Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 22 czerwca, 2022, 10:43Jak zupełnie inne znaczenie ma dzisiaj zdanie 0:25
https://www.youtube.com/watch?v=66560GxVv6I
Jak zupełnie inne znaczenie ma dzisiaj zdanie 0:25
Cytat z Mierzwiak data 1 lipca, 2022, 08:15Nie wiem czy śledzicie aferę wokół Tomasza Lisa, ale jego wiadomość do redakcji Tok FM w związku z przerwą od goszczenia tam jako komentator to najzabawniejsze co czytałem od dawna:
"Panowie drodzy, koledzy, ponieważ w każdym sensie zrobiło się nieznośnie gorąco, i pogoda, i wielkie przeciążenia mogą wykończyć nie tylko nadciśnieniowców i postudarowców, tym razem inaczej niż zwykle postanowiłem zastosować się do kategorycznego zalecenia lekarzy, wziąć na wstrzymanie, odsapnąć i podreperować własne zdrowie"
Żakowski też dobry:
"Wynik mojego researchu (...) jest taki, że Tomasz Lis niewątpliwie nie zachowywał się wobec części podwładnych tak, jak powinien. I zapewne słusznie przestał być naczelnym. Ale mimo poważnych, niepotwierdzonych zarzutów i groźnie brzmiących plotek, nie znamy publicznie udokumentowanych faktów, które by uzasadniały wyrok śmierci cywilnej"
🙂
Nie wiem czy śledzicie aferę wokół Tomasza Lisa, ale jego wiadomość do redakcji Tok FM w związku z przerwą od goszczenia tam jako komentator to najzabawniejsze co czytałem od dawna:
"Panowie drodzy, koledzy, ponieważ w każdym sensie zrobiło się nieznośnie gorąco, i pogoda, i wielkie przeciążenia mogą wykończyć nie tylko nadciśnieniowców i postudarowców, tym razem inaczej niż zwykle postanowiłem zastosować się do kategorycznego zalecenia lekarzy, wziąć na wstrzymanie, odsapnąć i podreperować własne zdrowie"
Żakowski też dobry:
"Wynik mojego researchu (...) jest taki, że Tomasz Lis niewątpliwie nie zachowywał się wobec części podwładnych tak, jak powinien. I zapewne słusznie przestał być naczelnym. Ale mimo poważnych, niepotwierdzonych zarzutów i groźnie brzmiących plotek, nie znamy publicznie udokumentowanych faktów, które by uzasadniały wyrok śmierci cywilnej"
🙂
Cytat z Szaman data 1 lipca, 2022, 09:14Mam sporą satysfakcję z tego, że Lis stał się nową obsesją Szymona Jadczaka. Jego wieloletnia aktywność w przestrzeni publicznej, jego reakcja na zarzuty pokazuje jakie to towarzystwo. Dawno do przewietrzenia.
Mam sporą satysfakcję z tego, że Lis stał się nową obsesją Szymona Jadczaka. Jego wieloletnia aktywność w przestrzeni publicznej, jego reakcja na zarzuty pokazuje jakie to towarzystwo. Dawno do przewietrzenia.
Cytat z Mierzwiak data 7 lipca, 2022, 10:13Czy tylko u mnie od kilku dni internet mobilny w Play jest nienadającym się do użytku gównem? 🙂
Czy tylko u mnie od kilku dni internet mobilny w Play jest nienadającym się do użytku gównem? 🙂
Cytat z Szaman data 7 lipca, 2022, 10:16U mnie było tak ostatnio dwa razy, za każdym razem pomógł restart telefonu.
U mnie było tak ostatnio dwa razy, za każdym razem pomógł restart telefonu.
Cytat z Marek Pilarski data 7 lipca, 2022, 10:25U mnie wczoraj zamulał. Też pomógł restart telefonu.
U mnie wczoraj zamulał. Też pomógł restart telefonu.
