aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 82 of 244Next

Nie wiedziałem, że to jest trylogia. Kojarzę tylko ten utwór z Gagą.

Cytat z Marek Pilarski data Listopad 18, 2021, 23:39

Oglądało się niektóre skecze. Z piosenek przypominam sobie w tej chwili utwór o świątecznej świeczce. 🙂

Jeden z moich ulubionych!

She doesn't know what Jen likes and she doesn't super care
So she goes inside a closet just see what crap's in there

<3

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Meg Ryan kończy dziś 60 lat.

Coś z innej beczki

https://weszlo.com/2021/11/19/romain-molina-skandale-pedofilia-gwalty-korupcja/

Niezależny, dość uznany, dziennikarz planuje niedługo przedstawić dowody i kolejne doniesienia dotyczące wielkich afer w świecie międzynarodowej piłki noznej. Na razie rzucił jedynie w eter szereg suchych informacji - oczywiście na razie bez dowodów, ale jeśli chociaż część z nich może być udowodnionych to szykuje się afera o skali takiej, że #MeToo przy tym było czasowym trendem grupy nastolatków.

Brzmi to przerażająco, ale biorąc pod uwagę rozliczne patologie tego środowiska jestem gotowy uwierzyć, że prawdy jest tu sporo.

Czy to kolejny raz gdy ktoś coś na kogoś ma i będzie to szok na skalę światową gdy to upubliczni (czemu nie od razu?) po czym...

Możliwe, niemniej on akurat już faktycznie ujawniał dowody i informacje i przynajmniej jeden piłkarz wylądował za kratkami po tym jak ten dziennikarz pierwszy podał informacje o przestepstwach.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

OK, w takim razie czekam. Wszelkie tego typu patologie należy upubliczniać a odpowiedzialnych za nie wsadzać za kratki.

Tym bardziej, że MeToo i wszelkiego rodzaju jego pochodne tak naprawdę dotknęły solidnie jedynie sferę filmowo-serialową. Muzyczną (Marylin Manson) czy sport na razie ledwie musnęły.

Tylko czy ofiary będą takie chętne o tym mówić, zwłaszcza gwiazdy, a pewnie i tacy są wśród ofiar? Dla facetów to jednak bardziej wstydliwa kwestia.

Nie sądze, z wielu powodów. Pomijając kwestię płci - mówimy jednak o znaczącej różnicy pomiędzy ludźmi. Nie ma co się oszukiwać, piłkarze to ludzie w gruncie rzeczy, generalizując, ludzie o bardziej ograniczonych horyzontach, często uprzedzeni, nieszczególnie świadomi pewnych kwestii a przede wszystkim znacznie bardziej interesowni niż artyści i oderwani od świata na zupełnie innym poziomie.

Do tego dochodzi poziom zagrożenia. Jak Harvey Weinstein i reszta nie byliby potężni to do pięt nie dorastali ludziom którzy trzęsą światem piłki zarówno we Francji jak i Anglii. Szczególnie mowa tu o szejkach i ludziach stojący za m.in klubem PSG. O tym, że mają wpływ na generalną politykę we Francji wiadomo od dawna, tu się okazuje, że mogą mieć znacznie większy. Na dodatek mnóstwo wpływów, wszyscy im naskakują, gigantyczne pieniądze, kontakty. Raczej niezbyt wiele oporów przed posunięciem się do zagrażania, porwań czy nawet usuwania świadków. Mówimy o ludziach w ten czy inny sposób powiązanych z terrorystami.

W przypadku Hollywood można powiedzieć, że #MeToo sprawiło, że biznes - przynajmniej pod publikę - wziął się za sprzątanie sam. Niby co poniektórzy staneli przed sądem, ale jednak najważniejsze zmiany nastąpiły w samej branży wewnątrz bez interwencji osób czy instytucji spoza. Tutaj jest to raczej niemożliwe i jeśli skala jest taka to wymaga interwencji władz i organizacji międzynarodowych. Oraz prawdopodobnie społeczeństwa bo raczej nikomu u sterów nie jest w smak rozsadzenie całego świata futbolu od środka, zwłaszcza w takich krajach jak Anglia, Hiszpania czy Francja gdzie jednak ten futbol ma wielkie znaczenie.

Oczywiście nadal się może okazać, że w tym przypadku większośc zarzutów jest rozdmuchana lub wyssana z palca i skończy się na udowodnieniu kilku przypadków, jednego czy dwóch dużych nazwisk i do domu. Lub wszystko zatuszują bardzo szybko i za kolejną dekadę dostaniemy podobne doniesienia.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

<3

Dla mnie grower. Jak pierwszy raz słyszałem, to wydawało się meh, ale im częściej słyszałem, tym bardziej mi się podobało.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Słuchaliście już 30 Adele? Ja póki co tylko na szybko rzuciłem uchem, ale już teraz mogę powiedzieć że, na szczęście, muzycznie dzieją się tam znacznie ciekawsze rzeczy niż to sugeruje wtórny, bezpieczny pierwszy singiel.

Nie wiem czy oczekujesz informacji również ode mnie 😉 Nie, nie słuchałem. I nie przewiduję 😉

Ja słuchałem, ale przy okazji robienia czegoś innego, więc nie wsłuchiwałem się jakoś specjalnie. Było kilka pozytywnych zaskoczeń, ale pod koniec chyba za dużo jęczenia. Musiałbym jeszcze raz odsłuchać, żeby móc coś więcej napisać.

Cytat z Mierzwiak data Listopad 22, 2021, 10:23

Słuchaliście już 30 Adele? Ja póki co tylko na szybko rzuciłem uchem, ale już teraz mogę powiedzieć że, na szczęście, muzycznie dzieją się tam znacznie ciekawsze rzeczy niż to sugeruje wtórny, bezpieczny pierwszy singiel.

Dopiero planuje, pytanie ile jest piosenek o zrywaniu.

Raczej czy jakieś nie są o zrywaniu 😛

Kuba has reacted to this post.
Kuba

30. urodziny obchodzi jutro Dangerous Michaela Jacksona, fenomenalny album na którym znalazły się jedne z moich ukochanych utworów wszech czasów, o wielu kultowych wideoklipach nie wspominając.

Tak, to wszystko z jednej płyty. (pominąłem jeden utwór) KOSMOS.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Poprawka do postu powyżej - to są single (!) z wyjątkiem jednego, cały album ma jeszcze więcej perełek 🙂

Naprawdę? W mojej opinii nie umywa się do dwóch poprzednich albumów. Zwłaszcza do genialnego "Thrillera". A i "Bad" oceniam wyżej, między innymi dlatego, że "Dangerous", mimo że zawiera sporo świetnych numerów (moje ulubione to "Who is It" i "Give In to Me"), to jednocześnie ma też sporo wypełniaczy. Na dodatek niektóre single nie powalają ("In the Closet", "Remember the Time", a zwłaszcza "Jam").
Zarówno "Thriller" jak i "Bad" prawie nie miały słabszych punktów. "Dangerous" ma ich sporo. Był zresztą dla mnie w momencie premiery pierwszym sygnałem spadku formy Michaela.

PreviousPage 82 of 244Next