Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 4 stycznia, 2022, 18:51W miarę ciekawe , ale nic nowego się nie dowiedziałem. Raczej mi przypomnieli niektóre rzeczy. Do tych dwóch zespołów z pierwszych miejsc to nie bardzo się zgodzę, miały więcej niż jeden utwór który był przebojem - w obu przypadkach raczej cała płyta dobrze się sprzedawała. Ja raczej dałbym w tym zestawieniu zespół Kancelaria - "Zabiorę cię właśnie tam". Konia z rzędem temu kto pamięta jakikolwiek inny utór tego zespołu, ja nawet nie pamiętam jak oni wyglądali.
A co do zespołu Sixteen to kiedyś z moimi kolegami, którzy grali na Wielkiej Orkiestrze w Tomaszowie byłem w jednej garderobie z zespołem chyba wtedy nazywającym się Seventeen. Już nie było tej wokalisty Dąbkowskiej tylko Grzegorz Klotz (Kloc) z którym związała się ta laska o której mówią, że ostro manipulowała i prawdopodobnie pomogła swojemu mężowi spaść w przepaść. Ona tam wtedy była w chórkach i szczególnie się jej przyglądałem i faktycznie dziwna w zachowaniu. Trochę jakby pod wpływem czegoś była. Głupio to zabrzmi, ale patrzyła się na nas jakby liczyła, że ktoś zaproponuje jej seks, albo przynajmniej powie "ale jesteś fajna". To ta ze skrzypcami
W miarę ciekawe , ale nic nowego się nie dowiedziałem. Raczej mi przypomnieli niektóre rzeczy. Do tych dwóch zespołów z pierwszych miejsc to nie bardzo się zgodzę, miały więcej niż jeden utwór który był przebojem - w obu przypadkach raczej cała płyta dobrze się sprzedawała. Ja raczej dałbym w tym zestawieniu zespół Kancelaria - "Zabiorę cię właśnie tam". Konia z rzędem temu kto pamięta jakikolwiek inny utór tego zespołu, ja nawet nie pamiętam jak oni wyglądali.
A co do zespołu Sixteen to kiedyś z moimi kolegami, którzy grali na Wielkiej Orkiestrze w Tomaszowie byłem w jednej garderobie z zespołem chyba wtedy nazywającym się Seventeen. Już nie było tej wokalisty Dąbkowskiej tylko Grzegorz Klotz (Kloc) z którym związała się ta laska o której mówią, że ostro manipulowała i prawdopodobnie pomogła swojemu mężowi spaść w przepaść. Ona tam wtedy była w chórkach i szczególnie się jej przyglądałem i faktycznie dziwna w zachowaniu. Trochę jakby pod wpływem czegoś była. Głupio to zabrzmi, ale patrzyła się na nas jakby liczyła, że ktoś zaproponuje jej seks, albo przynajmniej powie "ale jesteś fajna". To ta ze skrzypcami

Cytat z Szaman data 4 stycznia, 2022, 20:16Z nowości to chyba dowiedziałem się, że aż takie nazwisko stało za uzdrowiskowo-plażowym przebojem Rozmusa 🙂 A właśnie, basową końcówkę śpiewa ten z T-Raperów znad Wisły? Szczerze mówiąc nie cierpię tej piosenki, ale jestem ciekaw 🙂
Z nowości to chyba dowiedziałem się, że aż takie nazwisko stało za uzdrowiskowo-plażowym przebojem Rozmusa 🙂 A właśnie, basową końcówkę śpiewa ten z T-Raperów znad Wisły? Szczerze mówiąc nie cierpię tej piosenki, ale jestem ciekaw 🙂
Cytat z robgordon data 4 stycznia, 2022, 20:16Cytat z Ernest Kubica data styczeń 4, 2022, 18:51W miarę ciekawe , ale nic nowego się nie dowiedziałem. Raczej mi przypomnieli niektóre rzeczy. Do tych dwóch zespołów z pierwszych miejsc to nie bardzo się zgodzę, miały więcej niż jeden utwór który był przebojem - w obu przypadkach raczej cała płyta dobrze się sprzedawała. Ja raczej dałbym w tym zestawieniu zespół Kancelaria - "Zabiorę cię właśnie tam". Konia z rzędem temu kto pamięta jakikolwiek inny utór tego zespołu, ja nawet nie pamiętam jak oni wyglądali.
