aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 98 of 244Next

Jak zupełnie inne znaczenie ma dzisiaj zdanie 0:25

Nie wiem czy śledzicie aferę wokół Tomasza Lisa, ale jego wiadomość do redakcji Tok FM w związku z przerwą od goszczenia tam jako komentator to najzabawniejsze co czytałem od dawna:

"Panowie drodzy, koledzy, ponieważ w każdym sensie zrobiło się nieznośnie gorąco, i pogoda, i wielkie przeciążenia mogą wykończyć nie tylko nadciśnieniowców i postudarowców, tym razem inaczej niż zwykle postanowiłem zastosować się do kategorycznego zalecenia lekarzy, wziąć na wstrzymanie, odsapnąć i podreperować własne zdrowie"

Żakowski też dobry:

"Wynik mojego researchu (...) jest taki, że Tomasz Lis niewątpliwie nie zachowywał się wobec części podwładnych tak, jak powinien. I zapewne słusznie przestał być naczelnym. Ale mimo poważnych, niepotwierdzonych zarzutów i groźnie brzmiących plotek, nie znamy publicznie udokumentowanych faktów, które by uzasadniały wyrok śmierci cywilnej"

🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Mam sporą satysfakcję z tego, że Lis stał się nową obsesją Szymona Jadczaka. Jego wieloletnia aktywność w przestrzeni publicznej, jego reakcja na zarzuty pokazuje jakie to towarzystwo. Dawno do przewietrzenia.

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Czy tylko u mnie od kilku dni internet mobilny w Play jest nienadającym się do użytku gównem? 🙂

U mnie było tak ostatnio dwa razy, za każdym razem pomógł restart telefonu.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

U mnie wczoraj zamulał. Też pomógł restart telefonu.

Mierzwiak

A i mam na kartę, więc parę dni temu dostałem błędnego smsa o braku środków. Mimo, że pokazywało, że środki były i nie zablokowało połączeń. Właśnie wtedy przestał działać internet, mimo, że również pokazywało, że pakiet jest obecny.

https://www.hollywoodreporter.com/business/digital/elon-musk-terminates-twitter-purchase-letter-1235177454/

Daję słowo że to najgłupsza telenowela tego roku, ale ani trochę nie dziwi mnie, że jej bohaterem jest akurat ten osobnik z przerostem ego.

Szaman

Ilekroć myślę, że reklamy Coli nie mogą już być głupsze, oni zawsze mnie zaskakują:

Drażni mnie tu dokładnie wszystko - od niesamowicie irutującego utożsamiania ich produktu z czymś niesamowitym, niezapomnianym, wyjątkowym i magicznym po brak logiki; ludzie w bibliotece zwracają uwagę bo koleżka nuci sobie coś pod nosem, ale jak otwiera butelkę nie słyszeli?

No taki współczesny plastik. Zacząłem się obawiać tego remake'u Nieśmiertelnego 🙂

A nie, przepraszam - póki co to pozostaje z tytułem najbardziej debilnej reklamy Coli:

Pamiętam, że zawsze mnie uderzało, że w ich reklamach tak usilnie łączy się coca-colę ze świętami Bożego Narodzenia. Pewnie w USA da się jakoś skojarzyć, ale u nas to kompletny absurd.

Mierzwiak

A nie przywożono u nas na Święta coli razem z mandarynkami? W każdym razie wypromowali czerwoną ciężarówkę tak mocno, że jej grudniowe wizyty w polskich miastach cieszą się popularnością.

Nie przywożono na święta, zresztą mandarynek chyba też nie - ja pamiętam tylko pomarańcze. Cola kojarzy mi się z latem - może rzucali w okolicach 22 lipca. W dodatku nie Coca Cola tylko Pepsi Cola i jeszcze Mirinda w szlanej 1L butelce - były dostępne w sklepach PSS. Pamiętam nawet baner Pepsi Coli na jednym ze sklepów. Może w naszym regionie była akurat Pepsi.

Nie rozumiem czemu hasło reklamowe Osieckiej "Coca-Cola. To jest to!" było takie dobre że używano go na całym świecie.

Szaman

Potwierdzam to co napisał Ernest, nie mandarynki, a pomarańcze 😉

Coca-colę i pepsi produkowano w Polsce od lat 70-tych, ale przyznam, że sklepów pamiętam tylko pepsi. Nie wiem dlaczego, może to kwestia regionalizacji? Być może przez analogię można porównać to do sytuacji z piwami. W sklepach były (jeśli były) głównie piwa z browarów regionalnych. U nas, w małym mieście w byłym województwie pilskim, dostępne były piwa z browaru Połczyn-Zdrój, poznańskie i czasem ze Szczecina. Na inne praktycznie nie było szans (a jeśli już to w Peweksie, za walutę lub bony).

Szaman

https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,28675668,sebastian-fabijanski-o-nocy-z-rafalala-mianem-pieklo-w-bani.html#s=BoxOpImg10

Co tu się odpier...?

Widziałem już parę godzin temu, ale jakoś okazałem litość, bo gość ewidentnie do dalszej terapii.

Orientujecie się dlaczego w kilku Multkinach (w tym w Szczecinie) wciąż nie ma repertuaru na jutro (i kolejne dni)?

Może coś ze stroną? Bo na Filmwebie jest

https://www.filmweb.pl/film/Thor%3A+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+grom-2022-836441/showtimes/Szczecin?day=1

Nie wiem. Może coś ze stroną, ale tak jest od kilku dni. Nawet teraz nie ma żadnego seansu na jutro. Dziś ktoś o to spytał na stronie Multikina na FB, ale zbyli go prośba o użycie formularza kontaktowego.

PreviousPage 98 of 244Next