Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 7 stycznia, 2022, 12:34Jakoś mi umknęła informacja, że ten drugi też już zmarł. Poznałem ich jakiś rok temu z memów, że mają władzę nad rynkami finansowymi i jednym telefonem decydują czy coś spada czy idzie w górę. 🙂
Jakoś mi umknęła informacja, że ten drugi też już zmarł. Poznałem ich jakiś rok temu z memów, że mają władzę nad rynkami finansowymi i jednym telefonem decydują czy coś spada czy idzie w górę. 🙂

Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2022, 13:36No dobra, to z innej beczki, kto waszym zdaniem zostanie nowym selekcjonerem? Jednak Probierz? (niesamowita sprawa z nim hehe) 🙂
Jeśli chodzi o Adama Nawałkę, coraz bardziej wydaje mi się, że to jedynie zasłona dymna dla prawdziwych negocjacji, kandydatura medialna uwolniona aby wypuścić dziennikarzy w maliny. Swoją drogą, cienko to świadczy o naszych dziennikarzach, jeśli wybór już drugiego selekcjonera z rzędu rozgrywa się z daleka od ich uszu, a oni rzucają się na takie dziwaczne wrzutki jak kandydatura Szewczenki.
Zastanawiałem się nad czarnym koniem, dalekim od medialnych przewidywań i wpadło mi do głowy nazwisko... Macieja Stolarczyka. Na pewno niedawna wygrana jego młodzieżówki z Niemcami odbiła się szerokim echem w gabinetach, jestem też coraz bardziej przekonany, że Kulesza będzie chciał zaryzykować i wypromować własnego kandydata, a nie korzystać z dawnych pomysłów Bońka.
No dobra, to z innej beczki, kto waszym zdaniem zostanie nowym selekcjonerem? Jednak Probierz? (niesamowita sprawa z nim hehe) 🙂
Jeśli chodzi o Adama Nawałkę, coraz bardziej wydaje mi się, że to jedynie zasłona dymna dla prawdziwych negocjacji, kandydatura medialna uwolniona aby wypuścić dziennikarzy w maliny. Swoją drogą, cienko to świadczy o naszych dziennikarzach, jeśli wybór już drugiego selekcjonera z rzędu rozgrywa się z daleka od ich uszu, a oni rzucają się na takie dziwaczne wrzutki jak kandydatura Szewczenki.
Zastanawiałem się nad czarnym koniem, dalekim od medialnych przewidywań i wpadło mi do głowy nazwisko... Macieja Stolarczyka. Na pewno niedawna wygrana jego młodzieżówki z Niemcami odbiła się szerokim echem w gabinetach, jestem też coraz bardziej przekonany, że Kulesza będzie chciał zaryzykować i wypromować własnego kandydata, a nie korzystać z dawnych pomysłów Bońka.
Cytat z Mierzwiak data 8 stycznia, 2022, 13:43Nieważne kto zostanie, po pierwszym przegranym meczu jak zwykle wszyscy będą chcieli jego wywalenia 🙂
Nieważne kto zostanie, po pierwszym przegranym meczu jak zwykle wszyscy będą chcieli jego wywalenia 🙂
Cytat z robgordon data 8 stycznia, 2022, 13:57Otóż to. Nasz światek piłkarsko-dziennikarski jest tak badziewny, że nawet nie chce mi się czytać tych wszystkich wypocin i komentarzy. Jeśli "ekspertami" cytowanymi wciąż w mediach są np. Kowalczyk, a ostatnio Peszko, to sorry, to nie dla mnie. A kto zostanie trenerem? Jestem fanem piłki szmacianej od kilku dekad. A jednak nie mam pojęcia i nie interesuje mnie to. Polska piłka tak bardzo mnie przez te wszystkie lata znużyła, że prawie nie wywołuje już we mnie żadnych emocji. O wiele bardziej interesuje mnie to, co jeszcze w piłce zdziała Lewandowski, niż to w którym momencie przerżniemy kolejną kampanię. Chyba już zresztą o tym pisałem (zrugajcie mnie więc jeśli się powtarzam), ale kiedyś zliczyłem ilu prób zdobycia szczytu piłkarskiego przez lata kibicowania naszym byłem świadkiem. Licząc od końca lat 70-tych (powiedzmy od finałów w Argentynie): 3-4 razy rocznie klubowe puchary, co 4 lata MŚ, ME i Olimpiada. Łącznie wychodzi około 200. Jaki efekt? Trzecie miejsce na Mundialu w Hiszpanii, srebro na Olimpiadzie w Barcelonie, półfinał Widzewa w Pucharze Mistrzów w 1983 roku. I to wszystko. 3 sukcesy na 200 prób? Trochę mało, prawda?
