Jurassic Park
Cytat z Marek Pilarski data 5 lutego, 2025, 19:27Nie ma szarańczy, ale coś czuję, że będzie pierwsza w serii postać nieheteronormatywna.
Nie ma szarańczy, ale coś czuję, że będzie pierwsza w serii postać nieheteronormatywna.
Cytat z Marek Pilarski data 5 lutego, 2025, 19:32Powiew świeżości 🙂
Powiew świeżości 🙂
Cytat z Mierzwiak data 5 lutego, 2025, 19:49Cytat z Marek Pilarski data luty 5, 2025, 19:27coś czuję, że będzie pierwsza w serii postać nieheteronormatywna
Zdradzi T-Rexowi swoje zaimki zanim zostanie zjedzonx?
Cytat z Marek Pilarski data luty 5, 2025, 19:27coś czuję, że będzie pierwsza w serii postać nieheteronormatywna
Zdradzi T-Rexowi swoje zaimki zanim zostanie zjedzonx?
Cytat z Marek Pilarski data 5 lutego, 2025, 20:15W sumie myślałem o innym gatunku.
W sumie myślałem o innym gatunku.
Cytat z Juby data 6 lutego, 2025, 12:11Mam wrażenie, że mogłem przesadzić z tymi $335-milionami w USA. Ilość wyświetleń i odbiór tego zwiastuna są gorsze niż poprzednich dwóch części, które zaliczały coraz to większe spadki i to mimo powrotu oryginalnej obsady. Tydzień wcześniej do kina trafi F1 twórcy ostatniego Top Guna, 9 dni później do kina trafia \uperman Gunna, kolejne dwa tygodnie później Fantastyczna czwórka MCU, chyba gdzieś tam jeszcze zakręcą się Smurfy (o ile to nadal powstaje?). Myślę, że duża ilość dużych premier musi czemuś zaszkodzić, i choć od 2023 wydaje się, że to kino superhero jest w dołku, to w 2025 może przyjść kolej na dinozaury. Trzy lata po poprzedniej "ostatniej części serii" to za wcześnie, ludzie nie zaczęli jeszcze tęsknić za tą serią, o ile w ogóle nie mają jej dość. Węszę tu powtórkę z piątych Transformers, albo dziewiątych Szybkich i wściekłych, czyli duży spadek w przychodach względem poprzedników, nawet w rynkach gdzie do tej pory były niezniszczalne (no, może poza Chinami, tam JW zawsze super się sprzeda).
Mam wrażenie, że mogłem przesadzić z tymi $335-milionami w USA. Ilość wyświetleń i odbiór tego zwiastuna są gorsze niż poprzednich dwóch części, które zaliczały coraz to większe spadki i to mimo powrotu oryginalnej obsady. Tydzień wcześniej do kina trafi F1 twórcy ostatniego Top Guna, 9 dni później do kina trafia \uperman Gunna, kolejne dwa tygodnie później Fantastyczna czwórka MCU, chyba gdzieś tam jeszcze zakręcą się Smurfy (o ile to nadal powstaje?). Myślę, że duża ilość dużych premier musi czemuś zaszkodzić, i choć od 2023 wydaje się, że to kino superhero jest w dołku, to w 2025 może przyjść kolej na dinozaury. Trzy lata po poprzedniej "ostatniej części serii" to za wcześnie, ludzie nie zaczęli jeszcze tęsknić za tą serią, o ile w ogóle nie mają jej dość. Węszę tu powtórkę z piątych Transformers, albo dziewiątych Szybkich i wściekłych, czyli duży spadek w przychodach względem poprzedników, nawet w rynkach gdzie do tej pory były niezniszczalne (no, może poza Chinami, tam JW zawsze super się sprzeda).
Cytat z Mierzwiak data 6 lutego, 2025, 13:25Przede wszystkim ludzie musieliby zatęsknić za dinozaurami a nie szarańczami czy hybrydami T-Rexa, Rancora i Ksenomorfa. (od samego pisania tego dostałem migreny)
Przede wszystkim ludzie musieliby zatęsknić za dinozaurami a nie szarańczami czy hybrydami T-Rexa, Rancora i Ksenomorfa. (od samego pisania tego dostałem migreny)
Cytat z robgordon data 6 lutego, 2025, 17:40Cytat z Juby data luty 6, 2025, 12:11chyba gdzieś tam jeszcze zakręcą się Smurfy (o ile to nadal powstaje?).