Ciekawa historia 🙂 No ale pewnie wiele takich historii wydarzyło się w świecie mniej znanych muzyków, o których niewiele wiemy. Pamiętam, że Sixteen zmienili nazwę na Seventeen właśnie po to, by zaznaczyć że to nowy rozdział w ich karierze po odejściu Dąbrowskiej. Trafny pomysł, choć bez niej za wiele już nie zdziałali (ona bez nich też niewiele).
Cytat z Ernest Kubica data styczeń 4, 2022, 18:51W miarę ciekawe , ale nic nowego się nie dowiedziałem. Raczej mi przypomnieli niektóre rzeczy. Do tych dwóch zespołów z pierwszych miejsc to nie bardzo się zgodzę, miały więcej niż jeden utwór który był przebojem - w obu przypadkach raczej cała płyta dobrze się sprzedawała. Ja raczej dałbym w tym zestawieniu zespół Kancelaria - "Zabiorę cię właśnie tam". Konia z rzędem temu kto pamięta jakikolwiek inny utór tego zespołu, ja nawet nie pamiętam jak oni wyglądali.
Ciekawa historia 🙂 No ale pewnie wiele takich historii wydarzyło się w świecie mniej znanych muzyków, o których niewiele wiemy. Pamiętam, że Sixteen zmienili nazwę na Seventeen właśnie po to, by zaznaczyć że to nowy rozdział w ich karierze po odejściu Dąbrowskiej. Trafny pomysł, choć bez niej za wiele już nie zdziałali (ona bez nich też niewiele).
Cytat z Szaman data 4 stycznia, 2022, 20:23Nie powiedzieli tego w materiale, ale całkiem niedawno trafiłem na reklamę zespołu weselnego z Dąbkowską na wokalu.
Nie powiedzieli tego w materiale, ale całkiem niedawno trafiłem na reklamę zespołu weselnego z Dąbkowską na wokalu.
Cytat z robgordon data 4 stycznia, 2022, 20:28Cytat z Szaman data styczeń 4, 2022, 20:16Z nowości to chyba dowiedziałem się, że aż takie nazwisko stało za uzdrowiskowo-plażowym przebojem Rozmusa
A właśnie, basową końcówkę śpiewa ten z T-Raperów znad Wisły? Szczerze mówiąc nie cierpię tej piosenki, ale jestem ciekaw
A ja uwielbiam 😉 Kicz horrendalny, ale jednak przekaz szczery 😉
Co do basu wydaje mi się, że to nie ten koleś, o którym myślisz. Obstawiam, że melorecytuje (bo nie śpiewa ;)) autor piosenki. Ale głowy sobie uciąć nie dam 😉
Cytat z Szaman data styczeń 4, 2022, 20:16Z nowości to chyba dowiedziałem się, że aż takie nazwisko stało za uzdrowiskowo-plażowym przebojem Rozmusa
A właśnie, basową końcówkę śpiewa ten z T-Raperów znad Wisły? Szczerze mówiąc nie cierpię tej piosenki, ale jestem ciekaw
A ja uwielbiam 😉 Kicz horrendalny, ale jednak przekaz szczery 😉
Co do basu wydaje mi się, że to nie ten koleś, o którym myślisz. Obstawiam, że melorecytuje (bo nie śpiewa ;)) autor piosenki. Ale głowy sobie uciąć nie dam 😉
Cytat z Szaman data 4 stycznia, 2022, 20:33https://twitter.com/RMF24pl/status/1478443419412443136
Nie żyje Andrzej Nowak. Legendarny gitarzysta TSA https://t.co/PuKJ9SePP6
— Fakty RMF FM (@RMF24pl) January 4, 2022
Cytat z robgordon data 4 stycznia, 2022, 21:18Ogromny smutek 🙂
TSA był moim ulubionym polskim zespołem w czasach dzieciństwa, a Nowak obok Piekarczyka pierwszym rockowym idolem. Pamiętam jak dziś, ich koncert w wałeckim WOK-u, gdzieś w styczniu lub lutym 1983 roku. Koncerty były dwa. Chciałem iść na ten drugi wierząc, że będzie lepszy. Niestety matka pozwoliła mi jedynie na ten wcześniejszy 🙂
Ogromny smutek 🙂
TSA był moim ulubionym polskim zespołem w czasach dzieciństwa, a Nowak obok Piekarczyka pierwszym rockowym idolem. Pamiętam jak dziś, ich koncert w wałeckim WOK-u, gdzieś w styczniu lub lutym 1983 roku. Koncerty były dwa. Chciałem iść na ten drugi wierząc, że będzie lepszy. Niestety matka pozwoliła mi jedynie na ten wcześniejszy 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 5 stycznia, 2022, 00:14Cytat z Szaman data styczeń 4, 2022, 20:16Z nowości to chyba dowiedziałem się, że aż takie nazwisko stało za uzdrowiskowo-plażowym przebojem Rozmusa
Raczej nie, tamten miał jeszcze bardziej basowy głos.