Cytat z Szaman data 7 lipca, 2022, 10:47A i mam na kartę, więc parę dni temu dostałem błędnego smsa o braku środków. Mimo, że pokazywało, że środki były i nie zablokowało połączeń. Właśnie wtedy przestał działać internet, mimo, że również pokazywało, że pakiet jest obecny.
A i mam na kartę, więc parę dni temu dostałem błędnego smsa o braku środków. Mimo, że pokazywało, że środki były i nie zablokowało połączeń. Właśnie wtedy przestał działać internet, mimo, że również pokazywało, że pakiet jest obecny.
Cytat z Mierzwiak data 9 lipca, 2022, 08:46https://www.hollywoodreporter.com/business/digital/elon-musk-terminates-twitter-purchase-letter-1235177454/
Daję słowo że to najgłupsza telenowela tego roku, ale ani trochę nie dziwi mnie, że jej bohaterem jest akurat ten osobnik z przerostem ego.
Daję słowo że to najgłupsza telenowela tego roku, ale ani trochę nie dziwi mnie, że jej bohaterem jest akurat ten osobnik z przerostem ego.
Cytat z Mierzwiak data 9 lipca, 2022, 21:55Ilekroć myślę, że reklamy Coli nie mogą już być głupsze, oni zawsze mnie zaskakują:
https://youtu.be/Bqk6kuvH8zc
Drażni mnie tu dokładnie wszystko - od niesamowicie irutującego utożsamiania ich produktu z czymś niesamowitym, niezapomnianym, wyjątkowym i magicznym po brak logiki; ludzie w bibliotece zwracają uwagę bo koleżka nuci sobie coś pod nosem, ale jak otwiera butelkę nie słyszeli?
Ilekroć myślę, że reklamy Coli nie mogą już być głupsze, oni zawsze mnie zaskakują:
Drażni mnie tu dokładnie wszystko - od niesamowicie irutującego utożsamiania ich produktu z czymś niesamowitym, niezapomnianym, wyjątkowym i magicznym po brak logiki; ludzie w bibliotece zwracają uwagę bo koleżka nuci sobie coś pod nosem, ale jak otwiera butelkę nie słyszeli?
Cytat z Mierzwiak data 9 lipca, 2022, 22:03A nie, przepraszam - póki co to pozostaje z tytułem najbardziej debilnej reklamy Coli:
https://youtu.be/ijeLcMc_qcE
A nie, przepraszam - póki co to pozostaje z tytułem najbardziej debilnej reklamy Coli:
Cytat z robgordon data 9 lipca, 2022, 22:08Pamiętam, że zawsze mnie uderzało, że w ich reklamach tak usilnie łączy się coca-colę ze świętami Bożego Narodzenia. Pewnie w USA da się jakoś skojarzyć, ale u nas to kompletny absurd.
Pamiętam, że zawsze mnie uderzało, że w ich reklamach tak usilnie łączy się coca-colę ze świętami Bożego Narodzenia. Pewnie w USA da się jakoś skojarzyć, ale u nas to kompletny absurd.
Cytat z Szaman data 9 lipca, 2022, 22:12A nie przywożono u nas na Święta coli razem z mandarynkami? W każdym razie wypromowali czerwoną ciężarówkę tak mocno, że jej grudniowe wizyty w polskich miastach cieszą się popularnością.
A nie przywożono u nas na Święta coli razem z mandarynkami? W każdym razie wypromowali czerwoną ciężarówkę tak mocno, że jej grudniowe wizyty w polskich miastach cieszą się popularnością.
Cytat z Ernest Kubica data 10 lipca, 2022, 00:38Nie przywożono na święta, zresztą mandarynek chyba też nie - ja pamiętam tylko pomarańcze. Cola kojarzy mi się z latem - może rzucali w okolicach 22 lipca. W dodatku nie Coca Cola tylko Pepsi Cola i jeszcze Mirinda w szlanej 1L butelce - były dostępne w sklepach PSS. Pamiętam nawet baner Pepsi Coli na jednym ze sklepów. Może w naszym regionie była akurat Pepsi.
