść i wokal, choć obawiam się, że ostatnie +20 lat celowego, choć chyba tylko okazjonalnego śpiewania w taki, a nie inny sposób (plus używki, itd.), nieodwracalnie zniszczyło/zmieniło jej głos. A przecież kiedyś potrafiła zaśpiewać:
Cytat z Mierzwiak data 29 czerwca, 2021, 22:31Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 29, 2021, 22:06Ten Orville Peck obił mi się już o uszy wcześniej, ale jego country wersja Born This Way zaskoczyła mnie, brzmi jak młody Roy Orbison.
O tak, facet ma elektryzujący głos, ale do jego BTW mam jedno zastrzeżenie:
Gaga zrobiła wersję country już 10 lat temu na edycji Deluxe albumu 🙂 No ale wokal robi tu taką różnicę że wybaczam.
https://youtu.be/jmR5Aat11P8
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 29, 2021, 22:06A w The Edge of Glory jeden mały detal, ten taki dźwięk użyty w refrenie, dodaje dużo charakteru.
Piąteczka, od razu zwróciłem na niego uwagę. Brzmi prawie jak sampel z otwarcia Blade Runnera: (3:05)
https://youtu.be/-fu7jN2_2pE
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 29, 2021, 22:06Ten Orville Peck obił mi się już o uszy wcześniej, ale jego country wersja Born This Way zaskoczyła mnie, brzmi jak młody Roy Orbison.
O tak, facet ma elektryzujący głos, ale do jego BTW mam jedno zastrzeżenie:
Gaga zrobiła wersję country już 10 lat temu na edycji Deluxe albumu 🙂 No ale wokal robi tu taką różnicę że wybaczam.
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 29, 2021, 22:06A w The Edge of Glory jeden mały detal, ten taki dźwięk użyty w refrenie, dodaje dużo charakteru.
Piąteczka, od razu zwróciłem na niego uwagę. Brzmi prawie jak sampel z otwarcia Blade Runnera: (3:05)
Cytat z Marek Pilarski data 29 czerwca, 2021, 22:56Tej jej wersji country chyba w całości nie słyszałem nigdy, ale kojarzę sam początek i chyba wiem dlaczego: Na jakiejś tam limitowanej edycji to jest pierwszy w kolejności remix, i jak się kończyło The Edge of Glory, to mi po prostu włączało ten utwór. 😉
Ale nie lubię remixów ogólnie, to już wolę właśnie, gdy inni artyści przerabiają czyjeś utwory.
A tamtego dźwięku w ogóle nie skojarzyłem z Blade Runnerem. 😛
Tej jej wersji country chyba w całości nie słyszałem nigdy, ale kojarzę sam początek i chyba wiem dlaczego: Na jakiejś tam limitowanej edycji to jest pierwszy w kolejności remix, i jak się kończyło The Edge of Glory, to mi po prostu włączało ten utwór. 😉
Ale nie lubię remixów ogólnie, to już wolę właśnie, gdy inni artyści przerabiają czyjeś utwory.
A tamtego dźwięku w ogóle nie skojarzyłem z Blade Runnerem. 😛