Cytat z Szaman data styczeń 4, 2022, 20:16Z nowości to chyba dowiedziałem się, że aż takie nazwisko stało za uzdrowiskowo-plażowym przebojem Rozmusa
Raczej nie, tamten miał jeszcze bardziej basowy głos.
Cytat z Ernest Kubica data 5 stycznia, 2022, 00:36Widzieliście to? Prawie jak sceny ze sławnego ostatnio wfilmu
https://www.youtube.com/watch?v=osm5vyJjNY4&t=385s
Widzieliście to? Prawie jak sceny ze sławnego ostatnio wfilmu
Cytat z Mierzwiak data 5 stycznia, 2022, 15:13Dzięki wielkie, bardzo fajny materiał.
Wskazany fragment przygnębiający, jak zresztą całość.
Dzięki wielkie, bardzo fajny materiał.
Wskazany fragment przygnębiający, jak zresztą całość.
Cytat z Fandorin data 5 stycznia, 2022, 20:31To jest, kurwa, genialne! To znaczy: straszne. Serio, te sceny w telewizjach śniadaniowych sprawiają, że chce mi się wyć. Zapraszają gościa, profesora, ale gdy ten zaczyna opowiadać nieprzyjemne rzeczy, to mu, kurwa, nie wierzą i próbują mu wmówić, że przesadza. Jprdl! O wypowiedziach polskich polityków szkoda w ogóle gadać. Totalna żenada.
Niesamowite jak podobne to jest do filmu McKaya. Jak gdyby na podstawie jednego pomysłu, jedna osoba zrobiła skromny dokument, druga fabułę.
To jest, kurwa, genialne! To znaczy: straszne. Serio, te sceny w telewizjach śniadaniowych sprawiają, że chce mi się wyć. Zapraszają gościa, profesora, ale gdy ten zaczyna opowiadać nieprzyjemne rzeczy, to mu, kurwa, nie wierzą i próbują mu wmówić, że przesadza. Jprdl! O wypowiedziach polskich polityków szkoda w ogóle gadać. Totalna żenada.
Niesamowite jak podobne to jest do filmu McKaya. Jak gdyby na podstawie jednego pomysłu, jedna osoba zrobiła skromny dokument, druga fabułę.
Cytat z Mierzwiak data 5 stycznia, 2022, 20:50Najstraszniejsze w tym wszystkim jest to, że gdy za 10, 20 czy 30 lat rzeczywistość będzie naprawdę straszna, a nie łudźmy się, że nie będzie, niektórzy ludzie dalej będą zaprzeczać faktom i zapewne będą mieć całą listę wymówek dlaczego jest tak, a nie inaczej.
Podam Wam taki przykład - w grudniu kuzyn znajomego pożegnał się z życiem, niestety pokonał go covid. (chłopak nie był zaszczepiony) Jego matka? Nie zmieniło to dokładnie niczego w jej antyszczepionkowych, gatesowo-spiskowych poglądach. Ja wysiadam.
Najstraszniejsze w tym wszystkim jest to, że gdy za 10, 20 czy 30 lat rzeczywistość będzie naprawdę straszna, a nie łudźmy się, że nie będzie, niektórzy ludzie dalej będą zaprzeczać faktom i zapewne będą mieć całą listę wymówek dlaczego jest tak, a nie inaczej.
Podam Wam taki przykład - w grudniu kuzyn znajomego pożegnał się z życiem, niestety pokonał go covid. (chłopak nie był zaszczepiony) Jego matka? Nie zmieniło to dokładnie niczego w jej antyszczepionkowych, gatesowo-spiskowych poglądach. Ja wysiadam.
