aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 60 of 244Next
Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 22, 2021, 16:49
Cytat z Ernest Kubica data Czerwiec 17, 2021, 19:11

Dzisiaj chyba mi zrobił zdjęcie samochód Apple Maps, możliwe że nawet w dwóch miejscach.

A dzisiaj ja mijałem dwa razy samochód Apple Maps na monachijskich blachach.

Wydawało mi się, że już o tym tutaj wspominałem, ale chyba nie 😉 Dwa tygodnie temu też widziałem w Szczecinie dwa auta Apple Maps. Za jednym jechałem przez chwilę (co ciekawe, kierowca ewidentnie się zgubił, aczkolwiek na budowanym rondzie, więc jest usprawiedliwiony ;)). Jedno auto był na tablicach niemieckich, drugie - hiszpańskich.

też macie darmowy lód do drinków?

Chyba nie wczytało zdjęcia.

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 23, 2021, 16:54

Otwarcie drugiego Heliosa w Opolu podobno już za tydzień.

Jup, strona nowego kina jest już przygotowana.

https://www.helios.pl/66,Opole/StronaGlowna/

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 24, 2021, 21:58

Chyba nie wczytało zdjęcia.

Jak kopiuje ze zdjęć google to coś dziwnego się dzieje, no to nie będzie mojego, ale inne z Tomaszowa

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Nieźle. To z dzisiaj?

Tak, podobno co 4 samochód ma uszkodzoną szybę, a raczej każdy coś uszkodzonego z karoserii. U mnie uszkodził rynny. Czymś takim dostać w głowę to jak kamieniem.

A właśnie czytam, że w gdzieś w Czechach przeszło tornado.

https://nto.pl/tornado-w-czechach-duze-straty-wiatr-lamal-drzewa-jak-zapalki-spadl-grad-wielkosci-pilek-tenisowych/ar/c1-15680499

Przeszło

Gole w dogrywce meczu Włochy Austria o_O

Nie pasjonuję się piłką, oglądam mecze od święta (czytaj: gdy jest EURO i MŚ), ale takie akcje to uczta dla oczu 🙂

Ależ wymęczyli, ależ ustali, ale im nie szło. Przez 90 minut byłem przekonany, że dojdzie do sensacji.

Jeszcze co do tego potężnego gradu, to jedna z tych kul gradowych została uznana za największą jakakiedykolwiek spadła w Polsce - miała ok. 14 cm. Moja największa miała "tylko" 7 cm.

Zjawisko było nisamowite i nie oddadzą go filmiki (szczególnie chodzi o dźwięk). Te kule spadają z niesamowitą prędkością (są bardzo zbite), a do tego ich kolor zlewa się z chmurami to pojawiająsię nagle znikąd.   Jak na początku spadały to było słychać huk blachy na dachach, a nie było widać co to - nie spadały gęsto. Myślałem, że to blacharze naprzeciwko bo akurat sąsiad dach robi. Ogólnie można było się poczuć jak w środku nowego filmu katastroficznego Emmericha z trochę przesadzonymi efektami. Przebijają plastikowe rynny i plastikowe meble ogrodowe jak papier - w rynnie mam dziury na kilkanaście cm. Komuś uderzenie złamało rękę i jeszcze kilka innych osób musiało się udać do szpitala. Kiedyś widziałem taki opad ok.3 cm w okolicy Suwałk i trochę nam obtłukł samochód i wydawał mi się olbrzymi, ale to była zupełnie inna liga.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Cholera, nie cierpię dogrywek. Ja już jestem zmęczony, piłkarze zmęczeni i taka dogrywka jak dzisiaj przy Hiszpanach trafia się jedna na sto. Powinny być od razu karne i do widzenia.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wiedziałem, wiedziałem jak tylko Zieliński powiedział coś w stylu "czy strzeli swojego pierwszego gola na turnieju?". Nikt tak nie mówi przy karnych 🙂

Pierwszy mecz tego Euro, który widziałem od początku do końca. 🙂

Opus magnum Lady Gagi Born This Way doczekało się reedycji z okazji 10. rocznicy i na bonusowej płycie znalazło się kilka coverów w wykonaniu zaproszonych artystów.

Moi faworyci to:

Marry the Night w interpretacji Kylie Minogue; nie ma tej mocy co oryginał, ale disco stylizacja przypominająca brzmieniem Hung Up Madonny wypadła bardzo fajnie:

Przyjemnie kontrastujący z oryginałem zarówno delikatnymi wokalami jak i spokojniejszym podkładem Highway Unicorn (Road To Love) od The Highwomen, Brittney Spencer i Madeline Exdwards:

Eklektyczna przeróbka Judas od rapera (preferującego rodzaj żeński) Big Freedia:

Właśnie dzisiaj odsłuchałem jeszcze Judas i Highway Unicorn, bo te inne słyszałem wcześniej. I właściwie każdy podoba mi się to, że w każdym artyści wnieśli dużo swojego stylu. Ten Orville Peck obił mi się już o uszy wcześniej, ale jego country wersja Born This Way zaskoczyła mnie, brzmi jak młody Roy Orbison. A w The Edge of Glory jeden mały detal, ten taki dźwięk użyty w refrenie, dodaje dużo charakteru.

You & I ogólnie bardzo lubię i najwyraźniej sprawdza się w różnych aranżacjach, także jako ballada.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 24, 2021, 08:46

Britney (i jej muzyka) zawsze zajmowała szczególne miejsce w moim sercu więc obserwowanie tego co się wokół niej działo i dzieje było, cóż, niezbyt przyjemne. Mam nadzieję że to zeznanie jest początkiem końca tego dramatu i zmian na lepsze:

https://variety.com/2021/music/news/britney-spears-full-statement-conservatorship-1235003940/

Też kiedyś byłem fanem. Mam nadzieję, że szybko to się skończy i może muzycznie uda jej się wyciągnąć z tego dużo dobrego. Od jakiegoś czasu sądzę, że powinna zrobić album w stylu tradycyjnego popu, a może nawet country, gdzie postawi przede wszystkim na treść i wokal, choć obawiam się, że ostatnie +20 lat celowego, choć chyba tylko okazjonalnego śpiewania w taki, a nie inny sposób (plus używki, itd.), nieodwracalnie zniszczyło/zmieniło jej głos. A przecież kiedyś potrafiła zaśpiewać:

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 29, 2021, 22:06

Ten Orville Peck obił mi się już o uszy wcześniej, ale jego country wersja Born This Way zaskoczyła mnie, brzmi jak młody Roy Orbison.

O tak, facet ma elektryzujący głos, ale do jego BTW mam jedno zastrzeżenie:

Gaga zrobiła wersję country już 10 lat temu na edycji Deluxe albumu 🙂 No ale wokal robi tu taką różnicę że wybaczam.

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 29, 2021, 22:06

A w The Edge of Glory jeden mały detal, ten taki dźwięk użyty w refrenie, dodaje dużo charakteru.

Piąteczka, od razu zwróciłem na niego uwagę. Brzmi prawie jak sampel z otwarcia Blade Runnera: (3:05)

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Tej jej wersji country chyba w całości nie słyszałem nigdy, ale kojarzę sam początek i chyba wiem dlaczego: Na jakiejś tam limitowanej edycji to jest pierwszy w kolejności remix, i jak się kończyło The Edge of Glory, to mi po prostu włączało ten utwór. 😉

Ale nie lubię remixów ogólnie, to już wolę właśnie, gdy inni artyści przerabiają czyjeś utwory.

A tamtego dźwięku w ogóle nie skojarzyłem z Blade Runnerem. 😛

PreviousPage 60 of 244Next