aby założyć posty i tematy.

Jurassic Park

PreviousPage 10 of 12Next

Nie ma szarańczy, ale coś czuję, że będzie pierwsza w serii postać nieheteronormatywna.

Homoraptor? To byłaby jakaś nowość.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Powiew świeżości 🙂

Cytat z Marek Pilarski data luty 5, 2025, 19:27

coś czuję, że będzie pierwsza w serii postać nieheteronormatywna

Zdradzi T-Rexowi swoje zaimki zanim zostanie zjedzonx?

W sumie myślałem o innym gatunku.

Mam wrażenie, że mogłem przesadzić z tymi $335-milionami w USA. Ilość wyświetleń i odbiór tego zwiastuna są gorsze niż poprzednich dwóch części, które zaliczały coraz to większe spadki i to mimo powrotu oryginalnej obsady. Tydzień wcześniej do kina trafi F1 twórcy ostatniego Top Guna, 9 dni później do kina trafia \uperman Gunna, kolejne dwa tygodnie później Fantastyczna czwórka MCU, chyba gdzieś tam jeszcze zakręcą się Smurfy (o ile to nadal powstaje?). Myślę, że duża ilość dużych premier musi czemuś zaszkodzić, i choć od 2023 wydaje się, że to kino superhero jest w dołku, to w 2025 może przyjść kolej na dinozaury. Trzy lata po poprzedniej "ostatniej części serii" to za wcześnie, ludzie nie zaczęli jeszcze tęsknić za tą serią, o ile w ogóle nie mają jej dość. Węszę tu powtórkę z piątych Transformers, albo dziewiątych Szybkich i wściekłych, czyli duży spadek w przychodach względem poprzedników, nawet w rynkach gdzie do tej pory były niezniszczalne (no, może poza Chinami, tam JW zawsze super się sprzeda).

Przede wszystkim ludzie musieliby zatęsknić za dinozaurami a nie szarańczami czy hybrydami T-Rexa, Rancora i Ksenomorfa. (od samego pisania tego dostałem migreny)

Cytat z Juby data luty 6, 2025, 12:11

chyba gdzieś tam jeszcze zakręcą się Smurfy (o ile to nadal powstaje?).

A propos

Desplat kompozytorem Rebirth

https://www.worldofreel.com/blog/2025/4/22/alexander-desplat-to-score-jurassic-world-rebirth

Podobno poprzednia cześć JW, ta z szarańczą, kosztowała aż 465 mln$!

https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/5/report-jurassic-world-dominion-was-most-expensive-movie-ever-made-465m-budget

Przecież już wcześniej było takie zestawienie i twierdzili, że to było $328,6m (£264,6m) = $264,5m netto 😛 Jest tyle tych wersji, że przestaje wierzyć w którąkolwiek.

A co tam, przejdę się do kina, ale uciekanie przed kolejnym mutantem, który tym razem w ogóle nie przypomina dinozaura i pochodzi z zupełnie innego filmu jest tak samo beznadziejne jak brzmiało na papierze.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie wygląda żenująco, raczej dość generycznie, szczególnie w dialogach. Do wysokobudżetowej fantastyki nie trzeba mnie przekonywać, uwielbiam chodzić do kina latem, więc do zobaczenia przy 5/10 na Filmwebie 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Braindead Final Reckoning Part Two tak nisko zawiesiło poprzeczkę dla wakacyjnych widowisk że przyjmę wszystko co nie przyprawi mnie o ból głowy, choć z tym mutantem może być jednak ciężko.

Co tu się wydarzyło? AI zgłupiało?

W sensie nie mogą otworzyć tych szklanych drzwi, aby uratować faceta, bo boją się, że wyjdzie przez nie ten wielki potwór, który ewidentnie się w nich nie zmieści, bo sama jego głowa jest większa od otworu?

Już pierwsze 20 sekund razi taki debilizmem, że za was nie pójdę i wystawię 1/10 bez oglądania 🙂

Może z kontekstem będzie lepiej. W sumie mają jakieś kombinezony ochronne jak tam wchodzą.

PreviousPage 10 of 12Next