Hyde Park
Cytat z Szaman data 25 lipca, 2021, 20:17W sumie to śmiejemy się z tej Grace, mówimy, że wariatka z beznadziejnym gustem, co nawet filmów nie ogląda, ale... z całego serca życzę jej dobrze. Jest ważną częścią dawnego bloga na Filmwebie, jak i tego miejsca 🙂
W sumie to śmiejemy się z tej Grace, mówimy, że wariatka z beznadziejnym gustem, co nawet filmów nie ogląda, ale... z całego serca życzę jej dobrze. Jest ważną częścią dawnego bloga na Filmwebie, jak i tego miejsca 🙂
Cytat z Mierzwiak data 25 lipca, 2021, 20:43@szaman
Wiadomo 🙂 Ale nie ma co od razu podejrzewać korony.
U mnie po drugim Pfizerze na drugi dzień lekko podwyższona temperatura (37 st) i ból głowy jak na ostrym kacu, ale następnego dnia było już OK.
Wiadomo 🙂 Ale nie ma co od razu podejrzewać korony.
U mnie po drugim Pfizerze na drugi dzień lekko podwyższona temperatura (37 st) i ból głowy jak na ostrym kacu, ale następnego dnia było już OK.
Cytat z Szaman data 25 lipca, 2021, 21:05Z innej beczki: jak to jest w końcu z tym Comic Conem w San Diego? Bo już się pogubiłem, wcześniej była informacja o przełożeniu na listopad, a jednak coś się w ten weekend odbywa bo spływają zwiastuny kablówkowych seriali.
Z innej beczki: jak to jest w końcu z tym Comic Conem w San Diego? Bo już się pogubiłem, wcześniej była informacja o przełożeniu na listopad, a jednak coś się w ten weekend odbywa bo spływają zwiastuny kablówkowych seriali.
Cytat z Mierzwiak data 25 lipca, 2021, 21:11Jest Comic Con @Home, 21-25 lipca.
https://www.comic-con.org/cci/2021/athome
Jest Comic Con @Home, 21-25 lipca.
https://www.comic-con.org/cci/2021/athome
Cytat z Szaman data 25 lipca, 2021, 22:35Żyje 🙂
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1419409811947626499?s=19
Żyje 🙂
I had some errands to run this morning - I’m working on #MovieMath now
— Grace Randolph (@GraceRandolph) July 25, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 25 lipca, 2021, 22:41Hehe, dokładnie to samo chciałem napisać, ale obawiałem się, że wyjdę na jakiegoś świra. 😛
Hehe, dokładnie to samo chciałem napisać, ale obawiałem się, że wyjdę na jakiegoś świra. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 25 lipca, 2021, 22:43Z kolei u mnie na stronie/fanpage'u nie będzie już nic dzisja, bo też miałem pod wieczór, i przez cały dzień w sumie, inne rzeczy do roboty. Teraz jestem padnięty i tylko przeczytałem, co się działo w Ameryce i na świecie. Jutro coś skrobnę.
Z kolei u mnie na stronie/fanpage'u nie będzie już nic dzisja, bo też miałem pod wieczór, i przez cały dzień w sumie, inne rzeczy do roboty. Teraz jestem padnięty i tylko przeczytałem, co się działo w Ameryce i na świecie. Jutro coś skrobnę.
Cytat z Marek Pilarski data 25 lipca, 2021, 22:49Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 25, 2021, 22:41Hehe, dokładnie to samo chciałem napisać, ale obawiałem się, że wyjdę na jakiegoś świra.
Nie, że uważam Ciebie @szaman za świra, ale jakbym ja to napisał, to mogłoby to trochę tak wyglądać, bo w sumie jako pierwszy zwróciłem uwagę na to, że nie odzywa się od dwóch dni. 😉
Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 25, 2021, 22:41Hehe, dokładnie to samo chciałem napisać, ale obawiałem się, że wyjdę na jakiegoś świra.
Nie, że uważam Ciebie @szaman za świra, ale jakbym ja to napisał, to mogłoby to trochę tak wyglądać, bo w sumie jako pierwszy zwróciłem uwagę na to, że nie odzywa się od dwóch dni. 😉
Cytat z Ernest Kubica data 27 lipca, 2021, 12:06rozmowa z psychologiem przed walką
https://streamable.com/0b8j8f
rozmowa z psychologiem przed walką
Cytat z robgordon data 29 lipca, 2021, 05:46Zmarł Dusty Hill, basista ZZ Top. Ich klipy były kiedyś bardzo filmowe. A i te najlepsze płyty z lat 80 kiedyś słuchałem do zdarcia kaset.