Cytat z Fandorin data 5 stycznia, 2022, 21:20Dla mnie najdziwniejsze jest to, że ludziom się chce grzebać w tych głupotach. Ja z reguły nie wdaję się w dyskusje na te tematy, bo brakuje mi argumentów naukowych. Po prostu nie chce mi się śledzić najnowszych doniesień badaczy. Mam ciekawsze rzeczy do roboty. Ale jak widzę w internetach te ściany tekstu i dziesiątki linków do różnych pseudonaukowych bzdur, to zastanawiam się jak można poświęcać tyle energii na przekopywanie się przez to bagno, zamiast po prostu pójść do biblioteki i poczytać podręcznik z tej lub innej dziedziny.
Dla mnie najdziwniejsze jest to, że ludziom się chce grzebać w tych głupotach. Ja z reguły nie wdaję się w dyskusje na te tematy, bo brakuje mi argumentów naukowych. Po prostu nie chce mi się śledzić najnowszych doniesień badaczy. Mam ciekawsze rzeczy do roboty. Ale jak widzę w internetach te ściany tekstu i dziesiątki linków do różnych pseudonaukowych bzdur, to zastanawiam się jak można poświęcać tyle energii na przekopywanie się przez to bagno, zamiast po prostu pójść do biblioteki i poczytać podręcznik z tej lub innej dziedziny.
Cytat z Marek Pilarski data 6 stycznia, 2022, 00:06Wygląda na to, że Jason Derulo zaraził się w Zakopanem jakimś wirusem, który powoduje agresję 😛
Wczoraj w Las Vegas: https://www.tmz.com/2022/01/04/jason-derulo-fight-vegas-usher/
Sylwester w Zakopanem:
https://twitter.com/Arkadiuszelazk2/status/1477028997745754114?s=20
Wygląda na to, że Jason Derulo zaraził się w Zakopanem jakimś wirusem, który powoduje agresję 😛
Wczoraj w Las Vegas: https://www.tmz.com/2022/01/04/jason-derulo-fight-vegas-usher/
Sylwester w Zakopanem:
Miłość miłość w Zakopanem. pic.twitter.com/36f70sN5fd
— Father Vader♏️ (@Arkadiuszelazk2) December 31, 2021
Cytat z robgordon data 6 stycznia, 2022, 10:19Cytat z Fandorin data styczeń 5, 2022, 21:20Dla mnie najdziwniejsze jest to, że ludziom się chce grzebać w tych głupotach. Ja z reguły nie wdaję się w dyskusje na te tematy, bo brakuje mi argumentów naukowych. Po prostu nie chce mi się śledzić najnowszych doniesień badaczy. Mam ciekawsze rzeczy do roboty. Ale jak widzę w internetach te ściany tekstu i dziesiątki linków do różnych pseudonaukowych bzdur, to zastanawiam się jak można poświęcać tyle energii na przekopywanie się przez to bagno, zamiast po prostu pójść do biblioteki i poczytać podręcznik z tej lub innej dziedziny.
To jest bardziej złożone, ale ma to nawet swoje naukowe, psychologiczne uzasadnienie. Często człowiek im bardziej jest bombardowany informacjami wbrew jego stanowisku, tym więcej poświęca energii na wyszukiwanie wszelkich bzdur przeczących tym informacjom 😉 Musimy też pamiętać, że antyszczepionkowcy, wszyscy ci, którzy przeczą w realność zagrożenia związanego z globalnym ociepleniem, czy np. jak w tym filmie, kwestionujący istnienie zagrożenia wynikającego z nadmiernego konsumpcjonizmu, nie są przecież ani niczym zaskakującym ani niczym nowym. Jest cała masa ludzi którzy wierzą w to, że ziemia jest płaska, że holokaustu nie było, a lądowanie na Księżycu to ściema. Na ich tle antyszczepionkowcy reprezentują poziom prawie-naukowy 😉
Dla mnie sprawa szczepionek jest dość prosta. Masz prawo kwestionować ich skuteczność, nieszkodliwość, a nawet twierdzić, że pozwalają na inwigilację. To Twoje prawo, żyjemy w końcu w wolnym kraju. Ale po pierwsze, jeśli przeciwko twardym liczbom, oficjalnej wiedzy naukowej i opiniom setek autorytetów, używasz argumentów typu "a wujek powiedział, że jego znajomy słyszał..." to automatycznie ustawiasz się w dyskusji na poziomie niezbyt rozgarniętego 10-latka. Po drugie, pamiętaj że Twoje prawa kończą się tam gdzie zaczynają się prawa innych. W przypadku antyszczepionkowców sprawa jest bardzo wymierna. Jak wiadomo, w szpitalach leżą obecnie głównie osoby niezaszczepione. A to oznacza, że w wyniku ich wolnej decyzji, tysiące łóżek szpitalnych nie może być wykorzystane do leczenia innych osób (planowe zabiegi i operacje są przesuwane, a lekarze niedostępni). Na dodatek szpitale (albo poszczególne oddziały) są zamykane dla odwiedzających, w wyniku czego wielu tych najbardziej chorych pacjentów, nawet nie może się spotkać z bliskimi przed śmiercią. Do tego właśnie doprowadza tak zwana "wolność".