Otóż to. Nasz światek piłkarsko-dziennikarski jest tak badziewny, że nawet nie chce mi się czytać tych wszystkich wypocin i komentarzy. Jeśli "ekspertami" cytowanymi wciąż w mediach są np. Kowalczyk, a ostatnio Peszko, to sorry, to nie dla mnie. A kto zostanie trenerem? Jestem fanem piłki szmacianej od kilku dekad. A jednak nie mam pojęcia i nie interesuje mnie to. Polska piłka tak bardzo mnie przez te wszystkie lata znużyła, że prawie nie wywołuje już we mnie żadnych emocji. O wiele bardziej interesuje mnie to, co jeszcze w piłce zdziała Lewandowski, niż to w którym momencie przerżniemy kolejną kampanię. Chyba już zresztą o tym pisałem (zrugajcie mnie więc jeśli się powtarzam), ale kiedyś zliczyłem ilu prób zdobycia szczytu piłkarskiego przez lata kibicowania naszym byłem świadkiem. Licząc od końca lat 70-tych (powiedzmy od finałów w Argentynie): 3-4 razy rocznie klubowe puchary, co 4 lata MŚ, ME i Olimpiada. Łącznie wychodzi około 200. Jaki efekt? Trzecie miejsce na Mundialu w Hiszpanii, srebro na Olimpiadzie w Barcelonie, półfinał Widzewa w Pucharze Mistrzów w 1983 roku. I to wszystko. 3 sukcesy na 200 prób? Trochę mało, prawda?
Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2022, 14:22Jestem takim niedzielnym kibicem, najbardziej pasjonują mnie mecze reprezentacji i wielkie turnieje (ale broń Boże, aby tylko nie były rozgrywane co dwa lata!). Sukcesy polskich zespołów są dla mnie czymś zupełnie abstrakcyjnym, nawet na to nie liczę, nawet tego nie wymagam. Dla mnie Lewandowski jest czystą anomalią, jestem przecież z pokolenia które dorastało gdy media podniecały się anegdotycznym już dzisiaj Niedzielanem w NEC Nejmegen 🙂
Pokolenie polskich kibiców urodzone po 1995 roku przeżyje chyba spory szok gdy niedługo Robert zakończy karierę i wszystko wróci do odcieni szarości.
PS. Kowalczyk im starszy tym bardziej nie da się go słuchać. Sam krzyk, pretensja i skrajności. Teraz stał się taką trochę maskotką klubową chłopaków z Weszło i jest tylko coraz gorzej.
Jestem takim niedzielnym kibicem, najbardziej pasjonują mnie mecze reprezentacji i wielkie turnieje (ale broń Boże, aby tylko nie były rozgrywane co dwa lata!). Sukcesy polskich zespołów są dla mnie czymś zupełnie abstrakcyjnym, nawet na to nie liczę, nawet tego nie wymagam. Dla mnie Lewandowski jest czystą anomalią, jestem przecież z pokolenia które dorastało gdy media podniecały się anegdotycznym już dzisiaj Niedzielanem w NEC Nejmegen 🙂
Pokolenie polskich kibiców urodzone po 1995 roku przeżyje chyba spory szok gdy niedługo Robert zakończy karierę i wszystko wróci do odcieni szarości.
PS. Kowalczyk im starszy tym bardziej nie da się go słuchać. Sam krzyk, pretensja i skrajności. Teraz stał się taką trochę maskotką klubową chłopaków z Weszło i jest tylko coraz gorzej.
Cytat z robgordon data 8 stycznia, 2022, 14:40Cytat z Szaman data styczeń 8, 2022, 14:22Jestem takim niedzielnym kibicem, najbardziej pasjonują mnie mecze reprezentacji i wielkie turnieje (ale broń Boże, aby tylko nie były rozgrywane co dwa lata!). Sukcesy polskich zespołów są dla mnie czymś zupełnie abstrakcyjnym, nawet na to nie liczę, nawet tego nie wymagam. Dla mnie Lewandowski jest czystą anomalią, jestem przecież z pokolenia które dorastało gdy media podniecały się anegdotycznym już dzisiaj Niedzielanem w NEC Nejmegen
Tak, masz rację. Lubię Weszło, jeśli tylko skupiają się na samej piłce, a nie na publicystyce. Dziś ta druga została zawłaszczona przez Kowalczyka, Stanowskiego i megaego Borka. Nie da się tego słuchać/czytać.
