aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 64 of 244Next

W sumie to śmiejemy się z tej Grace, mówimy, że wariatka z beznadziejnym gustem, co nawet filmów nie ogląda, ale... z całego serca życzę jej dobrze. Jest ważną częścią dawnego bloga na Filmwebie, jak i tego miejsca 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

@szaman

Wiadomo 🙂 Ale nie ma co od razu podejrzewać korony.

U mnie po drugim Pfizerze na drugi dzień lekko podwyższona temperatura (37 st) i ból głowy jak na ostrym kacu, ale następnego dnia było już OK.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Z innej beczki: jak to jest w końcu z tym Comic Conem w San Diego? Bo już się pogubiłem, wcześniej była informacja o przełożeniu na listopad, a jednak coś się w ten weekend odbywa bo spływają zwiastuny kablówkowych seriali.

Jest Comic Con @Home, 21-25 lipca.

https://www.comic-con.org/cci/2021/athome

Szaman

Dzięki 🙂 O, czyli jutro u nas Dexter będzie!

Żyje 🙂

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Hehe, dokładnie to samo chciałem napisać, ale obawiałem się, że wyjdę na jakiegoś świra. 😛

Szaman

Z kolei u mnie na stronie/fanpage'u nie będzie już nic dzisja, bo też miałem pod wieczór, i przez cały dzień w sumie, inne rzeczy do roboty. Teraz jestem padnięty i tylko przeczytałem, co się działo w Ameryce i na świecie. Jutro coś skrobnę.

Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 25, 2021, 22:41

Hehe, dokładnie to samo chciałem napisać, ale obawiałem się, że wyjdę na jakiegoś świra. 😛

Nie, że uważam Ciebie @szaman za świra, ale jakbym ja to napisał, to mogłoby to trochę tak wyglądać, bo w sumie jako pierwszy zwróciłem uwagę na to, że nie odzywa się od dwóch dni. 😉

Szaman

Spoko 🙂

rozmowa z psychologiem przed walką

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zmarł Dusty Hill, basista ZZ Top. Ich klipy były kiedyś bardzo filmowe. A i te najlepsze płyty z lat 80 kiedyś słuchałem do zdarcia kaset.

Szaman

Warto też podkreślić, że wytrzymali ze sobą 52 lata w jednym składzie, niesamowity wynik.

Było ich trzech, więc łatwiej 😉

Przypomnę też najpopularniejszą ciekawostkę o zespole (może ktoś jej nie słyszał). Znani są m.in. z tego, że dwóch z nich od chyba zawsze nosiło długie brody. Trzeci nie musiał, bo... nazywa się Broda 😉

Szaman

Zapewne doskonale wiecie jak ważny dla rocka był rok 1991 r. Jednak być może nie mieliście świadomości, że wszystkie te płyty wyszły w przeciągu 41 dni.
A wszystko zaczęło się 12 sierpnia 1991 r., od wydania Czarnego Albumu.

Marek Pilarski, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiak

A gdybym miał zrobić swój top tych płyt, wyglądałby tak:

1. Pearl Jam - Ten
  2. Metallica - Black Album
  3. Nirvana - Nevermind
  4. Guns N' Roses - Use Your Illusion I and II (płyty były wtedy osobno, nie jako podwójny album, ale zawsze słuchałem ich jako całość, więc trudno mi je rozdzielać)
  5. Red Hot Chilli Peppers - Blood Sugar Sex Magic
  6. Soundgarden - Badmotorfinger

Już zabierałem się za własny ranking ulubionych płyt, ale doczytałem, że to z 91 roku tylko... I w sumie bym nie wiedział. Ale Ten na pewno wygrałoby w obydwu zestawieniach 🙂

Cytat z Szaman data Lipiec 31, 2021, 10:39

Już zabierałem się za własny ranking ulubionych płyt, ale doczytałem, że to z 91 roku tylko... I w sumie bym nie wiedział. Ale Ten na pewno wygrałoby w obydwu zestawieniach 🙂

To nie tyle mój ranking z 91 roku, ale ranking tych 6 płyt z 41 dni 😉

100 najlepszych teledysków według Rolling Stone:

https://www.rollingstone.com/music/music-lists/best-music-videos-1194411/the-buggles-video-killed-the-radio-star-1196233

A propos nawrotu popularności starych kawałków Backstreet Boys:

PreviousPage 64 of 244Next