A propos
https://youtu.be/108UjvIzE64?si=ppbwVDklyJHT7GAP
Cytat z Juby data luty 6, 2025, 12:11chyba gdzieś tam jeszcze zakręcą się Smurfy (o ile to nadal powstaje?).
A propos
Cytat z Szaman data 22 kwietnia, 2025, 15:06Desplat kompozytorem Rebirth
https://www.worldofreel.com/blog/2025/4/22/alexander-desplat-to-score-jurassic-world-rebirth
Desplat kompozytorem Rebirth
https://www.worldofreel.com/blog/2025/4/22/alexander-desplat-to-score-jurassic-world-rebirth
Cytat z Szaman data 5 maja, 2025, 16:39Podobno poprzednia cześć JW, ta z szarańczą, kosztowała aż 465 mln$!
https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/5/report-jurassic-world-dominion-was-most-expensive-movie-ever-made-465m-budget
Podobno poprzednia cześć JW, ta z szarańczą, kosztowała aż 465 mln$!
Cytat z Juby data 6 maja, 2025, 08:02Przecież już wcześniej było takie zestawienie i twierdzili, że to było $328,6m (£264,6m) = $264,5m netto 😛 Jest tyle tych wersji, że przestaje wierzyć w którąkolwiek.
Przecież już wcześniej było takie zestawienie i twierdzili, że to było $328,6m (£264,6m) = $264,5m netto 😛 Jest tyle tych wersji, że przestaje wierzyć w którąkolwiek.
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2025, 15:51A co tam, przejdę się do kina, ale uciekanie przed kolejnym mutantem, który tym razem w ogóle nie przypomina dinozaura i pochodzi z zupełnie innego filmu jest tak samo beznadziejne jak brzmiało na papierze.
A co tam, przejdę się do kina, ale uciekanie przed kolejnym mutantem, który tym razem w ogóle nie przypomina dinozaura i pochodzi z zupełnie innego filmu jest tak samo beznadziejne jak brzmiało na papierze.
Cytat z Szaman data 20 maja, 2025, 16:03Nie wygląda żenująco, raczej dość generycznie, szczególnie w dialogach. Do wysokobudżetowej fantastyki nie trzeba mnie przekonywać, uwielbiam chodzić do kina latem, więc do zobaczenia przy 5/10 na Filmwebie 🙂
Nie wygląda żenująco, raczej dość generycznie, szczególnie w dialogach. Do wysokobudżetowej fantastyki nie trzeba mnie przekonywać, uwielbiam chodzić do kina latem, więc do zobaczenia przy 5/10 na Filmwebie 🙂
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2025, 16:46
BraindeadFinal ReckoningPart Twotak nisko zawiesiło poprzeczkę dla wakacyjnych widowisk że przyjmę wszystko co nie przyprawi mnie o ból głowy, choć z tym mutantem może być jednak ciężko.
Braindead Final Reckoning Part Two tak nisko zawiesiło poprzeczkę dla wakacyjnych widowisk że przyjmę wszystko co nie przyprawi mnie o ból głowy, choć z tym mutantem może być jednak ciężko.
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2025, 19:38https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1924882452255809710
Co tu się wydarzyło? AI zgłupiało?
New poster for ‘JURASSIC WORLD: REBIRTH’
In theaters on July 2. pic.twitter.com/uh4sYPihh2
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 20, 2025
Co tu się wydarzyło? AI zgłupiało?

Cytat z Juby data 20 maja, 2025, 20:35W sensie nie mogą otworzyć tych szklanych drzwi, aby uratować faceta, bo boją się, że wyjdzie przez nie ten wielki potwór, który ewidentnie się w nich nie zmieści, bo sama jego głowa jest większa od otworu?
Już pierwsze 20 sekund razi taki debilizmem, że za was nie pójdę i wystawię 1/10 bez oglądania 🙂
W sensie nie mogą otworzyć tych szklanych drzwi, aby uratować faceta, bo boją się, że wyjdzie przez nie ten wielki potwór, który ewidentnie się w nich nie zmieści, bo sama jego głowa jest większa od otworu?
Już pierwsze 20 sekund razi taki debilizmem, że za was nie pójdę i wystawię 1/10 bez oglądania 🙂
Cytat z Szaman data 20 maja, 2025, 21:06Może z kontekstem będzie lepiej. W sumie mają jakieś kombinezony ochronne jak tam wchodzą.
Może z kontekstem będzie lepiej. W sumie mają jakieś kombinezony ochronne jak tam wchodzą.