Zaskakujące jest też to, że zwolennikiem tych teorii są ludzie, co do inteligencji których, właściwie nie powinniśmy mieć wątpliwości. Mam bardzo dobrego znajomego, który szczepionkom jest raczej przeciwny. To naprawdę kumaty koleś, niedawno, w wieku 34 lat obronił doktorat. Zaszczepił się dwoma dawkami, ale głównie ze względu na utrudnienia na granicach. Nie zamierza się zaszczepić trzecią, używając argumentów: "Skuteczność szczepień jest tak mała, że szok", "to tylko zarobek dla firm farmaceutycznych" oraz "bywają i takie sytuacje, że ludzie przeszli covid lekko, bezobjawowo, a po szczepionce dochodzili do siebie tydzień, tak ich sponiewierała.". Już o wiele rozsądniejsze byłoby powiedzenie wprost, że "jestem młody, na nic się nie uskarżam, uważam, że nawet jeśli zachoruję, nic mi nie będzie".
Cytat z Fandorin data styczeń 5, 2022, 21:20Dla mnie najdziwniejsze jest to, że ludziom się chce grzebać w tych głupotach. Ja z reguły nie wdaję się w dyskusje na te tematy, bo brakuje mi argumentów naukowych. Po prostu nie chce mi się śledzić najnowszych doniesień badaczy. Mam ciekawsze rzeczy do roboty. Ale jak widzę w internetach te ściany tekstu i dziesiątki linków do różnych pseudonaukowych bzdur, to zastanawiam się jak można poświęcać tyle energii na przekopywanie się przez to bagno, zamiast po prostu pójść do biblioteki i poczytać podręcznik z tej lub innej dziedziny.
To jest bardziej złożone, ale ma to nawet swoje naukowe, psychologiczne uzasadnienie. Często człowiek im bardziej jest bombardowany informacjami wbrew jego stanowisku, tym więcej poświęca energii na wyszukiwanie wszelkich bzdur przeczących tym informacjom 😉 Musimy też pamiętać, że antyszczepionkowcy, wszyscy ci, którzy przeczą w realność zagrożenia związanego z globalnym ociepleniem, czy np. jak w tym filmie, kwestionujący istnienie zagrożenia wynikającego z nadmiernego konsumpcjonizmu, nie są przecież ani niczym zaskakującym ani niczym nowym. Jest cała masa ludzi którzy wierzą w to, że ziemia jest płaska, że holokaustu nie było, a lądowanie na Księżycu to ściema. Na ich tle antyszczepionkowcy reprezentują poziom prawie-naukowy 😉
Dla mnie sprawa szczepionek jest dość prosta. Masz prawo kwestionować ich skuteczność, nieszkodliwość, a nawet twierdzić, że pozwalają na inwigilację. To Twoje prawo, żyjemy w końcu w wolnym kraju. Ale po pierwsze, jeśli przeciwko twardym liczbom, oficjalnej wiedzy naukowej i opiniom setek autorytetów, używasz argumentów typu "a wujek powiedział, że jego znajomy słyszał..." to automatycznie ustawiasz się w dyskusji na poziomie niezbyt rozgarniętego 10-latka. Po drugie, pamiętaj że Twoje prawa kończą się tam gdzie zaczynają się prawa innych. W przypadku antyszczepionkowców sprawa jest bardzo wymierna. Jak wiadomo, w szpitalach leżą obecnie głównie osoby niezaszczepione. A to oznacza, że w wyniku ich wolnej decyzji, tysiące łóżek szpitalnych nie może być wykorzystane do leczenia innych osób (planowe zabiegi i operacje są przesuwane, a lekarze niedostępni). Na dodatek szpitale (albo poszczególne oddziały) są zamykane dla odwiedzających, w wyniku czego wielu tych najbardziej chorych pacjentów, nawet nie może się spotkać z bliskimi przed śmiercią. Do tego właśnie doprowadza tak zwana "wolność".