Zmarł Dusty Hill, basista ZZ Top. Ich klipy były kiedyś bardzo filmowe. A i te najlepsze płyty z lat 80 kiedyś słuchałem do zdarcia kaset.
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2021, 06:20Warto też podkreślić, że wytrzymali ze sobą 52 lata w jednym składzie, niesamowity wynik.
Warto też podkreślić, że wytrzymali ze sobą 52 lata w jednym składzie, niesamowity wynik.
Cytat z robgordon data 29 lipca, 2021, 14:29Było ich trzech, więc łatwiej 😉
Przypomnę też najpopularniejszą ciekawostkę o zespole (może ktoś jej nie słyszał). Znani są m.in. z tego, że dwóch z nich od chyba zawsze nosiło długie brody. Trzeci nie musiał, bo... nazywa się Broda 😉
Było ich trzech, więc łatwiej 😉
Przypomnę też najpopularniejszą ciekawostkę o zespole (może ktoś jej nie słyszał). Znani są m.in. z tego, że dwóch z nich od chyba zawsze nosiło długie brody. Trzeci nie musiał, bo... nazywa się Broda 😉
Cytat z robgordon data 31 lipca, 2021, 09:07Zapewne doskonale wiecie jak ważny dla rocka był rok 1991 r. Jednak być może nie mieliście świadomości, że wszystkie te płyty wyszły w przeciągu 41 dni.
A wszystko zaczęło się 12 sierpnia 1991 r., od wydania Czarnego Albumu.
Zapewne doskonale wiecie jak ważny dla rocka był rok 1991 r. Jednak być może nie mieliście świadomości, że wszystkie te płyty wyszły w przeciągu 41 dni.
A wszystko zaczęło się 12 sierpnia 1991 r., od wydania Czarnego Albumu.

Cytat z robgordon data 31 lipca, 2021, 09:50A gdybym miał zrobić swój top tych płyt, wyglądałby tak:
- Pearl Jam - Ten
- Metallica - Black Album
- Nirvana - Nevermind
- Guns N' Roses - Use Your Illusion I and II (płyty były wtedy osobno, nie jako podwójny album, ale zawsze słuchałem ich jako całość, więc trudno mi je rozdzielać)
- Red Hot Chilli Peppers - Blood Sugar Sex Magic
- Soundgarden - Badmotorfinger
A gdybym miał zrobić swój top tych płyt, wyglądałby tak:
- Pearl Jam - Ten
- Metallica - Black Album
- Nirvana - Nevermind
- Guns N' Roses - Use Your Illusion I and II (płyty były wtedy osobno, nie jako podwójny album, ale zawsze słuchałem ich jako całość, więc trudno mi je rozdzielać)
- Red Hot Chilli Peppers - Blood Sugar Sex Magic
- Soundgarden - Badmotorfinger
Cytat z Szaman data 31 lipca, 2021, 10:39Już zabierałem się za własny ranking ulubionych płyt, ale doczytałem, że to z 91 roku tylko... I w sumie bym nie wiedział. Ale Ten na pewno wygrałoby w obydwu zestawieniach 🙂
Już zabierałem się za własny ranking ulubionych płyt, ale doczytałem, że to z 91 roku tylko... I w sumie bym nie wiedział. Ale Ten na pewno wygrałoby w obydwu zestawieniach 🙂
Cytat z robgordon data 31 lipca, 2021, 13:09Cytat z Szaman data Lipiec 31, 2021, 10:39Już zabierałem się za własny ranking ulubionych płyt, ale doczytałem, że to z 91 roku tylko... I w sumie bym nie wiedział. Ale Ten na pewno wygrałoby w obydwu zestawieniach
To nie tyle mój ranking z 91 roku, ale ranking tych 6 płyt z 41 dni 😉
Cytat z Szaman data Lipiec 31, 2021, 10:39Już zabierałem się za własny ranking ulubionych płyt, ale doczytałem, że to z 91 roku tylko... I w sumie bym nie wiedział. Ale Ten na pewno wygrałoby w obydwu zestawieniach
To nie tyle mój ranking z 91 roku, ale ranking tych 6 płyt z 41 dni 😉
Cytat z Mierzwiak data 1 sierpnia, 2021, 00:16100 najlepszych teledysków według Rolling Stone:
https://www.rollingstone.com/music/music-lists/best-music-videos-1194411/the-buggles-video-killed-the-radio-star-1196233
100 najlepszych teledysków według Rolling Stone:
Cytat z robgordon data 1 sierpnia, 2021, 08:42A propos nawrotu popularności starych kawałków Backstreet Boys:
https://www.youtube.com/watch?v=HRJpceTbvkk
A propos nawrotu popularności starych kawałków Backstreet Boys: