aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 80 of 244Next

Wyretuszowane jak jej występ na Eurowizji dwa lata temu. 😛

Wracając jeszcze do tych Simsów, to jest to tylko kolejny przykład tego jak korporacje silą się na futuryzm i próbują na nowo wynaleźć koło.

Polecam te dwa świetne materiały o innych poronionych pomysłach:

Peter Jackson kończy dziś 60 lat.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Od jakiegoś czasu mam problem ze stroną Deadline. Bardzo często strona crashuje się w Chrome i dostaję komunikat "Kurza twarz...". Wyczyściłem już cookies, ale nic to nie dało. Dzieje się to tylko na Deadline. Zauważyliście może u siebie podobny problem?

Nie wiedziałem, że Kumar ma chłopaka od dziesięciu lat. 😛

Pierwsze gościa widzę.

Taki tam aktor. 😛

Głównie z komedyjek i Jak poznałem Waszą Matkę, ale miał też swoje medialne pięć minut jako doradca Obamy do spraw kultury. Jak to w ogóle brzmi 🙂 Może Rob kojarzy go w chudszej wersji, a może chodziło mu o chłopaka 🙂

Chłopaka to też pierwsze widzę. A w sumie to już narzeczonego. 😉

Nie, chodzi o tego aktora. Przejrzałem jego filmografię i raczej niczego z nim nie widziałem. Może jedynie Dr. House. Ale nie zapamiętałem go, bo w sumie widziałem ledwie kilka przypadkowych odcinków. Domyślam się, że najbardziej znany jest z serii Harold i Kumar.

Kiedyś opowiadałem Wam tutaj (w kontekście materiału na dobry film lub serial) o Podgrodziu, stalinowskiej dziecięcej utopii pod Szczecinem, która z czasem zmieniła się w ośrodek resocjalizacyjny dla trudnej młodzieży, aż po tragiczne wydarzenia w 1998 r. Kolega namierzył krótki film z Kroniki Filmowej z 1956 roku:
https://www.facebook.com/watch/?v=4648143751942933&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

Można już chyba mówić o piosenkach w stylu The Weeknd:

Wiedzieliście, że Ralph Kamiński i Michał Szpak to bliscy kuzyni? Dwóch takich oryginałów w jednej rodzinie? Nieźle.

Nie wiedziałem o tym Podgrodziu - taki trochę mokry sen Korczaka, tylko z komunistyczną ideologią.

Cytat z Ernest Kubica data Listopad 5, 2021, 20:58

Nie wiedziałem o tym Podgrodziu - taki trochę mokry sen Korczaka, tylko z komunistyczną ideologią.

Pomysł wzorowany był na sowieckim Arteku. Największej dziecięcej utopii w demoludach.

Rok temu rozmawialiśmy o reklamie Apartu. W tym roku konkurencja stworzyła klip będący chyba w każdym możliwym aspekcie jej przeciwieństwem. Zresztą może już go widzieliście, jest o nim głośno:

TVP jak zwykle umie w marketing

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nigdy o niej nie słyszałem, tymczasem okazuje się, że była to jedna z największych brazylijskich gwiazd świata muzyki... 40 mln obserwujących na Instagramie, ponad 22 mln subskrypcji na YouTube (więcej niż np. Lady Gaga). W obecnych czasach zaawansowanej globalizacji wydaje się, że zna się cały świat, tymczasem jak się okazuje popkultura skrywa jeszcze wiele różnych regionalnych tajemnic...

Też pierwszy raz usłyszałem o niej w obliczu tragedii.

PreviousPage 80 of 244Next