Hyde Park
Cytat z robgordon data 11 sierpnia, 2021, 20:50Wiem, że unikamy tutaj polityki. Sam jestem gorącym tego orędownikiem. Ale przyznam, że nie wierzyłem, że doczekam się takiego politycznego szmaciarstwa i upodlenia. Przykro mi na to patrzeć. Zwłaszcza, że pamiętam (przez mgłę) jak wyglądał nasz kraj przed 1989. Ech...
Wiem, że unikamy tutaj polityki. Sam jestem gorącym tego orędownikiem. Ale przyznam, że nie wierzyłem, że doczekam się takiego politycznego szmaciarstwa i upodlenia. Przykro mi na to patrzeć. Zwłaszcza, że pamiętam (przez mgłę) jak wyglądał nasz kraj przed 1989. Ech...
Cytat z Janko data 11 sierpnia, 2021, 21:11Szczerze mowiąc, unikanie polityki na tym forum nie jest możliwe, bo w wielu filmach ta polityka jest, czy to w formie filmu przedstawiającego życie politykow, czy to poprzez przemycanie prawicowych czy lewicowych poglądow.
Szczerze mowiąc, unikanie polityki na tym forum nie jest możliwe, bo w wielu filmach ta polityka jest, czy to w formie filmu przedstawiającego życie politykow, czy to poprzez przemycanie prawicowych czy lewicowych poglądow.
Cytat z Szaman data 11 sierpnia, 2021, 21:23Pozwolę sobie na post o polityce. Nie powinienem tego robić, ale ch..
[spoiler] Dopóki opozycja naprawdę nie będzie walczyć o głosy wyborców Pisu to nic się nie zmieni. Bo na razie udaje, że walczy, a czuje pogardę wyrażaną na takich stronach jak Sok z buraka, połowie twittera, na co dzień w mediach. Nawet zbawca wracając na białym koniu idzie w jakieś tanie "wywoływanie Jareczka" i tego typu chwyty w stylu tamtych stron, opracowane przez nadal tych samych ludzi. Hasłami typu jebać pis i wypierdalać nigdy nie wygrają. Jeśli ktoś każe ci wypierdalać, albo mówi aby cię jebać to nie przechodzisz na jego stronę, tylko tym bardziej stajesz się wrogiem agresora.
Wyborcy niezdecydowani to mit, walka dla samej walki. Trzeba walczyć o mniej konserwatywnych, mniej bogobojnych wyborców PiS-u który zmienił się w LPR-bis. Póki KO będzie symbolicznie przewodzić opozycji i narzucać jej narrację to nic się nie zmieni. W ciągu najbliższych 4 lat czekają nas 4 kolejne wybory: samorządowe, europarlamentarne, parlamentarne, prezydenckie. Wszystkie wygra PiS. Kilku dziennikarzy popluje żółcią zdziwienia, nie będzie znowu żadnej refleksji dlaczego tak się stało, żadnych zmian postępowania. Pchanie siły napędowej w lewicę również nie jest dobrym pomysłem, społeczeństwo jest za bardzo konserwatywne, poza tym usilnie próbuje się wymusić na nim zmiany społeczne na które zachód pracował dekadami. My zostaliśmy od jego obyczajowości odcięci na 50 długich lat. Poza tym za dużo tam dziwnych ludzi, zbyt wiele wybielania PRL-u...
Wcale nie dziwię się, że szarzy ludzie nie będą umierać za środowiska GW i TVN-u. Ostentacyjne zaangażowanie w kampanię Bronisława Komorowskiego pozbawiło ich resztek wiarygodności, było też ostatecznym przelaniem goryczy po wielu latach upodlania w najdrobniejszych kwestiach. Przykładowo pamiętam taki paradny artykuł z pretensją, że Polacy trzymają zupę w lodówce na drugi dzień, a tak nie robi się na Zachodzie 🙂 Kto sieje wiatr ten zbiera burzę, to media które latami wmawiały, że nie można inaczej niż za 7 zł za godzinę. Że rozbudowana polityka społeczna to niebezpieczne rozdawnictwo. Że czytelnik jest głupszy i gorszy od pana w Warszawie. Tak ich zapamiętałem z dawnych czasów. No to w końcu wykipiało i kipi od 6 lat. Sprawcy tego stanu nie są osobami które mogą ten stan naprawić. Pisu już nie zmienisz, ale można zmienić opozycję na skuteczniejszą. [/spoiler]
Pozwolę sobie na post o polityce. Nie powinienem tego robić, ale ch..