Cytat z Szaman data styczeń 8, 2022, 14:22Jestem takim niedzielnym kibicem, najbardziej pasjonują mnie mecze reprezentacji i wielkie turnieje (ale broń Boże, aby tylko nie były rozgrywane co dwa lata!). Sukcesy polskich zespołów są dla mnie czymś zupełnie abstrakcyjnym, nawet na to nie liczę, nawet tego nie wymagam. Dla mnie Lewandowski jest czystą anomalią, jestem przecież z pokolenia które dorastało gdy media podniecały się anegdotycznym już dzisiaj Niedzielanem w NEC Nejmegen
Tak, masz rację. Lubię Weszło, jeśli tylko skupiają się na samej piłce, a nie na publicystyce. Dziś ta druga została zawłaszczona przez Kowalczyka, Stanowskiego i megaego Borka. Nie da się tego słuchać/czytać.
Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2022, 14:45Coś się z Borkiem niedobrego stało przez ostatnie dwa lata. Albo dzięki YT mamy większy wgląd w jego osobę niż pod krawatem na Polsacie.
Coś się z Borkiem niedobrego stało przez ostatnie dwa lata. Albo dzięki YT mamy większy wgląd w jego osobę niż pod krawatem na Polsacie.
Cytat z robgordon data 8 stycznia, 2022, 16:29Przez wiele lat mój dobry przyjaciel współszefował Pogoni Szczecin (pewnie wspominałem o tym). I dobrze zna Borka. Pamiętam, że wtedy zawsze uważał go nie tylko za inteligentnego, ale również fajnego gościa. Nie wiem czy utrzymuje z nim dziś kontakt (zmienił branżę, więc pewnie niekoniecznie) i jakie ma o nim zdanie obecnie (przy okazji spytam), ale ja sam również uważam, że Borek albo się zmienił, albo po prostu bardziej się odkrył.
Symptomatyczne dla tego światka jest właśnie podejście do trenerów (nie tylko kadry). Wszędzie słychać dziennikarskie narzekanie, że prezesi nie dają trenerom szansy na rozwinięcie swojego projektu, a pierwsza poważna wpadka to powód do zwolnienia. I że najlepszym sposobem w wielu klubach na poprawę słabych wyników jest nowa miotła. Po czym ci sami dziennikarze rzucają się jak hieny na trenera, gdy tylko coś mu nie wyjdzie.
Trudno wierzyć w jakąkolwiek zmianę podejścia, bo wydaje się, że jest pod tym względem coraz gorzej. Na szczęście w rozsądnie zarządzanych klubach, a takim jest na dziś Pogoń (patrz Kosta Runjaic), chyba już zrozumiano, że cierpliwość bywa sowicie wynagradzana i że opinii publicznej należy słuchać w dalszej kolejności.
Przez wiele lat mój dobry przyjaciel współszefował Pogoni Szczecin (pewnie wspominałem o tym). I dobrze zna Borka. Pamiętam, że wtedy zawsze uważał go nie tylko za inteligentnego, ale również fajnego gościa. Nie wiem czy utrzymuje z nim dziś kontakt (zmienił branżę, więc pewnie niekoniecznie) i jakie ma o nim zdanie obecnie (przy okazji spytam), ale ja sam również uważam, że Borek albo się zmienił, albo po prostu bardziej się odkrył.
Symptomatyczne dla tego światka jest właśnie podejście do trenerów (nie tylko kadry). Wszędzie słychać dziennikarskie narzekanie, że prezesi nie dają trenerom szansy na rozwinięcie swojego projektu, a pierwsza poważna wpadka to powód do zwolnienia. I że najlepszym sposobem w wielu klubach na poprawę słabych wyników jest nowa miotła. Po czym ci sami dziennikarze rzucają się jak hieny na trenera, gdy tylko coś mu nie wyjdzie.
Trudno wierzyć w jakąkolwiek zmianę podejścia, bo wydaje się, że jest pod tym względem coraz gorzej. Na szczęście w rozsądnie zarządzanych klubach, a takim jest na dziś Pogoń (patrz Kosta Runjaic), chyba już zrozumiano, że cierpliwość bywa sowicie wynagradzana i że opinii publicznej należy słuchać w dalszej kolejności.
Cytat z Szaman data 11 stycznia, 2022, 11:17Mnie bardziej przerażają wiarygodne doniesienia z Australii krążące wokół niej o absurdalnych obostrzeniach, na przykład wczoraj słyszałem na RMF-ie o tylko jednej osobie na gospodarstwo domowe która może wyjść na zakupy. Kiedyś, oprócz wielkich robali, Australia wydawała się takim fajnym krajem 🙂
Co do Djokovica, mnie bawi przekonanie, że on cokolwiek straci wizerunkowo, przecież to jakieś skrajne jednostki będą decydować czy obejrzeć mecz tenisa bo facet jest zaszczepiony/niezaszczepiony. Poza tym, w moim odczuciu, test powinien naprawdę wystarczyć w sprawie dopuszczenia do turnieju.