Zaskakujące jest też to, że zwolennikiem tych teorii są ludzie, co do inteligencji których, właściwie nie powinniśmy mieć wątpliwości. Mam bardzo dobrego znajomego, który szczepionkom jest raczej przeciwny. To naprawdę kumaty koleś, niedawno, w wieku 34 lat obronił doktorat. Zaszczepił się dwoma dawkami, ale głównie ze względu na utrudnienia na granicach. Nie zamierza się zaszczepić trzecią, używając argumentów: "Skuteczność szczepień jest tak mała, że szok", "to tylko zarobek dla firm farmaceutycznych" oraz "bywają i takie sytuacje, że ludzie przeszli covid lekko, bezobjawowo, a po szczepionce dochodzili do siebie tydzień, tak ich sponiewierała.". Już o wiele rozsądniejsze byłoby powiedzenie wprost, że "jestem młody, na nic się nie uskarżam, uważam, że nawet jeśli zachoruję, nic mi nie będzie".
Cytat z Janko data 6 stycznia, 2022, 13:33Jasne antyszczepionkowcy z ich teoriami, jasne są śmieszni. Niestety do tego samego wora wrzucani są też ludzie, którzy nie negują pandemii, nie mówią o szkodliwości szczepionek, ale mają inne, moim skromnym zdaniem zdrowo rozsądkowe, podejście do walki z chorobą. Poparte zresztą zdaniem wielu naukowców i ekspertów, ale że mainsteamowe media już ogłosiły jedyną słuszną drogę na debatę nie ma szans, masz inne zdanie jesteś szurem i foliarzem, a jak będziesz się burzyć władza odpowiednio cię potraktuje (patrz Holandia).
Jasne antyszczepionkowcy z ich teoriami, jasne są śmieszni. Niestety do tego samego wora wrzucani są też ludzie, którzy nie negują pandemii, nie mówią o szkodliwości szczepionek, ale mają inne, moim skromnym zdaniem zdrowo rozsądkowe, podejście do walki z chorobą. Poparte zresztą zdaniem wielu naukowców i ekspertów, ale że mainsteamowe media już ogłosiły jedyną słuszną drogę na debatę nie ma szans, masz inne zdanie jesteś szurem i foliarzem, a jak będziesz się burzyć władza odpowiednio cię potraktuje (patrz Holandia).
Cytat z robgordon data 6 stycznia, 2022, 14:42Cytat z janko data styczeń 6, 2022, 13:33Jasne antyszczepionkowcy z ich teoriami, jasne są śmieszni. Niestety do tego samego wora wrzucani są też ludzie, którzy nie negują pandemii, nie mówią o szkodliwości szczepionek, ale mają inne, moim skromnym zdaniem zdrowo rozsądkowe, podejście do walki z chorobą. Poparte zresztą zdaniem wielu naukowców i ekspertów, ale że mainsteamowe media już ogłosiły jedyną słuszną drogę na debatę nie ma szans, masz inne zdanie jesteś szurem i foliarzem, a jak będziesz się burzyć władza odpowiednio cię potraktuje (patrz Holandia).
Takie opinie, nawet jeśli się z nimi nie zgadzam, szanuję. Ale masz rację, dziś w zasadzie w każdej dyskusji są jedynie dwa kolory, biały i czarny. Nie ma szarego, nie mówiąc już o jego licznych odcieniach. Wiedza o świecie wielu ludzi wywodzi się jedynie z nagłówków, memów i komentarzy przypadkowych osób pod artykułami. Niestety obawiam się, że lepiej już było.
Cytat z janko data styczeń 6, 2022, 13:33Jasne antyszczepionkowcy z ich teoriami, jasne są śmieszni. Niestety do tego samego wora wrzucani są też ludzie, którzy nie negują pandemii, nie mówią o szkodliwości szczepionek, ale mają inne, moim skromnym zdaniem zdrowo rozsądkowe, podejście do walki z chorobą. Poparte zresztą zdaniem wielu naukowców i ekspertów, ale że mainsteamowe media już ogłosiły jedyną słuszną drogę na debatę nie ma szans, masz inne zdanie jesteś szurem i foliarzem, a jak będziesz się burzyć władza odpowiednio cię potraktuje (patrz Holandia).
