aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 65 of 244Next
Cytat z Mierzwiak data Sierpień 1, 2021, 00:16

100 najlepszych teledysków według Rolling Stone:

https://www.rollingstone.com/music/music-lists/best-music-videos-1194411/the-buggles-video-killed-the-radio-star-1196233

Bez sprawdzania dałbym "Vogue" na pierwszym miejscu i "Freedom!" George'a Michaela gdzieś wysoko. Ten pierwszy jest trzeci, ten drugi jedenasty. Zapomniałem o "Thrillerze", ale widzę, że w ogóle go nie ma na liście. A z nowszych teledysków to są dziwne wybory.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dziwna lista, ale ja to nie siedzę w teledyskach. Teledyski naprawdę ikoniczne (np. Take on Me A-ha, Fatboy Slim z Walkenem, Sledgehammer Gabriela, Nirvana) mieszają się ze zwykłymi koncertówkami i z artystami których koniecznie chciano tutaj umieścić z racji sympatii autorów.

Mierzwiak

Pierwsze miejsce jest absurdalne, ogólnie listy pt. "The Best ___ of All Time" gdzie na pierwszym miejscu jest coś współczesnego nie są zbyt wiele warte. A może by tak dać temu klipowi Beyonce czas na dojrzenie? Na umiejscowienie się w popkulturze? Na sprawdzenie czy za 10 lat ktoś będzie o nim pamiętać? Ja na pewno nie, bo już teraz o jego istnieniu musiała przypomnieć mi ta lista.

To że na tego typu liście brakuje np. Frozen Madonny czy Black Or White Jacksona a znalazło się miejsce dla pozycji 93, 82, 71, 67, 45, 34 czy 32 jest raczej smutne.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Tego rodzaju zestawienia zawsze są tworzone wg dziwnych zasad. I tak naprawdę są mało wartościowe, bo wynikają z gustu kilku osób, które tak jak wskazał Szaman, kierują są niekoniecznie jakością klipów, lecz często także (przede wszystkim?) sympatią do artystów. Nie sądzę też, by osoby te znały wszystkie warte zobaczenia teledyski. Podam prosty przykład. Nie wiem czy kojarzycie zespół OK Go. To kapela indie, która znana jest z bardzo kreatywnych filmów do swoich piosenek (i stworzyła ich naprawdę sporo, poniżej link do jednego z nich). Obejrzałem tylko pierwszą dwudziestkę zestawienia, ale obstawiam, że żaden klip OK Go się na nim nie znalazł. A powinno, co najmniej kilka.

Mierzwiak

W TOP100 był jeden, ten ich najbardziej popularny.

Chciałem się pośmiać, że powinien być Rick Astley, a tu jest. Nie ma mojego top teledysku Tool - Stinkfist, a jak byłem dzieciakiem to największe wrażenie robił na mnie Radio Gaga. Zgodzę się, że nr 1 to jakiś żart.

Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 1, 2021, 11:27

W TOP100 był jeden, ten ich najbardziej popularny.

No to (trochę) zwracam im honor 😉

Złoto 🙂

Marek Pilarski, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiak

Okazuje się, że z kina można coś wynieść 🙂 Byłem dzisiaj na "Na rauszu" w Kinie Konesera i byłą promocja piwa Jan Olbracht (dawali trochę piwa w plastikowym kubeczku). Były też pytania i do wygrania zestawy piw, no i wypadło na miejsce mojej żony i wyszliśmy mniej więcej z takim zestawem. Ludzi na sali dużo jak na Tomaszów ok.70-80 osób.

Browar Olbracht i Andrzej Mleczko – Hurtownia Alkoholu Zduńska Wola |  Sklepy monopolowe

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiakrobgordon
Cytat z Kuba data Sierpień 3, 2021, 09:41

Liam Neeson ciągle nie pobity.

Myślę że Gubernator Nowego Jorku i jego linia obrony przeciwko zarzutom o molestowanie pt. "Ale ja wszystkich dotykam" ustanowiła nowy poziom żenady 🙂

Szaman

Przypomniał mi się klasyk 🙂

Mierzwiak

Skoro mowa o ciągnięciu, przypomniał mi się inny klasyk 🙂

Szaman
Cytat z Mierzwiak data Sierpień 4, 2021, 12:43
Cytat z Kuba data Sierpień 3, 2021, 09:41

Liam Neeson ciągle nie pobity.

Myślę że Gubernator Nowego Jorku i jego linia obrony przeciwko zarzutom o molestowanie pt. "Ale ja wszystkich dotykam" ustanowiła nowy poziom żenady 🙂

https://twitter.com/hjessy_/status/1422606964689887237?s=20

John Lasseter 2.0

Dobra wiadomość - nadchodzi tańsza opcja YouTube Premium usuwająca wyłącznie reklamy, bez dodatkowych profitów:

https://www.purepc.pl/youtube-premium-lite-tanszy-abonament-wylacznie-usuwajacy-reklamy-ruszyly-pierwsze-testy-w-europie

I tak już za to płacę, ale jeśli będzie taniej to tylko lepiej 🙂

Netflix podnosi u nas ceny

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/netflix-ile-kosztuje-pakiet-nowe-ceny-w-polsce

Zastanawiam się na co komu Netflix w 480p? Na podróż pociągiem? Ale ci przynajmniej oferują normalne alternatywy, nie jak ten Viaplay na którego spadła słuszna krytyka wobec transmisji meczów w 720p. Co ciekawe taką samą ofertę sprzedają w Skandynawii i tam nikomu nie przeszkadza. Z czego to wynika? Tam mają gdzieś jakość? Nikt nie zna innego życia? 🙂 Może to Polacy, zawsze ochoczo reagujący na nowinki techniczne po prostu wymusili sobie rewolucję która nie obchodzi Szwedów i ich sąsiadów.

Dla ludzi oglądających na telefonach, tabletach i laptopach? Te ostatnie oferują co prawda większe ekrany, ale jednak przeciętny człowiek w nosie ma jakość, a w przypadku nośników fizycznych (których sprzedaż i tak dramatycznie spadła w ostatnich latach) niezmiennie króluje DVD 🙂 (co prawda jeśli spojrzeć na sprzedaż pojedynczych tytułów to Blu-ray potrafi mieć ogromną przewagę więc jakaś tam świadomość wśród konsumentów jest, no ale tutaj dochodzi posiadanie odtwarzacza / konsoli więc to co innego niż streaming)

Wystarczy zresztą spojrzeć na te wszystkie jutubowe kanały z ich reaction videos i sposób w jaki ludzie oglądają filmy. Nie dość że w dzień / gdy włączone są wszystkie możliwe światła, to zazwyczaj patrzą się gdzieś w dół, na zapewne laptopa / tablet. Dla mnie to patologia 😛

Szaman, moja dziewczyna przeważnie ogląda seriale na telefonie. Nawet w domu.

Cytat z Szaman data Sierpień 5, 2021, 11:19

Netflix podnosi u nas ceny

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/netflix-ile-kosztuje-pakiet-nowe-ceny-w-polsce

Zacznę kupować o jednego banana mniej na tydzień i będzie z mnie nadal stać. 😛

480p wygląda słabo nawet na 24-calowym monitorze, więc pewnie tak, 16 calowe laptopy królują przy tym pakiecie.

PreviousPage 65 of 244Next