Wyborcy niezdecydowani to mit, walka dla samej walki. Trzeba walczyć o mniej konserwatywnych, mniej bogobojnych wyborców PiS-u który zmienił się w LPR-bis. Póki KO będzie symbolicznie przewodzić opozycji i narzucać jej narrację to nic się nie zmieni. W ciągu najbliższych 4 lat czekają nas 4 kolejne wybory: samorządowe, europarlamentarne, parlamentarne, prezydenckie. Wszystkie wygra PiS. Kilku dziennikarzy popluje żółcią zdziwienia, nie będzie znowu żadnej refleksji dlaczego tak się stało, żadnych zmian postępowania. Pchanie siły napędowej w lewicę również nie jest dobrym pomysłem, społeczeństwo jest za bardzo konserwatywne, poza tym usilnie próbuje się wymusić na nim zmiany społeczne na które zachód pracował dekadami. My zostaliśmy od jego obyczajowości odcięci na 50 długich lat. Poza tym za dużo tam dziwnych ludzi, zbyt wiele wybielania PRL-u...
Wcale nie dziwię się, że szarzy ludzie nie będą umierać za środowiska GW i TVN-u. Ostentacyjne zaangażowanie w kampanię Bronisława Komorowskiego pozbawiło ich resztek wiarygodności, było też ostatecznym przelaniem goryczy po wielu latach upodlania w najdrobniejszych kwestiach. Przykładowo pamiętam taki paradny artykuł z pretensją, że Polacy trzymają zupę w lodówce na drugi dzień, a tak nie robi się na Zachodzie 🙂 Kto sieje wiatr ten zbiera burzę, to media które latami wmawiały, że nie można inaczej niż za 7 zł za godzinę. Że rozbudowana polityka społeczna to niebezpieczne rozdawnictwo. Że czytelnik jest głupszy i gorszy od pana w Warszawie. Tak ich zapamiętałem z dawnych czasów. No to w końcu wykipiało i kipi od 6 lat. Sprawcy tego stanu nie są osobami które mogą ten stan naprawić. Pisu już nie zmienisz, ale można zmienić opozycję na skuteczniejszą.
Cytat z robgordon data 11 sierpnia, 2021, 21:31Cytat z Szaman data Sierpień 11, 2021, 21:23Pozwolę sobie na post o polityce. Nie powinienem tego robić, ale ch..
[spoiler] Dopóki opozycja naprawdę nie będzie walczyć o głosy wyborców Pisu to nic się nie zmieni. Bo na razie udaje, że walczy, a czuje pogardę wyrażaną na takich stronach jak Sok z buraka, połowie twittera, na co dzień w mediach. Nawet zbawca wracając na białym koniu idzie w jakieś tanie "wywoływanie Jareczka" i tego typu chwyty w stylu tamtych stron, opracowane przez nadal tych samych ludzi. Hasłami typu jebać pis i wypierdalać nigdy nie wygrają. Jeśli ktoś każe ci wypierdalać, albo mówi aby cię jebać to nie przechodzisz na jego stronę, tylko tym bardziej stajesz się wrogiem agresora.
Wcale nie dziwię się, że szarzy ludzie nie będą umierać za środowiska GW i TVN-u. Ostentacyjne zaangażowanie w kampanię Bronisława Komorowskiego pozbawiło ich resztek wiarygodności, było też ostatecznym przelaniem goryczy po wielu latach upodlania w najdrobniejszych kwestiach. Przykładowo pamiętam taki paradny artykuł z pretensją, że Polacy trzymają zupę w lodówce na drugi dzień, a tak nie robi się na Zachodzie
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę, to media które latami wmawiały, że nie można inaczej niż za 7 zł za godzinę. Że rozbudowana polityka społeczna to niebezpieczne rozdawnictwo. Że czytelnik jest głupszy i gorszy od pana w Warszawie. Tak ich zapamiętałem z dawnych czasów. No to w końcu wykipiało i kipi od 6 lat. Sprawcy tego stanu nie są osobami które mogą ten stan naprawić. Pisu już nie zmienisz, ale można zmienić opozycję na skuteczniejszą. [/spoiler]
Dobrze prawisz.