Takie opinie, nawet jeśli się z nimi nie zgadzam, szanuję. Ale masz rację, dziś w zasadzie w każdej dyskusji są jedynie dwa kolory, biały i czarny. Nie ma szarego, nie mówiąc już o jego licznych odcieniach. Wiedza o świecie wielu ludzi wywodzi się jedynie z nagłówków, memów i komentarzy przypadkowych osób pod artykułami. Niestety obawiam się, że lepiej już było.
Cytat z Ernest Kubica data 6 stycznia, 2022, 20:55Cytat z Mierzwiak data styczeń 5, 2022, 20:50Podam Wam taki przykład - w grudniu kuzyn znajomego pożegnał się z życiem, niestety pokonał go covid. (chłopak nie był zaszczepiony) Jego matka? Nie zmieniło to dokładnie niczego w jej antyszczepionkowych, gatesowo-spiskowych poglądach. Ja wysiadam.
Zawsze zastanawiałem się czy ludzie którzy negują covid nie mają wśród znajomych i rodziny ludzi którzy go ciężko przechodzili lub umarli - ja znam wiele takich osób. A z tego co napisałeś to wychodzi, że jest to chyba jakiś niesamowity syndrom wyparcia. Jeden portal z Tomaszowa podał, że w grudniu było aż 183 zgony w mieście, a normalnie jest ok.100-120 i że w ostatnich dniach nekrologi nie mieszczą się na tablicach przed kościołami i są wieszane na płocie. To jedna laska pisze, że "nie mieszczą się przed kościołami bo nekrologi są z różnych parafii", no to ktoś odpowiedział "co to ma za znaczenie, przecież dawniej też wisiały" - więc ona na to "bo teraz dłużej wiszą bo się czeka dłużej na pogrzeb". Taka absurdalna negacja faktów.
Cytat z Mierzwiak data styczeń 5, 2022, 20:50Podam Wam taki przykład - w grudniu kuzyn znajomego pożegnał się z życiem, niestety pokonał go covid. (chłopak nie był zaszczepiony) Jego matka? Nie zmieniło to dokładnie niczego w jej antyszczepionkowych, gatesowo-spiskowych poglądach. Ja wysiadam.
Zawsze zastanawiałem się czy ludzie którzy negują covid nie mają wśród znajomych i rodziny ludzi którzy go ciężko przechodzili lub umarli - ja znam wiele takich osób. A z tego co napisałeś to wychodzi, że jest to chyba jakiś niesamowity syndrom wyparcia. Jeden portal z Tomaszowa podał, że w grudniu było aż 183 zgony w mieście, a normalnie jest ok.100-120 i że w ostatnich dniach nekrologi nie mieszczą się na tablicach przed kościołami i są wieszane na płocie. To jedna laska pisze, że "nie mieszczą się przed kościołami bo nekrologi są z różnych parafii", no to ktoś odpowiedział "co to ma za znaczenie, przecież dawniej też wisiały" - więc ona na to "bo teraz dłużej wiszą bo się czeka dłużej na pogrzeb". Taka absurdalna negacja faktów.
Cytat z robgordon data 7 stycznia, 2022, 00:17A propos Petera Bogdanovicha (choć skojarzenie o którym za chwilę, jest mocno na siłę, bo jedynie poprzez podobne brzmienie nazwiska). Dziś dowiedziałem się o istnieniu braci Bogdanoff. To francuscy naukowcy a jednocześnie osobowości telewizyjne. Bliźniacy, urodzeni w 1949. Uzależnieni od operacji plastycznych (zerknijcie na ich najnowsze zdjęcia). Niezaszczepieni, obaj kilkanaście dni temu zachorowali na koronawirusa. Zmarli w ciągu kilku dni. Materiał na nieco creepy film (serial?).
A propos Petera Bogdanovicha (choć skojarzenie o którym za chwilę, jest mocno na siłę, bo jedynie poprzez podobne brzmienie nazwiska). Dziś dowiedziałem się o istnieniu braci Bogdanoff. To francuscy naukowcy a jednocześnie osobowości telewizyjne. Bliźniacy, urodzeni w 1949. Uzależnieni od operacji plastycznych (zerknijcie na ich najnowsze zdjęcia). Niezaszczepieni, obaj kilkanaście dni temu zachorowali na koronawirusa. Zmarli w ciągu kilku dni. Materiał na nieco creepy film (serial?).