Mnie bardziej przerażają wiarygodne doniesienia z Australii krążące wokół niej o absurdalnych obostrzeniach, na przykład wczoraj słyszałem na RMF-ie o tylko jednej osobie na gospodarstwo domowe która może wyjść na zakupy. Kiedyś, oprócz wielkich robali, Australia wydawała się takim fajnym krajem 🙂
Co do Djokovica, mnie bawi przekonanie, że on cokolwiek straci wizerunkowo, przecież to jakieś skrajne jednostki będą decydować czy obejrzeć mecz tenisa bo facet jest zaszczepiony/niezaszczepiony. Poza tym, w moim odczuciu, test powinien naprawdę wystarczyć w sprawie dopuszczenia do turnieju.
Cytat z Mierzwiak data 11 stycznia, 2022, 11:26Ja chyba w zeszłym roku albo jeszcze w 2020 czytałem, że tam w pewnym momencie nawet z psem nie można było wyjść na spacer? Ale nie wiem czy to prawda czy może jedna z sensacyjnych, twitterowych legend.
Ja chyba w zeszłym roku albo jeszcze w 2020 czytałem, że tam w pewnym momencie nawet z psem nie można było wyjść na spacer? Ale nie wiem czy to prawda czy może jedna z sensacyjnych, twitterowych legend.
Cytat z Szaman data 11 stycznia, 2022, 11:27No właśnie ciężko przebić się przez twitterowe legendy i przepisujące z nich portale...
No właśnie ciężko przebić się przez twitterowe legendy i przepisujące z nich portale...
Cytat z robgordon data 11 stycznia, 2022, 17:57Cytat z Mierzwiak data styczeń 11, 2022, 10:08Tylko mnie bawi ta rozdmuchana do kosmicznych rozmiarów afera wokół Djokovića?
Przede wszystkim nudzi.
Cytat z Mierzwiak data styczeń 11, 2022, 10:08Tylko mnie bawi ta rozdmuchana do kosmicznych rozmiarów afera wokół Djokovića?
Przede wszystkim nudzi.
Cytat z Marek Pilarski data 11 stycznia, 2022, 18:41Cytat z Mierzwiak data styczeń 11, 2022, 18:07Słuchałem dzisiaj w pracy nowego albumu The Weeknda
Ja słuchałem w sobotę, ale powierzchownie, przy okazji robienia czegoś innego, bez wsłuchiwania się w teksty, i byłem trochę rozczarowany. Ale dam mu jeszcze co najmniej jedną szansę.
Ciekawostka filmowa: narratorem, a raczej spikerem radiowym (bo album jest utrzymany w formie audycji radiowej, stąd tytuł "Dawn FM"), jest Jim Carrey. 🙂
Cytat z Mierzwiak data styczeń 11, 2022, 18:07Słuchałem dzisiaj w pracy nowego albumu The Weeknda
Ja słuchałem w sobotę, ale powierzchownie, przy okazji robienia czegoś innego, bez wsłuchiwania się w teksty, i byłem trochę rozczarowany. Ale dam mu jeszcze co najmniej jedną szansę.
Ciekawostka filmowa: narratorem, a raczej spikerem radiowym (bo album jest utrzymany w formie audycji radiowej, stąd tytuł "Dawn FM"), jest Jim Carrey. 🙂
Cytat z Szaman data 14 stycznia, 2022, 09:11Wydaje mi się to zbyt poważnym podejściem do niewinnego filmiku sylwestrowego, ale może i jest potrzebne.
https://twitter.com/wirtualnemedia/status/1481898887212195847?t=gJDzNiB38QkuPnoOJ2K0CQ&s=19
Wydaje mi się to zbyt poważnym podejściem do niewinnego filmiku sylwestrowego, ale może i jest potrzebne.
W 1997 roku przed kamerą zachwalał wódkę. Dzisiaj na TikToku ostrzega przed jej piciem ⤵ https://t.co/uvV47USpPE
— Wirtualnemedia.pl (@wirtualnemedia) January 14, 2022
Cytat z robgordon data 15 stycznia, 2022, 18:45W końcu można Lewego powiązać z jakimś filmem 🙂 Właśnie władował w Bundeslidze gol nr 300.
This is Sparta!!!
W końcu można Lewego powiązać z jakimś filmem 🙂 Właśnie władował w Bundeslidze gol nr 300.
This is Sparta!!!
Cytat z Ernest Kubica data 16 stycznia, 2022, 22:33Psi Patrol to jest jednak żyła złota
https://wiadomosci.wp.pl/szturm-na-galerie-omikron-bylo-czuc-w-powietrzu-6727096920464224a
Psi Patrol to jest jednak żyła złota
https://wiadomosci.wp.pl/szturm-na-galerie-omikron-bylo-czuc-w-powietrzu-6727096920464224a