Cytat z Szaman data Sierpień 11, 2021, 21:23Pozwolę sobie na post o polityce. Nie powinienem tego robić, ale ch..
SpoilerDopóki opozycja naprawdę nie będzie walczyć o głosy wyborców Pisu to nic się nie zmieni. Bo na razie udaje, że walczy, a czuje pogardę wyrażaną na takich stronach jak Sok z buraka, połowie twittera, na co dzień w mediach. Nawet zbawca wracając na białym koniu idzie w jakieś tanie "wywoływanie Jareczka" i tego typu chwyty w stylu tamtych stron, opracowane przez nadal tych samych ludzi. Hasłami typu jebać pis i wypierdalać nigdy nie wygrają. Jeśli ktoś każe ci wypierdalać, albo mówi aby cię jebać to nie przechodzisz na jego stronę, tylko tym bardziej stajesz się wrogiem agresora.Wyborcy niezdecydowani to mit, walka dla samej walki. Trzeba walczyć o mniej konserwatywnych, mniej bogobojnych wyborców PiS-u który zmienił się w LPR-bis. Póki KO będzie symbolicznie przewodzić opozycji i narzucać jej narrację to nic się nie zmieni. W ciągu najbliższych 4 lat czekają nas 4 kolejne wybory: samorządowe, europarlamentarne, parlamentarne, prezydenckie. Wszystkie wygra PiS. Kilku dziennikarzy popluje żółcią zdziwienia, nie będzie znowu żadnej refleksji dlaczego tak się stało, żadnych zmian postępowania. Pchanie siły napędowej w lewicę również nie jest dobrym pomysłem, społeczeństwo jest za bardzo konserwatywne, poza tym usilnie próbuje się wymusić na nim zmiany społeczne na które zachód pracował dekadami. My zostaliśmy od jego obyczajowości odcięci na 50 długich lat. Poza tym za dużo tam dziwnych ludzi, zbyt wiele wybielania PRL-u...
Wcale nie dziwię się, że szarzy ludzie nie będą umierać za środowiska GW i TVN-u. Ostentacyjne zaangażowanie w kampanię Bronisława Komorowskiego pozbawiło ich resztek wiarygodności, było też ostatecznym przelaniem goryczy po wielu latach upodlania w najdrobniejszych kwestiach. Przykładowo pamiętam taki paradny artykuł z pretensją, że Polacy trzymają zupę w lodówce na drugi dzień, a tak nie robi się na Zachodzie
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę, to media które latami wmawiały, że nie można inaczej niż za 7 zł za godzinę. Że rozbudowana polityka społeczna to niebezpieczne rozdawnictwo. Że czytelnik jest głupszy i gorszy od pana w Warszawie. Tak ich zapamiętałem z dawnych czasów. No to w końcu wykipiało i kipi od 6 lat. Sprawcy tego stanu nie są osobami które mogą ten stan naprawić. Pisu już nie zmienisz, ale można zmienić opozycję na skuteczniejszą.
Dobrze prawisz.
Cytat z Kuba data 11 sierpnia, 2021, 21:57Ja każdą taką sytuacje obecnie wykorzystuje głownie do tego aby posmiać się z partii w której nie chodzi o wolność a o partię Wolność 😉 nigdy nie widziałem bardziej fascynującego przypadku w polityce i przy każdym głosowaniu o ograniczanie tego czy innego prawa zachwyca mnie to raz jeszcze.
Ja każdą taką sytuacje obecnie wykorzystuje głownie do tego aby posmiać się z partii w której nie chodzi o wolność a o partię Wolność 😉 nigdy nie widziałem bardziej fascynującego przypadku w polityce i przy każdym głosowaniu o ograniczanie tego czy innego prawa zachwyca mnie to raz jeszcze.
Cytat z Szaman data 11 sierpnia, 2021, 21:59Dokładnie 🙂 I już chyba spokojnie można powiedzieć, że drugie pokolenie na to się nabiera.
Dokładnie 🙂 I już chyba spokojnie można powiedzieć, że drugie pokolenie na to się nabiera.
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2021, 22:15Powinienem coś napisać żeby nie wyszło na to że moje milczenie oznacza aprobatę dla tego co się dzisiaj stało? 🙂
Powinienem coś napisać żeby nie wyszło na to że moje milczenie oznacza aprobatę dla tego co się dzisiaj stało? 🙂
Cytat z Szaman data 11 sierpnia, 2021, 22:17Niekoniecznie, raczej zrobiliśmy chwilowy zakręt na politykę. Tak jak kiedyś pisałem, mimo wszystko lubię gdy gdzieś można się od niej oderwać, więc lubię zasady naszego forum.