Nie rozumiem czemu hasło reklamowe Osieckiej "Coca-Cola. To jest to!" było takie dobre że używano go na całym świecie.
Nie przywożono na święta, zresztą mandarynek chyba też nie - ja pamiętam tylko pomarańcze. Cola kojarzy mi się z latem - może rzucali w okolicach 22 lipca. W dodatku nie Coca Cola tylko Pepsi Cola i jeszcze Mirinda w szlanej 1L butelce - były dostępne w sklepach PSS. Pamiętam nawet baner Pepsi Coli na jednym ze sklepów. Może w naszym regionie była akurat Pepsi.
Nie rozumiem czemu hasło reklamowe Osieckiej "Coca-Cola. To jest to!" było takie dobre że używano go na całym świecie.
Cytat z robgordon data 10 lipca, 2022, 09:01Potwierdzam to co napisał Ernest, nie mandarynki, a pomarańcze 😉
Coca-colę i pepsi produkowano w Polsce od lat 70-tych, ale przyznam, że sklepów pamiętam tylko pepsi. Nie wiem dlaczego, może to kwestia regionalizacji? Być może przez analogię można porównać to do sytuacji z piwami. W sklepach były (jeśli były) głównie piwa z browarów regionalnych. U nas, w małym mieście w byłym województwie pilskim, dostępne były piwa z browaru Połczyn-Zdrój, poznańskie i czasem ze Szczecina. Na inne praktycznie nie było szans (a jeśli już to w Peweksie, za walutę lub bony).
Potwierdzam to co napisał Ernest, nie mandarynki, a pomarańcze 😉
Coca-colę i pepsi produkowano w Polsce od lat 70-tych, ale przyznam, że sklepów pamiętam tylko pepsi. Nie wiem dlaczego, może to kwestia regionalizacji? Być może przez analogię można porównać to do sytuacji z piwami. W sklepach były (jeśli były) głównie piwa z browarów regionalnych. U nas, w małym mieście w byłym województwie pilskim, dostępne były piwa z browaru Połczyn-Zdrój, poznańskie i czasem ze Szczecina. Na inne praktycznie nie było szans (a jeśli już to w Peweksie, za walutę lub bony).
Cytat z Szaman data 11 lipca, 2022, 17:31Widziałem już parę godzin temu, ale jakoś okazałem litość, bo gość ewidentnie do dalszej terapii.
Widziałem już parę godzin temu, ale jakoś okazałem litość, bo gość ewidentnie do dalszej terapii.
Cytat z robgordon data 11 lipca, 2022, 18:47Orientujecie się dlaczego w kilku Multkinach (w tym w Szczecinie) wciąż nie ma repertuaru na jutro (i kolejne dni)?
Orientujecie się dlaczego w kilku Multkinach (w tym w Szczecinie) wciąż nie ma repertuaru na jutro (i kolejne dni)?
Cytat z Szaman data 11 lipca, 2022, 18:50Może coś ze stroną? Bo na Filmwebie jest
https://www.filmweb.pl/film/Thor%3A+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+grom-2022-836441/showtimes/Szczecin?day=1
Może coś ze stroną? Bo na Filmwebie jest
Cytat z robgordon data 11 lipca, 2022, 21:07Nie wiem. Może coś ze stroną, ale tak jest od kilku dni. Nawet teraz nie ma żadnego seansu na jutro. Dziś ktoś o to spytał na stronie Multikina na FB, ale zbyli go prośba o użycie formularza kontaktowego.
Nie wiem. Może coś ze stroną, ale tak jest od kilku dni. Nawet teraz nie ma żadnego seansu na jutro. Dziś ktoś o to spytał na stronie Multikina na FB, ale zbyli go prośba o użycie formularza kontaktowego.