Niekoniecznie, raczej zrobiliśmy chwilowy zakręt na politykę. Tak jak kiedyś pisałem, mimo wszystko lubię gdy gdzieś można się od niej oderwać, więc lubię zasady naszego forum.
Cytat z Kuba data 11 sierpnia, 2021, 22:19No, lepiej ich nie zmieniajmy bo zdecydowanie za bardzo siedzi mi w głowie, z Szamanem i Mierzwiakiem w dyskusji, wykorzystanie bezbeckiego dowcipu o powszechnym dostępie do broni która rozwiązałaby każdy problem.
No, lepiej ich nie zmieniajmy bo zdecydowanie za bardzo siedzi mi w głowie, z Szamanem i Mierzwiakiem w dyskusji, wykorzystanie bezbeckiego dowcipu o powszechnym dostępie do broni która rozwiązałaby każdy problem.
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2021, 22:31To zamiast komentarza wkleję coś na rozluźnienie, a mianowicie ulotkę którą znalazłem w skrzynce przed ostatnimi wyborami prezydenckimi.
Pocieszne są szczególnie teksty o umacnianiu naszej pozycji w UE i ostrzeżenia na drugiej stronie 🙂 (ale bonusowy punkt za przepowiednię o Tusk Returns!)
To zamiast komentarza wkleję coś na rozluźnienie, a mianowicie ulotkę którą znalazłem w skrzynce przed ostatnimi wyborami prezydenckimi.
Pocieszne są szczególnie teksty o umacnianiu naszej pozycji w UE i ostrzeżenia na drugiej stronie 🙂 (ale bonusowy punkt za przepowiednię o Tusk Returns!)

Cytat z Kuba data 11 sierpnia, 2021, 22:37Muszę potwierdzić, że za PiSu mam największy wzrost przychodów w całym swoim życiu. Co prawda pracując przez miesiąc i mając osiemnastkę w trakcie, ale fakty są niezaprzeczalne. Myśle, że mniej więcej taką logiką posługuja się tworzący takie hasła.
Muszę potwierdzić, że za PiSu mam największy wzrost przychodów w całym swoim życiu. Co prawda pracując przez miesiąc i mając osiemnastkę w trakcie, ale fakty są niezaprzeczalne. Myśle, że mniej więcej taką logiką posługuja się tworzący takie hasła.
Cytat z Marek Pilarski data 11 sierpnia, 2021, 22:54A tak ogólnie, to co u Was słychać? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. U mnie ok, trochę zakwasy mnie męczą, ale już za chwilę pora spania, więc nastrój dobry. Trzymajcie się i dobrej nocy. 🙂
A tak ogólnie, to co u Was słychać? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. U mnie ok, trochę zakwasy mnie męczą, ale już za chwilę pora spania, więc nastrój dobry. Trzymajcie się i dobrej nocy. 🙂
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2021, 22:58Zakwasy będę mieć jutro, też zaraz lulu tylko najpierw muszę pozbyć się z łóżka chrapiącego czworonożnego kudłacza który stwierdził że idzie spać i ma wszystko w nosie 🙂
'Branoc!
Zakwasy będę mieć jutro, też zaraz lulu tylko najpierw muszę pozbyć się z łóżka chrapiącego czworonożnego kudłacza który stwierdził że idzie spać i ma wszystko w nosie 🙂
'Branoc!
Cytat z Ernest Kubica data 11 sierpnia, 2021, 23:55Cytat z Szaman data Sierpień 11, 2021, 21:23Pozwolę sobie na post o polityce. Nie powinienem tego robić, ale ch..
Pisu już nie zmienisz, ale można zmienić opozycję na skuteczniejszą.
Chciałem tylko powiedzieć, że płonne twoje nadzieje. Widzisz ewentualnych kandydatów? Nikt nowy, ogarnięty, prawy nie wejdzie - nie będzie próbował wchodzić. Polityka to bogno po samą szyją (przynajmniej w Polsce). Nikt nie rzuci dobrze płatnej pracy, stanowiska i pójdzie walczyć z wiatrakami w polityce. Dla ludzi ustawionych zawodowo - np. wybitnych ekonomistów, faktyczne zarobki na stanowiskach ministerialnych nie są zachętą. Chyba, że będą dobrze kręcić na lewo. Już się ludzie nabrali na antysystemowca, który mógłby się mierzyć rozumem z Patrykiem Rozgwiazdą.
Cytat z Szaman data Sierpień 11, 2021, 21:23Pozwolę sobie na post o polityce. Nie powinienem tego robić, ale ch..
Pisu już nie zmienisz, ale można zmienić opozycję na skuteczniejszą.
Chciałem tylko powiedzieć, że płonne twoje nadzieje. Widzisz ewentualnych kandydatów? Nikt nowy, ogarnięty, prawy nie wejdzie - nie będzie próbował wchodzić. Polityka to bogno po samą szyją (przynajmniej w Polsce). Nikt nie rzuci dobrze płatnej pracy, stanowiska i pójdzie walczyć z wiatrakami w polityce. Dla ludzi ustawionych zawodowo - np. wybitnych ekonomistów, faktyczne zarobki na stanowiskach ministerialnych nie są zachętą. Chyba, że będą dobrze kręcić na lewo. Już się ludzie nabrali na antysystemowca, który mógłby się mierzyć rozumem z Patrykiem Rozgwiazdą.
Cytat z Szaman data 12 sierpnia, 2021, 06:25Przez moment próbowano sparować ze sobą Hołownię i Trzaskowskiego. Nie są to wymarzone kandydatury, w moich oczach to i tak szalupy ratunkowe podstawione dla środowiska KO, ale była to chociaż jakaś próba nowego rozdania. Na pewno mądrzejsza niż lansowanie Ryszarda Petru i Nowoczesnej. Potem wszystko wzięło w łeb i obecnie postawiono na odgrzewanie konfliktu Tusk-Kaczyński który ciągnie się od ponad 10 lat.
Co do pieniędzy pełna zgoda, dlatego aż tak wrogo nie patrzę na podwyżki dla parlamentarzystów. Jeśli robota posła jest większą zachętą dla szukającego swojego miejsca piosenkarza czy sportowca, a nie szczeblem kariery urzędniczej to coś poszło nie tak.
Przez moment próbowano sparować ze sobą Hołownię i Trzaskowskiego. Nie są to wymarzone kandydatury, w moich oczach to i tak szalupy ratunkowe podstawione dla środowiska KO, ale była to chociaż jakaś próba nowego rozdania. Na pewno mądrzejsza niż lansowanie Ryszarda Petru i Nowoczesnej. Potem wszystko wzięło w łeb i obecnie postawiono na odgrzewanie konfliktu Tusk-Kaczyński który ciągnie się od ponad 10 lat.
Co do pieniędzy pełna zgoda, dlatego aż tak wrogo nie patrzę na podwyżki dla parlamentarzystów. Jeśli robota posła jest większą zachętą dla szukającego swojego miejsca piosenkarza czy sportowca, a nie szczeblem kariery urzędniczej to coś poszło nie tak.
Cytat z Marek Pilarski data 12 sierpnia, 2021, 08:08Fejm
https://twitter.com/Variety/status/1425551528170041350?s=20
Fejm
Polish Parliament Votes to Prevent Foreign Ownership of Media, Discovery Appeals to Prevent it Becoming Law https://t.co/BSw75qzf7q
— Variety (@Variety) August 11, 2021
Cytat z Mierzwiak data 12 sierpnia, 2021, 08:10Czekam na omówienie u Grace Randolph 🙂
Ciekawe czy będzie to miało jakiś wpływ na przekształcenie w Polsce HBO Go na HBO Max?
Czekam na omówienie u Grace Randolph 🙂
Ciekawe czy będzie to miało jakiś wpływ na przekształcenie w Polsce HBO Go na HBO Max?
Cytat z Ernest Kubica data 13 sierpnia, 2021, 20:59@szaman - to jest niezły scenariusz na film. Taki odwrotny Plac Zbawiciela - płaczący deweloperzy.
https://www.dziennikwschodni.pl/lublin/lublin-najslynniejsze-zniwa-w-miescie,n,1000293777.html
@szaman - to jest niezły scenariusz na film. Taki odwrotny Plac Zbawiciela - płaczący deweloperzy.
https://www.dziennikwschodni.pl/lublin/lublin-najslynniejsze-zniwa-w-miescie,n,1000293777.html